Gönderen Konu: Minik minik pas lekelerinden nasıl kurtulurum?  (Okunma sayısı 11118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Minik minik pas lekelerinden nasıl kurtulurum?
« : Haziran 21, 2015, 17:23:41 »
merhaba  arkadaslar aracim 2012 corolla bugun aracimi yikarken farkettim silerken rahat silemiyordum birde baktim ki tavan arka bagaj kapagi uzeri ve cok azda on kaput uzerinde minik minik pas lekeri var aracimin hala garantisi var servisemi gitsem arabami boyamazlar insallah basimdan vuruldum su an cok kotuyum varmi boyle bir sorunla karsilasan yardimci olurmusunuz lutfen
2-3 yasindaki aracta nasil olur pas lekeri ya aklim almiyor hala
corolla

Toyota Club Türkiye

Minik minik pas lekelerinden nasıl kurtulurum?
« : Haziran 21, 2015, 17:23:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Minik minik pas lekeleri ACİL YARDIM
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2015, 17:30:22 »
Ağaç recinesi olmasın. Güzel bir pasta cila ve boya korumayla hallolur gibime geliyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2015, 17:51:13 »
2012 model aracın boyasında pas olmaz dışardan pas akmış olabilir boya temizleyici ile giderin.Ya da önce servis görsün.Garanti devam ediyorsa tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2015, 17:53:38 »
Hayir mehmet  bey recine olmasi mumkun degil agac altinda drgil ki acik  ta duruyor genelde aracim hem recine olsa sildigimde cikmazmi sadece ust yerlerinde olmasi tuhaf aslinda moralim cok bozuk bakalim yarin ilk isim servise gitmek olacak
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2015, 17:53:42 »
2012 model aracın boyasında pas olmaz dışardan pas akmış olabilir boya temizleyici ile giderin.Ya da önce servis görsün.Garanti devam ediyorsa tabi ki.

Abi servis geçen bir arkadaşın krom altı pas lekesi için komple bagaj kaputunu boyamaya kalkmıştı. Sonra pasta cila pas gitti. Dediğin gibi dışardan kaynaklı birşey olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2015, 17:57:30 »
Ewt garantisi ocak 2015 e kadar devam ediyor ya aslinda bir iki yikamadir silerken elime birseyler geliordu dikkat etmedim kalici bir lekedir dedim bir ara yandaki insaattan cimento sicramis ruzgarin etkisiyle belki onlardir zamanla gecer dedim ama gecmeyince bugun dikkatlice baktigimda minik minik pas lekelerini farkettim tirnagimla cikior ama leke kalior
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2015, 17:58:41 »
Kesinlikle boya yapılmasını kabul etmemek gerekiyor.Ek yerlerinde pas var mı kontrol etmek lazım.Sadece boyanın yüzeyinde ise dış kaynaklıdır.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2015, 17:59:34
Siz önce servise gidin onlar bir kontrol etsinler.garantili araca fazla uğraşmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2015, 18:02:02 »
Ewt garantisi ocak 2015 e kadar devam ediyor ya aslinda bir iki yikamadir silerken elime birseyler geliordu dikkat etmedim kalici bir lekedir dedim bir ara yandaki insaattan cimento sicramis ruzgarin etkisiyle belki onlardir zamanla gecer dedim ama gecmeyince bugun dikkatlice baktigimda minik minik pas lekelerini farkettim tirnagimla cikior ama leke kalior
evet bende boyamasindan korkuyorum komik gelecek ama arabam daha 10 bin bile olmadi gecenlerde sofor koltugunun buyuk ihtimal surtunmeden dolayi renginin soldugunu farkettim musteri hizmetlerini aradim servise yonlendirdi bende 10 bin bakimla birlikte gistereyim dedim bakalim bu sefer sorun daha ciddi ne diyecekler o kadar da bakiyorum aracima iste kismet

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2015, 18:04:01
evet bende boyamasindan korkuyorum komik gelecek ama arabam daha 10 bin bile olmadi gecenlerde sofor koltugunun buyuk ihtimal surtunmeden dolayi renginin soldugunu farkettim musteri hizmetlerini aradim servise yonlendirdi bende 10 bin bakimla birlikte gistereyim dedim bakalim bu sefer sorun daha ciddi ne diyecekler o kadar da bakiyorum aracima iste kismet
evet oyle yapacam yarin ilk isim servise gitmek insallah zorluk cikarmazlar
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2015, 18:06:02 »
Yetkili servise gittiğinizde şikayetlerinizle ilgili mutlaka iş emri açtırınız.Sözde kalan şikayetler sistemde gözükmüyor.Servis danışmanı şikayet konusunu iş emrine mutlaka yazsın.Cevap yazmak zorundalar.Sözde kalmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2015, 18:07:50 »
Pasta cila zarar li degilmi aracim daha yeni pasta zararli diye biliyorum cila ve boya koruma olmazmi gidermezmi acaba yada forumlarda okumustum autoglym srp die bir pasta ama asindirici ozelligi cok cok az duyan veya uygulayan varmi bunu

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2015, 18:11:02
İsmail bey iyi oldu bunu soylediginiz bandirma da var tutumlari iyidir ins musteriye karsi bazen takmiyorlar musterileri yarin bakalim ne olacak ama bana uyku yok bugun:-(
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2015, 18:14:35 »
Abi muhakkak iş emri açtırın. Sonrasında genel merkeze şikayet edeceğim dediğiniz de kayıtlı bir şikayetiniz yok demesinler. Malum garantisi bitince safa yatmasınlar. Tabi düzenli boya koruma yaptırmanız gerek diyip aspirinde verebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2015, 18:15:47 »
Endişelenmenize gerek yok.Şunu söyleyebilirim bence aracınızdaki pas lekeleri dış etkenden kaynaklanan şeyler.Serviste boya temizleyici ve koruyucu ürünlerle halledecekler ve uykusuz kaldığınıza üzülecekseniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2015, 18:23:38 »
Bunun icin benden extra bir para isterlermi peki sonucta garantisi devam ediyor birde su an en az 3 foruma daha yaziyorum ordakilerin cevabi ise kil uygulayin diolar bende anlamam etmem serviste varmi boyle bisey acaba insallah sizin dediginiz gibi uzulmeme degmez
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 21, 2015, 18:29:12 »
Kili yanlış bilmiyorsam yüzeydeki kalıntıları temizlemek için kullanıyorlar. Akabinde alkol akabinde boya koruyucu malzemeler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2015, 18:45:50 »
Bende bilmiyorum sadece arastirmalarim sonucu arabama bu ay autoglym srp cila ve fusso wax alip yapmayi dusunmustum hem boyayi korusun hemde boya temiz kalsin ama pas lekeleri benim hayallerimi suya dusurdu
simdi servise kaldi isimiz bakalim ne diyecek ve masraf ne cikaracaklar.diyelim ki onemli bisey degil ve servis halletti ben boya koruma yaptirmak istiyorum servisimi onerirsiniz yoksa sonax auto king vs mi
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2015, 19:21:43 »
Boya koruma falan hikaye ben yaptırdım tekrarlamazsan arabanın boyası daha da soluk oluyor.Süreklilik isteyen bir olay yani.Güzel yıkayın kendiniz cila yapın daha iyi.Onlara vereceğiniz paraya yakıt alın gezin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2015, 19:33:46 »
Evet haklisiniz bende oyle dusunuyordum ama taki minik pas lekeri dikkatimi cekene kadar
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2015, 19:34:16 »
Bende bilmiyorum sadece arastirmalarim sonucu arabama bu ay autoglym srp cila ve fusso wax alip yapmayi dusunmustum hem boyayi korusun hemde boya temiz kalsin ama pas lekeleri benim hayallerimi suya dusurdu
simdi servise kaldi isimiz bakalim ne diyecek ve masraf ne cikaracaklar.diyelim ki onemli bisey degil ve servis halletti ben boya koruma yaptirmak istiyorum servisimi onerirsiniz yoksa sonax auto king vs mi

Boya korumadan sonra arabanın yıkanış şekli çok önemli kalitesiz köpük ve fırça kullanılırsa 2. Yıkamadan sonra arabanın boyası eski haline geliyor. Ben arabayı fırçasız yıkama yaptırıyordum ve 2 haftada 1 amatör olarak yıkama sonrası cila atıyordum ve araba her daim parlak duruyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2015, 19:36:51 »
O lekeler boya koruması olsa da olur.Onlar için oto marketlerde ekonomik ürünler var.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2015, 19:37:21
Cila iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 82000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2015, 19:45:12 »
Emre bey aracınızı önce servise götürün.Hatta gerekirse dava açma hakkınız bile var.Toyota 10 - 12 yıl paslanmazlık garantisi veriyor diye biliyorum ve bir araba boyanın altındaki koruma katmanı sökülmedikçe paslanma olmamalı.Servise gidin.