Gönderen Konu: Nereden geldigi belli olmayan ses .. videolu.  (Okunma sayısı 4529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
Nereden geldigi belli olmayan ses .. videolu.
« : Haziran 29, 2015, 00:17:57 »
selam

https://www.youtube.com/watch?v=QdAImZuRkTM

adresine yüklediğim videodaki ses beni deli edecek. gün geçtikçe artıyor.. yaklaşık 1 senedir devamlı gelmekte. ön panelin altından geliyo. orta konsolun arkasındaki bir şeyden bence... klima / fan açık kapalı fark etmez.... durur vaziyette veya çok düşük süratlerde gelmiyor asla. fakat hız 60-70 olmaya başlayınca ses her türlü geliyor kafasına göre...  çözüm olarak en sıcaktan en soğuğa getir demişlerdi. devamlı yapsam da asla fayda etmiyor...

bazen dakikalarca sürüyor. bazen anlık gelip giidiyor...  klimanın klapesinden olabilir sanmıştım fakat benim bildiğim o sıcak soğuk klapesi torpidonun hemen yanında.. ondan gelmiyor diye düşünüyorum. daha yukarıdan biir yerden. teyp hizasından geliyor gibi....

bilenler lütfen yol göstersin.. sanayiye gittiğimde ses bir türlü gelmiyordu... en son video çektim, onlara da göstericem bir daha ki gidişimde...

saygılar..

Toyota Club Türkiye

Nereden geldigi belli olmayan ses .. videolu.
« : Haziran 29, 2015, 00:17:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: allah rızası için yardım. ( videolu )
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2015, 00:27:14 »
teker bilyası mı ses yapıyor ?

orta bölmeyi sökebilirsiniz. belki gerçekten teypden geliyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Nereden geldigi belli olmayan ses
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2015, 00:39:50 »
Zor bir ses.
Klima vb donanımların sigortalarını sıra ile sökerek sesi çözmeye çalışmak lazım.
Bilya sesine pek benzetemedim.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: Nereden geldigi belli olmayan ses
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2015, 01:19:00 »
teyp tamamen kapalı. bilya derken, teker bilyası sesi nasıl olur bilmiyorum da.. öyle yürüyen sesi değil.. elektronik bir ses... içeriden gelen bir şey..

yazarkasa ya da printer sesine benzetiyorum ben...

sanki bir çark, bir düzenek dönmeye, geçmeye çalışıyormuş da dönemeyip takılıyormuş da hata veriyormuş gibi geliyo bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Nereden geldigi belli olmayan ses .. videolu.
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2015, 14:20:01 »
Yalnız o sırada sanki bir balans sesine benzeyen bir uğultu da geliyor ve arada bu printer sesine benzeyen sesi çıkarıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2015, 15:37:03 »
Sadece klimaya odaklanmakta yanlış olabilir. Motor üst kapakta gevşek kalan bir parçanın da titreşim sesi olabilir. Bu tip sesler fan yuvalarından da duyulabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2015, 16:44:59 »
Araçta çok cd oynatıcı özelliği var mı.Bana sanki cd okuma kafasından geliyor gibi geldi .Klima sıcak soğuk .Birde aklıma geldi Corolla sol aracım vardı sabahları aracı ilk çalıştırdığımda torpidonun alt tarafında böyle sizinkine benzer bir ses geliyordu sesin sebebi sıcak soğuk hava kanalına açan motorun dişlilerinde sorun olmasıydı tamiri yapılıyormuş yenisi de pahalı demişlerdi gerçi sizde bahsetmişsiniz ama ilk önce en sona kadar sıcak konumuna alıp 5-dakika sonra klimayı 16 drece yerine 18 dereceye kadar düşürüyordum çünki en sona kadar düşürünce muhtemel sıyrılmış veya atlamış dişliye denk gelip sabahları aynı sesi yapıyordu ama sizinki komple dağıldıysa ona yapacak bir şey yok tamir veya değişim olur .Ama dediğimi yapın isterseniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2015, 17:42:58 »
çoklu cd oynatıcı yok.. araçta cd takılı değilken de geliyor ses.. bence teyple alakası yok. teyp komple kapalı iken de geliyor.. bir de daha arkalardan geliyor ses.. havalandırma kanallarının aşağı kanallarından falan gibi...

