Gönderen Konu: 110-120 Km arası gaza basılınca motordan gelen çok ince bir ıslık sesi  (Okunma sayısı 6052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '10
  • 9 kere teşekkür etti
Merhaba ,
110-120 km lerde dizel corollamın motorundan ince bir ıslık sesi gelmekte. Çok dikkatlice dinlenirse fark ediliyor. Servisteki bir usta önce yok demişti ama beraber test ettiğimizde oda bunu kabul etti ve şanzımandan gelebileceğini söyledi. Ben ise turbo-intercooler değişiminden önce böyle bir ses fark etmediğim için bunun turbodan geldiğini savundum. yakında tekrar servise bu problem ile ilgili olarak gideceğim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi verebilirler mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Turbo ve turbo bağlantılarının kontrol edilmesi gerekebilir.  Dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Turbo dan hafif bir ıslık sesi her zaman bir arızayı işaret etmeyeblir. Turbonun karekteristik yapısı da hafif bir ıslık sesi yapabilir.Ses daha önce yoktu dediğiniz için turbo ve özellikle bağlantılarını kontrol ettirin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:14
Turbonun girişindeki hava hortumunu kontrol edin bazen gevşek kalınca da yapabilir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:45
Ya da hortumda bir yırtılma olmuş olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:48:03
Bir de turbo balansı diye bir şey var ama ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Ama şanzımanla alakası yok tarif ettğiniz sesin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:49:05
Servis yetkili Toyota Servisi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
corolla da 1n tv motorda garret 1444 ve sonra garrett 1241 turbolar kullanılıyor ki hala ole.bu turbolar vnt sistemli olduklarından ve su soğutmalı olmadıklarından 1800-3000 devir arasında vnt nin kapanması esnasında ses yapar.bu ses çok küçük ıslık sesi gibidir.korkulacak bişi değil aksine turbonun çalıştığını gösterir.ıslık normaldir çok aşırısı anaormaldir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Turbo ve turbo bağlantılarının kontrol edilmesi gerekebilir.  Dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Turbo dan hafif bir ıslık sesi her zaman bir arızayı işaret etmeyeblir. Turbonun karekteristik yapısı da hafif bir ıslık sesi yapabilir.Ses daha önce yoktu dediğiniz için turbo ve özellikle bağlantılarını kontrol ettirin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:14
Turbonun girişindeki hava hortumunu kontrol edin bazen gevşek kalınca da yapabilir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:45
Ya da hortumda bir yırtılma olmuş olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:48:03
Bir de turbo balansı diye bir şey var ama ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Ama şanzımanla alakası yok tarif ettğiniz sesin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:49:05
Servis yetkili Toyota Servisi mi?
İsmail Bey tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Evet yetkili bir toyota servisine gitmekteyim. Bu ses turbo-intercooler değişiminden önce yoktu. Değişitiği gün ben arabayı test ettim şehirlerarası yolda. Gaza bastığımda sanki yakıt borudan geçemiyor gibi gaz  pedalı sertti. Rolantide sarsıntı vardı. Bu şikayetlerle servise gittiğimde turbonun kelepçelerinin gevşek olduğunu ve sıktıklarını söylediler. Bu durumda kullandığım için başka şeyleri tetikleyip bozdu mu diye aklıma geliyor. Her neyse servis tekrar aradı şikayetimin devam edip etmediğini sordu bu hafta tekrar gidip baktıracağım. umarım sorun basit ve giderilebilir cinstendir.
 Aydın Ülger isimli forumdan bir arkadaş şanzıman ayna mahruti ses olabilir diiyor. umarım öyle değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Şanzıman olduğunu düşünmüyorum. Turbo bağlantılarını tekrar kontrol ederlerse sorun düzelir bence.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2015, 23:01:22
Aracı o şekilde kullanmanız başka bir arızayı tetiklemez.İçiniz rahat olsun. Turbo ile alakalı olduğu belli zaten.Yetkili servis çözer bu olayı.Biraz da sıkıştırın :)İşlerini daha sağlam yapsınlar.Ama tabi ki makul ölçülerde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Şanzıman olduğunu düşünmüyorum. Turbo bağlantılarını tekrar kontrol ederlerse sorun düzelir bence.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2015, 23:01:22
Aracı o şekilde kullanmanız başka bir arızayı tetiklemez.İçiniz rahat olsun. Turbo ile alakalı olduğu belli zaten.Yetkili servis çözer bu olayı.Biraz da sıkıştırın :)İşlerini daha sağlam yapsınlar.Ama tabi ki makul ölçülerde :)
Teşekkür ederim beni rahatlattınız. Umarım dediğiniz gibidir.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
şanzumanda olabilir.vınlama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Şanzıman ayna mahruti sesi 2 aracimda da vardı değişim yapıldı, bu kasaların kronik sorunudur.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
makyajlı kasaların 6 ileri olanların ki hepsi 6 ileri bir kısmınd ayna mahruti sesi vardır.iyileştirme yapıldı.değişmesi gerekir..5 ileri olanlarda yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba ,
110-120 km lerde dizel corollamın motorundan ince bir ıslık sesi gelmekte. Çok dikkatlice dinlenirse fark ediliyor. Servisteki bir usta önce yok demişti ama beraber test ettiğimizde oda bunu kabul etti ve şanzımandan gelebileceğini söyledi. Ben ise turbo-intercooler değişiminden önce böyle bir ses fark etmediğim için bunun turbodan geldiğini savundum. yakında tekrar servise bu problem ile ilgili olarak gideceğim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi verebilirler mi?
