Gönderen Konu: trafikte konulan kurallara ne kadar uyuyoruz  (Okunma sayısı 4666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: trafikte konulan kurallara ne kadar uyuyoruz
« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2008, 01:10:10 »
  Aracında çoluğu çocuğu varken,kendisine kırmızı yanarken geçene (buna Saab 9-5 aracı olan ve gayette saygın bir görünüşe sahip komşumda dahil),
  Bende bir zamanlar Şahin kullandım amacım küçümsemek değil ama,taksiden çıkma,yürümeye mecali kalmamış Şahin ile ön koltukta oturanın kucagında bebek var ve araç tamamıyle doluyken ve son derece güvensiz bir araç ile,iyi araçlar o rampada ve kar yağışında 60-70 aralığında giderken,90 civarı bir hız ile yol isteyip gidene...
  Zeminin tamamen karla kaplı oldugu,karın yağmaya devam ettiği bir ortamda,bırakın aracı yaya yolda yürüyemiyorken,kavşağa duramayacağını bilmesine rağmen hızla giren,beni görünce frenlere asılan,kayarak ve spin atarak kavşakta bulunan adaya çıkan taksiciye...
  Hızlı akan bir trafikte,sinyal verir vermez arkasının,sağının yada solunun müsait olup olmadıgına bakmaksızın geçeceğini sananlara......
  Aracının hiç bir aydınlatma,geçme lambalarının,hiç birinin çalışmadığını bilerek veya bilmeyerek trafiğe çıkana...
  Yoğun kar yağışında,sağanak yağmurda yada siste gerekli lambalarını yakmayan,yada hava kararmasına rağmen aydınlatma lambalarını yakmayana ve bunu görmesine rağmen her hangi bir cezai işlem yapmayan trafik polisine...
  İkinci sıraya park yasağının olduğu yerde,ikinci sırada bulunan araçlardan özellikle 34 ve diğer illere kayıtlı araçlara ceza yazan ve çektiren trafik polisine.....
  Hata yapmasına rağmen özür dilemesi gerekirken dayılanana....
  Aracındaki dikiz aynalarının ne işe yaradığını bilmeyenlere....
  Kuş serisi Tofaş kullanıcıları ve güven vermeyen araçlarıyla kar-buz dinlemeden gazına basan,şeytanla arkadaşlık yapıp sözünden çıkmayanlara....
  Her yeni yıl "trafik cezaları arttı.Emniyet kemeri takmayana 61 Ytl ceza kesilecek" diyen ama hiç bir uygulamada bulunmayan trafik amirine/müdürüne/valisine...Ve o yayını yapan tv kanalına....
  Kullandığı yolcu otobüsünün büyük ve koyuna çarpsa devrilmeye müsait olduğunu bilmesine rağmen hız yapan ve onlarca kişini ocağına ateş düşüren,insanlara anne-baba,çoluk-çocuk,eş ve yakını kaybetme acısı yaşatan otobüs şoförlerine....
  Terminal çıkışında otobüs şoförlerine ALKOL TESTİ (bu uygulamada bir kaç şoför limitlerin üstünde alkollü çıkmıştılar.Bildiğiniz gibi ticari araç sürücülerinin hiç bir suretle alkol almamaları gerekiyor.1 promil bile ceza sebebi)uygulamasını sona erdiren örümcek beyinli,çağdışı kalmış şaşgaloza......
  Kemer takmayı hala gereksiz,sıkıcı bulan,site de yayınlanan emniyet kemeri ile ilgili görüntüleri seyretmesine rağmen haşa kemer takmayan forum üyesi arkadaşlara ve kuzenime....
  Aşırı hızı marifet sananlara,sollama sonrası yeteri kadar mesafeye ulaşmadan şerite geçiş yapıp,geçti insanı zor durum da bırakanlara....

