Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 31, 2026, 21:46:22
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu:
kaza yaptım
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: kaza yaptım (Okunma sayısı 2964 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 212000
Model Yılı: '00
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
kaza yaptım
«
:
Temmuz 14, 2015, 16:33:58 »
06.07.2015 tarihinde izmit yahyakaptan arastapark mevkiinde bir kaza yaptım. kazada benim iç kulaktakırığa bağlı kanamadan dolayı baş dönmesi yaşıyorum. hala ayağa kalkıp yürüyemiyorum. yatrken hiçbirsorunum yok. eşimin kaburgalarında ve köprücük kemiğinde kırıklar var. yeğeniminde köprücük kemiğinde kırık var. kaza şu şekilde oldu. ben cadde üzerindeydim. ara sokağa dönmek için sol sinyalimi verdim o sırada karşıdan gelen bir araç vardıoda iyice yavaşlamıştı o da sağ tarafa dönecekti. yani ben sola o sağa dönecekti.ben dönmek için manevra yaptığım sırada karşıdan gelen sağa dönmek üzere sinyal veren aracın arkasından hızla gelen başka bir araç duramayacağını anlayınca öndeki araca çarpmamak için benim şeridime girmiş ve benim döndüğüm yöne doğru direksiyonu kırmış. benim araca sağ ön tekerin ordan süratlice girdikten sonra benim aracı yolda tam ters istikamete doğru çevirmiş ve 5 - 10 metre kadarsürükledikten sonra kaldırıma çarparak durabilmiştir. kazada ben ve yanımdakiler bayıldığımız için sonrasınıhatırlamıyoruz. kazadan 6 dk. sonra ambulans gelerek bizi değişik hastanelere götürmüş. olayda karşı tarafın şoförü olaydan sonra olay yerinden aracıyla ayrılmış. sonrasında karakola giderek ifade vermiş. ifadesinde benim suçlu olduğumu benim onunönüne birden çıktığımı ve ben davacı olursam kendisi de davacı olacağını bildirmiş. ben şuan evde tedavi görüyorum. hala yataktan kalkıp yürüyebilmiş değilim. kendim bu durumda olduğum için biraderime avukat tutmasını vebenim yerime avukatın ilgilenmesini söledim. avukat kazadan 4 gün sonra karakoldan bir polis alarak geldi ve ben evde kazayı anlatıp ifade verdim. fakat olay günü polisler kaza tutanağına benim asli kusurlu olduğumu karşı tarafında hızdan dolayı tali kusurlu olduğunu anlatan rapormdüzenlemişler. raporu bugün avukat getirdiğinde gördüm. kazadan sonra ne ben nede karşı tarafolay yerinde değildik. ben hastanedeydim karşı taraf da kaçmıştı. polis benim ifadem olmadan kafasına göre beni haksız çıkaran bir kaza raporu düzenlemiş. karşı taraf izmit belediyesinde görevlizabıta komiseriymiş. anlayacağınız onu kayırmışlar. benim aracımın kaskosu yok. 15 bin lira değeri var. karşı tarafın aracı connect kaskoluymuş. kardeşim olay günü ordaki sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını bulmuş ve almış. kamera kayıtlarına göre karşı taraf suçlu gözüküyor. bunu avukat da söyledi ama polis tutanağında ben suçlu gözüküyorum. şuan aracım otoparkta ve kaldığı hergğn otopark parası katlanıyor.ben şimdi ne yapmalıyım. arac biraderin söylediğine göre perte çıkması gerekirmiş. aracı otoparktan alıp sanayiye mi çektirmeliyim. avukat bu dava 2 sene sürer diyor. çünk ü heyet götürüp olayyerini inceletip tekrar polisin kararının düzeltilmesini talep edecekmiş. bu işlerden hiç anlamam ilk kazam bilenlerinizde yardım istiyorum. bu aşmada yapmam gerekenler nelerdir. tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.
Toyota Club Türkiye
kaza yaptım
«
:
Temmuz 14, 2015, 16:33:58 »
(Gizli Üye)
Moderatör
Sheer Driving Pleasure
Araç: Avensis
Kilometre: 135000
Model Yılı: '07
2229 kere teşekkür etti
3428 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 14, 2015, 16:39:39 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Sonrasındada bu memleket düzelmez deyip, mevlam yardımcımız olsun diyorum.
