0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ilkecim bence yine kendi alanin olan tibbi görüntülemeyi sec derim. Is sagligi ve güvenligi bölümü 4 yillik değilse bi ise yaramiyor. Ucak teknolojisi icin bi şey diyemem ama herzaman bi alanda kendini geliştirmek daha iyidir. Hakkinda hayırlısı neyse o olsun kardesim.
Ucak tekn. bolumu guzel is alanlari aslinda cok iyi ama suan icin THY teknikte is bulman zor (siyasi nedenlerden dolayi)Diger ozel kurumlarda isciyi somuruyor. Bence kendi bildigin bolumu dusun.
İlke kardeşim,Öncelikle hayırlı olsun. Günümüzde bol miktarda havayolu şirketi var ve de gittikçe yaygınlaşıyor. O yüzden Uçak Teknolojisi okumanda fayda var. Tıbbi görüntüleme ise yine iş yapar bir bölüm ama teknik olarak sıkıntıları var. Her şeyin hayırlısı olsun. Ben olsam Uçak Teknolojisi okurdum.
Uçak Tekolojisi bölümünün içeriği ney? otomotiv teknolojileri gibi genel bir eğitim mi veriyor yoksa motor/gövde/avionik gibi ihtisaslara ayrılmış vaziyette mi?Eğer genel bir eğitim ise okuldan sonra bir dalda uzmanlaşman gerekecek onun için ayrıca eğitim ve staj gerekebilir.
Kapadokya myo'un sitesinden alıntıdır.Uçak TeknolojisiSivil havacılık bakım hizmetleri alanında dünyanın önemli merkezlerinden olmaya aday olan Türkiye, 2010 yılı itibariyle 129 ülkeye uçak bakım hizmeti vermeye talip olmuş bulunmaktadır. Özellikle Avrasya, Orta Doğu, Afrika ve Balkanlarda bilgi birikimi ve tecrübesiyle dikkatleri çeken Türk sivil havacılığının, binlerce uçak bakım teknisyenine ihtiyacı vardır.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün desteği ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle kurulan program alanında öncü vazifesini üstlenmiştir.Eğitim boyunca öğrencilere mesleki-teknik İngilizce başta olmak üzere Uçak Temel Bilgisi, Temel Elektrik, Uçak Bakım Uygulamaları, Temel Elektronik, Aerodinamik, Uçak Yapıları ve Uygulamaları, Uçak Sistemleri ve Uygulamaları, Pistonlu Motorlar ve Uygulamaları, Elektronik Göstergeler ve Sistemleri, Gaz Türbinli Motorlar ve Uygulamaları, Uçak Göstergeleri ve Pervane konularında eğitim verilecek, uygulama eğitimleri Kapadokya Meslek Yüksekokulu uygulama atölyelerinde, THY ve myTECHNIC MRO Services tesislerinde yürütülecektir.Ayrıca myTECHNIC MRO Services programın toplam kontenjanı üzerinden başarı sırasına göre ilk üç öğrenciye istihdam garantisi vermeyi taahhüt etmiştir.Mezunlarımız eğitimlerini tamamlamalarının ardından havacılık bakım � onarım sektöründe uçak bakım teknisyeni olarak görev alabilecekler.
Ucak bakim teknisyeni de güzel bi meslekmis.
Demek ki temel eğitim veriliyor.Uçak bakım teknisyeniği kısmında görev alabilirler kısmı ise bana abartı geldi.Havacılık dünyada standartların en sıkı olduğu sektörlerden biridir.Özellikle bakım onarım hususunda okuldan çıktıktan sonra direkt işe teknisyen olarak başlatmaz.Bu işin bir sürü kademesi dahada önemlisi serifikasyon edinme süreci var.Belirli tipte uçak motorları (Torboprop Turboshaft turbofan v.s gibi) için yetiştip sertifikasyon sağlamanız gerek (kısaca sertifika almak) Tabi bu para ve süreç meselesi.O yüzden çoğu firma yetişmemiş eleman almak yerine Özellikle Hava kuvvetlerinden yetişmiş eleman temin ediyor.O yüzden okuldan çıkan hiç kimseyi ne Technik ne Habom havada kapar.Siz kendiniz tırmalayacaksınız.Tabi sektöre bir şekilde girer yeterli maddi manevi fedakarlığı gösterir sebat ederseniz zevkli ve parası iyi bir meslektir.
Yalnız Havacılıkta sertifika artı değer yada avantaj değil bildiğiniz mecburiyet.Belirli sertifikaya sahip olmayan insanları bazı yerlerde kapıdan içeri bile sokmazlar.
Lisedede uçak bölümü okumuş olsaydın bende uçak derdim çünkü liseden yetişenleri ön planda tutuyorlar. Fakat üniversitelerde temel olmadan bu tarz teknik bölümleri okumak mantıklı değil. Bildiğin yoldan devam et derim.
Radyoloji. Teknikeri olarak bende sana.ucak teknolojisi.derim,Tibbi goruntuleme de.yani radyolojide son zamanlarda. Ozellerin de olmasi nedeniyle cok.mezun. veriyor, devlette is bulman iyi bir kpss ile mümkün, Ozel hastanelerde. Ve goruntuleme. Merkez lerinde kendini Mr ve.tomografi veya pet ct gibi alanlarda geliştirdiğinde her zaman is bulma imkanın. Yuksek.Ama mezzun sayisi.hergecen gün artıyor, Ayrica radyasyona maruz kalman ve son zamanlarda hastanelerde. Yasananlar dolayi uzak.dur.derim,Saglikta ilk once bana.gore.112 acil.paramedik daha avantajli,Ucak teknoojisinde insanlarla. Ugrasmayacaksin kafan rahat