Gönderen Konu: Yeni avensis fiyatları doğruysa bana uçuk geldi  (Okunma sayısı 10424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni avensis fiyatları doğruysa bana uçuk geldi
« Yanıtla #60 : Haziran 27, 2015, 22:43:25 »

Taze gevrek sıcak fotolar :)
siyah renk çok yakışmış
Toyota Corolla 2007 MMT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 27, 2015, 22:43:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 28, 2015, 00:35:28 »
2.0 lt dizel d-4d ünite bmw'den alınmamıştır. bir yerlerde sorulmuş. sadece 1.6 lt dizel ünite bmw'den transfer edilmiştir. üzerinde bir değişiklik yapılmış mıdır bilinmez ama aynı motoru 1 serisi ve mini cooper da kullanıyor, doğrudur.

öte yandan 2.0 lt dizeli sadece plâza sahipleri ya da fabrika müdürleri alacaktır; çok büyük toyota fan club üyesi bir vatandaş çıkmazsa. a4 ve bmw 3 serisi aynı miktarlara alınabilirken avensis'in stratejisi gerçekten ya bilgi yoksunu insanların elinden gelişigüzel çıkmış; ya da biz bunu pahalı yaparsak bunların ayarında bir araç zannederler diye zokayı meydana sallamışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 28, 2015, 01:05:09 »
BMW parası versek bile dizel otomatik Avensis sahibi olamamamız konusuna değinecek biri çıkar mı acaba  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 28, 2015, 02:17:46 »
Kardeşim alan alsın ayrı mesele, ben hayatta Bir Toyota'ya bu paraları vermem. Bazıları da o kadar abartıyor ki arabadan anlamasak S Kasa Mercedesle kıyaslayacaklar arabayı ki bunu daha önce de yazmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 29, 2015, 18:08:30 »
[quhakkuthor=Nizam YALÇIN (32081) link=topic=68569.msg932843#msg932843 date=1435428730]
Bmw 3.20 dizel hem de otomatik 169 bin tl
Avensis 2.0 Lt dizel manuel 164 bin tl.
Arada 50 milyar fark yok. Karpuzla kavunu karşılaştırmamak lazım... parası olan ya da olmayan muhabbetini yapmadık. Sadece fiyatın çok uçuk olduğunu belirtmeye çalıştık.
Kimin neye bineceği konusu şüphesiz ki insanların bireysel tercihi olup kimse kimseye "binmesin" demeye hak sahibi değildir.

Nizam bey karpuzla kavunun fiyatı ortada açıp bakarsınız . Ben 2.0 dizel premium paket yazmış mıyım orada? 1.6 dizel paketten bahsediyorum. Açın bakalım 5.20dizelin fiyatı ne kadar..Avensisin klasmanı 3.20mi mi? Corollayla neden 3.20 fiyatlarını kıyaslamıyorsunuz. Sapla samanı biliyoruz.  Lafım size değildi .isteyen istediği arabaya binsin dedik.  Ama nasıl forumda toyotaya sallama özgürlüğü varsa binmeyin demekte özgürlüktür.

şöyle bir yanlışlık var bmw 3.20 dizel en dolusu değil o en boşu yani türkiyede 1 yada 2 tane ithal etmişlerdir o kadar boş aracı,2015 3.20 dizel araçlar 4000-5000 km de galerilerde zaten en ucuz o kadara satılıyor,gidin borusana elindeki en boş 3.20 dizel 195 den aşağı değildir birebir full olarak karşılaştırırsanız 200-210 bandında ancak alırsınız.
o yüzden biraz haksız bir karşılaştırma olmuş.
avensisin karşılaştırdığınız modeli ise modelin en full kasası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 29, 2015, 21:31:34 »
Bu fiyatlarla d sinifinda basarili olmasi cok zor.passat'a gore daha uygun fiyatlarla piyasada olmaliydi.Bugun Corolla'nin bolca piyasada olmasinin nedeni Jetta'ya gore daha uygun olan fiyati.(Ben 1.4 dizel advance Corollami 2014 araliginda 69.500'e aldigimda jetta 1.6 tdi comfortline 77.000tl'ye satiliyordu.)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 29, 2015, 23:12:19 »
Fiyattan ziyade toyota tasarim isine onem vermiyor gibi geliyor bana bi passatin o havali makam araci durusu yeni avensiste yok malesef japon araclar farklidir ama avensis passat ile kiyaslaniyorsa daha iyi bir tasarima sahip olmali diye dusunuyorum toyota tasarimcilarini bi gozden gecirse iyi olur ^-^

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 30, 2015, 01:17:03 »
şöyle bir yanlışlık var bmw 3.20 dizel en dolusu değil o en boşu yani türkiyede 1 yada 2 tane ithal etmişlerdir o kadar boş aracı,2015 3.20 dizel araçlar 4000-5000 km de galerilerde zaten en ucuz o kadara satılıyor,gidin borusana elindeki en boş 3.20 dizel 195 den aşağı değildir birebir full olarak karşılaştırırsanız 200-210 bandında ancak alırsınız.
o yüzden biraz haksız bir karşılaştırma olmuş.
avensisin karşılaştırdığınız modeli ise modelin en full kasası.
Baris bey zaten bir önceki mesajıma bakarsanız 50 milyar farkı var demiştim.  Sizde aynısını yazmışssınız Teşekkürler.
Ben zaten site verilerinden karşılaştırma yaptım. Sizin dediğiniz bu arabaların boş olduğu. Avensis alacağıma bmw alırım mantığı bana şu piyasada bu kadar kaliteli arabaların daha ucuz olacağını sanmıyorum. Almanların en kaliteli arabalarını avensis fiyatına aynı klasman ve full versiyonunu alacağına inanmak hiç mantıklı gelmiyor.(2.0 premium paket için kıyas yapmıyorum) Passat bile avensisten pahalıyken. Bmw ve mercedes bu fiyat demek bmw ve mercedese haksızlık olur. Burda yazanların hiçbirisi(bende dahil) borusana gidipte fiyat aldığımız yok.. alamayacağımız arabanın fiyatına kimse merak etmez avensis fiyat politikasında toyota yanlış yapıyor. Burdakilere katılıyorum. Ama denilen fiyatlar gerçekci değil bmw ve mercedesi öldürmeyin.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Haziran 30, 2015, 16:54:36 »
Baris bey zaten bir önceki mesajıma bakarsanız 50 milyar farkı var demiştim.  Sizde aynısını yazmışssınız Teşekkürler.
Ben zaten site verilerinden karşılaştırma yaptım. Sizin dediğiniz bu arabaların boş olduğu. Avensis alacağıma bmw alırım mantığı bana şu piyasada bu kadar kaliteli arabaların daha ucuz olacağını sanmıyorum. Almanların en kaliteli arabalarını avensis fiyatına aynı klasman ve full versiyonunu alacağına inanmak hiç mantıklı gelmiyor.(2.0 premium paket için kıyas yapmıyorum) Passat bile avensisten pahalıyken. Bmw ve mercedes bu fiyat demek bmw ve mercedese haksızlık olur. Burda yazanların hiçbirisi(bende dahil) borusana gidipte fiyat aldığımız yok.. alamayacağımız arabanın fiyatına kimse merak etmez avensis fiyat politikasında toyota yanlış yapıyor. Burdakilere katılıyorum. Ama denilen fiyatlar gerçekci değil bmw ve mercedesi öldürmeyin.

Bmw ve mercedese bir şey dediğim yok zaten,onlar zaten zirvede ama vos olsun toyota olsun vs. olsun onlarda kendilerini geliştiriyorlar ve onlara daha da yaklaşıyorlar ve bununda yanında getirisi fiyat artışı,zirvede olan markaların yaptıkları yenilikler daha ufak olur ve zaten yüksek rakam oldukları için çok daha da yükseltmezler ama alttakiler geliştikçe fiyatlarına daha büyük yansır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Temmuz 01, 2015, 09:21:50 »
Bence fiyatlar Turkiye piyasasina gore gayet normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Temmuz 01, 2015, 09:34:07 »
İngilteredeki Yeni Avensiste hem 2.0 dizel hemde en full paket olan EXCEL paketinin fiyatını görünce (26.300 sterlin) birde hem Türkiyede olmayan bu

paketin içeriği hemde bir düşük paket olan ancak Türkiyedeki en full paket diye satılan Premium Plus paketinin fiyatı ile kıyaslayınca gerçekten acaba fiyatlar

şişikmi demekten alamadım kendimi.

Excel paket cidden full+full diye bir tabir vardır bana biraz öyle geldi sanki.dahada üzerine opsiyon eklenebiliyor.

Tabi bizdeki ÖTV böyle olduğu sürece 2.0 motorlar haramdır bize  |-\ |-\

https://www.toyota.co.uk/new-cars/avensis/index.json#

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 02, 2015, 03:18:16 »
Bu kafayla toyota uc karis yol alamaz. Biri su yetkililere desin ki ulkemiz insani arabadan anliyor ve yeni teknolojiye uygun model diye dayiyorsunuz eski kasanin makyajlisini. İci ayni disi degismis. Ama yurtdisinda corollalarda bile her donanim oluyor. Su excel donanimi gorunce canim sikildi yine. Ulke olarak en pahaliya en bos arabalari aliyoruz yazik gunah ya
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 03, 2015, 15:51:49 »
Yeni Avensis'in donanım listesine baktım, ne kadar gereksiz şey varsa koymuşlar ama  diğer ülkelerde, baz seviye hariç diğer seviyelerde standart olan "Toyota Safety Sense C" (TTS-C) güvenlik donanımını koymamışlar.

Sayın Toyota Türkiye'nin üst düzey yetkilileri;  araç zaten 100.000 lira, TTS-C donanımı da standart olarak eklenseydi 101.000 lira olurdu. 100.000 lirayı veren, 101.000 lirayı da verebilir diye düşünmediniz mi hiç?  "Toyota Safety Sense" denen sürücü destek sisteminden para kazanmayın; ama insanların güvenini, sevgisini, saygısını kazanın. 1.000 liraya bunları kazanmak daha karlı olmaz mıydı?

Hiç bir şey insan hayatından, kazanacağınız saygıdan, sevgiden, güvenden daha değerli değildir.

Toyota Türkiye'yi vizyonsuzluklarından dolayı kınıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 03, 2015, 22:16:35 »
Vallahi 100 bin liram olsa gider ev alirim. Hangi marka olursa olsun far etmez.  O kadar paralar araclara yazik. 50-60 bin olsa belki ama o bilem fazla... Alan alsın . Kullansin.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 03, 2015, 23:32:52 »
100 bin tl'ye ev alacaksınız diyelim (ev sahibi olup da fazladan alma durumunda). ne olacak ? 100 bin tl'lik evin getirdiği kira ne kadar olur ? gelir vergisi, emlâk vergisi, kira vergisi, çöp vergisi, aidat.. 100 bin tl verip de araç alanın zaten memur maaşı tarzı geliri olduğu söylenemez. o adamın hayat standartlarında normal karşılanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Temmuz 04, 2015, 00:16:35 »
Istanbulda 100'e ev imkansiza yakin artik ama diyelim ki adam 100'e ev aldi o evin 3-4 sene sonra daha cok prim yapar 100'luk avensis 3 sene sonra 2.elde kaca gider ona bakmak lazim. Bir de artik memurlarin çoğu 0 arac sahibi olabiliyor. Eski calistigim dairede bir tanidik eşinin varlikli olmasi sonucunda 110.000 tlye volvo aldi yani sadece maas olarak bakmamak gerekiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 04, 2015, 12:13:28 »
Aracın 100.000 lira olması ayrı bir konu. 10.000 lira olsa bile 1.000 liralık güvenlik donanımının eklenmemesi insana verilen değeri göstermez mi?

TTS-P denilen donanımda ise yayaları algılama sistemi var ve önünüze bir insan geldiğinde araç frenleyip duruyor. Bunun değeri 2000lira.

Bir insanın poposu hassastır ve koltuk ısıtma isteyebilir. Koltuk ısıtma opsiyon olarak sonradan eklenebilir ama konu güvenlikse donanım standart olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Temmuz 04, 2015, 13:43:17 »
Aracın 100.000 lira olması ayrı bir konu. 10.000 lira olsa bile 1.000 liralık güvenlik donanımının eklenmemesi insana verilen değeri göstermez mi?

TTS-P denilen donanımda ise yayaları algılama sistemi var ve önünüze bir insan geldiğinde araç frenleyip duruyor. Bunun değeri 2000lira.

Bir insanın poposu hassastır ve koltuk ısıtma isteyebilir. Koltuk ısıtma opsiyon olarak sonradan eklenebilir ama konu güvenlikse donanım standart olmalıdır.

Bülent bey bende sizinle aynı fikirdeyim ancak bunu pazarlama taktiği olarak düşünüyorum.
Muhtemel 6 ay veya 1 yıl sonrası gelecek Avensislerde bu özellik ve bir kaç farklı opsiyon eklenir gibme geliyor
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Temmuz 04, 2015, 15:40:37 »
yalnız olay arabadan eve döndü,patlamış mısır alıp akşam bu konu okunmaya devam edilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Temmuz 04, 2015, 16:16:27 »
yalnız olay arabadan eve döndü,patlamış mısır alıp akşam bu konu okunmaya devam edilir :)
Ev-araba kıyasından ziyade, burada çoğu kişi de maşallah millet bilmese Corolla E200'den, Avensis s350'den iyi diyecekler.. Toyota iyi güvenilir bir marka ama abartmanın da gereği yok bu kadar.. iyi forumlar..