Gönderen Konu: Yanlış Yakıt İkmali  (Okunma sayısı 5674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yanlış Yakıt İkmali
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2015, 09:02:43 »
Okan dikkat et sonuçta araba şirketin lakin can senin. Araba neysede sana bişey olsun istemeyiz.
haklisin abi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2015, 09:02:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2019 Toyota Corolla 1.8 Hybrid Dream e-CVT
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 18, 2015, 11:13:32 »
@Salih Karacan (29658) Bey'in de dediği gibi bende yanlış yakıtla çalışmanın motoru yiyebileceğini duydum bu sebepten motorun değişmesine ihtimal verdim. Yorumlarınız için teşekkürler.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 21, 2015, 12:46:37 »
Aynı sorunu ben yaşadım 60 liralık benzin yerine mazot koymuş pompacı arkadaş.Aracı çalıştırıp istasyondan çıkarken fişe bakarım genelde farkettim ki mazot koymuş hemen geri döndüm.Durumu ilettim istasyon sahibi , usta çağırdı sanayide temizlensin diye.Aracım daha 3500 küsür kilometrede.Sanayide kabul etmedim tabi servisi aradım servise gelinmesi lazım dedi.Neticesinde akaryakıt sahibi bana deponu fulleyim mazot karışır benzinle düzelir dedi.bişey olursa gene temizleriz dedi.Kabul ettim helalleştik o 60 liralık mazot arada kaynadı gitti.Daha sonra depo kapağının iç kısmına BENZİN- BENZİN diye yazı yazdım.Girdiğim istasyonlarda ilk tepki - Abi mazot mu koydular buna - :)..Her ihtimale karşı her seferinde benzin diye belirtiyorum ve yakıt doldurma işlemi bitene kadar bekliyorum.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2015, 12:49:51 »
Aynı sorunu ben yaşadım 60 liralık benzin yerine mazot koymuş pompacı arkadaş.Aracı çalıştırıp istasyondan çıkarken fişe bakarım genelde farkettim ki mazot koymuş hemen geri döndüm.Durumu ilettim istasyon sahibi , usta çağırdı sanayide temizlensin diye.Aracım daha 3500 küsür kilometrede.Sanayide kabul etmedim tabi servisi aradım servise gelinmesi lazım dedi.Neticesinde akaryakıt sahibi bana deponu fulleyim mazot karışır benzinle düzelir dedi.bişey olursa gene temizleriz dedi.Kabul ettim helalleştik o 60 liralık mazot arada kaynadı gitti.Daha sonra depo kapağının iç kısmına BENZİN- BENZİN diye yazı yazdım.Girdiğim istasyonlarda ilk tepki - Abi mazot mu koydular buna - :)..Her ihtimale karşı her seferinde benzin diye belirtiyorum ve yakıt doldurma işlemi bitene kadar bekliyorum.

Bu olay başınıza ne zaman geldi?
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 21, 2015, 12:57:07 »
yaklaşık 4 ay önce şuan aracım 11890 km de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 21, 2015, 13:23:49 »
yaklaşık 4 ay önce şuan aracım 11890 km de.

Aracınızda herhangi bir temizlik işlemi yapılmadan mazot ilave ederek devam ettiniz. Bu şekilde anladım eğer böyle ise problem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 21, 2015, 13:41:05 »
Ne gibi problem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 21, 2015, 13:55:13 »
Bir fark var Kadir, mazot değil, benzin ilavesi yapılmış. Yani araç benzinli motora sahip. Dizel ya da aşırı beslemeli bir makine olsaydı sıkıntı olurdu yüksek ihtimalle.
Yakıt alırken pompacıya denk gelmiş, anlatıyordu, gelen otobüs 100 Tl lik benzin almış. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 21, 2015, 14:04:41 »
Bir fark var Kadir, mazot değil, benzin ilavesi yapılmış. Yani araç benzinli motora sahip. Dizel ya da aşırı beslemeli bir makine olsaydı sıkıntı olurdu yüksek ihtimalle.
Yakıt alırken pompacıya denk gelmiş, anlatıyordu, gelen otobüs 100 Tl lik benzin almış. :islik:
Abi her ne olursa olsun o depo temizlenmeden devam edilmemeli.
Esas kızdığım nokta istasyonun bir şey olmaz üzerine koyalım demesi oldu.
Üstüne basa basa söylüyorum;
"Yanlış yakıt doldurma durumlarında istasyona güvenmez iseniz, aracınızı istediğiniz servise götürüp gereken her şeyi yaptırabilirsiniz. Bütün akaryakıt istasyonları bu konuda sigortalıdır ve bu tarz durumlarda yapılan tüm masrafları karşılarlar. Buna ikame araç da dahil."

Bizimde çok sık olmasa da karşılaştığımız bir sorun olduğu için ne olursa olsun üzerine dolduralım yapılmaz. Basit işlemlerde eğitimli olan personelimiz müdahele eder ve sıkıntı başlamadan hallolur. Ama araç marş yaptı ise aracına göre kendi servisimiz yada müşterinin talep ettiği servise yönlendirme yaparız. Sonuçta cebimizden para çıkmıyor. Kaldı ki sigorta ne işe yarıyor o zaman.
Tüm arkadaşlara söylüyorum böyle bir durumda karşılaştığınızda gereken ne ise onu yaptırın. Bir şey olmaz demeyin lütfen!. Sigorta şirketleri her sene 10-15 bin tl poliçe parası almayı biliyorlar. Hakkınız ne ise sonuna kadar isteyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 21, 2015, 14:13:32 »
Sağolun ilginiz için Kadir bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 21, 2015, 14:20:13 »
Sağolun ilginiz için Kadir bey.

Rica ederim. Sadece yapılabilecekler ile ilgili bilgi vermek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 21, 2015, 14:21:13 »
Kesinlikle, bu gibi durumlarda hiç riske girmeden, yetkili servis müdahalesi en doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 21, 2015, 16:56:20 »
Bizimde arkadaşımızın başına gelmişti depo kapağı koltuğun altından sökülmüştü tüm mazot çekilmişti. Daha önceki konularda aklımda şöyle bir şey kalmıştı sanki. Dizel araçlar ile benzinlilerin pompa girişi farklıydı da (en azından yeni araçlarda) bir biriyle karışmasının önüne geçiliyordu gibi. Yanlış mı hatırlıyorum acaba  :-\
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 21, 2015, 17:24:21 »
sizin arac 60 tl'lik mazotu hicbir ariza vermeden yakti yani cok ilginc. Aracınızın deposu 55 litre.  Litresi 4 lira desek 15 litre mazot almissiniz. Aracinizda 40 litre benzin 15 mazot konuldu ariza vermeden devam ettiniz.
Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim. Daha sonrasinda Enjektor temizleyici falan kullandiniz mi? Yada aracinizda cekisten dusme veya rolantide gariplik mu. Cunku mazot benzine gore daha kalin bi yakıt. 
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 22, 2015, 01:38:29 »
mazotlu araca benzin konursa benzin mazottan daha düşük ısılarda parlama notkasına sahiptir. ve bu tür mazotla çalışan pistonlara çok yüksek ısıdan dolayı eritir ve motoru yer zarar verir
fakat benzinli araca mazot konulursa çok büyük sıkıntı olmaz 15 litre mazot 35 litre benzin çok büyük bir kayıp değil
motora zarar vermez çünkü benzinin parlama noktası mazota göre daha düşük mazot o benzinin içinde kayıpolur gider
mazot ile benzinin yoğunlukları hemen hemen aynırdır sadece parlama noktaları birbirinden farklıdır.
bu sebeplerden dolayı benzinli motora bu kadar miktarda mazot konulması sorun yaşatamaz...
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2015
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 17, 2017, 15:30:24 »
Bizimde arkadaşımızın başına gelmişti depo kapağı koltuğun altından sökülmüştü tüm mazot çekilmişti. Daha önceki konularda aklımda şöyle bir şey kalmıştı sanki. Dizel araçlar ile benzinlilerin pompa girişi farklıydı da (en azından yeni araçlarda) bir biriyle karışmasının önüne geçiliyordu gibi. Yanlış mı hatırlıyorum acaba  :-\
benzin pompası ince dizel depoya oluyor
dizel pompası kalın benzin deposuna olmuyor
yani dizele yanlışlıkla benzin koyabilirsiniz ama
benzine dizel koyamazsınız efendim.