0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mmt şanzımanlarda yağ değişimi 80.000km de bir, ama daha erken değiştirirseniz daha iyi.sizin aracın 80.000km de yağ değişmiş mi?yağı siz mi değiştireceksiniz?, (yağı nasıl boşaltırız diye sorduğunuz için söylüyorum)her 160.000km de motor suyu(antfriz değişir)her 40.oookm de fren hidrolik yağı ve hava filtresiher 20.000km de yakıt filtresi değişirayrıca mmt debriyaj baskı balatası ne zaman değişmiş?, bilginiz var mı?bu durumda sizin şanzıman yağı,motor suyu,hava,yakıt,polen , yağ filtresi ve motor yağını ve fren hidrolik yağını değiştirmeniz gerekiyor
valla şanzıman yağını ben değiştirdim keşke değiştirmeseydim diyorum
neden diyorsunuz, benim araç manuel bende değiştirmeyi düşünüyorum o yüzden soruyorum
bendeki otomatik,daha sesli oldu geçişlerde yani zamanında belli aralıklarla değiştirilse idi belki olmaz idi ama bende baya bi kilometreden sonra değiştirdim,çok kullanmadığım bir araç ama yinede keşke değiştirmese idim diyorum
Murat hemşerim Bizim 2011 corolla otomatiklerde de aynı mı değişiyor şanzıman yağı?Servis senin dediğin gibi mi yapıyor? Radyatördeki yağı boşaltıyor mu?
Hatalı cins yağ kullanılma ihtimali var, hele de serviste değiştirdiyseniz. Ayrıca toplam yağın sadece yarısı değiştirilmiş olabilir (sadece tapadan boşaltılırsa), bu da sesteki bir etmen olabilir. Yağ seviyesini kendiniz ölçtünüz? Az ya da fazla olması da ses yapar.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2015, 17:00:23orijinal yağını öğrenip değiştirttim ve tamamen boşaltıp yenilettim Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2015, 18:00:00Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Temmuz 04, 2015, 16:58:39Hatalı cins yağ kullanılma ihtimali var, hele de serviste değiştirdiyseniz. Ayrıca toplam yağın sadece yarısı değiştirilmiş olabilir (sadece tapadan boşaltılırsa), bu da sesteki bir etmen olabilir. Yağ seviyesini kendiniz ölçtünüz? Az ya da fazla olması da ses yapar.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2015, 17:00:23@Bülent Öztürk (1952) abi bir kez daha Murat dersen çok fena darılacağım ama.Mazda servisi dediğim şekilde yaptı. Toyota servisleri nasıl yapar bilmiyorum, ama söylerseniz yapmaması için bir neden göremiyorum. Tabi ben başındaydım aracın yetkili servisteyken. Neler yapıldı, ne kadar yağ konuldu takip ettim hep. Toyota servisleri malum pek sokturtmaz alana ama.tamamen boşaltıp değiştirttim orijinal yağını kullanarak
Hatalı cins yağ kullanılma ihtimali var, hele de serviste değiştirdiyseniz. Ayrıca toplam yağın sadece yarısı değiştirilmiş olabilir (sadece tapadan boşaltılırsa), bu da sesteki bir etmen olabilir. Yağ seviyesini kendiniz ölçtünüz? Az ya da fazla olması da ses yapar.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2015, 17:00:23@Bülent Öztürk (1952) abi bir kez daha Murat dersen çok fena darılacağım ama.Mazda servisi dediğim şekilde yaptı. Toyota servisleri nasıl yapar bilmiyorum, ama söylerseniz yapmaması için bir neden göremiyorum. Tabi ben başındaydım aracın yetkili servisteyken. Neler yapıldı, ne kadar yağ konuldu takip ettim hep. Toyota servisleri malum pek sokturtmaz alana ama.
tamamen boşaltıp değiştirttim orijinal yağını kullanarak
Tork konvertörlülerde tamamen boşalma diye bir şey yok maalesef.
Değişmediyse değiştirin, faydasını görürsünüz. 2007 yaris aracımın şanzıman yağını aldığım gibi değiştirmiştim, vites geçişleri inanılmaz yumuşamıştı.
Sanayideki usta gülüyor şanzıman yağı değişirmi diye, kafaya koydum ama değiştireceğim inşallah
O ustaya iyi gülmeler. Japonyada şanzımanı tasarlayan mühendisten daha iyi biliyorlar tabi.
şanzıman yağının aracın çekişine etkisi varmıdır aracım otomatik bugun değiştirmeyi düşünüyorum