Gönderen Konu: Yanlış Yakıt İkmali  (Okunma sayısı 5675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2019 Toyota Corolla 1.8 Hybrid Dream e-CVT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yanlış Yakıt İkmali
« : Temmuz 14, 2015, 20:13:29 »
Merhabalar,

2014 Corolla 1.4 D-4D aracım Gebze'de bir akaryakıt istasyonunda, deposu benzin ile doldurulmuş. Araç babamdaydı yakıtı alıp 2 km ilerleyip ışıklarda araba kitleniyor, 2 kez marşa basmış ama nafile. Akaryakıt fişine bakınca benzin aldığını fark etmiş. Araç 4-5 gündür serviste yarın çıkacak sanırım, akaryakıt firması masrafları üstlendi, ama bu durum oldukça üzdü. Dava yolu ile sıfır araç talep edebilir miyiz diye düşündüm (sonuçta aracın motoru zarar gördü daha büyük ne olabilir ki?) ama babam adamlarla ahbaplık kurup kendine geçici araç temin ettirmiş bile. :D Olayı duyup soran arkadaşlarıma ''Dizelde gitmiyordu, bizde benzin koyduk'' diyorum.  :D Velasıl kafama takılan sorular şunlardır bilgisi olan cevaplarsa sevinirim; Araca ne işlem uygulanacak, motor değişir mi, daha sonrasında araçta bir etkisi olur mu, aracın motoru değişirse km sıfırlanır mı, araç garanti dışına çıkar mı?

Toyota Club Türkiye

Yanlış Yakıt İkmali
« : Temmuz 14, 2015, 20:13:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yanlış Yakıt İkmali
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2015, 08:47:11 »
Motor degismes. Kilometre , motor degisse bile sifirlanmaz. Sifir arac hicbir firma vermez o nasil bi hayal :)  dizelde gitmiyordu benzin koyduk espiriside yanlis. Ayni hacimde dizel ve benzin motorlu 2 aractan dizel olanin benzinliyi ezmesi zor degil

Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2015, 09:38:16 »
mert bey oncelıkle cok gecmıs olsun. gebzede hangı benzın ıstasyonunda bu olay yasandı acaba?
aracınızı yenılemezler motor da degısmez. deposu temızlenır motor dahıl yakıtın gırdıgı butun parcalar temızlenır sıze oyle teslım edılır.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2015, 09:53:56 »
Merhabalar,

2014 Corolla 1.4 D-4D aracım Gebze'de bir akaryakıt istasyonunda, deposu benzin ile doldurulmuş. Araç babamdaydı yakıtı alıp 2 km ilerleyip ışıklarda araba kitleniyor, 2 kez marşa basmış ama nafile. Akaryakıt fişine bakınca benzin aldığını fark etmiş. Araç 4-5 gündür serviste yarın çıkacak sanırım, akaryakıt firması masrafları üstlendi, ama bu durum oldukça üzdü. Dava yolu ile sıfır araç talep edebilir miyiz diye düşündüm (sonuçta aracın motoru zarar gördü daha büyük ne olabilir ki?) ama babam adamlarla ahbaplık kurup kendine geçici araç temin ettirmiş bile. :D Olayı duyup soran arkadaşlarıma ''Dizelde gitmiyordu, bizde benzin koyduk'' diyorum.  :D Velasıl kafama takılan sorular şunlardır bilgisi olan cevaplarsa sevinirim; Araca ne işlem uygulanacak, motor değişir mi, daha sonrasında araçta bir etkisi olur mu, aracın motoru değişirse km sıfırlanır mı, araç garanti dışına çıkar mı?

@Mert Çakmak (33808)  Öncelikle geçmiş olsun.
Düşündüğünüz hiç bir şey gerçekleşmeyecek öncelikle belirtmek isterim.
Bütün akaryakıt istasyonları bu tarz olaylara karşı sigortalıdır. Bu ve benzeri olaylarda masraflar sigorta tarafından karşılanır. İkame araç dahil.
Aracınız serviste depo temizliği yapılacak ve tamiri mümkün ise enjektörler temizlenecek değil ise değiştirilecek. Filtre v.b gibi işlemlerden sonra size geri verecekler.
İstediğiniz davayı açabilirsiniz ama sonucunda hüsranla ve yapmış olduğunuz masraf ile kalırsınız.
Babanızı çok takdir ettim doğrusu. Anlayışlı bir şekilde hareket ederek işinizi kolaylaştırmış oldunuz.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2015, 14:28:34 »
Bende bu konudan sonra dün gece  depo kapağı içine benzin 95 oktan sticker yapıştırttım :) Önlem almakta fayda var.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2015, 15:37:27 »
servis motor yapılır dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2015, 15:48:19 »
Benim bildigim benzinli arabayla dizel arabanin depo girisi bir degil. Pompalarda ona gore yapilmis. Yani dizel arabaya benzin pompasi girmemesi lazim degil mi?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2015, 16:22:18 »
Benim bildigim benzinli arabayla dizel arabanin depo girisi bir degil. Pompalarda ona gore yapilmis. Yani dizel arabaya benzin pompasi girmemesi lazim degil mi?

Her aracın ki değil. Ayrıca pompalar genelde aynıdır. Bu konuda Taşıtmatik sistemi çok mantıklı. Dizel araca pompa kesinlikle benzin doldurmuyor.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2015, 19:53:19 »
Gecmiş olsun demekki illa kendimiz kontrol edecez ne koydugunu bunların. Benim de ilk plazadan çıktım.  adam dizel koyuyordu nerdeyse. Aman abi naptın dedim. Haa benzin miydi diyor. Hee benzin 😒
Trafikte kendinden başka herkesi sarhoş kabul et! Kaza riskin minimuma inecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2015, 22:13:25 »
yanlış yakıt alımı ile tüm yakıt hattınız değişecek ve motor normale döner sorun yok.başka varyasyonlaı düşünmeyin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2015, 22:43:38 »

Bende bu konudan sonra dün gece  depo kapağı içine benzin 95 oktan sticker yapıştırttım :) Önlem almakta fayda var.

Aracı ilk teslim alındığında bizim aracada mazot koyacaklarmış babam müdahale etmiş
95 oktan yapıştırmışlar sonra evin oradaki istasyonda
Bende geçen yakıt alırken "97 oktan. Benzin! " dedim. Pompacı benzin mi? dedi. Kısa bi şok yaşadı, evet benzin dedim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2015, 23:01:40 »
Aracı ilk teslim alındığında bizim aracada mazot koyacaklarmış babam müdahale etmiş
95 oktan yapıştırmışlar sonra evin oradaki istasyonda
Bende geçen yakıt alırken "97 oktan. Benzin! " dedim. Pompacı benzin mi? dedi. Kısa bi şok yaşadı, evet benzin dedim :)
Lpg diyeydin [emoji14]
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2015, 23:19:45 »
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2015, 01:09:31 »
her indigimde 95 diyorum nolur nolmaz diye,şu sıralar kango ile takildigim için her gün mazot aliyorum arada karıştırıyorum motorin mi diyolar eurodizel mi diyolar doldur kafana göre diyorum anlamıyorumda pek arasindaki farkı
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2015, 01:37:45 »
her indigimde 95 diyorum nolur nolmaz diye,şu sıralar kango ile takildigim için her gün mazot aliyorum arada karıştırıyorum motorin mi diyolar eurodizel mi diyolar doldur kafana göre diyorum anlamıyorumda pek arasindaki farkı
Motorin derseniz kırsal motorin koyabilirler. Eurodiesel almanız motor açısından daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2015, 01:43:29 »
Motorin derseniz kırsal motorin koyabilirler. Eurodiesel almanız motor açısından daha sağlıklı olur.
fark etmiyor bana her türlü :D bayinin arabasi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2015, 01:44:37 »
fark etmiyor bana her türlü :D bayinin arabasi :D
Faturayı size çıkarmasınlar da. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2015, 02:38:24 »
Faturayı size çıkarmasınlar da. [emoji4]
çıkaramazlar  bütüm gün durmadan 100 km yapiyorum sürekli kazada yapabilirim mevzu sadece yakıt değil :) zaten arabada ne muayyane var ne lastik 4 lastik farkli marka kar lastigi var bide :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2015, 03:31:21 »
çıkaramazlar  bütüm gün durmadan 100 km yapiyorum sürekli kazada yapabilirim mevzu sadece yakıt değil :) zaten arabada ne muayyane var ne lastik 4 lastik farkli marka kar lastigi var bide :)
Okan dikkat et sonuçta araba şirketin lakin can senin. Araba neysede sana bişey olsun istemeyiz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2015, 04:48:40 »
Aynı olay Manavgat'ta da yaşandı . Öğretmen arkadaşın dizel corollaya benzin koymuşlar. Ama pompacı çocuk koyarken farkediyor ve boynunu bükerek araç sahibine söylüyor. Arabayı çalıştırmadan farketmiş Allah'tan . Sonra benzin istasyonu ile birlikte bakırcılar aranıyor ve servis gerekli boşaltım ve temizlik için 500 lira istemiş. Pompa istasyonun sahibi de sanayide tanıdığım bu işin ehli var demiş arkadaşa. Çekici ile çekmişler aracı sanayiye. Usta arka koltuğun altından bir yerden mazot akışını kesmiş ve depoyu boşaltmış. Araçta şu anda en ufak bir sıkıntı yok arkadaşın. Usta öğretmen arkadaşa şey demiş ama eğer benzin ile çalıştırıp gitseydin motoru yerdin demiş. Ben de aynı yerden alırım yakıtı hep. Oraya bir gidişimde sordum, hanginiz yanlış yakıt koydu diye. Pompacı çocuğun birisi benim dedi. Ben de neden böyle oluyor dedim. Çocuk ne dese iyi, Toyota'nın dizelleri de ses vermiyor ki abi dedi. Suçu Toyota'nın sessiz dizeline attı. Bu olayı arkadaşım yaşadıktan sonra ben kendim şahsen araçtan indikten sonra açıyorum depo kapağını. Onların dışardan açamaması güzel bişey . Kapakta yazan kocaman dizel yazısına rağmen hata yapabiliyorlar. Tekrar geçmiş olsun
" Less English, more bike."