0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanki benim tüpte sorun var. 200km de gösterge yanıp sönmeye başladı. 42lt yaklaşık 250km yol yapacak gibi bu ortalamayla. 2,02tlden kmde 34kuruş ve yaklaşık 1lt ile 5,9km ortalama yol yapmış oluyorum. kaçak olma olasılığı var gibi geliyor bana. bugün taner ustaya götüreceğim bakalım ne diyecek? inşallah normal yakmış demez.
Işık yanıp sönüyor ayrıca tank üzerindeki gösterge de bunu doğrular vaziyette. Acaba ilk kullanım ve ilk dolum olduğu için de olabilir mi? Benim hesabıma göre dolu depoyla en az 350km gitmesi gerekirdi ama 250-280 civarı ancak gidecek gibi görünüyor.Işık yanıp sönmeye başladıktan sonrada benzine geçene kadar en az 80 km yol yaparsınız.
Işık yanıp sönüyor ayrıca tank üzerindeki gösterge de bunu doğrular vaziyette. Acaba ilk kullanım ve ilk dolum olduğu için de olabilir mi? Benim hesabıma göre dolu depoyla en az 350km gitmesi gerekirdi ama 250-280 civarı ancak gidecek gibi görünüyor.
Işıklara hiç bir zaman aldanmayın. Biraz LPG ile kullanmaya başladıktan sonra aracın kaç LT LPG ile ne kadar yol yapabileceğini de tahmin etmeye başlayacaksınız, hatta içindeki LPG miktarını da hesaplarsınız. Yeter ki LPG aldıktan sonra göstergedeki TRIP A veya B kısmındaki KM'yi sıfırlayın.
göstergeden ziyade tankın göstergesine göre tahmin yürütüyorum. Basınç göstergesine bakarak fikrimi söyledim. Işıklar zaten yalancı
Kerem Hocam, zaten yeni taktırdın böyle saçma şeymi olur , ışığa inanma, ibreye inanma, ona inanma buna inanma.... BRC ciler kafasına göremi gidip geliyor Gidin şikayet edin hocam, bozuk bozuk kullanmanın ne alemi var
Bugün ilk defa uzun yol ölçümü yaptım. Güzergah, çekerek üzerinden yozgat/sorgundan başlayıp tokat/merkezde bitti. Toplam yol 170km ve lpg litre fiyatı 2.23tl den 31.55tl tuttu. Yolda düz yerlerde 80km ile 100km arasında seyrettim. Zaman zaman hızım 30km/h e kadar düştüğü de oldu. Bakalım yerköy-istanbul arası nasıl olacak? İstanbula döndüğümde onu da paylaşırım. Herkese iyi bayramlar
amin sağolun. devirden kastım 2500-3500 arası. vsn ayarı 3800e ayarlandı zaten 3800 devirde %20 benzin %80 lpg kullanacak.
Hayırlı olsun.LPG'de fazla devirli kullanmanızı tavsiye etmem.
Vardır mutlaka Talat hocam, ama bence yüksek devir pek kullanma
Abi atmosferik motor haliyle kullanılıyor rampa çıkıyorsun araç solluyorsun haliyle kısa süreli de olsa oluyor. Benzin püskürtünce galiba subapları koruyor değil mi