0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,2014 Corolla 1.4 D-4D aracım Gebze'de bir akaryakıt istasyonunda, deposu benzin ile doldurulmuş. Araç babamdaydı yakıtı alıp 2 km ilerleyip ışıklarda araba kitleniyor, 2 kez marşa basmış ama nafile. Akaryakıt fişine bakınca benzin aldığını fark etmiş. Araç 4-5 gündür serviste yarın çıkacak sanırım, akaryakıt firması masrafları üstlendi, ama bu durum oldukça üzdü. Dava yolu ile sıfır araç talep edebilir miyiz diye düşündüm (sonuçta aracın motoru zarar gördü daha büyük ne olabilir ki?) ama babam adamlarla ahbaplık kurup kendine geçici araç temin ettirmiş bile. Olayı duyup soran arkadaşlarıma ''Dizelde gitmiyordu, bizde benzin koyduk'' diyorum. Velasıl kafama takılan sorular şunlardır bilgisi olan cevaplarsa sevinirim; Araca ne işlem uygulanacak, motor değişir mi, daha sonrasında araçta bir etkisi olur mu, aracın motoru değişirse km sıfırlanır mı, araç garanti dışına çıkar mı?
Benim bildigim benzinli arabayla dizel arabanin depo girisi bir degil. Pompalarda ona gore yapilmis. Yani dizel arabaya benzin pompasi girmemesi lazim degil mi?
Bende bu konudan sonra dün gece depo kapağı içine benzin 95 oktan sticker yapıştırttım Önlem almakta fayda var.
Aracı ilk teslim alındığında bizim aracada mazot koyacaklarmış babam müdahale etmiş 95 oktan yapıştırmışlar sonra evin oradaki istasyondaBende geçen yakıt alırken "97 oktan. Benzin! " dedim. Pompacı benzin mi? dedi. Kısa bi şok yaşadı, evet benzin dedim
Lpg diyeydin [emoji14]
her indigimde 95 diyorum nolur nolmaz diye,şu sıralar kango ile takildigim için her gün mazot aliyorum arada karıştırıyorum motorin mi diyolar eurodizel mi diyolar doldur kafana göre diyorum anlamıyorumda pek arasindaki farkı
Motorin derseniz kırsal motorin koyabilirler. Eurodiesel almanız motor açısından daha sağlıklı olur.
fark etmiyor bana her türlü bayinin arabasi
Faturayı size çıkarmasınlar da. [emoji4]
çıkaramazlar bütüm gün durmadan 100 km yapiyorum sürekli kazada yapabilirim mevzu sadece yakıt değil zaten arabada ne muayyane var ne lastik 4 lastik farkli marka kar lastigi var bide