İki yıl önce sıfır dizel corolla aldım. Zamanla kullandıkça; gaz verip bırakmaya başladığımda azalan bir ıslık sesi gelmeye başladı ve servise sordum. Bunun turbonun çalışmasına delalet olduğunu daha fazla rahatsız edici bir ses olursa o zaman turbonun arızalanmış olabileceğini düşünmek gerekir dediler. Ancak bundan önce kullandığım corollada 80ile 100 arasında sabit hızda sabit bir ıslık sesi ile karşılaşmıştım; şanzıman kaynaklı idi. Sekromeç ile alakalı çıkmıştı. Kanımca şanzımandan kaynaklanan bir ses. Hayırlı sürüşler...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
1.6 benzinli corollada da var. Dikkatli dinleyince duyuluyor. Aracın garantisi bitti, ilerde bi sıkıntı olur mu acaba. Eskiden Tofaş lar öterdi, toyota da bunları yaşamamız ilginç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
1.6 benzinli corollada da var. Dikkatli dinleyince duyuluyor. Aracın garantisi bitti, ilerde bi sıkıntı olur mu acaba. Eskiden Tofaş lar öterdi, toyota da bunları yaşamamız ilginç.
Sesten başka sıkıntı yaratacak bir sorun değil, belki çok ilerki km.lerde 150-200 binlerde dişli problemi olma ihtimali var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
sanayide bir ustayla test sürüşü yaptık, onun teşhisi de turbodan gelen bir ses olduğu. toyota servis ise eğer ses geçmezse tekrar gelebileceğimi söyledi. arabadan soğudum resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
sanayide bir ustayla test sürüşü yaptık, onun teşhisi de turbodan gelen bir ses olduğu. toyota servis ise eğer ses geçmezse tekrar gelebileceğimi söyledi. arabadan soğudum resmen.
Ben hala bu sesin turbodan geldiğini düşünmüyorum, bu ses büyük ihtimalle ayna mahruti sorunu ve diferansiyel sesi, benim araç bu yüzden 2 gün önce revizyon edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi

Size tavsiyem servise gittiğiniz de iş emri açtırın bu konu ile ilgili. Bu sesi duyan usta bir daha ki sefer olmaz yeni usta ben ses duymuyorum deyip sizi kanser eder.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Size tavsiyem servise gittiğiniz de iş emri açtırın bu konu ile ilgili. Bu sesi duyan usta bir daha ki sefer olmaz yeni usta ben ses duymuyorum deyip sizi kanser eder.
Kesinlikle katılıyorum, izmir deki servis ustası ses yok dedi, bak dedim bir önceki aracımı siz tamir ettiniz, aynı ses bunda da var ki sese aşinayım, yok dedi çıktı, Balıkesir deki servise gösterdim, oda yok dedi dedim iyice dinle sonra var dedi ve değişim yapıldı garantiden, izmirdeki çakal servis bana diyor ki normal garantisi bitsin extra garantiden yapalım tabi onda sigortadan para alacaklar yok öyle yağma afedersin eş... gibi değiştireceksiniz kardeşim, benim garantiden 6 ay içerisinde değiştirdiğim parçalar zaten 10 bin tl yi buldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Yeni kasa corollada bu iyileştirmeden nasibini aldı mı acaba? Yoksa zamanla biz de bu sesi duyacak mıyız?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Yeni kasa corollada bu iyileştirmeden nasibini aldı mı acaba? Yoksa zamanla biz de bu sesi duyacak mıyız?
Yeni kasalarda iyileştirilmiş şanzıman mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Yeni kasalarda iyileştirilmiş şanzıman mevcut.
Teşekkür ederim Aydın hocam. Bunu duymak güzel. Ama insan gene de tırsıyor böyle şeyleri okudukça. Bir de sanırım bizde bil algı oluşmuş  Toyota'da bu tarz şeyler olmaz diye. Ama olunca oluyor demek ki. Yeni kasa corolla nelere gebe olacak zamanla göreceğiz bakalım :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
intercooler dan evvel ses yok ise %100 intercooler borulaırnı sıkmadılar salla pati yapıldı.siz bi baktırın.turbo bu km lerde pek ötmez ama ötmicek demek değildir  bu...