Gönderen Konu: 110-120 Km arası gaza basılınca motordan gelen çok ince bir ıslık sesi  (Okunma sayısı 5922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '10
  • 9 kere teşekkür etti
intercooler dan evvel ses yok ise %100 intercooler borulaırnı sıkmadılar salla pati yapıldı.siz bi baktırın.turbo bu km lerde pek ötmez ama ötmicek demek değildir  bu...
İntercooler baktırtmadım bir de onu kontrol ettirteyim çünkü turbonun kelepçelerini sıkmamışlardı. Ama ilginç olan tam 110 uncu km de ince bir ses başlıyor ve sesin geldiği yer tahminen turbo nun olduğu yer gibi geliyor bana. Servise 1 kaç bin km daha binip başka ses azalmazsa başka bir turboyu d beklemedeyimenemelerini rica ettim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
km değilde turbo devirle anlaşılır 110 km tahmini kaç devire denk geliyor mesela 2800 rpm
şidi arabayı manuele alın otomatik ise tabii dik bir rampayı 2.vites zorlayarak 2800 devire getirin ve gazlayın bu devirde eğer aynı sesi duyuyor iseniz%100 turbo.yok ses gelmiyor ise o zaman malesef şanzıman dişlisi.çünkü 6.vites dişlisi 110 km de devrede ise o ses yapıyodur...böyle anlaşılabilir.turbo basınç testidir bu.