Bunlara bulunacak en iyi çözüm,Almanya polisini kuralları ile Türkiye'ye getirmek olacaktır.Babası hata yapsa affetmeyecek mantıktadalar.Bunu yazarken siyasetçilerimizi unuttum.tühhhhhhh..Desenize bu Alman polisleride bir işe yaramayacak...Ben kapana kısıldım bir çare,çözüm bulamadım....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2008, 01:10:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 31, 2008, 03:32:04 »
yarından sonra cezalar felaket katlıyor, alköllü yakalanmak 500 küsur, artık millet kurallara uyacaktır heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 31, 2008, 16:21:08 »
Valla bugün geldi ceza tebliği, 115 YTL yedik. 11 Ararlıkta Denizli-Çardak'ta 112 km/h hızla radara yakalanmışız. Bomboş duble yol olması hızlı gitme hakkını vermez tabii bu yüzden özür... Allahtan yeni ceza yasası yürürlükte değil, kimbilir kaç YTL uçup gidecekti...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 31, 2008, 19:56:30 »
ya ben dağ başındaki kırmızı ışıkta bile dururum asla geçmem kırmızıda, emniyet kemeri olmadan bakkala kadar bile gitmem (aracım 98 model ötme fln yok yani, ötüyor diye değil güvenlik içi takıyorum) ve aklınıza gelecek kurallara uyuyorum ama hız limitine uyamıyorum, 10 saniyede 100e çıkan bir araçla şehirlerarası duble yol vb yollarda nasıl 90la gidebilirim? hem de yol müsaitken? veya otobanlarda ibrenin sonunda 240 yazan bir araçtayken bu hıza çıkmasa da 210km gibi değerleri görebilirken aracım ve 160a kadar çok da stabil durabilirken nasıl 120 ile gidebilirim? allahtan hiç radara yakalanmadım ama deliriyorum yavaş giderken dayanılmıyor...bir de sol şeridi işgal eden eşkiyalar var!! pompalı tüfekle kafalarına sıkcam onların bu gidişle... trafik yönetmeliğine göre sol şerit sollama şerididir ve isterse hızınız 300km/h olsun yine de sürekli o şeridi işgal edemezsiniz, yola bi çıkıyorum herkes sol şeritte bu sefer zorunlu olarak makas atmaya başlıyorsunuz hatta çoğu zaman sağ şerit sürekli ve daha hızlı bir şekilde akıyor ve ben bir kere bile soldan yavaş gidene ceza yazıldığını görmedim ki soldan yavaş gitmeyi bırakın soldan gitmek YASAK!!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 01, 2009, 03:00:55 »
değişen yol ve trafik koşulları değerlendirilerek hız sınırları 20-30 km yukarıya çekilecek yakında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 01, 2009, 10:37:59 »
değişen yol ve trafik koşulları değerlendirilerek hız sınırları 20-30 km yukarıya çekilecek yakında

evet evet en çok sevindiğim haber bu...duymuştum onu, otobanlarda hız sınırı 135e çıkacak, şehirler arası 120 olacak diye. e %10 da sollama töleransı ile makul bir seviyede olacak hız sınırları, üstünü aşana da kesin çok büyük cezalar bu hız sınırları mükemmel..otobanda max 148.5km/h şehirlerarası yollarda 132km/h...süper!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 01, 2009, 13:18:33 »
ya ben dağ başındaki kırmızı ışıkta bile dururum asla geçmem kırmızıda, emniyet kemeri olmadan bakkala kadar bile gitmem (aracım 98 model ötme fln yok yani, ötüyor diye değil güvenlik içi takıyorum) ve aklınıza gelecek kurallara uyuyorum ama hız limitine uyamıyorum, 10 saniyede 100e çıkan bir araçla şehirlerarası duble yol vb yollarda nasıl 90la gidebilirim? hem de yol müsaitken? veya otobanlarda ibrenin sonunda 240 yazan bir araçtayken bu hıza çıkmasa da 210km gibi değerleri görebilirken aracım ve 160a kadar çok da stabil durabilirken nasıl 120 ile gidebilirim? allahtan hiç radara yakalanmadım ama deliriyorum yavaş giderken dayanılmıyor...bir de sol şeridi işgal eden eşkiyalar var!! pompalı tüfekle kafalarına sıkcam onların bu gidişle... trafik yönetmeliğine göre sol şerit sollama şerididir ve isterse hızınız 300km/h olsun yine de sürekli o şeridi işgal edemezsiniz, yola bi çıkıyorum herkes sol şeritte bu sefer zorunlu olarak makas atmaya başlıyorsunuz hatta çoğu zaman sağ şerit sürekli ve daha hızlı bir şekilde akıyor ve ben bir kere bile soldan yavaş gidene ceza yazıldığını görmedim ki soldan yavaş gitmeyi bırakın soldan gitmek YASAK!!!

almanya'da önündeki aracı sağından geçmek kesinlikle yasak.
önündeki araca selektör ikazı yapıp yol istemek öndeki sürücüye küfür etmek manasına geliyormuş.
orada (almanya-hollanda) bulunduğum 1 haftalık süre içinde (3000 km yol yaptım) orta şeritte 100-110 km süratle giden aracı 130-140 km süratle sol şeritten sollarken arkama gelen BMW aracı sollayana kadar arkamda bekledi. ne bir sıkıştırma, ne bir ikaz. aracı solladım sinyalimi verdim ardından adam fırladı geçti.

türkiye'de adam 200 m geriden selektör yapmaya başlıyor, çekiliiiiiiiiiiiiin ben geliyorum edalarıyla.

diğer bir husus, sis lambaları. nefret ediyorum gece aydınlatma amaçlı sis lambası kullananlardan. ve bunlara hiçbirşey demeyen polislerden. eğer polis olsaydım bırakın güneydoğuya sürülmeyi, ırak'a sürerlerdi beni bunlara ceza yazıyorum diye.

herneyse konu dağıldı. toparlamak gerekirse; kuralları biliyoruz fakat uymak işimize gelmiyor. özetle bu.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 01, 2009, 14:37:22 »
- almanya'da önündeki aracı sağından geçmek kesinlikle yasak.
- önündeki araca selektör ikazı yapıp yol istemek öndeki sürücüye küfür etmek manasına geliyormuş.
- türkiye'de adam 200 m geriden selektör yapmaya başlıyor, çekiliiiiiiiiiiiiin ben geliyorum edalarıyla.

-Yani fazla söze gerek yok, siz orta şeritteki bir aracı kurallara uygun bir şekilde sollarken bile adam sanki olan biteni görmüyormuş ya da önemsemiyormuş gibi insanı sinir edercesine altındaki araba ne marka olursa olsun sellektör yaparak dibinize (o hızlarda yaklaşık 20-30 cm yanaşanı bile gördüm) kadar yaklaşıyor. Hayır o değil, gereksiz yere dikkat dağıtarak hem sizin kaza yapmanıza sebep olacak hem de önde ani bir trafik sıkışıklığında fren yaptığınız zaman zincirleme kaza yaptıracak.
-Benim de en sinir olduğum hareketlerden biri; mesela yoğun trafikte sol şeritten gidiyorsunuz (solun hızı, orta ve sağ ile hemen hemen aynı) adam arkadan sellektör yakıyor çekil diye, tamam ben çekilirim de ön zaten tıkalı (zaten şerit hızlansa ben de hızlanacağım), daha kaç kişiye çekil diyerek ilerleyebileceksin, boşu boşuna huzursuzluk yaratıyor  :blink:  Bunun gibiler bir de arkadayken, sağınızdan sollayarak önünüzde bıraktığınız fren mesafesinin arasına giriyorlar ve gereksiz yere fren yaptıttırıp yolun hızını düşürüyorlar, sanki araya gir diye bırakmışız o mesafeyi.. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 01, 2009, 15:08:05 »
murat iskefiyeli = Polis sisleri yakanlara öyle bi bindiriyorki cezayı anlatamam, ama adamlar hasta cezayı ödeyip yine yakıyorlar, cezası olmasa bende yakardım, o sisler haybeye duruyor orada, hiç bir işe yaramıyor

türkay sarıkaya = o hız sınırlarını şöyle duydum
şehir içi 50 km olamn hız sınırı 70 e
şekir içinde 70 olan çift şerit geniş yollar 90 a
şehir dışı tek şerit yollarda 90 idi yine 90 olacak
şehir dışı duble yollarda 90 olan 110 a
otoyollarda 120 olan hı sınırıda 150 ye yükseltilecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 01, 2009, 16:42:57 »
Hakan, radar cihazlari olanlar nerede radar var biliyor ve yavasliyor.Gercekten bir adaletsizlik var burada.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ocak 01, 2009, 17:14:04 »
türkay sarıkaya = o hız sınırlarını şöyle duydum
şehir içi 50 km olamn hız sınırı 70 e
şekir içinde 70 olan çift şerit geniş yollar 90 a
şehir dışı tek şerit yollarda 90 idi yine 90 olacak
şehir dışı duble yollarda 90 olan 110 a
otoyollarda 120 olan hı sınırıda 150 ye yükseltilecek
şehir dışı tek şerit 90 mantıklı bir hız fakat bazı şehir dışı 3 şerit yollar var, bu yollarda 90la gitmek gerçekten işkence..ve otoyollarda hız sınırının 150ye yükseltilmesini fazla buldum, evet ben genelde 150-160 gibi hızlarda seyrediyorum otoyolda ama zararlı ve kontrolün düşük olduğunun da bilincindeyim, ceza yediğimde hakettiğimi düşünürüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 01, 2009, 17:29:51 »
  Ahmet öncelikler merhaba.Bu radar cihazından bir tanede bende var.Ama hiç kullanmadım bu güne kadar.Aslında varlığından bile bi haberim...Ama gel gör ki artık ekip otolarında radar tespit cihazını tespit eden özelliğe sahip radarlar var .Kayseride bir vatandaş yakalandı 1,500 ytl civarı bir ceza yedi....
   Birde radarın nerde oldugunu bilmek için tespit cihazına da,kahin olmaya da gerek yok....Ekip otosu durdugu yerin 1 yada 2 km ötesine zaten DİKKAT RADAR KONTROL diye tabela koyuyor.Yerleşim yerlerinin giriş ve çıkışlarının ilk 15-20 km'sinde %100 radar var.Rampanın bittiği yerde,tatlı ve hoş virajların kör noktasında,ekip otosunun fark edilemeyeceği gölgelik alanlar,ağaç altıköprü altı yerler gibi sıralanabilir...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 02, 2009, 01:49:09 »
Merhaba Ozcan, mesajindan sonra yazdigim mesaji tekrar okudum. Adaletsizlik demisim. Niye oyle demisim dusundum, bulamadim :) Radar tespit cihazina gerek de yok. Hiz sinirini 5-10 km gecmedikten sonra...

Kural ihlali her yerde var.Daha dun 65-75 km/sa. hizda giderken onumdeki arac sinyal vermeden sola U donusu yapti.Bugun buyukce bir arac park yerine girerken sag serit yerine sol seridi kullanarak girdi. Etrafta kurunen karlar 5-6 metre yuksekliginde tepecikler olusturmus ve gireni cikani gormek mumkun degil.Bir araba olsa oradan cikan yuz yuze carpisacaklar.

Yalniz burada hiz sinirini asanlara verilen trafik cezalari asilan mil/km miktarina gore artiyor ve tekrarlandiginda bir yilligina ehliyete el konuyor.Turkiye'de de ehliyete gecici el koyulmasi uygulamasi/puan uygulamasi var uzun suredir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 02, 2009, 02:16:12 »
Belçika Hollanda Almanya ya gittiğimde gerçekten cok guzel kural uyumu var.Otoyolda hız sınırlarını yolun üzeirne, yolun sağına tabela şeklide ve yukarıya her yönden görünecek şekilde yerleştiriyorlar.Yer yer otobanda sınırsız hız limiti uygulamasının geldiği yerler var nereye kadar isterseniz basabiliyorsunuz.Yol ayrımlarında yola girişlerde hızlimiti uygulaması geliyor hızınız 90 a falan düşürülüyor.Ama Bunun ve bunlar gibi uygulamayı Turkiyede uygulayacak uyacak zihniyet ben göremiyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 02, 2009, 07:58:59 »
  Zaten Türkiye'de sorun kuralarda değil, uygulamada. Uygulama eksik olunca işin adalet kısmı bozulmuş oluyor ve bu tam bir güvensizlik oluşmasına neden oluyor. Durum böyle oluncada kurallara uymamayı kurnazlık zannedenlerin yanına genelde kar kalıyor.
 Soru kurallara uyanlar ile uymayanların aynı trafiği paylaşması. Karar verilmesi gereken nokta bu kurallara uyulacak mı, uyulmayacak mı? Ondan sonrada trafiğin ve yolun durumuna göre daha geliştirici ve bölgeye göre değişen (hız sınırları vb.), uyumlu düzenlemeler yapılabilir ancak önemli olan denetlemenin keyfi şekilde değil, eşit oranda ve düzenli olarak yapılmasıdır.
 Yani 90 tabelası olan bir yerde uygulama var ise buradan kuralların izin verdiğinden daha yüksek hızla geçen araçlara her an bu uygulamanın yapıldığının belirtilmesidir. Zaten amaç o noktada trafik hızını düşürmek değilmidir. Yoksa Trafik Cezaları ile Maliye'nin bir ilgisi varmıdır? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 02, 2009, 08:34:19 »
Valla ne yalan söyleyeyim bazı kırmızı ışıklarda kontrollü olarak geçiyorum ben. Örnek, Ankara Çetin Emeç'te sadece yayalar için bir ışık var, kavşak vs yok. Akşam trafiğinde o ışıkta boş boş beklemek acayip yoğunluğu arttırıyor. Ben de durup kimse yoksa yavaştan geçiyorum. Önümdeki durmuş inatla bekliyorsa geçsene kardeşim diye selektör yapmıyorum. Ben durduysam arkadaki selektör yaptıysa inadına geçmiyorum :) Bu insanın kendi insiyatifi sonuçta.

.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 02, 2009, 08:35:45 »
Bir de malesef işim gereği cep telefonuyla araç kullanırken çok fazla konuşuyorum. Hatta bu konuda 3-4 tane cezam oldu salak gibi...Araba otomatik ama yine de tehlikeli.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 02, 2009, 09:28:25 »
arada dikkatli yavaş bir şekilde kırmızı ışıktan geçerim, şehiriçi hız sınırına uymam, bunun dışında uymadığım kural yoktur (hatırladığım kadarıyla)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 02, 2009, 15:46:19 »
bizden hiç bir halt olmaz, sebebinide açıklayayım.
Kusura bakmayın ama bunları söylediğim için beni türk düşmanı olarak görmezseniz sevinirim, sadece gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Malum bizler hep amerikan vari tarzıyla eğitilip yetiştiriliyoruz, " sen yaparsın oğlum, arslanım, okulda kimsenin gerisinde kalma , gerekirse ez geç vs.vs bunlar küçüklüğümüzden beri bize söylenen şeyler,bunları biz dahi kendi çöcuklarımıza uyguluyoruz "farkında olmadan tabi", yaş ilerlediğindede aynı şeyler malesef katlanarak devam ediyor, biri birimize saygımız olmuyor ....bırakın bunu kendimize bile saygımız yok, yaya olarak trafiğe çıktığımızda trafik ışıklarının iki tarafındaki insanlar hareket ediyor ve karşıdan karşıya bile geçmek eziyet oluyor, dahası var , apartman şartlarında beraber yaşamayı bile beceremiyoruz, biri birimizi rahatsız etmekten ve başkasının hakkını gasp etmekten zefk alan bir milletiz ve bununlada yeri geldiğinde ne iyi yaptım be nasıl payını verdim ama gibi düşüncelerere sahibiz.
sabah evden işe giderken ve işten eve dönerken trafikteki bizim şöförlerin hareketlerine bir dikkat edin, trafik diye bir şey yok, koca bir kaos..... herkes nerede boş delik bulursa aracının burnunu oraya sokarak başkasının yolunu alıyor.
Avrupa hatta beyenmediğimiz komşularda bile bir trafik kültürü var ( insanlık kültürü ile paralel gelişmiş ) bunlar birkaç nesildir araba kullandıkları için bu makinaların kullanımlarını çocukluğundan beri anne ve babalarından görerek etkilenerek öğrenmişler ve bu hiçde küçümsenecek birşey değil, bizde ise dededen , anadan , babadan böyle birşey görülmediği için çoğu zaman kendi bildiğimiz doğruları uygulayarak trafikte hareket ediyoruz bunun üzerinede kendi saygısızlığımızı ve bencilliğimizi eklediğimizde ise TR deki trafik durumu ortaya çıkıyor.
Malesef durum bu belki bukadar karamsar düşünmemin sebebi İstanbul trafiğinde araç kullanarak geçirilen 20 senedir..............
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 02, 2009, 16:05:17 »
  Bence hiç de yanlış değil ve eminin bu şekilde düşünen bir çok kişi var aramızda. Önemli olan ise (bilinçliler olarak) bu duruma karşı birşeyler yapmamız. Hep birlikte bu kültürü değiştirmemiz.