0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Okan dikkat et sonuçta araba şirketin lakin can senin. Araba neysede sana bişey olsun istemeyiz.
Aynı sorunu ben yaşadım 60 liralık benzin yerine mazot koymuş pompacı arkadaş.Aracı çalıştırıp istasyondan çıkarken fişe bakarım genelde farkettim ki mazot koymuş hemen geri döndüm.Durumu ilettim istasyon sahibi , usta çağırdı sanayide temizlensin diye.Aracım daha 3500 küsür kilometrede.Sanayide kabul etmedim tabi servisi aradım servise gelinmesi lazım dedi.Neticesinde akaryakıt sahibi bana deponu fulleyim mazot karışır benzinle düzelir dedi.bişey olursa gene temizleriz dedi.Kabul ettim helalleştik o 60 liralık mazot arada kaynadı gitti.Daha sonra depo kapağının iç kısmına BENZİN- BENZİN diye yazı yazdım.Girdiğim istasyonlarda ilk tepki - Abi mazot mu koydular buna - ..Her ihtimale karşı her seferinde benzin diye belirtiyorum ve yakıt doldurma işlemi bitene kadar bekliyorum.
yaklaşık 4 ay önce şuan aracım 11890 km de.
Bir fark var Kadir, mazot değil, benzin ilavesi yapılmış. Yani araç benzinli motora sahip. Dizel ya da aşırı beslemeli bir makine olsaydı sıkıntı olurdu yüksek ihtimalle. Yakıt alırken pompacıya denk gelmiş, anlatıyordu, gelen otobüs 100 Tl lik benzin almış.
Sağolun ilginiz için Kadir bey.
Bizimde arkadaşımızın başına gelmişti depo kapağı koltuğun altından sökülmüştü tüm mazot çekilmişti. Daha önceki konularda aklımda şöyle bir şey kalmıştı sanki. Dizel araçlar ile benzinlilerin pompa girişi farklıydı da (en azından yeni araçlarda) bir biriyle karışmasının önüne geçiliyordu gibi. Yanlış mı hatırlıyorum acaba