0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turbo ve turbo bağlantılarının kontrol edilmesi gerekebilir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Turbo dan hafif bir ıslık sesi her zaman bir arızayı işaret etmeyeblir. Turbonun karekteristik yapısı da hafif bir ıslık sesi yapabilir.Ses daha önce yoktu dediğiniz için turbo ve özellikle bağlantılarını kontrol ettirin.Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:14Turbonun girişindeki hava hortumunu kontrol edin bazen gevşek kalınca da yapabilir.Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:46:45Ya da hortumda bir yırtılma olmuş olabilir.Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:48:03Bir de turbo balansı diye bir şey var ama ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Ama şanzımanla alakası yok tarif ettğiniz sesin.Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 19:49:05Servis yetkili Toyota Servisi mi?
Şanzıman olduğunu düşünmüyorum. Turbo bağlantılarını tekrar kontrol ederlerse sorun düzelir bence.Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2015, 23:01:22Aracı o şekilde kullanmanız başka bir arızayı tetiklemez.İçiniz rahat olsun. Turbo ile alakalı olduğu belli zaten.Yetkili servis çözer bu olayı.Biraz da sıkıştırın :)İşlerini daha sağlam yapsınlar.Ama tabi ki makul ölçülerde
Merhaba ,110-120 km lerde dizel corollamın motorundan ince bir ıslık sesi gelmekte. Çok dikkatlice dinlenirse fark ediliyor. Servisteki bir usta önce yok demişti ama beraber test ettiğimizde oda bunu kabul etti ve şanzımandan gelebileceğini söyledi. Ben ise turbo-intercooler değişiminden önce böyle bir ses fark etmediğim için bunun turbodan geldiğini savundum. yakında tekrar servise bu problem ile ilgili olarak gideceğim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi verebilirler mi?
1.6 benzinli corollada da var. Dikkatli dinleyince duyuluyor. Aracın garantisi bitti, ilerde bi sıkıntı olur mu acaba. Eskiden Tofaş lar öterdi, toyota da bunları yaşamamız ilginç.
sanayide bir ustayla test sürüşü yaptık, onun teşhisi de turbodan gelen bir ses olduğu. toyota servis ise eğer ses geçmezse tekrar gelebileceğimi söyledi. arabadan soğudum resmen.
Size tavsiyem servise gittiğiniz de iş emri açtırın bu konu ile ilgili. Bu sesi duyan usta bir daha ki sefer olmaz yeni usta ben ses duymuyorum deyip sizi kanser eder.
Yeni kasa corollada bu iyileştirmeden nasibini aldı mı acaba? Yoksa zamanla biz de bu sesi duyacak mıyız?
Yeni kasalarda iyileştirilmiş şanzıman mevcut.