motor bölümünden gelme ihtimali yok gibi. yani iç ses. dış ses değil. dış sesler yanıltıcı olabiliyor biliyorum fakat bu ses doğrudan içeriden, panel altından geliyor.. sanki dokunsam ses kaynağını bulabilecekmişim gibi yakınımdan geliyor.  :( dörtnala göstercem videoyu yorum yapamazlarsa torpido komple sökülecek ondan korkuyorum. torpidosu sökülen arabadan soğuyorum çünkü asla eski fabrika montajdaki gibi yerini yapamıyor. mutlaka tıkırtılar gıcırtılar baş gösteriyor düzgün takılmazsa..

mutlu bey bu arada benim kayıtta duyduğum tek uğultu arazi lastiğinin yaptığı yol uğultusu...  başka sıradışı bir vınıltı gelmiyor araçtan. tam saniye verebilir misiniz?

yücel bey, derecesi fark etmez akla gelebilecek her türlü klima sıcak soğuk fan hızlı yavaş sirkülasyon yönleri kombinasyonlarını denemişimdir. kafamdan totemler uydurup çok şey denedim hiçbiri çözüm olmadı malesef.. kesin kırık bir dişli var bir yerde.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2015, 18:16:24 »
Klima servo (damper) seslerine benziyor.

Ses geldignde sıcaklık tuşu ile oynayın (HI yapın sonrada LO) veya fiş/sigortalarını sökün.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2015, 18:20:16 »
Klima servo (damper) seslerine benziyor.

Ses geldignde sıcaklık tuşu ile oynayın (HI yapın sonrada LO) veya fiş/sigortalarını sökün.

HI LO ayarı çok yaptım bir şey değişmedi. ama sigorta mantıklı geldi.. bulabilirsem hangi sigortalar olduğunu deneyeceğim yarından itibaren her gün bir sigorta sökerek :))

zaten 5 toplam sigortası varmış klimanın şimdi baktım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2015, 18:21:59 »
Teybin kablosunu sökün öyle deneyin. Bence teypten geliyor. Yoksa orada bu sesi yapabilecek bişey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2015, 21:25:35 »
videonun en başında ve 37. saniyede geliyor. bu cızırtı sesinin arkasında motor sesi dalgalı geliyor. 
belirli bir hıza düşünce motorun dalgalanma sesi düzeliyor, sabit bir motor ses geliyor ama hızlandığınızda tekrardan motor sesi bir balans problemi varmış gibi, ya da v kayışında sıkıntı varmış gibi sesi dalgalı gelmeye başlıyor, hemen ardından da bu elektronik cızırtı ses duyuluyor.

yoldayken bunu duyamıyor olabilirsiniz yol sesi bastırıyor olabilir.

öncelikli olarak bu ses çıkmaya başladığında araçta ufak bir titreme gerçekleşiyor mu? ya da motorun rezonansa girdiğini hissediyor musunuz?
eğer titreme/rezonans az da olsa varsa, bu sorun bence bu rezonansın oluşturduğu bir ses. klima fanı ön göğüsün altındadır genelde, sanki fan dönüyor da bu rezonans başladığında titreşim sebebiyle fan plastik çerçeveye değiyor ve ses yapıyor gibi.

ayrıca bu ses tam olarak 70 km ve üstü hızda geliyor fakat, bu hızdaki deviri dururken de çevirdiğinizde de bu ses geliyor mu? ya da diğer viteslerde aynı devirlerde?

ek olarak Ahmet abinin dediği gibi yönlendirici servolardan da olabilir. Zorlanan, hatta dişi kırılmış bir servoya da benziyor.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2015, 00:19:12 »
videonun en başında ve 37. saniyede geliyor. bu cızırtı sesinin arkasında motor sesi dalgalı geliyor. 
belirli bir hıza düşünce motorun dalgalanma sesi düzeliyor, sabit bir motor ses geliyor ama hızlandığınızda tekrardan motor sesi bir balans problemi varmış gibi, ya da v kayışında sıkıntı varmış gibi sesi dalgalı gelmeye başlıyor, hemen ardından da bu elektronik cızırtı ses duyuluyor.

yoldayken bunu duyamıyor olabilirsiniz yol sesi bastırıyor olabilir.

öncelikli olarak bu ses çıkmaya başladığında araçta ufak bir titreme gerçekleşiyor mu? ya da motorun rezonansa girdiğini hissediyor musunuz?
eğer titreme/rezonans az da olsa varsa, bu sorun bence bu rezonansın oluşturduğu bir ses. klima fanı ön göğüsün altındadır genelde, sanki fan dönüyor da bu rezonans başladığında titreşim sebebiyle fan plastik çerçeveye değiyor ve ses yapıyor gibi.

ayrıca bu ses tam olarak 70 km ve üstü hızda geliyor fakat, bu hızdaki deviri dururken de çevirdiğinizde de bu ses geliyor mu? ya da diğer viteslerde aynı devirlerde?

ek olarak Ahmet abinin dediği gibi yönlendirici servolardan da olabilir. Zorlanan, hatta dişi kırılmış bir servoya da benziyor.

Mutlu Bey öncelikle teşekkürler...
dediğiniz doğru. 65-70 km süratten sonra başlıyor ses. daha alt süratlerde gelmiyor hiç.  ve genelde gaza basıp ayağımı çekince yaşanan araç yığılmasında başlıyor gibi gözlemliyorum. tabi şart değil. bazen tapa gaz giderken de geliyor. muhtemelen yığılma veya sallantılarda bir şey baskı oluşturuyor olabilir.

videonun en başında ben bir ses farkı alamadım ama 37inci saniyede bahsettiğiniz ses değişimi belki gazdan ayağımı çekmeye başlamışımdır araç yavaşlama, devir düşüş sesi olamaz mı? ben ona benzettim. gerekirse daha detaylı ve gösterge gösteren bir video daha çekebilirim müsait olursam..

bahsettiğiniz balans sesi nedir onu anlayamadım.. ne'den kaynaklanır. balans sesi dediğiniz mevhumu çözemedim.  motorun işleyeniyle mekaniğiyle alakalı bir şeye mi değindiniz yoksa dış etkenlerden(kayış, gergi vs.) mi? araçta titreme çok gözlemlemiyorum.  alt devirlerde 0-1000 arası olan titremeler haricinde... durur vaziyette devirlendirip, deneyip durumu buraya yazacağım hiç dururken denememiştim... eğer dediğiniz mantıklı şeyden dolayı bu ses geliyorsa o balansı çözmemiz lazım. ama biraz daha açık yazmanızı rica edebilirim :) çok sağolun. gerçek bir dedektif edasıyla incelediniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2015, 02:06:23 »
ayrıca Mutlu Bey,

hayret nasıl bildiniz wallahi helal olsun, bugün baya test ettim. ses sadece 65-70 km/s aralığında geliyor. 65 altı ve 70 üstünde asla gelmiyor ses..

çok garibime gitti bu durum. süratle alakalı ne gibi bir titreşim veya etkileşim olabilir ki o sesi yapacak ?????? kayış falan olsa devir ile alakalı olmaz mı? mesela V KAYIŞ sürate mi bağlı çalışıyor yoksa devire göre mi ?

durur vaziyette test ettim her devir aralığını.. asla bu sesii alamadım bu arada.. sadece yürürken geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2015, 03:01:38 »
evet şimdi bkatım.. yabancı forumdakiler tork konverterü veya şanzıman arızası yüzünden oluyor demişler....  ,,transmisson oil flush yapınca düzelmiş çoğu kişininki.

flush dediği yağ değişimi mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2015, 03:07:59 »
Flush dedikleri komple yağı habire doldurup doldurup temizlemek herhalde. Forumda da yapan arkadaşlar vardı. Bir nevi dibine kadar tertemiz yapmak gibi birşey.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 01, 2015, 09:00:01 »
 Çok ilginç bir ses inşallah önemli bir sorunun işareti değildir.Servis sesin kaynağını kesinlikle bulacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2015, 10:12:48 »
Aracı çalıştırdığınızdada bu ses oluyor mu yoksa sadece hareket halindemi oluyor ? AC/Devirdaimi sağlayan bir kapak var o arızalandığındada bu tarz durumlar mevcut
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2015, 11:22:48 »
Murat abia son noktayı koyar. Bi şanzıman yağını değiştirtin 1 kez değişsin bir süre binin ardından bir kez daha değiştirin. Umarım sorun çözülür. :)

Balans sesi dediğim motor belirli bir devirde sesi titrek geliyor. Rezonans sesi de olabilir ama.