Gönderen Konu: Yeni avensis fiyatları doğruysa bana uçuk geldi  (Okunma sayısı 10427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni avensis fiyatları doğruysa bana uçuk geldi
« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2015, 16:42:24 »
Bu arada VW anahtarsız giriş ve çalıştırmaya sustalı anahtar veriyor , ne garip adamlar :)

Tamam belki bizdeki akıllı anahtarda mükemmel değil ama işlevini tam olarak anlatıyor

Neyse, Avensiste en merak ettiğim noktaya gelecek olursak, anahtarsız girişin akıllı anahtarı acaba nasıl olacak? Yine basit bir tasarım olmaz inşallah :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2015, 16:42:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2015, 16:46:23 »
1,6 premium benzinli 84900.  1,6 premium dizel 100.900.  2.0 premium dizel 156.000 tl. Test araçları haftaya bayilerde olacakmış. Dizel 1,6 düşüncem vardı ama sanırım o da hayal oldu

1.6 klasmanı ve D segment ayrıca yenilenmiş bir araç (hala eksiklikleri var ayrı konu) için fiyatlar bence gayet uygun.

eğer premium paketin içinde birde Eurosafe Paketi varsa hiç konuşmayalım bence bile  :islik:

ancak 2.0 klasmanında alınabilirliği ciddi anlamda düşüyor gibime geliyor.çünkü bu grupta çok daha mantıklı seçenekleri var.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2015, 17:05:01 »
Benim gibi otomatik vitesli araçları seven kişiler için asla alınmayacak bir araç.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2015, 17:07:15 »
Benim gibi bir arabaya 100.000 lira veremeyecek(vermeyecek-yazık günah-para zor kazanılıyor) biri içinde asla alınamayacak bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 25, 2015, 17:49:10 »
bence ucuz bile,passatın en full modeli ile karşılaştırın 1.6 dizel olarak
passat 130 lira
buda premiumu yani en dolusu olduğunu düşünerek 100 lira ise bence pahalı değil
1.4 Corolla dizel Premium 85 civarı ise buda gayet normal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 25, 2015, 18:12:12 »
en iyi cevabı tüketici veriyor zaten. biz ne kadar konuşsak boş. toyota'nın fuardaki durumu ortada. avensis, bence alınabilecek tek toyota'dır şu anda, yenilenmiş ve elitlik hissiyatı artmış olsa da fazla ilgi toplamadı. nedenleri belli. düzeltmesi çok zor değil, öyle büyük ar-ge yatırımları gerekmez. tasarım departmanına yeni bir soluk, biraz da rekabetçi fiyat politikası. o kadar. birkaç yıldır araçların dış tasarımıyla keen-look vb. akımlar yaratmaya çalışıp oynuyorlar, tutturamıyorlar. ayrıca pek de etik olduğunu söyleyemem. insanlar verdiği para karşılığında ne aldığına bakıyor. kendini iyi hissetmek istiyor. 10 yıl sonra ne olur diye düşünmüyor. çoğu da bir aracı 10 yıl kullanmıyor zaten. 10 yıldan fazla kullanacak adam da aracına dikkat ediyor. orası burası yıllar sonra soyulur mu bilmem ama plastik aksamının sağından solundan 1-2 yıl sonra ses gelmediğine eminim. her güzelin kusurları var. kullanıma bağlı olanlar vw'de fazla. çaresiz kalınanlar toyota'da.

benzinli premium altında elegant gibi bir donanım olur da 75 bin tl civarında satılabilirse mantıklı olur. dezavantajı, yine 1.6 lt otomatik olmayacaktır diye tahmin ediyorum. bir de atmosferik motoru (kişiye göre tercih meselesi ama ekonomi ihtiyacı hissediliyor). dizele 100 bin tl vermek yerine a3'e yönelecek insan sayısı az değildir.

bir de bizim ülkede saçma bir benlik oluşmuş: en full, full+full. en full'ü olsun. ama donanım olarak ne var bilmeyeyim. full diye geçsin yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 25, 2015, 20:08:16 »
Biraz daha zorlasalar S-Class Mercedes'ten iyi diyecekler avensise.. Herkes biliyor neyin ne olduğunu az çok arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2015, 21:42:11 »
Birde sanruf haric en fulü muhabbeti var
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2015, 23:55:05 »
Benim gibi otomatik vitesli araçları seven kişiler için asla alınmayacak bir araç.
Sonradan monte ederiz biz de. [emoji14] Eheh.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 26, 2015, 00:35:43 »
Valla bu fiyatlar çok uçuk hem de alasından... 100 bine avensis mi olur Allah aşkına... yok passat bilmem ne kadarmış da avensis de bu fiyat olunca normalmişmiş... Passata verilen parayı zaten hiç anlamış değilim. Git o parayla mercedes al bmw al. O para o arabaya verilmez bence... ama passat tüketicileri akıl tutulmasına maruz bırakmak suretiyle hipnotize bir şekilde soyuyor diye toyotanın da bizi bu şekilde  soymasini içselleştirmede   maalesef bir mantık göremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 26, 2015, 01:24:09 »
Bu fiyatlarla çoğu insanın  tercihi değişir.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 26, 2015, 10:57:15 »
ben pek fiyat politikasını doğru bulmuyorum rakiplerine karşı biraz daha dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 26, 2015, 11:42:36 »
ben de ne zaman passat fiyatları paylaşılacak diye merak ediyordum. toyota forumunda veya başka bir marka forumunda her yeni araç zamanı vw fiyatları ile karşılaştırmaya gidildiği sürece vw'yi tahtından edemezsiniz. bu davranış, bilinç altında passat veya bir başka aracı referans/idol olarak görmektir. türkiye pazarında durum budur ve bu stratejilerle de böyle olması doğaldır.

ayrıca highline passat donanımı ile avensis premium'un özellikleri arasında da oldukça büyük farklar vardır. en büyük özellik ise 100 bin tl'ye aldığınız avensis'i ertesi gün satmaya kalktığınızda nasıl bir hüsran yaşayacağınız belli değil. işte bir aracın gerçekten ne kadar ettiğini o zaman anlıyoruz.
Size katılıyorum doğru maalesef Türkiye pazarında passat bir referans ve bir idol. Ancak ben d segmentinde en çok satan araç passat olduğu için böyle bir karşılaştırma yaptım. (https://tuludarican.wordpress.com/2014/09/20/agustos-2014-turkiyede-en-cok-satan-marka-ve-modeller-otomobiller/ ) Burda sadece Ağustos 2014 rakamları var ama yıl geneli de sanırım böyledir. Neticede piyasa koşullarında passatı tahtından edebilmek için daha kaliteli, daha güvenli, daha iyi bir ürünü daha ucuza satmak gerekir diye düşünüyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 26, 2015, 11:52:00 »

Size katılıyorum doğru maalesef Türkiye pazarında passat bir referans ve bir idol. Ancak ben d segmentinde en çok satan araç passat olduğu için böyle bir karşılaştırma yaptım. (https://tuludarican.wordpress.com/2014/09/20/agustos-2014-turkiyede-en-cok-satan-marka-ve-modeller-otomobiller/ ) Burda sadece Ağustos 2014 rakamları var ama yıl geneli de sanırım böyledir. Neticede piyasa koşullarında passatı tahtından edebilmek için daha kaliteli, daha güvenli, daha iyi bir ürünü daha ucuza satmak gerekir diye düşünüyorum.

İşte sıkıntı da orada. Passat'tan daha kaliteli, daha güvenli daha iyi bir ürünü kim niye daha ucuza satsın? Araba daha iyi sonuçta. Geçenlerde Alfa Romeo Giulia tanıtıldı. Bence Passat'tan çok daha iyi bir araç. Neticede Maserati Ghibli ile aynı platformda. Ama Passat'tan ucuz olmayacak muhtemelen. Yani Passat'ın 100 bin olduğu yerde Giulia'ya da 150 bin istemekten daha doğal bir şey olamaz sanırım. Ama gel de bunu halka anlat işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 26, 2015, 12:11:45 »
Valla bu fiyatlar çok uçuk hem de alasından... 100 bine avensis mi olur Allah aşkına... yok passat bilmem ne kadarmış da avensis de bu fiyat olunca normalmişmiş... Passata verilen parayı zaten hiç anlamış değilim. Git o parayla mercedes al bmw al. O para o arabaya verilmez bence... ama passat tüketicileri akıl tutulmasına maruz bırakmak suretiyle hipnotize bir şekilde soyuyor diye toyotanın da bizi bu şekilde  soymasini içselleştirmede   maalesef bir mantık göremiyorum.
Fiyatlar uçuk evet ama olayın vergi kısmı da var. 100.000 TL olan aracın ÖTV ve KDV önceki hali 58.445,35 TL (Aracın fabrika çıkış bedeli üzerine Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için %45 ötv uygulanıyor, ötv dahil tutar üzerine %18 de kdv ilave ediliyor. 58.445,35*1,45= 84.745,76 sonra kdv 84.745,76*1,18=100.000) Kabaca aracın üzerinde 26.300 TL ötv 15.254 TL kdv olmak üzere toplam 41.554 TL vergi var. Aslında firmaların bizi soyup soymadıklarını biraz anlayabilmek için örneğin toyota, corolla aracını avrupa ve amerika da kaça satıyor ordaki vergiler ne kadar bilip bir karşılaştırma yapmamız gerekir ama bu verileri bilmediğimden sağlıklı bir şey söylemem zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 26, 2015, 12:32:32 »
bizde bu kadar vergi yükü olmasına rağmen, 1.6 lt civarındaki silindir hacimli araçların fiyatları neredeyse almanya ile aynı, hatta bazıları tl bazında daha ucuz. burada farkı oluşturan alım gücüdür çünkü insanların parası sürekli değer kaybetmiyor ve çalışma ücretleri nüfus plânlaması olduğundan daha iyi.

öte yandan "iyi" göreceli bir kavramdır. ne kadar iyiye ihtiyacımız var mesela ? ya da skoda superb niye iyi bir satış grafiği yakaladı ? insanlar passat'ın bir tık altı olduğuna inanmasına rağmen niye skoda'ya yöneliyor ? cevap beklentilerde. önemli olan en iyisini yapmak değil. öncelikli olarak gözü doyurduktan sonra verdiğiniz paranın karşılığında ne aldığınızı tartıyorsunuz. avensis'in passat'tan fazla satması için passat kadar ekonomik ve performanslı motorlara, şık ve kalite hissi uyandıran tasarım anlayışına, daha bir sürü olguya sahip olması gerekir. bu noktadan sonra seçilen malzemeler, yalıtım seviyesi, donanım zenginliği fiyatları belirler. dikkat edilecek husus, pazarlama stratejisidir. passat'tan daha pahalıya satmak, toplumda avensis algısını oluşturmadan bir intihardır. tüketici, bilinçaltındaki hislerle etiketi görür görmez toplumda kabul görmüşlüğü daha yüksek olan ürüne yönelir. bu yüzden ilk adım olarak rekabetçi fiyatlar izlendikten sonra satış başarısına göre ürün daha da geliştirilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 26, 2015, 16:38:39 »
1,6 premium dizel 100.900. 

Şu an Alj  Çekmeköy'den yazıyorum. 1,6 Premium Avensis'e göz gezdirdim siyah-kremit rengi deri koltuk ve göğüs kapı kaplamaları ile araba çok güzel,şık olmuş.Fuar'da gördüğüm Avensis ile uzaktan yakından ilgisi yok
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 26, 2015, 17:50:23 »
Akşama fotoğraflarla destek gelir mi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 26, 2015, 18:36:58 »
Özellikle kalite hissi açısından Toyota nın corolla ile kaybettiği kanı Avensisle toparlamasını bekliyorum, umut ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 26, 2015, 18:39:59 »
İlk desteği ben vereyim.Bugün kocaeli kayaya ugradım üç adet avensis vardı beyaz,siyah ve kiremit renği.sadece içini ve fiyat küpürünün resmini çektim

Araç görünüş olarak beni pek heyecanlandırmadı en çok koltukların yan yükseltileri hoşuma gitti.Diğer özellikleri ve motoru test sürüşünde daha iyi anlaşılır.Bu kadar para verilirmi düşünmek lazım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler