Gönderen Konu: Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği  (Okunma sayısı 3698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Pasta Yapılacak Boyanın Eskiliği
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2015, 08:52:07 »
Pasta boyayı dağıtıyor değil de üzerindeki mikron mertebesindeki çizikleri tesviye ediyor dersek daha doğru olur kanımca. Dağıtır deyince İlkay irkilecek yoksa. :)Bunun için de en iyisi aracı IPA (İzo Propil Alkol) ile güzelce silmek.
Katılıyorum, rötuş da yapılacak ise IPA de ihmal edilmemeli. Tabi leke kalıntıları var ise sirkeli su ile yıkama da faydalı olur İlkay. Yalnız rötuş sonrası hemen pasta ve cila olmuyor, sertleşip, kurumasını beklemek lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2015, 08:52:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2015, 23:11:25 »
ilkay baya konuştuk senle ben ne dediysem aynıları söylenmiş. ipa kullanabilirsin sıcaklığı kontrol et sürekli.
scholl ile meguiars android ile ios gibidir benim gözümde meg almışsın devam et işin açıkçası scholl denemeyi düşünmüyor değilim bende :)
bende ilk uygulamamda baya tereddütteydim @Mustafa Can DELİKANLI (20815) ile ilk uygulamayı yaptım ve sadece kapı kolunun boyasını yaktım  :) plastik aksamlardan uzak dur. yaka yaka öğreneceksin bu işi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 23, 2015, 18:59:41 »
ilkay baya konuştuk senle ben ne dediysem aynıları söylenmiş. ipa kullanabilirsin sıcaklığı kontrol et sürekli.
scholl ile meguiars android ile ios gibidir benim gözümde meg almışsın devam et işin açıkçası scholl denemeyi düşünmüyor değilim bende :)
bende ilk uygulamamda baya tereddütteydim @Mustafa Can DELİKANLI (20815) ile ilk uygulamayı yaptım ve sadece kapı kolunun boyasını yaktım  :) plastik aksamlardan uzak dur. yaka yaka öğreneceksin bu işi :)

Artık aldık ürünleri Seçkin :) Bunları bitirene kadar meg ile devam ;) Bittikten sonra bende scholl deneyeceğim bakalım :) plastik gördüğüm her ere maskeleme yapıcam. İnşallah kazasız belasız hasarsız çıkarız bu işin içinden :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 23, 2015, 19:05:50
Katılıyorum, rötuş da yapılacak ise IPA de ihmal edilmemeli. Tabi leke kalıntıları var ise sirkeli su ile yıkama da faydalı olur İlkay. Yalnız rötuş sonrası hemen pasta ve cila olmuyor, sertleşip, kurumasını beklemek lazım.

Rötuş yapılmayacak Hakan abicim direk pasta cila işlemi yapılacak.İPA bu seferlik almadım. ARtık bu sefer İPA olmadan bir uygulama yapacağım.Maddi durumları düzeltince İpa ila birlikte bir posta daha malzeme alacağım :)
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2015, 10:16:56 »

İpa ya bizim bozuktu yada ipa kullanmak saçma izler bıraktı biraz kullanırken bir parçada deneyin bence
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama