Gönderen Konu: Arabayı servise vermiştim onarım yaptırmadan geri aldım...3.syf.  (Okunma sayısı 6515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Bugün çekiciyle aracımı Erzurum Honda yetkili servisine bıraktım. Meteorolojiden rapor aldım bıraktım. Eksper yarın gelecekmiş, bakalım durum ne olacak. :-\
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, inşallah en güzel şekilde gönlünüze sinecek şekilde yaptırarark keyifle kullanmaya devam edersiniz.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Geçmiş olsun, inşallah en güzel şekilde gönlünüze sinecek şekilde yaptırarark keyifle kullanmaya devam edersiniz.

Teşekkür ederim. Amin inşallah. Çocukluğumdan beri arabaya olan düşkünlüğümü herkes bilir. Bu dördüncü arabam her aldığım araba bende heyecan yaşatır ve özenle bakarım araçlarıma. Bu arabada daha hevesimi alamadan yaşadığım sıkıntılar biraz üzsede hala heycanlıyım. İnşallah bu yaşadığım sıkıntılar son olurda artık tadına vararak kullanırım. Normalde şimdiye kadar bir durum değerlendirmesi yapardım aracı kıyaslama baabında bu araçta henüz kendime gelemedim :) Ama en kısa zamanda @Yüksel IŞIK (26882) arkadaşımızında isteği üzerine araç hakkındaki yorumlarımı paylaşacağım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2015, 08:46:45
Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. Şimdi ben aracımı servise bıraktım kaskodan onay bekliyoruz. Benim tahminime göre aracıma öyle ağır bir hasar yok motor çok kötü oldu evet ama herhangi bir elektrik sıkıntısı yada motorla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bu halde aracımın dolu hariç taş çatlasın 150-200 liralık masrafı çıkar diye düşünüyorum bu kadarcık masraf içinde kaskoyu bozmayayım diyorum hem kasko yaparsa sel hasarı diye tramere geçecek ve oda ilerde satmak istediğimde sıkıntı olarak bana yansıyacak. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

Şu aşamada aracımı geri alabilir miyim bayiden ve oraya kadar giden çekicinin parasını ben mi karşılamak zorundayım yoksa onu kasko karşılıyor mu?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ben aracın dolu hasarınıda yaptırmak için bıraktığınızı düşündüm.Sadece motor temizliği için kaskoya neden başvuruyorsunuz ki zaten.Detaylı motor temizliği 100TL altı üstü  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. Şimdi ben aracımı servise bıraktım kaskodan onay bekliyoruz. Benim tahminime göre aracıma öyle ağır bir hasar yok motor çok kötü oldu evet ama herhangi bir elektrik sıkıntısı yada motorla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bu halde aracımın dolu hariç taş çatlasın 150-200 liralık masrafı çıkar diye düşünüyorum bu kadarcık masraf içinde kaskoyu bozmayayım diyorum hem kasko yaparsa sel hasarı diye tramere geçecek ve oda ilerde satmak istediğimde sıkıntı olarak bana yansıyacak. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

Şu aşamada aracımı geri alabilir miyim bayiden ve oraya kadar giden çekicinin parasını ben mi karşılamak zorundayım yoksa onu kasko karşılıyor mu?
Geçmiş olsun 150-200 tl tutacaksa degmez tabi. police de varsa çekici ücretin kasko karşılanır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Biraz önce servisi aradim. DDeğişecekbir pparçası yokmuş aşağı yukari 3-4 bin civarında masrafın olduğunubunun cçoğunluğunu dolu hasari ndan dolayı fiyatın arttığını soylediler. Benim aracı kaskoyla bırakmanınsebebi doludan ziyade motor aaksaminda elektriksel bir sıkıntı var mi yok mu diyeydi. Ama onuda sorduğumda bir sıkıntı olmadığını söylediler. Asıl sıkıntı aracın onarılması için hala onay sürecinde ve onarımla birlikte en az 20gun surecgini söylediler Bu ssüreç içinde arabasiz kalmak benim isime gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
allah beterinden korusun. geçmiş olsun.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Selman Bey çok geçmiş olsun,

yerinizde olsam yapıldıktan sonra o arabayı satardım. ne uğursuz bi arabaymış
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Selman  bey çok geçmiş olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
allah beterinden korusun. geçmiş olsun.
Amin cümlemizi, teşekkür ederim.
Selman Bey çok geçmiş olsun,

yerinizde olsam yapıldıktan sonra o arabayı satardım. ne uğursuz bi arabaymış
Teşekkür ederim Sefa Bey. Valla satmayı hiç düşünmüyorum zira bu arabaya çok heves ettim. Arabanın uğursuzluğu değilde nazar diyelim. 4 yıllık bir memurun böyle bir arabaya binmesi, alıp sattığım araçlardan zarar edeceğimi  düşünenler kar ettiğimi görünce biraz çekemediler diye düşünüyorum. Allah kaza bela vermezse en uzun süre binmeyi düşündüğüm araçta bu aksine :)

Selman  bey çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim Tuncay Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
bende göz olmasın diye 3 harfliye binemiyorum (bmw)

arabaya kurşun döktürün kurban kesin bişeyler yapın bence biran önce :) valla başınıza gelenleri okuyunca şaşırdım kaldım, Allah beterinden korusun, inşallah bundan sonra aracınıza huzurlu ve mutlu bi şekilde binersiniz
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
bende göz olmasın diye 3 harfliye binemiyorum (bmw)

arabaya kurşun döktürün kurban kesin bişeyler yapın bence biran önce :) valla başınıza gelenleri okuyunca şaşırdım kaldım, Allah beterinden korusun, inşallah bundan sonra aracınıza huzurlu ve mutlu bi şekilde binersiniz

:) o işi bugün yarın halledeceğim inşallah. Valla bende şaşırdım başıma gelenlere zira 4 yıldır benim şahsıma ait aracım var, çocukluğumdan beri kapımızda aracımız hiç eksik olmadı ama toplasan bu kadar sıkıntıyı yaşamadık bu kadar uzun sürede. Nasip diyelim inşallah daha kötüsü olmaz bineriz ağız tadıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Yeniden merhaba arkadaşlar. Bugün aracımı servisten gittim aldım. Kasko onarımından feragat ettim yapılmasını istemedim iyikide öyle yapmışım. Servisin bana söylediği yaklaşık 3-4binlira masrafı var dediği olayın 1500 lirası dolu hasarı için geri kalanıda kendi yapacakları onarım içinmiş. Tam bir çakal bu servisler. Kendilerine ayırdıkları 1500-2000 lira civarındaki masrafları 70 liraya hallettim.

Önce motoru yıkattım 20 lira verdim. Yıkamayı ilaçla yapacaklarını düşünüyordum ancak yıkama tabancasıyla giriştiler işe yapmayın dediysemde sıkıntı olmayacağını söylediler ve yıkattım öylece çok şükür korkulacak bir durum olmadı.
Yıkamacıdan çıkıp ustama götürdüm aracı lifte kaldırıp baktığımızda karter korumanın bazı vidalarının çıktığını bir kaç yerinde zorlanmadan dolayı yırtılma oluşmuş ancak öyle büyük bir sıkıntı yoktu ustam gerekli yerleride sabitledikten sonra alt katta kaporta işlemi yaptıkları yere indik ısı tabancasıyla kedininezdiği yeride düzelttiler. tampon sağdan atmış ve vida giren yeri yırtmıştı orayada plastik kaynakla onardılar eskisinden sağlam oldu. Tek eksik tamponu boyatacak vaktim yoktu öyle kalmasını istedim bir süre bu şekilde binmeyi düşünüyorum. Bu işlemler içinde 50 lira verdim geldim evime. Boyatma işi olsaydı 150 lira tutar dediler

dolu izlerini saymışlar 152 tane çıkmış

Motor yıkanınca kendine geldi :)

Şu kedinin yaptığına bakın hele

ama uzaktan pek beli olmuyor :)

3gün boyunca boşuna arabasız kalmışım. Ve şükrediyorum eksper hemen onay vermemiş. Bu kadarcık işlem için hiç yoktan aracımda 3-4 binliralık hasar kaydı çıkacaktı. Dolu izlerinide elim rahatladığı bir zaman yaptırırım şimdilik bu şekilde binmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Motor çok güzel olmuş. Az da sanayici ustalarımız kazansın. Tabi işini düzgün yapan. Aynı benzer tampon ve muhafaza problemi için tanımadığım bir ustaya gittiğim de 200 demişti ve akşama araca ancak çıkar komple tamponu sökeceğiz felan demişti. Tanıdık usta 20 tl ye 30 dk yapmıştı :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Mehmet bey artık millet işin hep çakallığı peşinde dediğiniz gibi yarım saatte yapılacak işi nasılsa bilmiyoruz ya akşama anca çıkar diyerekten çok iş yapacakmış gibi daha fazla para alma peşindeler. Allah böyle esnafı ıslah etsin.

Aracımda toplasanız 150 liralık bir masraf için neredeyse 2binliralık hasar kaydı çıkaracaklardı. Ve ilerde ben bu aracı satmak istediğimde bu hasar kaydını gören alıcı ya vazgeçecek yada fiyatı düşürmek için elinden geleni yapacaktı. Ama çok şükür büyük bir problem yoktuda ben hallettirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Sigortalar ile anlaşmalı servislerin tamir bedellerini yüksek  tuttukları aşikar. Aslında sigorta ve eksper uygulamaları için yeni sistem gelmesi lazım, belki tek eksper yerine bir komisyon oluşmalı fiyatlar yükselmemeli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayı servise vermiştim onarım yaptırmadan geri aldım...3.syf.
« Yanıtla #56 : Haziran 19, 2015, 16:14:14 »
Çok geçmiş olsun, bir dolu faciası da dün ben yaşadım. Allah beterinden korusun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 19, 2015, 16:43:06 »
Teşekkür ederim Gökhan bey sizede geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 19, 2015, 19:23:52 »
Motor konusunda sonucun böyle olacağını biliyordum ama göçük düzeltmede böyle olunca garip geldi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara