Gönderen Konu: Arabayı servise vermiştim onarım yaptırmadan geri aldım...3.syf.  (Okunma sayısı 6517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayı aldığımın 2. günü doluya yakalandım :(
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2015, 11:14:35 »

Sizin mantığınıza göre Avukatların yarısının günahkar olması gerekiyor.
Arada yine biz kaynadık yaa :( :(
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2015, 11:14:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2015, 11:32:51 »
Öncelikle geçmiş olsun böyle bir durum olması gerçekten üzücü .Bende 2-3 hafta önce Ankara Keçiören deki doluda kaldı aracım .Ben dede  dolu izleri var takdiri ilahi demekten başka bir şey demek yanlış oluyor ilk anda baya çok üzüldüm canım sıkıldı 2-3 gün rüyama girdi düşünün o derece ama şimdi alıştım. Anladığım kadarı ile sizin aracınız biraz daha fazla hasara uğramış bende o denli değil yada renk gümüş ondan öyle görünüyor .1500 tl eğer gerçekten başarı  bir ekipse iyi fiyat eşinizden dostunuzdan borç alıp yaptırmanız tavsiye ederim tabi yaptırırken de konuşun çünki işe başlamadan ayarı iş bitiminde ayrı konuşuyorlar kardeşimin aracını yaptırdık işe başlamadan hatasız sıfır hata ile yaparız dediler geçen yıl doluda kaldığında sonra baktık arabayı haşat etmişler adam bilfigin çekiç vurmuş tavana boyalar 3-4 yerde çatlak çatlak olmuş bu en hal ne yaptın dedik abi bu kadar olur dediler onu geçtik tavanı sökmüşler ne kadar tırnak varsa kırık tavan lambası sarkıyor falan para felan vermedik zaten adam bizden dayak yemediğine dua etmiştir eminim o denli neyse.

Kasko olayına gelirsek tamam bir şekilde kasko firmasını kandırır işlemi yaptırırsınız. Âmâ ne vicdanınızı ne de Allah ı kandıramazsınız misli ile çıkar sakın öyle bir işe girmeyin .1 yıl sonra yaptırın veya 6 ay sonra yaptırın ama o işe girmeyin .Bu arada ANKARA da 1500 - 2000 civarına yapıyorlar bu işi şu an bilginiz olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 13, 2015, 11:58:30 »
Arada yine biz kaynadık yaa :( :(

:rofl: Yok Kaan sonuçta avukatın işi savunma makamı. Görevini yapıyor ama düz mantık bakarsan haklıyıda savunuyor haksızı da. İş böyle olunca günaha da ortak oluyor  :islik: Yanlışta olsa doğruda olsa her işin bir usulü var ben onu belirttim. Bunu isteyen yapar isteyen yapmaz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2015, 11:59:08 »
Varsa daha önceden yaptırmış olan onların referansı olan birinde yapırmanızı tavsiye ederim. Gerekirse komşu illerde sabit dükkan olan "güvenilir" birine yaptırın. Ama kasko işine bence girmeyin. Şöyle düşünün beni dolandırdığınızda benden helallik istersiniz ama kasko havuzundan gelecek para sahiplerinden 100binlerce kişiden nasıl helallik istersiniz. Toprağın üstü varsa altı da var. Az veya çok Allah kitap inancı olan insanlarız. Ve ben haksız elde edilen kazancın daha fazlasını götürebileceğinide düşünenlerdenim şahsen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 14, 2015, 09:35:33 »
Arkadaşlar duyarlı şekilde cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Ancak bir yanlış anlaşılma söz konusu olmuş. Ben ilk mesajımda tam açık yazmamışım durumu. Allah haram lokmayı nasip etmesin inşallah bu zamana kadar helalinden iş yapmaya çalıştık. Ben kasko şirketine zaten söylemek niyetindeydim bu işin kaskodan önce olduğunu.

Her neyse bu aralar başımda bir musibet dolanıyor ama hayırlısı bakalım

Dün Erzurumdan Oltuya dönüş yolunda birkaç talihsiz olay yaşadım. İlk olarak Tortum girişinde bir kediye carptim. Birden yola fırladı fren yaptım ama maalesef kediyi kurtaramadım. Bu olaydan dolayı sis farı kapağı yerinden cikti ve tampon klipsleri sag taraftan atti. İkinci olarak Tortumu geçtikten sonra hava yağışlı idi tam yoldan geçtiğimiz sırada dagdan sel geldi aracım birden haşııırrrt diye suya daldı dagdan gelen büyük taşların üstünden takur Tukur geçtim. Neye uğradığımi anlayamadım onumdeki araç geçti arkamdaki araç kaldı bu sıkıntı tam bana denk geldi. Bu selden dolayida motor kaputunun içi olduğu gibi çamur içinde kaldı karter koruma zarar gördü. Son olarak yayla çıkışında doluya yakalandık. Geçen haftada doludan dolayı aracın zarar gormustu.  Kaskoyu o doludan sonrsonra yaptırmıştım. Ama dünkü doluda ona yakındı.  Allah kimseye yaşatmasın araçta tek olsam sıkıntı değildi ancak çoluk çocuk çok korktu. O yüzden orada durup kaskoyu arayamadım biran önce eve gelmek için çabaladım ve resimleri kapının önünde çektim. Şimdi sizlere sormak istediğim bir konu var. Aracmin motorunu yikatayim mi ve tamponu duzelttireyim mi yoksa kaskodan mi yaptirayim bu durumu.
Bunlarda resimleri

Bunlar önceki doludan kalanlar yenisi için daha aşağı inmedim.

Buda kedinin hasarı

Bunlarda malum selden kalanlar

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
iç dis motor yikama yaptir,motorun hali rezalet kasko motor yikama yaptirmaz zaten  işini bilen bi yerde yikattin hava filitresini  kontrol ettirin içine pislik kaçmiş mi diye
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun. Yapacağın ilk şeyi söyleyeyim eğer kurban kesmemişsen bence bir an önce bir kurban kes fakirlere dağıt. İnşallah tüm musibetler de böylece bertaraf olmuş olur. Ben de buna yakın şeyler yaşamıştım kaç yıl önce. Kurbandan sonra rahatladım...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Bencede kurban kesmende fayda var, bu kadar aksiliğin üst üste gelmesi kötü olmuş. Kaskodan yaptırma gibi şeylere kesinlikle itibar etmeyin. Her işte bir hayır vardır. Allah daha beterinden korusun.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Kurban işi aslında aklımdabiraz erteliyordum maddiyattan ddolayı ancak dediğiniz gibi biran önce halledecem o işi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Kurban işi aslında aklımdabiraz erteliyordum maddiyattan ddolayı ancak dediğiniz gibi biran önce halledecem o işi.
Selman bey kesinlikle tavsiye ederim. Benim de akdim vardi Allah nasip ederse kurban kestirecem diye çok şükür nasip oldu kestirdik . Ama öyle kazalar atlattim ki hani teşbihte hata olmasın ama Allah elini gerdi derler ya aynen öyleydi. Kesinlikle kazayı belayi savar kurban ,ben böyle inanıyorum.
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Selman bey bence yıkatmadan kaskoyla anlaşmalı olan bir yere gidip hasar tespiti yaptırın. Malum motor su görmüş. Beyine felan su kaçma ihtimali var. Sonuçta sel hasarından perte çıkan arabalar bile var.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
bu hasar üzerinden konuşursak perte çikmaz bana kalirsa ama iyi bir fiyat tramere girerler
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Yusufeli de 6 yil görev yaptim. Dediğiniz yolun eski zamanlari, duble yol olmadan önceki zamanlarinida corollam ile defalarca kat ettim, siz anlatınca anilarim canlandi. Tehlikeli, heyelanli, sele müsait kesimler bilmeyenler için paylasayim. Sevdigine insanin kendi nazari bile değiyor. Abdurrahman Gazi türbesinde kurban ister...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
hocam  büyük geçmiş olsun.  inanın benim içim gitti.  sunu söyleyeyim siz imtihandasiniz. hemde büyük bir imtihan.  İlk fırsatta kurban kedin ve şükür namazı  kilin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
 Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Sevdigine insanin kendi nazari bile değiyor.
Aynen öyle hocam. Erzuruma gidişte hanıma ssürekli arabanın methini yaptım. İlk defa böyle benim için lüks sayılan bir araç sahibi olunca her fırsatta arabanın güzelliğinden vahsediyordum. Gecen gun park esnasinda tamponu tabelaya vurdum onu yazmadim bile buraya.

İyi dilekleriniz icin tesekjur ederim arkadaslar. Nazara inanirim ve kendimin olsun baskalarinin olsun nazarina geldigimi dusunuyorum en kisa zamanda caresine bakacagim insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Çoook geçmiş olsun Selman abi. Sakın geciktirme kurbanı. Ne kadar sıkışık olursan ol maaş aldığın gibi kestir bir tane ve bir yurda bağışla. Emin ol Allah o kurban parasının fazlasını geri veriyor.

Su konusunda çok vahim gözükse de kaput altında hiç bir şey olmadığını düşünüyorum. B sınıfı falan olsa beyin yanmıştı denebilirdi, ama çoğu C ve D sınıf araçlarda elektronik aksamı koruyan kısımlar mevcut. En kötü durum hava emmeden su girmesidir, ama ciddi şekilde bir su girişi olsaydı hydrolock olurdu, motor giderdi, biyel kolları eğilirdi. Bir durum oluşmadığına göre bir sıkıntı yok. Seste de bir değişiklik yoksa hiç merak etme abi. Güzel bir iç dış yıkama yaptırırsın olur biter. Merhum kedi de büyük bir sıkıntı yaratmamış. Sağ çamurluk çıkmış, onu sertçe ittirerek yerine takabilirsin, yeni bir sis kapağı alarak da bu işten kurtarabilirsin. Bir tek dolular kalıyor... :(
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
Kurban benimde aklımda ama bir türlü kesemedim. gerçekten ihmal ediyoruz artık boyle şeyleri
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Tesekkur ederim Mutlu. Araç suya girdikten sonra yaklaşık bi 50 km yol geldim hararet vs. gayet normaldi. O an stop etmeye  korktum tekrar calismaz diye. Cunku aracta o an esim 1.5 yasinda ve 1aylik kizlarim vardı. Onlar çok korktuğu için biran öncegelmeye cçalıştım. Sabah aracı tekrar çalışırdım çok sukur bir sorunla karşılaşmadım.

Kedi hasarına gelince ufak gibi gorunsede sabah farkettim tamponun on kısmındaki boyayıda attirmis
 Sis farin kapağı dusmeye yakinmis onu durdum aldim. Karter korumada zarar gordu resimde belli degil ama ilk basta bi surtme sesi geliyordu indim baktım karter koruma plastiği yerinden  çıkmış geriye katlanmış onu bi şekilde düzelttim öyle geldim. Dolu konusunda ise dediğim gibi eğer meteoroloji den rapor alabilirsem kasko kabul ederse onuda hallettirmeyi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun gerçekten ibretlik olaylar yaşadınız. focus arkanızdan beddua mı etti nedir, öncelikle bu duruma el atmanız gerekecek gibi. kaskoculara da hiç acımayın, sigortacılık öyle alın teri ile çalışılan bir meslek değil. onlar sizden sigorta yapılırken çoğu zaman ihtiyaç duymayacağınız bedelleri tahsil ediyorlar.