Gönderen Konu: kaza yaptım  (Okunma sayısı 2963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım
« Yanıtla #20 : Temmuz 15, 2015, 12:53:47 »
Allah beterinden korusun kamera kayıtlarının olması büyük şans kesinlikle.
Hakkınızı sonuna kadar arayın 10 sene bile sürse bunu yapın ki bu kılıktaki insanlar hadlerini bilsin.  Yine aynı konuya geliyoruz allah muhafaza kamera kaydı olmayaydı ne olacaktı.unutmayalim burası Türkiye haksız insanlar baş tacı edilir.  Bizlerin yapması gereken ise bu zalimlere karşı elimizde güçlü delillerin olmasıdır. Bu durumda ne olursa olsun araç kamerası şart.
Allah şifa versin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 15, 2015, 12:53:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 15, 2015, 12:59:00 »
geçmiş olsun. Allah beterinden korusun inşallah.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 15, 2015, 14:23:36 »
Çok geçmiş olsun.Karşı taraf için söylenecek şeyleri buraya yazamam.Edebim yetmez.Edepsiz insanla sonuna kadar mücadele edin.Allahın gazabı zaten ona yetecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 15, 2015, 14:45:08 »
Geçmiş olsun. Trafik kanunu olay yeri terk araçlara trafik raporu tutulmaz der. Sizin polisin karşı taraf haklı diye tutmuş olduğunu belirttiğiniz tutanak ifade tutanağıysa eğer, kişi ifadesinde ne söylerse polis onu yazar.
İkinci bir konu yaralamalı kazalarda suçlu suçsuzu polis belirtmez. İfadeleri alıp savcının talimatı üzerine ya şahısları mevcutlu yada ifadeyi alıp şahısları serbest bırakılıp evrakı adliyeye ikmalen gönderilir. İlerleyen günlerde iki tarafıda bir uzlaştırmacı arayıp uzlaşmak isteyip istemediğinizi soracaktır. Uzlaşmazsanız savcı tarafından iddanemeniz hazırlanıp mahkemeye gönderilir. Kimin haklı kimin suçlu olduğuna mahkeme karar verir.
Eğerki kişinin izni olmadan ses kaydını görüntüsünü vs. Kaydedip delil olarak kullanmaya kalkarsanız bu kanunsuz delil olur ve delil niteliği taşımaz. Üstüne haklıyken haksız duruma düşersiniz. Görüntüler olduğunu belirtmişsiniz bunları dosyaya ekletirsiniz. Mahkeme kimin  haklı kim haksız karar verir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 15, 2015, 14:57:47 »
Allah beterinden korusun,çok geçmiş olsun,bir usulsüzlük ve yanlış beyan varsa mutlaka kat kat çıkarır cenabı Allah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 15, 2015, 15:31:18 »
öncelikle tüm geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim . şimdi hastaneden geldim. kontrol vardı evde tedaviye devam edeceğiz bir 10 gün kadar daha. kafadaki travma geçmemiş başım hala dönüyor. yattığım yerden yazıyorum. bize çarpan aracın şoförü kaçmayıp bizimle ilgilense idi allah şahidimdir şikayetçi olmayacaktım.ne kaza anında nede kazadan sonra bizi aramamış. biz ölebilirdik o kazada. aracın içerisinde 3 yetişkin 3 de çocuk vardı. çocukların koltuğunda kemerleri takılı idi o yüzden 2 sine hiçbirşey olmadı.(buradan tavsiyem çocuklarımuhakkak çocukkoltuğuna bağlayın.)ve gideceğiniz yer kısa veya uzun farketmez emniyet kemerlerinizi takın. çünkü benim gideceğim yer evime 500 metre mesafede idi. kazadan 1 gün sonra hastaneye zabıta müdürüyle kazayı yaptığını söyleyen zabıta komseri gelmişler. kardeşimden kazanın görüntüsünü resimlerini istemişler. kardeşimde madem sen kaza yaptın bizimkiler kazada pert oldular neredeyse sende sıyrık bile yok hemde kazada hangi arabaya çarptığını bilmiyor musun deyip terslemiş adamı. vermemiş görüntüleri. buradan anlaşılan kazayı adamın kendisinin yapmadığıdır. arabasını belki oğlu belki arkadaşı belki de bir yakını kullanıyordur. çünkü kazadan sonra bir kişi kaçabiliyorsa ya ehliyeti yoktur yada alkollüdür. ama nedense kaza tutanağı tutan polisler adamın kaçmadığını söylüyorlar. kaza yaparken polisleryanımızda değildi. neye göre kaza tutanağı tutup beni de asli kusurlu gösterdin.b enim ifademi almadın kazayı görmedin. ama benim kusurlu olduğumu tutanağa geçtin. bu işte çok şaibeler var. kazanın olduğu yerde mobese kameraları var ama kardeşim görüntüleri istediğinde kameralar kayıtta değilmiş o yüzden görüntü yok demişler. allahtan sitenin güvenlik kamerasında kaza anı çok net gözüküyor. şuan elimizde sadece o görüntü var. bugün kardeşim arabayı otoparktan alıp sanayiye çektirecekmiş otopark ve çekici masrafı 10 günlük 400 tl. şimdi avukat bilirkişi isteyip olay yerinde inceleme talep edecek. kaza tutanağını değiştirmek için. bilirkişi heyeti için 700 tl talep etti avukat. artı vekalet ücretleri artı harç paraları.içinde 800 tl. 3 kişi vekalet vereceğiz hepimizin adına ayrı ayrı dava açacak. birde tazminat davasından da yüzde 15 talep etti. daha avukata vekalet vermedim. bu işlerden anlayanların yardımını istiyorum. ne yapmalıyım. avukat çok önemli bu davada. hepininize tekrardan çok teşekkür ederim. allaha emanet olun.

Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 15, 2015, 15:45:32 »
Belgelendirilen hiçbir ücretten kaçınmayın ancak tazminat davası açılışında o belgelere istinaden tazminata ek olarak masraflarınızı da talep etmeyi unutmayın, ek olarak avukatın masraflar hariç tazminattan talep ettiği %15 klasik bir rakam, vekalet masrafları, bilirkişi masrafları (bilirkişi masraf makbuzunu talep edin) ve %15 haricindeki hiçbir ücreti kabul etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 15, 2015, 20:18:29 »
Büyük geçmiş olsun.  Allah beterinden sakinsin...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 4600
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 18, 2015, 10:53:17 »
Bence, Polislere ulaşıp elinizde kamera kaydı olduğunu, kaza mahallinden kaçmış biri lehinde hiçbir somut bilgiye dayanmadan tutanak tuttukları için haklarında şikayetçi olacağınızı ve tutanağı değiştirmelerini söyleyin. İs belki bu durumda dava aşamasına gelmeden hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 18, 2015, 12:01:36 »
boyle konularda bilgimin olmadigini belirtmek isterim fakat okudugum yorumlara dayanarak abilerim kanunlari anlatmislar anladigim kadariyla olaydan kacmis olan biri var ve yaralanma var bu durumda tutanak tutulmamasi gerekiyormus ama tutulmus yani polisler hatali davranista bulunmuslar bu durumda sadece kazadaki sahistan degil polislerdende sikayetci olma hakkiniz olmazmi?

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 18, 2015, 12:13:26 »
boyle konularda bilgimin olmadigini belirtmek isterim fakat okudugum yorumlara dayanarak abilerim kanunlari anlatmislar anladigim kadariyla olaydan kacmis olan biri var ve yaralanma var bu durumda tutanak tutulmamasi gerekiyormus ama tutulmus yani polisler hatali davranista bulunmuslar bu durumda sadece kazadaki sahistan degil polislerdende sikayetci olma hakkiniz olmazmi?

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aynen doğru tespit yapmışsınız. Olay yerin den şahıs arabasıylamı kaçmış yayamı tam belli değil.eğer arabasıyla kaçmışsa   karakol yaralamalı kaza olarak ceraim verip adli işlem başlatırlar. Yok araç olay yetin de bırakıp karakola gitmişse o vakit hem trafik rapor tutar hem de karakol  adli işlem başlatır. Daha önceki iletimde belirttiğim gibi şahıslar ifadelerinde istediklerini söyler. Deliller kararların verilmesinde etkili olur. Misal kaza yaptınız sarhoşsunuz. Polis gelmeden biri sizin yerinize geçip aracın şöförü benim derse polis o şahsı aracın şöförü olarak kabul eder. Şüpheden sanık yararlanır diye bir tabir vardır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2015, 14:34:52 »
Çok geçmiş olsun. Karşı taraf kusurlu olduğu halde suçsuz olduğunu göstermeye çalışması gerçekten çok ayıp ve en büyük kul haklarına giriyor. Ama bunu bilen kişi sayısı iyice azaldı artık maalesef. Umarım hak yerini bulur ve mağduriyetiniz giderilir.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2015, 18:14:03 »
Büyük geçmiş olsun, herşey Allahtan, siz moralinizi yüksek tutun, can kaybının olmaması en büyük teselli diye düşünüyorum, bu günler de geçer siz sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.. Ben sizin yerinizde olsam güvenlik kamerası videosunu youtube'a yükler ve yayılması için elimden geleni yapardım. turkiye.gov.tr sitesi üzerinden Başbakanlık bimer'e konuyu detaylıca anlatan başvuruda bulunur, yardım isterdim. Yine internet üzerinden emniyet genel müdürlüğüne söz konusu hadisenin yaşandığı yeri gözleyen mobeseler ile ilgili mail atardım.  Ülkemizde bizler gibi sıradan vatandaş için adalet maalesef çok ama çok pahalı bir şey artık, inşallah sizde tecelli eder.
Buna ilaveten devamlı gittiğim için görüyorum; İzmit'den Gebze'ye kadar olan kısımda hayatımda hiç görmediğim kadar saygısız, psikopat şöför görüyorum. Ben Kandahar'da bile bu kadar saldırgan şöförü bir arada görmemiştim.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 18, 2015, 20:24:44 »
cok gecmis olsun.. avukatiniza guven esastir, guvenmeyrcrginiz veya isi sonuna kadar takip etmeyecek bir avukata vekalet vermeyin.. masraf ve vekalet ucretini kesin konusun ve vekalet sozlesmesi  imzalayin.. oncelikle basta istediği 800 masraf sadece tutanak iptali delil tespiti niteligindedir, baska davalar da acilmasi gerekecektir.. bastan konusun ki ara ara sixden para madraf isteyecektir ne oldugunu bilin..yuzde ondan asagi olmaz zaten vekalet ucreti.. ayrica polis tutanagi mi dir nedir tam anlasilmiyor ama gorulmus gibi yazilmis ve gercekle basdasmiyor ise resmi evrakta sahtecilik icin suc duyurusunda bulunabilirsiniz. ceza isinde avukata gerek yok simdilik emniyet veya savcilikta islemler baslatilabilir.. vs vs.  guvene eginiz ayni sehirden bir avukat tum idlemleri yapacaktir ama cok duyuyiruz avukat surekli para istiyor muvekkil vermedigi. veremedigi ver ver yoruldugu için isler aksiyor davalar uzuyor..kolay gelsin ve geçmiş olsun..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 01, 2015, 10:09:15 »
Salih bey öncelikle çok geçmiş olsun can kaybı olmaması tek teselli. ALLAH'tan acil şifalar dilerim siz ve ailenize. Elinizdeki delillerle davayı kaybetmeniz neredeyse imkansız bence, bütün arkadaşlar zaten gerekli evrakları ve şaibeleri dile getirmişler lafı uzatmayacağım. Malesef çökmüş olan hukuk sistemimizde ve yozlaşmış ahlak sistemimizde tek konuşan şey belgedir. Eğer avukatınız da işinin ehli ise sıkıntılarınız kısa sürede sonlanır. Tekrar çok geçmiş olsun...
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi