Gönderen Konu: Cocuklardakı hayvan sevgisinin önemi  (Okunma sayısı 1966 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Cocuklardakı hayvan sevgisinin önemi
« : Haziran 28, 2015, 00:17:20 »
Merhaba abilerin gozlemledigim bu durum karsisinda bu konuyu acma geregi duydum bu aksam bizim oralarda bi piknik alanina iftar acmaya gittik 2saat erken geldik kardesim parkta oynuyo falan hersey normal iftar geldi cok fazla insan var herkes yemek yiyor tabi ac hayvanlarda yemek verilir umidiyle ortalikta geziyor biz yemek artiklarimizi verdik cayimizi iciyoruz bi aile yanasti biraz otemize 4kapali kadin 1erkek 1 tanede 6-8yaslarinda bir cocuk yemekten sonra gelmisler onlar yere ortu falan sererkende ordan gecen zavalli bir kopek gordum uzuldum hayvalari cok sevdigimi belirtmek isterim kopek gidiyor yavas yavas o ailenin cocugunun kopegi gitsin diye korkuttugunu gozlemledim kosar gibi yapiyor ve hayvani kaciriyordu ve bundan zevk aliyordu ailesi ise Allah korkusuna kapanmis ama cocuklarina bir hayvan sevgisini ogretememis lanet bir aileydi gozumde sinirlendim o mazara karsisinda umurlarinda degildi cocugun kopegi korkutmasi ve bundan zevk almasi maksimum 8 yasindaki cocuk kopegin ona dikdik bakmasindan bile korkabilcek bi cocuk hic bir zarari olmayan canliya zarar verip bundan zevk aliyorsa cocuk o ailesinden terbiye almamis suc ailesinde diye dusunuyorum ve hayvan sevgisinin onemine dikkat cekmek istiyorum yazimi okuyan herkese tesekurlerimi sunarim iyi forumlar...

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Cocuklardakı hayvan sevgisinin önemi
« : Haziran 28, 2015, 00:17:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
Ynt: Cocuklardakı hayvan sevgisinin önemi
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2015, 00:20:16 »
mobil oldugum icin konum iki kere acilmis bu konunun silinmesini rica ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2015, 00:59:59 »
Çocuktur yapar fakat aileninde bunun doğru olmadığını öğretmesi lazım. Malesef saldım çayıra mantığıyla çocuk büyüten çok var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2015, 01:11:18 »
şakirtlerden bu vatana ne hayır geldi ki hayvanlara gelsin. çerkezköy ve kapaklı çok bozuldu. sen ortalarda yokken sessiz sakin kendi hâlinde bir muhitti oralar.

neyse ki saray tabelasından öteye geçemiyorlar. sanayi her zaman güzel bir şey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2015, 02:13:19 »
Malisef köpekler herkesin sevebileceği bir hayvan değil. Bir sabah işe giderken sokak köpekleri bir bayana saldırdı ve ben arabayı durdurup köpeklere taş atmak suretiyle köpekleri kovaladım. Dışardan beni gören biri kocaman adam köpeklere taş atıyor demiştir. Şimdi siz saldırıya uğrayan bu kadına köpekleri sevdire bilirmisiniz yada bu kadın çocuklarını köpeklerden uzak tutmak ihtiyacı duymaz mı. Yani köpekler bazıları için sevimli iken bazıları için tehdit unsuru olabiliyor.
Beni üzen bir konuda burası paylaşım platformu, burda sağcısı-solcusu  alevisi - sunnisi - açığı - kapalısı vs. her kesimden insan var. burda sırf bir çocuğun köpeği kovalaması nedeni ile bir aileyi aşağılamanız ve bunu kapalı olması  ile ilişkilendirmeniz üzücü. Herkesin diğer kesimlere saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2015, 02:18:35 »
bu konuda çok farklı şeyler çıkar  bendede var dinlediklerim kadarıyla ama  hayvan sevgisini en azindan ögretmek lazım korkuyosan bile zarar vermiyceksin,beylikdüzünde bir sitenin önüne köpekler yesin diye yemek koymuslar et gibi birşeydi yanlış hatirlamiyosam ve içlerinde civi vardi facebookta paylaşmışlar sizce şimdi bu nedir?
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2015, 02:40:23 »
bu konuda çok farklı şeyler çıkar  bendede var dinlediklerim kadarıyla ama  hayvan sevgisini en azindan ögretmek lazım korkuyosan bile zarar vermiyceksin,beylikdüzünde bir sitenin önüne köpekler yesin diye yemek koymuslar et gibi birşeydi yanlış hatirlamiyosam ve içlerinde civi vardi facebookta paylaşmışlar sizce şimdi bu nedir?
  Okan sana % 100 katılıyorum sadece hayvan sevgisi değil çocuklarımıza sevgi aşılamalıyız. benim üzüldüğüm konu (sadece bu konu ile alakalı değil) yapılan bir hatanın bir kesimle ilişkilendirilmesi ile ilgili. Malisef artık toplumumuzda hoş görü kalmadı, Aynı görüşte olmadığımız kesimi karalama yoluna gidiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2015, 03:41:51 »
SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL,SÖYLESEM TESİRİ YOK
Beyhude gamlanma divane gönül
Cümle alemin rızkını veren vardır
Yaptığın hatayı görmüyor sanma
Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır

Mal-ı emlakım var deyu güvenme
Arkam var deyu dayanma
Sırt üstü insanı yere varan vardır

Beyhude gamlanma divane gönül
Cümle alemin rızkını veren vardır

Derdime vakıf değil canan
Beni handan bilir
Hakkı vardır şad olanlar
Herkesi şadan bilir

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil
Çektiğim alamı bir ben birde Allah’ım bilir

Fuzuli
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2015, 06:32:55 »
Merhaba abilerin gozlemledigim bu durum karsisinda bu konuyu acma geregi duydum bu aksam bizim oralarda bi piknik alanina iftar acmaya gittik 2saat erken geldik kardesim parkta oynuyo falan hersey normal iftar geldi cok fazla insan var herkes yemek yiyor tabi ac hayvanlarda yemek verilir umidiyle ortalikta geziyor biz yemek artiklarimizi verdik cayimizi iciyoruz bi aile yanasti biraz otemize 4kapali kadin 1erkek 1 tanede 6-8yaslarinda bir cocuk yemekten sonra gelmisler onlar yere ortu falan sererkende ordan gecen zavalli bir kopek gordum uzuldum hayvalari cok sevdigimi belirtmek isterim kopek gidiyor yavas yavas o ailenin cocugunun kopegi gitsin diye korkuttugunu gozlemledim kosar gibi yapiyor ve hayvani kaciriyordu ve bundan zevk aliyordu ailesi ise Allah korkusuna kapanmis ama cocuklarina bir hayvan sevgisini ogretememis lanet bir aileydi gozumde sinirlendim o mazara karsisinda umurlarinda degildi cocugun kopegi korkutmasi ve bundan zevk almasi maksimum 8 yasindaki cocuk kopegin ona dikdik bakmasindan bile korkabilcek bi cocuk hic bir zarari olmayan canliya zarar verip bundan zevk aliyorsa cocuk o ailesinden terbiye almamis suc ailesinde diye dusunuyorum ve hayvan sevgisinin onemine dikkat cekmek istiyorum yazimi okuyan herkese tesekurlerimi sunarim iyi forumlar...

abısı sen o aılenın cocuguna ve ınancına laf edecegıne once bı kendı dusunce yapına ve konusma seklıne bak ınsanlara saygı duymasını ogren sonra havyanlara uzulursun. yok 4 kapalı kadınmıs yok efendım Allah korkusundan kapanmıs lanet bır aıleymıs falan fılan tanımadıgın ınsanlar hakkında sırf kapalı oldukları ıcın boyle ılerı gerı konusma hakkını sana kım verıyor. sen musluman degılmısın senın aılende kapalı ınsanlar yok mu. olmayabılır saygı duyarım ama bı baskası gelıp senın aılen ıcın yok acık kadınlar geldı lanet bı aıleydı dese hosuna gıdermı?  adı ustunde cocuk bu ne bılıyorsun oyun oynuyordur oyun sanıyordur. cocuk aklı ıste aklı ermıyor. cocuklar yolda bı hayvana dogru kosarken kedı kopek veya kus vs. hayvanlar genelde kacıyor saga sola o cocuk bunu oyun sanıyor. aılesı yenı gelmıs dıyorsun ortu serıyor dıyorsun demek kı dıkkatınden kacmıstır yoksa kımse ufacık cocugunu oyle bı yerde kopeklerle ugrasmasını ıstemez manı olur ısırır veya saldırır dıye. madem o kadar cok sevıyorsun hayvanları madem cok uzuldun oturdugun yerden cay ıcıp olayı ızleyecegıne kalkıp mudahele etseydın yapma abısı dıyıp cocugu aılesının yanına goturseydın.
haberlerde ızledık polıs tabancayla sokak kopegıne ates edıyor. buna ne dıyeceksın yada bı baskası ıs yerının ıcındekı kapalı teller arkasındakı kopege pompalıyla ates edıyor buna ne dıyeceksın. bunun aıleyle terbıyeyle bı alakası yok. okumus okumamıs bununlada alakası yok bu tamamen ınsanlık vıcdan meselesı cahılde yapıyor okumus ınsanda yapıyor. kımsenın aılesıne ve ınancına laf soyleme yorum yaparkende ona gore yorum yap.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2015, 10:55:59 »
Hayvan sevgisinden dem vurup insanları ötekileştirici dil kullanmak... Şair ne güzel demiş: 'Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler.'
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2015, 11:49:16 »
Cumlelerimi dogru sekilde okuyamayan insanlar goruyorum kapali ile iliskilendirme mantigimida yanlis anlamissiniz anlatmak istedigim sey insanlar kapanmislar bu cok guzel bir sey benimde ailemde kapali insanlar var kesinlikle kimseyi bununla yargilayamam hakkimda degildir anlatmak istedigim sey insanlar kapali iken gokhun abinin dedigi gibi saldim cariya mantigiyle cocuk yetistirmekti cocuk o kopegin saldirganmi yoksa zavallimi oldugunu ayirt edebilcek yastaydi hayvanin hic bir zarari yoktu boynu asagida ufak tefek bir sokak kopegiydi yemek ariyordu o cocugun yaptigi sey ailesinin sucuydu cunku cocuktur yanlis ogretilmesse herseyi yapar ustelik bir konuya daha deginecegim Eyup bey size bey diyorum cunku abi demek icimden gelmiyor daha onceki bir konudada bana karsi cocuktur falan tarzinda hitapta bulunmustunuz burdada abisi falan tarzinda cumleler kullaniyorsunuz hitap seklinize dikkat etmenizi rica ediyorum sirf yasimdan dolayi kimse size bana saygisizlik etme hakkini vermez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2015, 13:22:19 »
bence konuyu fazla uzatmadan tatlıya bağlayalım. mübarek ramazan gününde herkes olayı hassas noktalarından kavrayıp farklı yorumlayabilir. dil, din, ırk, öteki, beriki (her ne kadar ötekeleştiren kendileri de olsa) kavramlarına değinmeden insanın da bir hayvan olduğunu, tek farkının kendisine akıl ve mantık bahşedilmiş olmasını hatırlamak gerekir.

bu bağlamda izlenecek yollar şöyle sıralanabilir;

- çocuklara küçük yaştan itibaren hayvan sevgisi ve saygısını aşılayacak eğitim ve düzen anlayışını verebilmek, mümkünse evcil hayvanı olmasını sağlamak (çocukların kişisel gelişiminde büyük katkısı vardır, araştırabilirsiniz).

- devlet yönetimi olarak, belediyecilik anlayışında başıboş sokak hayvanlarının kontrolünü sağlamak, muhtaç durumda olanlara gerekli ilgiyi göstermek ve sahiplenmeyi özendirirken pet shop tarzı yerlerin tedavülden kaldırılmasını sağlamak.

- yetişkin bireyler olarak, hayvanların iç güdüsel davrandığını unutmamak, özellikle beslediğimiz hayvanlara vicdanlı yaklaşmak ve onları süs olarak görmemek.

- hayvan beslemeyi düşünen kişiler için bilinçli eğitimler düzenlenmesi ve uygun olup olmadıklarının sınanması (şu anda işlediğini sanıyorum).

liste uzatılabilir. eklemek isteyen varsa çekinmesin, buyursun.

bir de insan-hayvan davranışlarını ütopik olarak ele alan george orwell - hayvanlar çiftliği kitabını okumak için tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2015, 13:28:02 »
Konu hayvan sevgisi çizgisinden çıkmış. Burakcığım lanet aile ifaden hoş değil.O aileyi hemen nasıl tanıdın.Çocukların bazıları köpekten çok korkar ellerinde olmaz.Benim kızım 20 metreden görse arkama saklanır.Ne anlatsam boş ona, bunu zamanla yenecek.Hayvanları sevmenin veya sevmemenin ırkı,dini,yaşantı şekli olmaz.Kişisel bir durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2015, 13:34:57 »
Hocam lanet aile lafimdan dolayi herkesten ozur diliyorum ama bu lafimdan dolayida saygisizligi haketmedigi dusunuyorum hayvanlara karsi hassas davrandim sanirim yaziyi yazarkende sinirlendim olayi sicak sicak yazmistim burakcim gibi guzel bir ifade benim hosuma gider mutlu olurum bizler insaniz herseyi konusarak cozebiliriz ama abisi veya cocuktur gibi ifadeler benim hosuma gitmez kucuk olmam saygisizligi hakettigim anlaminada gelmez dedigim gibi konuyu sinirli iken yazdigim icin bu lafimdan dolayi tekrar herkesten ozur dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2015, 13:38:36 »
Burak büyüklerinin bir uyarısı olarak kabul et.Konu güzel hayvan sevgisi bu noktadan devam edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2015, 15:08:31 »
Şakirtlerden bu vatana ne hayır geldi ki hayvanlara gelsin.

Yukarıdaki cümle de çok kırıcı olmuş güzel kardeşim keşke olmasaydı, hele ramazan'da...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 28, 2015, 19:19:48 »
Kullandığım cümleleri anlayamamissin abisi derken olayi kavrayamamissin daha onceki konudada cocuktur lafimida belliki anlamamissin keske o zama soyleseydin alindigini gerekli açıklamayı yapardım neyse onemli degil sonucta yazdiklarim ortada kotu veya hakaret içerikli heleki saygizlik ifade edecek birsey yok. Alinganlik yapacak bi durum yok bu konuda konustugum kelimeleri saygısızlık olarak algiliyorsan uzatmayacam. Hakkatten muhabbet baska yerlere gidecek geregi yok.
Senden yas olarak buyuk biri olarak sunu diycem tanımadığın bilmedigin insanlar hakkinda ileri geri konusma ozellie bu tur ortamlarda.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2015, 19:41:16 »
Abisi kelimesini kavrayamamis olabilirim sanirim ama cocuktur lafinizda kavranmiycak bisey yok kisaca daha 16yasindaki cocuk bisey bilmez onemsemeyin tarzi anlamlar ortaya cikiyor ki bu anlamlar saygisizliktir yanlisim varsa ben ozur dilemesini biliyorum zaten kucuk olarak her neyse ileri geri konusmuyorum kimse hakkinda kullandigim cumleler icin herkesten ozurumude diledim ikinci bir aciklama ihtiyaci duymuyorum fazla uzatmaya gerek yok bundan sonra benim yanlis olarak gozlemledigim seyleri burda paylasmasam daha iyi olcak cunku ben kucugum dogru veya yanlisi ayirt edemem bu yuzden bi ton elestiriye tutulurum bunlari yasamaktansa dogrularla yanlislarla herkese kendi haline birakmak lazim sanirim saygilarimla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2015, 20:00:15 »
Abisi kelimesini kavrayamamis olabilirim sanirim ama cocuktur lafinizda kavranmiycak bisey yok kisaca daha 16yasindaki cocuk bisey bilmez onemsemeyin tarzi anlamlar ortaya cikiyor ki bu anlamlar saygisizliktir yanlisim varsa ben ozur dilemesini biliyorum zaten kucuk olarak her neyse ileri geri konusmuyorum kimse hakkinda kullandigim cumleler icin herkesten ozurumude diledim ikinci bir aciklama ihtiyaci duymuyorum fazla uzatmaya gerek yok bundan sonra benim yanlis olarak gozlemledigim seyleri burda paylasmasam daha iyi olcak cunku ben kucugum dogru veya yanlisi ayirt edemem bu yuzden bi ton elestiriye tutulurum bunlari yasamaktansa dogrularla yanlislarla herkese kendi haline birakmak lazim sanirim saygilarimla.

burak bu konuyla ilgili değil ama bizim forumda her zaman yaş sorunu var  bundan en çokta belkide ben çekmişimdir forumda her türlü tartişmada direk yaşım söylendi ve edilmedik hakaret kalmadı bana,konu hakaretse mesajini düzenliyebilirsin konuyu burda farkli boyutlara taşimaktan kurtarabilirsin :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 28, 2015, 21:14:58 »
Abi dogru soyluyosun ama forumlar yas onemsenmeden bilgi paylasimi yapilan yerler olmalidir ben sirf yasim yuzunden saygisizligi veya hakareti kesinlikle haketmem kimsede haketmemelidir herkes haddini bilmeli yasimin kucuk olmasi kimseye bana karsi saygisizlik yapmasi veya hakaret etmesi hakkini vermez.Konu dagildi bundan sonra yorum yapcak abilerim hayvanlar ve cocuklar hakkinda yorum yaparsa sevinirim.