0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel yaklaşım İlkay. Çok ince pastayı ve aynı bölgeyi çok yormadan yapılabilir. Özellikle köşelerde dikkatli olmak iyi olur. Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 21:21:00Az pasta, adım adım ve ince işçilik ile olmasına dikkat etmek lazım illa pasta yapılacaksa.
www.detailturkey.com dan fikir alabilirsiniz kanımca.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Haziran 17, 2015, 22:01:49www.detailturkey.com dan fikir alabilirsiniz kanımca.Yardımınız için teşekkürler...
Merhaba,Bence polisaj işi biraz daha uzman işi daha önce bu tür uygulama yapmadıysanız daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.Tabi burada amaçda önemli amaç çizikleri kapatmaksa elle uygun pasta alınarak daha kontrollü bir uygulama olabilir.Ayrıca turtle wax renkli cila var mesala kırmızı renk cila boyanın görünümüne katkı sağlayabilir amatör kullanıma uygun,yanlış hatırlamıyorsam bunun pasta etkili olanıda vardı.
Yardımınız için teşekkürler...Ne demek. Yalnız aracınızın rengi tam polisajlık. Eğer ki usulünce yapılır ve wax veya nano koruma da yapılırsa, TV seyretmeyi bırakırsınız sadece aracınızı seyredersiniz. Zira renk, yapılan işlemi gösteren bir renk.
boyanın ısısı sürekli kontrol altında tutulmali
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Haziran 17, 2015, 23:01:50boyanın ısısı sürekli kontrol altında tutulmali Kontrol altında tutulmalı derken nasıl yani ? Aynı yerde uzun süre durulmamalı güneş altında yapılmamalı gibi mi ? Yoksa başka püf noktalarda mı var?
Kontrol altında tutulmalı derken nasıl yani ? Aynı yerde uzun süre durulmamalı güneş altında yapılmamalı gibi mi ? Yoksa başka püf noktalarda mı var?Güneş altında zaten asla yapılmamalı. Makinayı aynı yere uzun süre uygulamamalı, uygulama sırasında yüzey ısınıyorsa belki de ara verilerek devam edilmeli, ... gibi bir çok etken var sonucu etkileyebilecek.
Teşekkürler.Söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım.Şu anda kullanacağım malzemeleri toplamaya çalışıyorum ürünler elime geçtikten sonra uygun bir zamanda uygulamayı yapıp forumda paylaşmayı düşünüyorum.Umarım sonuç hüsran olmaz
İmkân varsa, çıkma bir çamurluk vs. bulup üzerinde denemeler yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin.
Efsanelerde boya sıkıntısı ortada benim arabada rötuş boya +pasta istiyor makineyi nereden, ne marka aldınız kaça geldi?
....Pasta-cila karışımlarını ise tavsiye etmem. Birisi yüzeye tabaka oluşturmaya çalışırken, diğeri boyayı dağıtmaya çalışıyor sonuçta
....Pasta öncesi reçine, zift gibi maddeler de yüzeyden temizlenirse iyi olur.
Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için abilerim.Ben uygulama sıralamasını şöyle düşündüm.Araç güzelce yıkanacak,Maskeleme yapılacak,Kil uygulması yaparak yüzey pürüzsüzleştirilecek,Meguiars 105 pastaÜzerine Meguiars 205 Hare giderici Cila atılacak şeklinde işlemi sonlandırmayı düşünüyorum.Bakalım malzemeleri almadım daha aldıktan sonra uygun bir zamanda girişip sonucu burada sizinle paylaşmayı istiyorum
Alışamadım bu tapatalk'a, yanlışlıkla mesajına teşekkür ettim. [emoji4] Bunlardan sonra wax atarsan daha iyi olur. Bulabilirsen Soft99 Fusso Coat veya FK 1000 tavsiye ederim. Pasta ve hare giderici olarak da Scroll S3 ve Scroll S30 öneririm.