Aracınızı bence en kısa sürede otoparktan alın, kamera kayıtlarıda zaten delil niteligindedir. Bence hakkınızı arayın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: A-
Kilometre: 45000
Model Yılı: '11
4 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 14, 2015, 16:40:34 »
çok gelmiş olsun
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
ŞAMPİYON GALATASARAY
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 4000
Model Yılı: '15
166 kere teşekkür etti
107 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 14, 2015, 16:50:39 »
çok geçmiş olsun allah korumuş. umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz..
.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 127000
787 kere teşekkür etti
155 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 14, 2015, 16:53:10 »
çok geçmiş olsun.
Ahmet abimin dediği gibi yapın dava 5 senede sürse hakkınızı arayın sonuçta delil var.
Böle kayırılan insanlardan nefret ediyorum neymiş zabıta koms. miş ......... adi herifler.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Yorgun Yillarim
Araç: Başka Marka
Model Yılı: '12
137 kere teşekkür etti
314 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 14, 2015, 16:58:50 »
Salih Bey Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede siz ve aileniz sağlığınıza kavuşursunuz.
Hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin. Elinizde kamera kayıtları var. Mahkemeye delil olarak kayıtları sunduğunuzda davanın çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Eğer ki kayıtlar tüm olayı gösteriyor ise.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 6500
Model Yılı: '20
1130 kere teşekkür etti
2373 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 14, 2015, 18:20:29 »
Oncelikle cok gecmis olsun,
Hareket edemediginiz icin bence yapmaniz gerkenleri siraliyorum,
1. Eve noter cagirin ve araciniz ile ilgilenebilecek biri varsa o kisiye yoksa bir muameleciye perte ayirilmasi icin gerekenin yapilamasina vekalet verin.
2. Elinizdeki delilleri cogaltin, minimum 2 kopya tutun hatta mumkunse 1 adetini herhangi bir kiralik banka kasasinda tutun.
3. Aile hekimliginizden yada devlet hastanesinden yarali her kisi icin sureli yada suresiz is goremez raporu alin.
4. Yaralı bireylerin aylik gelirlerini belgeleyen deliller edinin.
5. Aracinizin rayic bedelini belgeleyen deliler edinin.
6. Avukatiniza, karsi tarafa araciniz icin maddi, sizin ve arac icerisindeki bireylerin is gorememezlik halinizden ve karsi tarafin kusurunu kabul etmeyip, adaletin tecelli suresini uzatma oturu manevi, sucunu redderek adalet ve yargiyi yaniltma tesesbbusunden oturu de ikinci manevi tazminat davasi yada hapis istemiyle kamu davasi acilmak uzere suc duyurusunda bulunmasi icin, ilgili dava sonuclanincaya kadar suresiz vekalet verin.
7. Karsi tarafin avukati veya bizzati kendisi sizinle dava konusunda anlasmak istemeleri halinde ses kaydi alin ve ses kaydinin sonunda konusulanlari kaydettiginizi, bunu da mahkemede delil olarak kullanacaginizi belirtin ve mahkeme hangi asamada olursa olsun paylasin.
Tekrar gecmis olsun.
www.temotomotiv.com.tr
®️
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Model Yılı: -
2908 kere teşekkür etti
3274 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 14, 2015, 19:32:13 »
Çok geçmiş olsun, hepiniz, en kısa zamanda ve tam şekilde sağlığına kavuşur ve adaletin, hakkın yerini bulduğunun haberleri en kısa zamanda alınır inşallah.
Ufuk detayları çok güzel açıklamış. Karşı tarafın mazeretsiz olay yerini terketmesi zaten soru işareti.
Tüm hastane, yol(olay ile ilgili) otopark vs faturalarını da toplayın.
Tüm
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: AB-
Kilometre: 120000
Model Yılı: '09
111 kere teşekkür etti
54 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 14, 2015, 21:20:12 »
Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin. Insallah hersey en kisa surede acikliga kavusur.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
100 kere teşekkür etti
425 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 14, 2015, 21:39:39 »
geçmiş olsun nasil bu şekil adam kayirabiliyorlar, benim arkadaşim yasli bir teyzeye vurdu kadinda hiç bir şey yoktu hastane raporu ve ifadesi gelmedi diyr butun gece karakolda beklettiler,siz hastanelik olmuşsunuz adam olay yerinden kaçmış bununda ayri bir cezasi var hakkinizi arayin uzunda olsa sonucu olur
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
Model Yılı: '18
67 kere teşekkür etti
13 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 14, 2015, 21:46:28 »
salih bey tekrar geçmiş olsun Allah acil şifa versin
hakkınızı aramaktan çekinmeyin eğer elinizde kamera kayıtları varsa sonuç sizin lehinize olacaktır
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kilometre: 65000
106 kere teşekkür etti
142 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 14, 2015, 22:01:37 »
Geçmiş olsun.
