Gönderen Konu: Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği  (Okunma sayısı 3699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği
« : Haziran 17, 2015, 18:49:27 »
Değerleri forum üyeleri öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar...

Benim sorunum şöyle ki aracım 93 model corolla bordo renk.arabanın boyası kaput,sol ön çamurluk ve kapı hariç orjinal. Bu aralar polisaj makinesi almayı düşünüyorum ama arabanın boyası eski diye çok korkuyorum.Polisaj yapmak için detaylı araştırmaları nasıl yapıldığını internetten birçok video izleyerek öğrendim gibi. Tek korkum boyanın eski ve incelmiş olması. Sizce pasta yapmalı mı yapmamalı mı ? Çiziklerde bir hayli çok araçta.Değerli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Toyota Club Türkiye

Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği
« : Haziran 17, 2015, 18:49:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2015, 21:18:57 »
 Güzel yaklaşım
İlkay.
 Çok ince pastayı ve aynı bölgeyi çok yormadan yapılabilir. Özellikle köşelerde dikkatli olmak iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 21:21:00
Az pasta, adım adım ve ince işçilik ile olmasına dikkat etmek lazım illa pasta yapılacaksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2015, 22:01:49 »
www.detailturkey.com dan fikir alabilirsiniz kanımca.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2015, 23:01:50 »
boyanın ısısı sürekli kontrol altında tutulmali
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2015, 23:43:00 »
Güzel yaklaşım
İlkay.
 Çok ince pastayı ve aynı bölgeyi çok yormadan yapılabilir. Özellikle köşelerde dikkatli olmak iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 21:21:00
Az pasta, adım adım ve ince işçilik ile olmasına dikkat etmek lazım illa pasta yapılacaksa.

Teşekkürler Abicim. İnce pasta önerileriniz var mı acaba? Hangi pastayı kullanmalıyım ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 23:43:34

Yardımınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2015, 09:22:56 »
Ne demek. Yalnız aracınızın rengi tam polisajlık. Eğer ki usulünce yapılır ve wax veya nano koruma da yapılırsa, TV seyretmeyi bırakırsınız sadece aracınızı seyredersiniz. Zira renk, yapılan işlemi gösteren bir renk.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2015, 09:31:25 »
Merhaba,

Bence polisaj işi biraz daha uzman işi daha önce bu tür uygulama yapmadıysanız daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.Tabi burada amaçda önemli amaç çizikleri kapatmaksa elle uygun pasta alınarak daha kontrollü bir uygulama olabilir.Ayrıca turtle wax renkli cila var mesala kırmızı renk cila boyanın görünümüne katkı sağlayabilir amatör kullanıma uygun,yanlış hatırlamıyorsam bunun pasta etkili olanıda vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2015, 13:10:41 »
Merhaba,

Bence polisaj işi biraz daha uzman işi daha önce bu tür uygulama yapmadıysanız daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.Tabi burada amaçda önemli amaç çizikleri kapatmaksa elle uygun pasta alınarak daha kontrollü bir uygulama olabilir.Ayrıca turtle wax renkli cila var mesala kırmızı renk cila boyanın görünümüne katkı sağlayabilir amatör kullanıma uygun,yanlış hatırlamıyorsam bunun pasta etkili olanıda vardı.

Dediğiniz doğru herkes uzman işi diyor ama araştırmalarıma göre çoğu kişide korkarak başlayıp öğrendikçe işin zevkine varmış.Yani Hiç birşey bilmeden başlamayacağım.Zaten boya eski olduğu için ince pasta kullanacağım.Asıl amacım fırça çiziklerini yok etmek ve aracımı mükemmel parlaklığa ulaştırmak.

Ne demek. Yalnız aracınızın rengi tam polisajlık. Eğer ki usulünce yapılır ve wax veya nano koruma da yapılırsa, TV seyretmeyi bırakırsınız sadece aracınızı seyredersiniz. Zira renk, yapılan işlemi gösteren bir renk.

Aynen dediğiniz gibi aracımın rengine çok güveniyorum boyanın çoğu yerde orjinal olması da ayrıca cezbediyor beni.Renk çok güzel.Verdiğiniz sitede ufak çaplı bir araştırma yaptım ve ince pastayla düzgün uygulama yapılırsa sonuç alabileceğimi öğrendim.Şimdi ise kaliteli pas ve cila malzemesi arıyorum işimi görebilecek düzeyde.

Kontrol altında tutulmalı derken  nasıl yani ? Aynı yerde uzun süre durulmamalı güneş altında yapılmamalı gibi mi ? Yoksa başka püf noktalarda mı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2015, 16:02:56 »
Kontrol altında tutulmalı derken  nasıl yani ? Aynı yerde uzun süre durulmamalı güneş altında yapılmamalı gibi mi ? Yoksa başka püf noktalarda mı var?
Güneş altında zaten asla yapılmamalı. Makinayı aynı yere uzun süre uygulamamalı, uygulama sırasında yüzey ısınıyorsa belki de ara verilerek devam edilmeli, ... gibi bir çok etken var sonucu etkileyebilecek.;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2015, 17:56:45 »
Güneş altında zaten asla yapılmamalı. Makinayı aynı yere uzun süre uygulamamalı, uygulama sırasında yüzey ısınıyorsa belki de ara verilerek devam edilmeli, ... gibi bir çok etken var sonucu etkileyebilecek.;)

Teşekkürler.Söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım.Şu anda kullanacağım malzemeleri toplamaya çalışıyorum ürünler elime geçtikten sonra uygun bir zamanda uygulamayı yapıp forumda paylaşmayı düşünüyorum.Umarım sonuç hüsran olmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2015, 18:28:23 »
Teşekkürler.Söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım.Şu anda kullanacağım malzemeleri toplamaya çalışıyorum ürünler elime geçtikten sonra uygun bir zamanda uygulamayı yapıp forumda paylaşmayı düşünüyorum.Umarım sonuç hüsran olmaz :)
İmkân varsa, çıkma bir çamurluk vs. bulup üzerinde denemeler yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2015, 18:30:33 »
İmkân varsa, çıkma bir çamurluk vs. bulup üzerinde denemeler yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Aslında evdeki buzdolabında mı denesem diye düşünmüyor değilim.Eski tip boyalı buzdolabı :D dolabın rengi beyaz benim araç bordo ama farketmez herhalde.Birde dolap dikey olduğu için birazda zor olacaktır ama düşünmüyor değilim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2015, 19:25:25 »
Efsanelerde boya sıkıntısı ortada benim arabada rötuş boya +pasta istiyor makineyi nereden, ne marka aldınız kaça geldi?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2015, 20:15:12 »
Efsanelerde boya sıkıntısı ortada benim arabada rötuş boya +pasta istiyor makineyi nereden, ne marka aldınız kaça geldi?
Makineyi henüz almadım ama koçtaşta var 130 TL ye performance power.Kullanan bir arkadaşım var gayet memnun bi sıkıntısı yok. bende amatör olduğum için ilk önce onunla başlayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2015, 08:10:26 »
 Özellikle bir marka tavsiye edemiyorum ama, önemli olan ince partiküllü olması İlkay.
 Pasta-cila karışımlarını ise tavsiye etmem. Birisi yüzeye tabaka oluşturmaya çalışırken, diğeri boyayı dağıtmaya çalışıyor sonuçta. Ayrı ayrı daha çok uğraştırır ama hepsi tam işini yapar.
 Isınma olayını arkadaşlar açıklamış zaten. İster elle, ister makine ile(makinede ısınma daha kolay olur) aynı bölgede çok uzun süre işlem yapmamak lazım. Boya ısınırsa yanma yapabilir. Özellikle köşelerde bu işleme daha da dikkat etmek lazım. Bir de geniş yüzeylerde kaportaya ne fazla, ne de az baskı yapmak lazım.
 Pasta öncesi reçine, zift gibi maddeler de yüzeyden temizlenirse iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2015, 09:29:30 »
Herkes güzel güzel anlatmış, seninde dikkatinden kaçmamış detaylar zaten ilkay. Hakan abinin dediği gibi ince pasta iş görür ve çok yoğun şekilde bastıra bastıra yapmaz isen boyanada birşey olmaz Allah'ın izni ile :). Kolay gelsin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2015, 09:40:37 »
....Pasta-cila karışımlarını ise tavsiye etmem. Birisi yüzeye tabaka oluşturmaya çalışırken, diğeri boyayı dağıtmaya çalışıyor sonuçta
Pasta boyayı dağıtıyor değil de üzerindeki mikron mertebesindeki çizikleri tesviye ediyor dersek daha doğru olur kanımca. Dağıtır deyince İlkay irkilecek yoksa. :)
....Pasta öncesi reçine, zift gibi maddeler de yüzeyden temizlenirse iyi olur.
Bunun için de en iyisi aracı IPA (İzo Propil Alkol) ile güzelce silmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2015, 14:01:15 »
Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için abilerim.Ben uygulama sıralamasını şöyle düşündüm.

Araç güzelce yıkanacak,
Maskeleme yapılacak,
Kil uygulması yaparak yüzey pürüzsüzleştirilecek,
Meguiars 105 pasta
Üzerine Meguiars 205 Hare giderici Cila atılacak

şeklinde işlemi sonlandırmayı düşünüyorum.Bakalım malzemeleri almadım daha aldıktan sonra uygun bir zamanda girişip sonucu burada sizinle paylaşmayı istiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2015, 14:13:06 »
Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için abilerim.Ben uygulama sıralamasını şöyle düşündüm.

Araç güzelce yıkanacak,
Maskeleme yapılacak,
Kil uygulması yaparak yüzey pürüzsüzleştirilecek,
Meguiars 105 pasta
Üzerine Meguiars 205 Hare giderici Cila atılacak

şeklinde işlemi sonlandırmayı düşünüyorum.Bakalım malzemeleri almadım daha aldıktan sonra uygun bir zamanda girişip sonucu burada sizinle paylaşmayı istiyorum :)
Alışamadım bu tapatalk'a, yanlışlıkla mesajına teşekkür ettim.  [emoji4]

Bunlardan sonra wax atarsan daha iyi olur.  Bulabilirsen Soft99 Fusso Coat veya FK 1000 tavsiye ederim.

Pasta ve hare giderici olarak da Scroll S3 ve Scroll S30 öneririm.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2015, 14:16:33 »
Alışamadım bu tapatalk'a, yanlışlıkla mesajına teşekkür ettim.  [emoji4]

Bunlardan sonra wax atarsan daha iyi olur.  Bulabilirsen Soft99 Fusso Coat veya FK 1000 tavsiye ederim.

Pasta ve hare giderici olarak da Scroll S3 ve Scroll S30 öneririm.

Yüksel bunlardan sonra elimde olan ÇBS Belco silikonlu cila atsam iş yapar mı ? @Seçkin ÜNLÜSOY (10786) 'dan aldığım bilgiler doğrultusunda hare giderici yeterli olacaktır dedi ama :) Ayrıca marka olarakta birçok marka var gerçekten karar vermek zor :) Seçkin Meg dedi,Sen Scroll diyosun :D Ne yapıcaz şimdi :)