Gönderen Konu: '06 Yaris MK2 1.0 MMT Sorunlar  (Okunma sayısı 1112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
'06 Yaris MK2 1.0 MMT Sorunlar
« : Haziran 29, 2015, 21:14:58 »
Merhaba, soru sormadan önce forumda biraz araştırdım ama tam aradığımı bulamadım. Aracımdaki sorunları paylaşmak ve sizlerin yorumunu almak istiyorum.

1- Yağ değişimlerinde Mobil 3000 5W-30 kullanıyorum, 3.1 lt koyuyorum ama araba belli bir süre sonra yağ eksiltiyor. Daha viskoz bir yağa geçmek, bu açıdan daha mı iyi olur?

2- Yaris için spesifik olarak önerebileceğiniz bir yağ katkısı var mı?

3- Özellikle Ankara'daki arkadaşlar için soruyorum, benzini nereden, kaç oktan alıyorsunuz? Ben Eskişehir Yolu üzerindeki Damla Petrol'den alıyorum. Biraz daha ucuz ve asetonumsu kokuyor. Motora bir zararı dokunur mu?

4- Forumda MMT Şanzımanlar hakkında "kalibre edilmesi/güncellenmesi gerekir" denmiş. Otomatik şanzımanların, zaman içinde sürücünün kullanım stiline göre kendini adapte ettiğini biliyorum, MMT'lerde böyle bir durum var mıdır, kalibrasyon neye yarar?

5- Vitesi boştan sürüş pozisyonuna aldığım zaman bazen 1. vitese geçmiyor, 4-5 saniye boyunca aralıklı olarak "dıt" sesi veriyor ve sonra geçiyor. Bu, baskı balata volan değişimi zamanının geldiğini mi gösterir, yoksa kalibrasyonla düzelir mi?

6- Ankara için özel servis araştırmalarımda Dörtnal Toyota'dan olumlu bahsedildiğini okudum. Aracı oraya götürmeyi düşünüyorum, orada tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır?

Vaktiniz için şimdiden teşekkür ederim.
2006 Toyota Yaris 1.0 MMT
2004 Subaru Impreza WRX STI

Toyota Club Türkiye

'06 Yaris MK2 1.0 MMT Sorunlar
« : Haziran 29, 2015, 21:14:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: '06 Yaris MK2 1.0 MMT Sorunlar
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2015, 22:26:50 »
1 - Mobil 1 ESP 5w30 kullanmayı tercih ederdim ben olsam. forumda bulunan kapsamlı konuyu incelemenizi tavsiye ederim :)
2 - http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0

3 - Pas

4 - MMT robotize edilmiş manuel şanzıman. halk arasında kısaca yarı otomatik denilen şanzıman. belli kullanımdan sonra kalibasyon yararlı oluyor denilmektedir

5- aynı sorunu Corolla dizel MMT kullanan arkadaşımla yaşadık. arıza ışığıda yaktı araç . kalibrasyon ile başlangıç yapılabilir

6- Dörtnal Sadık usta :)

Rica ederim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara