Gönderen Konu: Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım  (Okunma sayısı 2504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Helal Olsun! İşte Bize Bunlar Lazım
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2015, 00:26:47 »
Memlekette beyin çok ama doğru kullanmasını bilmiyoruz.Fazla eleştirmemek gerekiyor bu bir başlangıç olsun. o üni için umalım ki bundan sonraki mezunlar sürekli çıtayı yükselterek ilerlesinler.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2015, 00:26:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2015, 13:44:57 »
Şahsi Düşüncene saygı duyarım ama;
Hiç bir şey için gel kalınmışlığı asla!
Petrol yakıtlı bir araç mı üretmek gerekiyor illa?
Direkt elektrikli v.b tarzda bir seri üretim neden olmasın?

Aslında sende haklısın. Bunları üretebilmek demek küresel sömürücülere kafa tutmak demek ve bunu başarmaya çalışanların daha doğrusu düşünenler bile bugün toprak altında. Kaldı ki herşeylerini kullanıyoruz ve her açıdan bizlerle ilgili her türlü bilgiye sahipler ve biz daha adım atmadan önlemlerini alıyorlar.

1. Yüzyılda Avrupa Hristiyanlaştırıldı
2. Yüzyılda Afrika Hristiyanlaştırıldı
3. Yüzyılda da Asya'yı köleleştirmek istiyorlar.

Sınırlarımızdan başladılar tadilat yapmaya. Şimdi sıra Yunanistanda. Doğuyu % 80 ele geçirdiler. Hoş batı zaten onların elinde idi ama tamamına el koymak istiyorlar ve çok başarılı adımlar ile hareket ediyorlar.
Bu sıralamada sıra bize gelmişken ne yerli aracı ne yerli x ürünü bizi paklar.
Biz önce kendi bayrağımız altında toplanmalıyız. Ayrımcılık yapıldığını zannedenlere bunu anlatmalıyız.
Ilımlı islamiyet yada din kardeşliği diye bir şey olmadığını anlamamız gerekir. Zaten bu şekilde içerden yıkıyorlar.
(Lütfen kimse bana bu konuda "ılımlı islamiyet" konusunda cevap vermesin hiç bir şey fikrimi değiştiremez.)
Silahlı güç ile yapamadıklarını maddi güç ve toplum ahlakı ile oynayarak yapıyorlar. Biz ise hala el oğlunun yaptıkları ile övünüyoruz.

Şahsi düşüncemi yeniliyorum her ne olursa olsun basit veya zor, ortada harcanan bir emek var ise seri üretim veya değil kesinlikle takdir edilmeli. Edilmeli ki gelecek için umutlanalım...

Hocam o kadar çok geç kalındı ki. Şu an onlarla aramızda en az 100 yıl var, ve bu yıl farkı parabolik bir şekilde artmakta devam ediyor.

Önceki işyerimde işim gereği 200'e yakın fabrika gezdim. Bu fabrikaların %85'i otomotive çelik malzeme üreten firmalardı.

Ve aynı zamanda TOYOTA'nın Adapazarı fabrikasını, FORD'u, RENAULT'U. Türkiye'deki otomotiv üretimi hakkında oldukça detaylı bilgim var.

Öncelikle şunu söylemek gerekir. Üretim meselesi her ne kadar teknik bilgi gerektirse de, otomotiv üretimi ve otomotive üretim yapmak aslında bir kültür meseledir.

Ne gibi diyeceksiniz, örnek ver. Vereyim.

Mesela firmaların almış oldukları İSO, TS, EN belgeleri. Otomotive üretim yapabilmek için 16949 numaralı belgeyi almanız gerekir. Bu belgeyi almak çok kolay değildir, ciddi yatırım isteyen bir belgedir.

Bu belge olmadan kesinlikle otomotive OEM olarak parça üretemezsiniz.

Bu belgeyi aldınız. Toyota'nın kapı menteşelerini üretmek istiyorsunuz. Gerekli yatırımı yaptınız. Toyota ile görüştünüz. Üretim yerinizi görmeye gelirler. Gezerler, not alırlar.

Sonra ham maddeyi nereden alacağınıza Toyota karar verir. Eğer Toyota'nın o ülkede belirlediği bir hammadde tedarikçisi yoksa sizin bir tane hammadde tedarikçisi tavsiye etmeniz gerekir.

Toyota gider o fabrikayı da teftiş eder.

Ayrıca Toyota malzeme aldığı bütün firmaların iç sistemlerine de karışır. İş sağlığı güvenliği kurallarına bile uyulması istenir.

Bu saydıklarım sadece ana otomotiv üreticisine tedarikçi olmak için gereken 3 - 5 şeyden birisi.

Ana otomotiv üretici olmanın zorluğunu varın siz düşünün. Adamlar fabrikada anlık verimi ölçüp, eksik yönlerini bulmaya çalışıyorlar. Ve anlık verim fabrikanın her yerinde tabelalarda an be an yazmakta.

Ben gittiğimde %96'ydı.

Bu adamlar bu kültürü, bu sistemi 100 yılda ancak kurdular, hala kendilerini geliştiriyorlar. Just - in - time dedikleri sistemle maliyetleri olabildiğinde düşürmüş durumdalar. KANBAN sistemi ile fabrika içindeki verimliliği maksimuma çıkarmışlar, daha da iyileştirmeye çalışıyorlar.

Peki bizdeki durum ne?

Bu sorunun cevabını da siz verin.

Bizim şantiye kültürümüz var, inşaat kültürümüz var. Başka da birşeyimiz yok malesef henüz. Bizim üreteceğimiz bir aracın ne kalitesi ne de maliyeti bu firmaların yanına bile yaklaşamaz. Bu yüzden de global pazarda tutunmak imkansıza yakın. Bu yüzden çoook geç kaldık diyorum işte.

2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 01, 2015, 13:57:14 »
Hocam o kadar çok geç kalındı ki. Şu an onlarla aramızda en az 100 yıl var, ve bu yıl farkı parabolik bir şekilde artmakta devam ediyor.

Önceki işyerimde işim gereği 200'e yakın fabrika gezdim. Bu fabrikaların %85'i otomotive çelik malzeme üreten firmalardı.

Ve aynı zamanda TOYOTA'nın Adapazarı fabrikasını, FORD'u, RENAULT'U. Türkiye'deki otomotiv üretimi hakkında oldukça detaylı bilgim var.

Öncelikle şunu söylemek gerekir. Üretim meselesi her ne kadar teknik bilgi gerektirse de, otomotiv üretimi ve otomotive üretim yapmak aslında bir kültür meseledir.

Ne gibi diyeceksiniz, örnek ver. Vereyim.

Mesela firmaların almış oldukları İSO, TS, EN belgeleri. Otomotive üretim yapabilmek için 16949 numaralı belgeyi almanız gerekir. Bu belgeyi almak çok kolay değildir, ciddi yatırım isteyen bir belgedir.

Bu belge olmadan kesinlikle otomotive OEM olarak parça üretemezsiniz.

Bu belgeyi aldınız. Toyota'nın kapı menteşelerini üretmek istiyorsunuz. Gerekli yatırımı yaptınız. Toyota ile görüştünüz. Üretim yerinizi görmeye gelirler. Gezerler, not alırlar.

Sonra ham maddeyi nereden alacağınıza Toyota karar verir. Eğer Toyota'nın o ülkede belirlediği bir hammadde tedarikçisi yoksa sizin bir tane hammadde tedarikçisi tavsiye etmeniz gerekir.

Toyota gider o fabrikayı da teftiş eder.

Ayrıca Toyota malzeme aldığı bütün firmaların iç sistemlerine de karışır. İş sağlığı güvenliği kurallarına bile uyulması istenir.

Bu saydıklarım sadece ana otomotiv üreticisine tedarikçi olmak için gereken 3 - 5 şeyden birisi.

Ana otomotiv üretici olmanın zorluğunu varın siz düşünün. Adamlar fabrikada anlık verimi ölçüp, eksik yönlerini bulmaya çalışıyorlar. Ve anlık verim fabrikanın her yerinde tabelalarda an be an yazmakta.

Ben gittiğimde %96'ydı.

Bu adamlar bu kültürü, bu sistemi 100 yılda ancak kurdular, hala kendilerini geliştiriyorlar. Just - in - time dedikleri sistemle maliyetleri olabildiğinde düşürmüş durumdalar. KANBAN sistemi ile fabrika içindeki verimliliği maksimuma çıkarmışlar, daha da iyileştirmeye çalışıyorlar.

Peki bizdeki durum ne?

Bu sorunun cevabını da siz verin.

Bizim şantiye kültürümüz var, inşaat kültürümüz var. Başka da birşeyimiz yok malesef henüz. Bizim üreteceğimiz bir aracın ne kalitesi ne de maliyeti bu firmaların yanına bile yaklaşamaz. Bu yüzden de global pazarda tutunmak imkansıza yakın. Bu yüzden çoook geç kaldık diyorum işte.

Haklılık payınız çok yüksek. En iyi iş kültürümüz İNŞAAT kesinlikle.
Aslında yapabiliriz ama cesaretimiz yok!
Kendini geliştirmiş konusunda uzman proje müdürlerimiz, endüstri mühendislerimiz, makine mühendislerimiz, ustalarımız, insan kaynaklarımız var. Olanlarda zaten saydığınız firmalarda. Esas sorun yatırımı yapmak.
Bunu yapabilecek bir adam yok. İlk olacak ürün tabiki maliyetli ve külfetli olacak ama zaman ile bu durumda rayına oturabilir. Yeter ki kalite ve üretim politikalarımız doğru olsun. Özel sektör yapsın demiyorum tabiki devletin bu işe el atması daha mantıklı ama gerçek anlamda işi yapmalı ve asla taviz vermemeli. Belki o zaman bir noktaya gelinebilir.
Hoş içinde bulunduğumuz durum itibariyle 5 sınıf ülke de olsak azda olsa ümitliyim başarabiliriz. Ama Türkiye olarak değil. X ülkede ki Türk olarak  >:( :( :nija:
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2015, 17:43:59 »
TOBB ETÜ'de bir hocam anlatmıştı. Cahillik en büyük cesarettir demişti. Mühendisliğe yeni başladığınızda tüm dünyayı keşfedebilirsiniz, bir sürü projeniz vardır vs. Son sınıfa doğru bu projeler azalmaya başlar, çünkü olabilirliğinin, faydasının farkına varmaya başlarsınız. Hoca olduktan sonra da daha da seçici oluyorsunuz, insanlığa yeni bir katkısı olacak mı diye düşündüğünden herşeye önyargılı ve enine boyuna bakıyorsunuz demişti.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 02, 2015, 13:51:01 »
konuyu hortalatayım :D destek verilecekse bu adama destek verilsin :D

http://www.milliyet.com.tr/gundem/ogluna-akulu-araba-isteyince-bunu-yapti--2082213/son-dakika-gundem/SonDakikaGaleri/02.07.2015/2082213/default.htm?PAGE=5

Bunu paylaşmak için konuya girmiştim, sen paylaşmışsın abi :D

Birde destek bulamadım demiş ya hahahha :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...