Gönderen Konu: Uzun araştırmalardan takılan LOVATO OBD II ve sorunlar sorunlar :)  (Okunma sayısı 14591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba öncelikle ;)

Biraz uzun soluklu bir yazı olacak sanırım...
    15.07.2015 tarihinde 61.700 km 2008 Corolla Comfort aracıma gaz taktırmak üzere yetkili bir (isim vermiyorum bilerek) Lovato bayisine gittim.. 2 gün önce sabaha randevu aldığım servise saat 08:00 sularında ulaştım. OBD II kit ellerinde olmadığı için ben randevu alırken söyleyince hemen sipariş etmişler ve saat 10:00 civarı kit servise ulaştı. Araç önce motor kısmından başlamak üzere söküldü. motora gaz verilen delikler delindi ve enjektörler montaj edilerek başlandı motor kısmında her şey bittiğinde saat 14:00 falandı bu arada bagaj delinerek başka bir usta tarafından simit lpg tankı bagaj oturtulup sabitlendi. Yakıt seçici anahtar da araç kokpitine konuşlandırıldı. tam her şey bitti artık arabayı çalıştırıp deneyerek bağlantılar tamamlanacaktı ki arabayı çalıştırmak ne mümkün :) 5 -10 dakika zorladıktan sonra gazın ECU kablosu takılmadığı anlaşılmıştır. Daha sonra araç çalışınca bağlantılar tamamlandı ve araç tamamlandı. Yalnız bilgisayara bağlanılamıyor araç, LOVATO  nun en son sürümüymüş arabama takılan o yüzden. Bu arada beni gaz almaya yolladılar..merkezle yapılan görüşmeler sonunda saat 16:00 sıralarında araca bağlanarak ayar yapıldı ve OBD kabloları sisteme bağlandı. Hemen test sürüşüne çıktık araçta hafif tekleme var yalnız ustam normal olduğunu zamanla OBD ayar yapınca düzeleceğini söyledi. Başka bir usta Saat 17:00 de hemen gidip sızdırmazlık raporu aldı ve ödemeyi yapıp servisten ayrıldım..  Referanslı olarak servise gittiğim için 1800 liraya 9 taksit yaptılar.. + 35 TL sızdırmazlık raporu..

Şimdi ben bu caaanııım aracıma LPG taktırdım ve yanıma kar kalan ne oldu bu işten biliyor musunuz?
1- Aşırı gaza basınca anlık araba elektrik kesiyormuş gibi vuruntu yapıyor,
2- Gaz göstergesi göstermiyor, depo full olduğu halde kırmızı yanıyor,
3- Rölanti de vitese alınca teyp in arkasından anlamsız ve rahatsız edici sesler geliyor,
4- Bagajımda sürekli bir gaz kokusu var,
5- İlk çalışma esnasında acayip sarsıntılar ve sesler geliyor,
6- Sağ sinyallerimin ikisi ampuller sağlam olmasına rağmen çalışmıyor, beyni karışmış dediler,
7- Yol bilgisayarı ve benzin göstergesi sürekli aşağı düşüyor
8- Gaza basınca arabanın motorundan tabi bu dıştan dinleyince sanki hani eski arabalar manifolt contası yanınca ses yapar ya öyle ses geliyor.

sadece bunlar kar kaldı ve emniyete gitmesi muayene ye girmesi falan filanda cabası.. Üstüne verdiğim 1800 lira da ilaç gibi geldi artık mutluyum arabam az yakıyor.. :)

Tek memnun kaldığım şey servisteki güleryüz... Gerçekten insana değer veriliyor.. Teşekkür ederim ustalarım...

Şoförün hatasını toprak örter....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
bence canınızı sıkmayın... başlangıç da bu sorunları yaşamanız şanssızlık olmuş. Lpg takılalı 1 gün olmuş servis ilgiliyse bu sorunlar düzelir. Burdan şunu anlıyoruz ki LPG Kitinden daha önemli olan İyi bir usta + İyi bir kalibrasyon. Siz servisi güler yüzlü demişsiniz de, Bence önemli olan işini iyi yapıyor olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Valla hocam tamamen ustanizdan,KAliteli  bir ustada prins  veya brc herzaman,ben 120 bin km dir 2 farkli aracta kullandım  sadece lpg filtrrsi degistim,
Lpg nin baglanti montaj elektrik  her yerinde  sorun var gibi,
Yola  cikip kalibrasyon icin ayar yapmadilarmi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • 13 kere teşekkür etti
Yola çıktık evet ama yolda bir ayar yapılmadı. Az sonra başka bir servise gitmeyi düşünüyorum. Sabah servisle görüştüm ses arabaya zarar verebilir hemen getirin dedi ama ben sırf iyi diye uzak bir yerde taktırdığım için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Bence zaman kaybetmeden en yakınınızdaki yetkili bayiye gidip aracınızı gösteriniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Abim burda lpg kitinin hiçbir  suçu yok. Tamamen o kiti montajlayan usta kaynaklı sorun. Brc takili bende. Suan 30 bin km oldu hiçbir sorun yaşamadım.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ilke bu obd olayini mehmet usta guzel anlatmisti,Bende bu obd nini kendi kendine ayar yerine musteri yi uyutma ariza lambasini falan müşteriyi  farkettirmeden söndürme  olarak kandirma olarak görüyorum, Bir sorun yoksa lamba niye yansin demi
Ben hala kalitel olrak prins teleflex tartarini landirenzo brc gelir
Sonra alt gruba zavollli lovato romano  atiker falan bunlar girer
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ilke bu obd olayini mehmet usta guzel anlatmisti,Bende bu obd nini kendi kendine ayar yerine musteri yi uyutma ariza lambasini falan müşteriyi  farkettirmeden söndürme  olarak kandirma olarak görüyorum, Bir sorun yoksa lamba niye yansin demi
Anladim abi. Benim icinde prins ve brc tektir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi

Tuncay abi ben kendim deneyimledim atikerde kontrol ettim kendi düzenliyor. Fakat ilk ayarın düzgün yapılması lazım ki sonrasında obd düzeltme yapabilsin. Onun yapabileceği düseltmenin de bir sınırı toleransı var sonuçta.

Burak aracını öyle ayarsız lpg de kullanma, benzinde kullan, acilen de yolda ayar yapan düzgün bir ustaya git.
Gaz kokusu varken nasıl sızdırmazlık aldılar enteresan. İhmal etme sakın bu koku olayını. Havalandır aracını 4 camı da açarak sabah araca bindiğinde hala koku oluyorsa sıkıntı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
P R İ N S e herşey dahil 3000 tl verdim 8 ay  oldu .Montaj yapan servisteki ustaların simasını unuttum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • 13 kere teşekkür etti
Bugün başka bir servise gittim baktım ki adamlar kilidi vurup gitmişler bayram diye :) bende atiker servisine gittim para bile almadan teypin arkasındaki sesi kestiler ve diğer sarsıntılarda bitti. ama ayar için lovato ya gitmen gerek dediler. Sinyalleri de ii bi elektrikçiye gösterdim, OBD yi bağlarken direksiyonun altında bi kabloyu koparmışlar o da sinyale giden kablo imiş adam bağladı sorun çözüldü 10 tl ye :) Şuan da geriye kalan tekleme ( bugün 100 km yol yaptım hiç teklemedi çünkü ani olarak gaza yüklenmedim) ve içerdeki yakıt seçici anahtarda ki hep kırmızı yanması diğerleri zamanla kendim hallettirecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ben lovato II obd taktırdım ve şükür hiçbirini yaşamadım,2000 kmye yaklaştı.demekki hep dendiği gibi en kötü markayı bile iyi usta sorunsuz takıyor...
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ben lovato II obd taktırdım ve şükür hiçbirini yaşamadım,2000 kmye yaklaştı.demekki hep dendiği gibi en kötü markayı bile iyi usta sorunsuz takıyor...

Sözün özü, bu marka en kötü marka mı?   :islik:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • 13 kere teşekkür etti
kesinlikle kötü bir marka diyemeyiz ama montajı yapan usta biraz daha özenli olmalı diyebilirz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
burak hocam düzelir inşallah.bende lovato obd ll taktırdım.ümraniyede bilinmiş bir yere.yaklaşık 12 bin km oldu hiçbir sorunum yok yakıtıda gayet iyi hiç arıza vermedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 8000
  • 5 kere teşekkür etti
aynı sorunlar bende de var 2013 toyota gaza basınca tekleme yolda titreme bu ara sabah benzinden geçerken istop etme yani LAVATO sıkıntılı bir marka en kısa zamanda değiştirecegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
LPG taktırdığınız yeri keşke yazsaydınız, belki bizimde oralara yolumuz düşer bizde taktırırdık :)
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • 13 kere teşekkür etti
EYvallah emre hocam. Zaten lpg kitinde herhangi bir sıkıntı yok ve aksine malzeme kalitesi de gayet ii. Sadece montaj esnasında oluşmuş ufak sıkıntılar var ki zaten onlarda zamanla düzelecektir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Burak geçmiş olsun vede hayırlı olsun, ama pek hayırlı olmuş gibi değil. Güya referans ile gittin buraya :argh:
Maşallah sana gayet sakinsin bu durumlara rağmen  :saygi:
Şu anda köydeyim net pek iyi değil ama en kısa sürede o referansı verene bu konuyu okutturacağım  :kötü:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Sözün özü, bu marka en kötü marka mı?   :islik:
kötü olduğunu düşünsem taktırmazdım.kötü derken hiç tanınmayan bir lpg markası bile olsa demek istedim.[emoji16]
2012 corolla comfort extra