Merhaba, soru sormadan önce forumda biraz araştırdım ama tam aradığımı bulamadım. Aracımdaki sorunları paylaşmak ve sizlerin yorumunu almak istiyorum.
1- Yağ değişimlerinde Mobil 3000 5W-30 kullanıyorum, 3.1 lt koyuyorum ama araba belli bir süre sonra yağ eksiltiyor. Daha viskoz bir yağa geçmek, bu açıdan daha mı iyi olur?
2- Yaris için spesifik olarak önerebileceğiniz bir yağ katkısı var mı?
3- Özellikle Ankara'daki arkadaşlar için soruyorum, benzini nereden, kaç oktan alıyorsunuz? Ben Eskişehir Yolu üzerindeki Damla Petrol'den alıyorum. Biraz daha ucuz ve asetonumsu kokuyor. Motora bir zararı dokunur mu?
4- Forumda MMT Şanzımanlar hakkında "kalibre edilmesi/güncellenmesi gerekir" denmiş. Otomatik şanzımanların, zaman içinde sürücünün kullanım stiline göre kendini adapte ettiğini biliyorum, MMT'lerde böyle bir durum var mıdır, kalibrasyon neye yarar?
5- Vitesi boştan sürüş pozisyonuna aldığım zaman bazen 1. vitese geçmiyor, 4-5 saniye boyunca aralıklı olarak "dıt" sesi veriyor ve sonra geçiyor. Bu, baskı balata volan değişimi zamanının geldiğini mi gösterir, yoksa kalibrasyonla düzelir mi?
6- Ankara için özel servis araştırmalarımda Dörtnal Toyota'dan olumlu bahsedildiğini okudum. Aracı oraya götürmeyi düşünüyorum, orada tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır?
Vaktiniz için şimdiden teşekkür ederim.