Olay yerini terkettiği için tahminimce %100 suçlu bulunması gerekiyordu. Hatta terkettiği için polis tutanak tutup dava açıyor. Dediğiniz gibi burada kayırma var. Hakkınızı arayın. Sonuçta hem maddi hem manevi zarar gördünüz. İşin ucunda sağlığınızda var ve bu herşeyden önemli. Allah korusun daha kötüsüde olabilirdi kaçan vatandaşın vicdanı nasıl rahat ?
Trafik kuralları gereği araca en yakın olan şahıs durup (ilk yardım) yardım etmek zorunda değilmiydi benmi yanlış biliyorum ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
Kilometre: 48000
5 kere teşekkür etti
28 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 14, 2015, 22:13:52 »
öncelikle geçmiş olsun. kamera kayıtları var ise davada siz haklı çıkarsınız ancak yukarıda bir arkadaşın anlattıklarına harfiyen katılıyorum. delillerin 2-3 kopyasını alın. çünkü adam polislere kaza raporunu değişştirtti ise o delilleri de ortadan kaldırabilir. aman dikkat. sonuçta siz kazanırsınız. manevi tazminat davası da açın, üzerine bir de mahkeme ve avukat masraflarını da karşı tarafa yıkın. o düşünsün. şerefsiz.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 180000
Model Yılı: '05
186 kere teşekkür etti
251 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 14, 2015, 22:25:19 »
Kamera kayıtı tamamen delil niteliğidir çok geçmiş olsun siz ve ailenizin en kısa sürede sağlık'ına kavuşmanızı dilerim adalet olmayan bir ülkede'de yaşasak elinizde kayıt var sonuçta hakkınızı her ne kadar uzun sürsede arayın ve tekrar çok geçmiş olsun
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
<<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 48048
Model Yılı: '06
940 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 14, 2015, 23:07:10 »
Oncelikle gecmis olsun dileklerimi sunarım.
Konu hakkinda tam ve kesin bilgim olmadığından yanlis yonlendirme yapmak istemiyorum.
Ulkemizin ne hale geldigini bu konu icinde bir kere daha gozler onune seriyoruz...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Benzin+Lpg
Kilometre: 20100
51 kere teşekkür etti
49 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Temmuz 14, 2015, 23:08:04 »
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın öncelikle. Bu adam size çarpıp olay yerinden nasıl kaçıyor ve haklı pozisyona geliyor yada getiriliyor anlayabilmiş değilim. Adamın aracındaki hasar bu kadar şiddetli çarpmaya rağmen nasıl olay yerinden ayrılabilecek durumda oda ayrı bir soru. Tüm açıklamaları Ufuk Sönmez kardeşim gayet iyi belirtmiş.siz toparlanma aşamasında iken ilerisi için gerekli tüm belge ve bilgileri toplamayı ihmal etmeyin. Mahkemeyi bunlarla lehinize çevireceksiniz.kamera görüntüleride son noktayı koymanınız sağlayacak.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 103000
1003 kere teşekkür etti
1011 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Temmuz 14, 2015, 23:56:16 »
Çok geçmiş olsun allah şifalar versin. arasta parkın orası tam bir trafik curcunası kim önce davranırsa yolu kapıyor bazen iş çıkışı oradan otobüse biniyorum ve trafiği korkarak izliyorum.Ufuk bey gerekli açıklamauları gayet güzel yapmış bir an önce uyğulamanızı tavsiye ederim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü
Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kilometre: 54000
Model Yılı: '19
306 kere teşekkür etti
336 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Temmuz 15, 2015, 00:05:56 »
maalesef kara düzen yine devrede
umarım lehinize sonuçlanır. en kısa sürede ailenizle birlikte sağlığınıza kavuşmanız temennisiyle...
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Corolla 1.6 advance multidrive S
Model Yılı: '13
56 kere teşekkür etti
98 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Temmuz 15, 2015, 00:17:16 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun
(Gizli Üye)
TcT Onaylı Firma
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 12000
1041 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Temmuz 15, 2015, 00:22:49 »
Çok geçmiş olsun . Allah beterinden korusun .
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu: