Gönderen Konu: Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım  (Okunma sayısı 2503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım
« : Haziran 30, 2015, 09:46:23 »
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi 7 arkadaş, bitirme projesi kapsamında, TÜBİTAK desteği ve cep harçlıklarıyla, "Fors" adını verdikleri elektrikli otomobil üretti.

Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin 3 ay gibi kısa bir sürede 10 bin lira maliyetle elektrikli otomobil yaptıklarını belirterek, bunun kendileri için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin piyasadaki elektrikli otomobillerden farklı olarak herkesin binebileceği ekonomik bir araç ortaya koyduğunu ifade eden Varol, "Burada temel amaç, düşük maliyetli bir elektrikli araç üretimi gerçekleştirmekti ve bunu bu yıl içerisinde gerçekleştirdik" dedi.

Proje ortaklarından Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Emre Akay (23) da bitirme projesi kapsamında ürettikleri elektrikli otomobille amaçlarının çok hızlı giden veya çok lüks bir araç değil, herkesin binebileceği, ekonomik bir araç yapmak olduğunu vurguladı.

Piyasadaki diğer elektrikli araçların pahalı ve Türkiye'nin yol koşullarına uygunluğunun da tartışılabilir olduğunu aktaran Akay, "Piyasadaki araçların durumu hakkında yaptığımız araştırmalarda fabrikasyon araçların maliyetinin çok fazla olduğunu gördük. Bu yüzden daha düşük maliyetli bir araç yapma amacıyla yola çıktık. Aracımız 10 bin liraya mal oldu. Herhangi bir kişinin rahatlıkla sürebileceği, karmaşık şanzıman sistemi olmayan bir araç. Aracımız yol koşullarında çok güzel bir sürüşe sahip ve yokuşlardaki ivmelenmesi de çok iyi" dedi.

Cep harçlıklarıyla yaptılar

Otomobili yapmaya başlamadan önce projelerine destek olabilecek sponsor firma ve kurumlarla temasa geçtiklerini dile getiren Akay, sadece TÜBİTAK'tan destek bulabildiklerini kaydetti.

Akay, maddi imkansızlıkların aracın mümkün olabilecek en düşük maliyetle ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"TÜBİTAK'tan aldığımız destekle, öğrenci harçlıklarımızı birleştirerek bu aracı ortaya çıkardık. 400 kilogram ağırlığındaki 2 kişilik aracımızda, 4 ileri 1 geri şanzıman var. Bu şanzıman herhangi bir şekilde debriyaj sistemi gerektirmeden otomatik olarak kavrıyor. Ayrıca üzerinde 26 beygir güce sahip elektrik motorumuz var. Bu motorun üzerinde iki ayrı sarım mevcut. Bu sarımlar hızlı ve yavaş olmak üzere ikiye ayrılmış durumda. Yavaş sarımda elde ettiğimiz hız maksimum 60 kilometre. Hızlı sarımda ise 100 kilometre hıza ulaşmakta."

Gençlerin daha doğrusu çabalayan arkadaşların önünü açmak lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=u7bkgDZXGX8 , https://www.youtube.com/watch?v=Rwupbg1e5JY  videosu ve
http://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/10-bin-liraya-elektrikli-otomobil/102030 haber detayı.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Toyota Club Türkiye

Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım
« : Haziran 30, 2015, 09:46:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2015, 11:06:50 »
Güzel düşünce ve projeler, bu tip projelerin çoğalarak gençlerin AR-GE'ye ağırlık vermesi ve devletin desteklemesi önemli. Bu trenleri kaçırırsak 3. dünya ülkesi olmaktan kurtulamayız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2015, 11:13:49 »
Uğraşsam bende yaparım bunun aynısını, hatta daha iyisini yaparım. Bunu neredeyse endüstri meslek liselerinde bile yapıyorlar. Bu bir başarı değil bence
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2015, 11:33:13 »
ama ne yazıkki saçma bir proje olmuş, var olan birşeyi yeniden keşfetmeye gerek yok keza vidyodan belli aküleri direk bir motora bağlamışlar gaz diye butona bastıklarında motor var gücü ile dönüyor o nasıl bir kalkış ? insan ona bir ESC devresi tasarlar sürücü devresi ve bir potansiyometre yardımı ile bile motorun devri kontrol edilebilir dimmer mantığı ile.

bu olay aynen geçenlerde facebookta öğretmenler sayfasında paylaşılan bottan elektrik üretip telefonunu şarj edebilen çocuğun işine döndü olay, tüm haber kanalları ve gazeteler yer vermiş ama dikkatsiz gözler olayı çözememiş, ben daha bota ilk bakışta ne mal olduğunu anladım.  bim de satılan mekanik sıkma ile anlık elektrik üretebilen el fenerinin mekanik aksamını sökmüş çocuk botun altına takmış bide yalandan 220 volt priz takmış bota :D

şimdi bottaki 220 voltluk prizi ve ev tipi şarj aletini görüyorsunuz, bu bot nasıl 220 volt üretti ya :D  asıl mekanizmada alltaki fotolarda

Mesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2015, 16:40:42
ya ne desem bilemedim bakıyorum bakıyorum komik geliyor :D adamlar uzaya çıktı galaxileri kara delikleri evreni diğer gezegenlerde yaşanabilirlikleri araştırıyo biz hala düz motora akü bağlayıp tekerler dönünce araba yaptık diyoruz , yazık gerçekten.  Devrimin önünü kesenler, Türk kuşunun önün kesenler işte bizi bu günlere mahkum ettiler. yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2015, 11:53:44 »
Adam hobi amacıyla yapmış

http://jalopnik.com/5671494/this-electric-bmw-e30-is-fast-and-green

400 metreyi 12 saniyede gidiyor, baya iyi bir rakam.

Türkiye'de elektrikli arabalar konusunda Derindere iyi bir atak yaptı. (Tabi sadece montaj konusunda, ne motor ne de piller bize ait değil, karoser bile :) )

http://dmaoto.com/tr/

ki herşeyden öte dünyada TESLA gibi bir örnek var, hedef var.

Bunu yapan adamlar bunları hiç mi görmemiş de yapmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2015, 12:58:33 »
Sonuçta arkadaşlar Var olan bir şeyi yeniden keşfetmiş olabilirler bu doğru ama atladığımız nokta;
- Çalışmalara verilen destek ??
- Yapılacak proje için maddi manevi cesaret??
- Bir araya gelip koordinasyon halinde çalışmak??

Bir emek ve çaba sarf edilmiş durumda.
Sözüm meclisten dışarı, yaparım diye ahkam kesen bir sürü insan dolaşıyor ortada ama nedense icraat olarak bir türlü göremiyoruz. Bana kalırsa bu tarz arkadaşlar desteklenmeli neden tamamı bize ait bir araç yapılmasın ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2015, 13:05:58 »
Gerçekten bunun büyütülecek bir yanı yok. Teknik olarak elektrik - elektronikten anlayan herkezin basit şekilde yapabileceği şeyler. Mühendislik yok yani bu işte.

Bu arada, Elektrikli otomobil üretmeden önce ustasını yetiştirmek gerekmiyormu ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2015, 13:35:13 »
Şimdi sorsak çoğumuz çok kalite projeler yapabilir. Gençlerin yaptığı şey düşünceyi eyleme geçirmek. Geçen bir belgeselde Faraday' ı anlatıyordu. Adam teleskop için mercek yapmak için yıllarca uğraşmış ama başaramamış. Başkaları yaptığı halde bu işi yapamamış. İşin olmama nedeni camda değil tamamen el becerisindeymiş. Ama vazgeçmeden başka alanlarda çalışıp, bilim için çığır açacak keşifler yapmış.

Forumda arabamıza cruise kol takarken bile çok mutlu oluyoruz....
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2015, 14:01:23 »
herkesin binebileceği bir araç derken akülü araç beklemiyordum. yazık gerçekten. 0-6 yaş grubu oğlunuza bile almazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2015, 14:51:26 »
Sonuçta arkadaşlar Var olan bir şeyi yeniden keşfetmiş olabilirler bu doğru ama atladığımız nokta;
- Çalışmalara verilen destek ??
- Yapılacak proje için maddi manevi cesaret??
- Bir araya gelip koordinasyon halinde çalışmak??

Bir emek ve çaba sarf edilmiş durumda.
Sözüm meclisten dışarı, yaparım diye ahkam kesen bir sürü insan dolaşıyor ortada ama nedense icraat olarak bir türlü göremiyoruz. Bana kalırsa bu tarz arkadaşlar desteklenmeli neden tamamı bize ait bir araç yapılmasın ki?

Kadir çalışmaya verilen destek TÜBİTAK tarafından küğçük bir mebla olsada var.

yapılan proje için cesarete gerek yok kızımında aynı bunun gibi çalışan 400tl ye aldığım akülü arabası mevcut hemde dış görünüşü mini cooper

bir araya gelinip kordinasyonluk birşeyde yok sınıftan öğrenci arkadaşlar işte , sanayide iskeleti birine kaynattırırsın olur biter.

abartılacak hiçbir yanı yok, bobinajcı olanlar yada herhangi bir bobinajcıya git söyler 12 volta göre şu torqta motor istiyorum de , 220 voltluk motoru söküp 12voltla çalışacak şekilde sana yeniden sararlar 200 300tl ye. kaporta diye yaptıkları mavi boyalı ksımıda herhangi bir fiberci yapar.

ben foruma konu açtım, arkadaşım lazer makinası aldı autocad te uçak modeli çizdi ve kesti 2 adet. birini bana verdi al topla test edelim diye ve test ettik başarılı bir şekildede uçtu. ben işte buna birşey yapılmış proje derim.

şu konumu bi incele istersen : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68360.msg929420#quickreply

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2015, 16:31:03 »
Şimdi sorsak çoğumuz çok kalite projeler yapabilir. Gençlerin yaptığı şey düşünceyi eyleme geçirmek. Geçen bir belgeselde Faraday' ı anlatıyordu. Adam teleskop için mercek yapmak için yıllarca uğraşmış ama başaramamış. Başkaları yaptığı halde bu işi yapamamış. İşin olmama nedeni camda değil tamamen el becerisindeymiş. Ama vazgeçmeden başka alanlarda çalışıp, bilim için çığır açacak keşifler yapmış.

Forumda arabamıza cruise kol takarken bile çok mutlu oluyoruz....

Yaptık abicim yaptık, yürüttük bile

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/14374333.asp

Yarıştık bile..

Ama bu da bir başarı değil. Başarı bu kadar basit birşey değil çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2015, 16:46:36 »
 Bir şey için çaba harcanması çok güzel. Diğer yandan bilimsellik pek görünmüyor maalesef. Umarım bilimsel çalışmalar da ortaya konur yakında.
 Örneğin maliyet neyin maliyeti? Bir aracın parça maliyeti mi, sertifikasyonlar dahil mi, sabit maliyet mi, değişir maliyet mi?
 Elektrikli bir araca neden şanzıman kullanılmış, biraz daha açık olması lazım bu konu. Kullanılan güç ünitesi Asenkron ise, oldukça gelişmiş bir kumanda ünitesinin geliştirilmesine ihtiyaç duyar ancak ortaya çok verimli sonuçlar çıkabilir. Detaylar önemli yani, incelemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2015, 16:47:21 »
Kadir çalışmaya verilen destek TÜBİTAK tarafından küğçük bir mebla olsada var.

yapılan proje için cesarete gerek yok kızımında aynı bunun gibi çalışan 400tl ye aldığım akülü arabası mevcut hemde dış görünüşü mini cooper

bir araya gelinip kordinasyonluk birşeyde yok sınıftan öğrenci arkadaşlar işte , sanayide iskeleti birine kaynattırırsın olur biter.

abartılacak hiçbir yanı yok, bobinajcı olanlar yada herhangi bir bobinajcıya git söyler 12 volta göre şu torqta motor istiyorum de , 220 voltluk motoru söküp 12voltla çalışacak şekilde sana yeniden sararlar 200 300tl ye. kaporta diye yaptıkları mavi boyalı ksımıda herhangi bir fiberci yapar.

ben foruma konu açtım, arkadaşım lazer makinası aldı autocad te uçak modeli çizdi ve kesti 2 adet. birini bana verdi al topla test edelim diye ve test ettik başarılı bir şekildede uçtu. ben işte buna birşey yapılmış proje derim.

şu konumu bi incele istersen : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68360.msg929420#quickreply

Abi senin konuyu daha ilk koyduğunda incelemiştim ve gayet başarı bulmuştum.
Bahsetmek istediğim de zaten bu hepimiz yapabileceğimizi söylüyoruz ve bunun farkındayız. İmkan da var! Ama kimse elini taşın altına sokmuyor.
Madem bu kadar basit neden hala yerli bir araç üretemiyoruz yada ürettirmiyorlar?
bu yönde yapılan çalışmalarımızın çok eksik olduğunu düşünüyorum. Tamam arkadaşlar çok basit bir şey yapmış olabilirler ama yinede bir emek harcamışlar. Takdir edilmeleri lazım. Sonunda rezil olmakta var çünkü.
Aslında çok aşikar olduğum konular ama sektör değiştirdiğimden ilgilenmem zor oluyor.
Eski bir anımı paylaşmak isterim;

2000 - 2001 Yıllarında şu an modifiyeli araçlara uygulanan kapıların dik açılması olayını bizzat heves ederek çalışma içerisine girdim ve gayet başarılı bir proje çıktı ortaya. Tüm malzemeler hazır kendi aracıma uygulayacağım (renault 9 ) atölyede ki ustalar ile istişare ediyoruz adamların (yılların ustaları) dedikleri " bol kahkaha ile bak la şuna arabayı ferrari zannediyor det kaldır şunu böyle iş mi olur". Proje direk çöpe. 2004 yılında aynı sistemi Maltepe de bir vatandaş kapı başına 1.900,00 TL alarak yaptı.
Desteklenmeyen basit bir proje.

Geçtiğimiz yıllarda yine dolmuşlar için engellilerin kullanabilmesi namına kapılara otomatik engelli rampası dizayn etmiştim ama minibüsçüler odasında ki bazı arkadaşlar işe çomak soktular ve bildiğim kadarıyla da sadece bursada Karsan yada otokar yapıyor bu işi.

Bende çok örnek var abi ama destek yok. İşte bu yüzden Amerikayı yeniden de keşfetmiş olsalar en azından takdir edilmeyi hak ettiklerini düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2015, 17:05:57 »
Bahsetmek istediğim de zaten bu hepimiz yapabileceğimizi söylüyoruz ve bunun farkındayız. İmkan da var! Ama kimse elini taşın altına sokmuyor.
Madem bu kadar basit neden hala yerli bir araç üretemiyoruz yada ürettirmiyorlar?
bu yönde yapılan çalışmalarımızın çok eksik olduğunu düşünüyorum. Tamam arkadaşlar çok basit bir şey yapmış olabilirler ama yinede bir emek harcamışlar. Takdir edilmeleri lazım. Sonunda rezil olmakta var çünkü.
Aslında çok aşikar olduğum konular ama sektör değiştirdiğimden ilgilenmem zor oluyor.

2000 - 2001 Yıllarında şu an modifiyeli araçlara uygulanan kapıların dik açılması olayını bizzat heves ederek çalışma içerisine girdim ve gayet başarılı bir proje çıktı ortaya. Tüm malzemeler hazır kendi aracıma uygulayacağım (renault 9 ) atölyede ki ustalar ile istişare ediyoruz adamların (yılların ustaları) dedikleri " bol kahkaha ile bak la şuna arabayı ferrari zannediyor det kaldır şunu böyle iş mi olur". Proje direk çöpe. 2004 yılında aynı sistemi Maltepe de bir vatandaş kapı başına 1.900,00 TL alarak yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda yine dolmuşlar için engellilerin kullanabilmesi namına kapılara otomatik engelli rampası dizayn etmiştim ama minibüsçüler odasında ki bazı arkadaşlar işe çomak soktular ve bildiğim kadarıyla da sadece bursada Karsan yada otokar yapıyor bu işi.

Bende çok örnek var abi ama destek yok. İşte bu yüzden Amerikayı yeniden de keşfetmiş olsalar en azından takdir edilmeyi hak ettiklerini düşünüyorum :)

Hocam, haberdeki araçları yapmak basit, seri üretim bir araç yapmak oldukça zor bir iş.

Türkiye'de seri üretim olarak birçok markanın aracı üretiliyor. Toyota, Honda, Renault, Fiat (TOFAŞ), Mercedes Kamyon ve Otobüs, BMC, MAN vs.

Ve bu üretilen araçların birçok OEM parçası Türk firmalar tarafından tedarik ediliyor.  Krank milinden pistonuna, camın kardan miline kadar.

Ama bizim problemimiz burda başlıyor işte. Bu üretilen bütün parçaların tasarımı, lisansı yabancılara ait. Bize özgü bir tasarım yok malesef.

Devrim arabası onun için bir dönüm noktası olabilirdi. 6 silindirli bir chevrolet motorunun 2 pistonlu kısmı kesilerek tekrar bir kalıp yapılıyor ve 4 pistonlu bir motor üretiliyor. Tamamen bizim tasarımımız olmasa da tersine mühendislik yapılarak Türk Malı - Türk Tasarımı bir ürün ortaya çıkıyor.

Şimdi soracaksınız tasarım yapmak çok mu zor? Değil tabi ki de. Ama artık otomotiv endüstrisi aldı başını gitti. Adamlar aracın hafifletmek için çelik yay ve denge çubuğu yerine kompozit malzeme kullanmayı araştırırken biz hala gönderdiğiniz linkteki araçları başarılı olarak nitelendiriyoruz.

Bence Türkiye şu saatten sonra seri üretim araba işine girmemeli. Çünkü çok çok geç kalındı. Ve üreteceğimiz arabanın ben Türkiye'de bile tutulacağına inanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2015, 17:24:06 »
Hocam, haberdeki araçları yapmak basit, seri üretim bir araç yapmak oldukça zor bir iş.

Türkiye'de seri üretim olarak birçok markanın aracı üretiliyor. Toyota, Honda, Renault, Fiat (TOFAŞ), Mercedes Kamyon ve Otobüs, BMC, MAN vs.

Ve bu üretilen araçların birçok OEM parçası Türk firmalar tarafından tedarik ediliyor.  Krank milinden pistonuna, camın kardan miline kadar.

Ama bizim problemimiz burda başlıyor işte. Bu üretilen bütün parçaların tasarımı, lisansı yabancılara ait. Bize özgü bir tasarım yok malesef.

Devrim arabası onun için bir dönüm noktası olabilirdi. 6 silindirli bir chevrolet motorunun 2 pistonlu kısmı kesilerek tekrar bir kalıp yapılıyor ve 4 pistonlu bir motor üretiliyor. Tamamen bizim tasarımımız olmasa da tersine mühendislik yapılarak Türk Malı - Türk Tasarımı bir ürün ortaya çıkıyor.

Şimdi soracaksınız tasarım yapmak çok mu zor? Değil tabi ki de. Ama artık otomotiv endüstrisi aldı başını gitti. Adamlar aracın hafifletmek için çelik yay ve denge çubuğu yerine kompozit malzeme kullanmayı araştırırken biz hala gönderdiğiniz linkteki araçları başarılı olarak nitelendiriyoruz.

Bence Türkiye şu saatten sonra seri üretim araba işine girmemeli. Çünkü çok çok geç kalındı. Ve üreteceğimiz arabanın ben Türkiye'de bile tutulacağına inanmıyorum.

Şahsi Düşüncene saygı duyarım ama;
Hiç bir şey için gel kalınmışlığı asla!
Petrol yakıtlı bir araç mı üretmek gerekiyor illa?
Direkt elektrikli v.b tarzda bir seri üretim neden olmasın?

Aslında sende haklısın. Bunları üretebilmek demek küresel sömürücülere kafa tutmak demek ve bunu başarmaya çalışanların daha doğrusu düşünenler bile bugün toprak altında. Kaldı ki herşeylerini kullanıyoruz ve her açıdan bizlerle ilgili her türlü bilgiye sahipler ve biz daha adım atmadan önlemlerini alıyorlar.

1. Yüzyılda Avrupa Hristiyanlaştırıldı
2. Yüzyılda Afrika Hristiyanlaştırıldı
3. Yüzyılda da Asya'yı köleleştirmek istiyorlar.

Sınırlarımızdan başladılar tadilat yapmaya. Şimdi sıra Yunanistanda. Doğuyu % 80 ele geçirdiler. Hoş batı zaten onların elinde idi ama tamamına el koymak istiyorlar ve çok başarılı adımlar ile hareket ediyorlar.
Bu sıralamada sıra bize gelmişken ne yerli aracı ne yerli x ürünü bizi paklar.
Biz önce kendi bayrağımız altında toplanmalıyız. Ayrımcılık yapıldığını zannedenlere bunu anlatmalıyız.
Ilımlı islamiyet yada din kardeşliği diye bir şey olmadığını anlamamız gerekir. Zaten bu şekilde içerden yıkıyorlar.
(Lütfen kimse bana bu konuda "ılımlı islamiyet" konusunda cevap vermesin hiç bir şey fikrimi değiştiremez.)
Silahlı güç ile yapamadıklarını maddi güç ve toplum ahlakı ile oynayarak yapıyorlar. Biz ise hala el oğlunun yaptıkları ile övünüyoruz.

Şahsi düşüncemi yeniliyorum her ne olursa olsun basit veya zor, ortada harcanan bir emek var ise seri üretim veya değil kesinlikle takdir edilmeli. Edilmeli ki gelecek için umutlanalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2015, 17:41:06 »
bence haberle ilgili konuşmaya gerek yok. hatta ne kadar az konuşulursa o kadar iyi ki gençler böyle girişimlerde bulunmasınlar. gerçekten komedi. sonra da üniversite ismi önemli değil diyorlar. bu projeyi onaylayan akademisyenler ülke için bir utanç kaynağıdır. lisede ancak dönem ödevi olarak yapılabilir. tübitak konusuna hiç girmiyorum, tamamen amacından sapmış; bilimsel çalışmalar yapıyormuş gibi görünüp belirli kesimden vatandaşlara ve üniversite gruplarına gerekli gereksiz hibeler ödemektedir. bilimin içinde siyaset olduğu sürece işte bu tür sonuçlar ortaya çıkar.

aslında en güzeli, tübitak'ın desteklediği "onur projesi" olarak bunu öncelikle kendi web sitesinde, daha sonra önemli ve katsayısı yüksek akademik yayınlarda bir köşede zaytung haberi gibi paylaşmak.

elektrikli araç için de geç kalındı. üretilmesine yine üretilir, tamamen yerli olmasına da gerek yok. bugün ssangyong araçlar satılabiliyor, yüzde kaçı kendi tasarımı ya da üretimi ? ama algı meselesi önemli. bir de dünyadaki dengeler, yukarıda da bahsedilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2015, 19:09:23 »

Yaptığımız en iyi şey çomak sokmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2015, 20:00:34 »

...haberdeki araçları yapmak basit, seri üretim bir araç yapmak oldukça zor bir iş...

Katılıyorum.
Çalıştığım firma duvar kağıdı dijital baskısı yapıyor. Bakınca "printer işte bas geç git" olarak görünmesine karşın, hammadde ithalatıydı, belirli bir standatta üretimiydi, satışıydı, ... derken bir yıldır hâlâ tam anlamıyla üretim yapabildiğimiz söylenemez. Ha özel bir deseni isteyen kişinin evinin duvarına göre mükemmel üretiyoruz anvak iş seri üretime gelince hâlâ oturması gereken çok sey var.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2015, 21:05:03 »
Selamın aleyküm
vallahi bu benim aklıma gelmişti...
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2015, 23:46:12 »
Ya ugrasmis etmislerde bimde satilan kucuk akulu arabalardan farki kalmamis bu yapilan aracin dugmeye bas motor calissin mantigindaki basit bi sistem sadece

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)