Gönderen Konu: Masaüstü pc mavi ekran hatası  (Okunma sayısı 3339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Masaüstü pc mavi ekran hatası
« : Haziran 11, 2015, 12:19:38 »
Merhaba çok izafi bir soru sorduğumun farkındayım ancak genel olarak bilgisayar konusunda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Benim evdeki masaüstü bilgisayarı 7 yıl önce toplattırmıştım. Sanırım en son 4-5 yıl önce formatlandı. Bilgisayar fanından gelen sesler 1 yıl önce giderek arttı ve mavi ekran hata verip kapanıyordu. Kasayı açtım baya bir tozlanmıştı, tozları elektirk süpürgesi ile zarar vermeden mümkün olduğunca temizledim. Ses kısmen kesildi, hatalar son buldu ve 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Yakın zamanda yine temizledim,yani bilgisayar temiz.. Ancak 2 gündür mavi ekran hatası ile kapanıyor. arada donuyor, ve ATI radeon ekran kartı bir sorunla karşılaştı son anda kurtardı gibi bir uyarı çıktı.

1- Elimde Windows cd si yok, format atabilir miyim?
2- Format atsam düzelir mi?
3- Windows yanlış hatırlamıyorsam orijinal değil, 1-2 gündür Windows 10'a size özel ücretsiz geçebilirsiniz, yükleyin diye uyarı çıkıyor bilgisayarda.. Bu konuda bilgisi olan var mı? sizce yükleyeyim mi?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

Masaüstü pc mavi ekran hatası
« : Haziran 11, 2015, 12:19:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Masaüstü pc mavi ekran hatası
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2015, 13:34:50 »
Artık yenilemek lazım iyi bile çalışmış o :)

Benim de bir tane masaüstüm vardı az kullanıldı ama geçende fark ettim ki ramlerden birisi hata verdiriyor. Ömrünü doldururken olabilir böyle şeyler.
Bence kasayi dağıtıp her yeri temizlemek lazım. Yüzeysel temizlik olmaz  fanların altında toz vardır. Ayrıca ramlerin yuvalarını değiştirin. Hala varsa ekran kartı ya ısındığından ya ömrü bittiğinden gidici demektir. Ki zaten en çabuk bozulan donanımlardan birisidir. Çok ısınır ve fanı çabuk bozulur.

Windows 10 a geçmeye veya yazılımsal birşey yapmaya genelde gerek yoktur. Memnunsanız dokunmayın. Ama güncelleme ile hata verdi ise geri döndürebilir veya yeni sürücüleri yükleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2015, 14:55:04 »
Hocam o bilgisayar ömrünü doldurmuş içi tertemiz diyorsanız büyük ihtimal virüsten dolayıdır formatı uygun fiyata bir yere attırmanızı tavsiye ederim size kendi windows dvdnizi oluşturmayı anlatabilirim ama bilgisayarınız sürekli mavi ekran veriyosa yapamassınız malesef :(
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2015, 15:04:38 »
 Donanımların ısısını gösteren bir programın var mı Fehmi? Anıl'ın da belirttiği gibi, muhtemelen ekran kartı çok ısınıyor. Ekran kalite değerlerini düşürmeyi deneyebilirsin.
 Özellikle belli bir programı kullandıktan sonra mı mavi ekran oluşuyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2015, 15:30:28 »
ATI RADEON ekran kartını sök, normal on board olanı kullan :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2015, 15:41:46 »
ram yada ekran kartı
on board varsa onları dene
bende 2006 da kurdum pc yi halen çalışıyor gayet iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2015, 16:13:46 »

1- Elimde Windows cd si yok, format atabilir miyim?
2- Format atsam düzelir mi?
3- Windows yanlış hatırlamıyorsam orijinal değil, 1-2 gündür Windows 10'a size özel ücretsiz geçebilirsiniz, yükleyin diye uyarı çıkıyor bilgisayarda.. Bu konuda bilgisi olan var mı? sizce yükleyeyim mi?

1:Eğer elinizde herhangi bir Windows CD si varsa format atabilirsiniz. Orjinal Windows Cd si yoksa etrafınızda bilgisayar kullanan birinden orjinal CD edinip kurarsanız daha sağlıklı olur.Piyasada bir sürü oynanmış ve Craclenmiş CD veyahut netten indirme imkanı var ama bunları pek tavsiye etmem.

2:Mavi ekran hatasının sebebine bağlı olarak evet düzelir.Yalnız sıkıntı fiziksel ise (ısınmaktan mesela) format düzeltmek.Tavsiyem önce elektrik süpürgesi ile iyice temizleyin ve işlemci macununu mutlaka değiştirin.O macun macunluktan çıkmıştır zamanla.

3:Windows 10 rezervasyonu tüm windows 7-8--8.1 sürümlerinde çıkıyor.Yalnız orjinal olamayan windows yüklemelerinde verilecek Windows 10 sürümü sürekli uyarı veren kısıtlı ve güncelleme almayan versiyonu alacak.Yarım saatte bir masaüstüne açılacak uyarı ekranı can sıkıcı olacaktır.Temin edebilirseniz orjinal bir windows edinin.Eğer windows 8 gibi satılacaksa ilk günler çokta ucuza satılacaktır (79 liraydı) Bu şekilde olursa alın bir tane orjinal Windows 10 kafanız rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2015, 23:38:14 »

Dota oynuyorum..Warcraft.. Oyun esnasında oluyordu ancak şu an sadece firefox açıkken bile ekran donuyor siyah ekrana dönüyor..30 sn sonra kendine geliyor tekrar..KOrkumdan zaten oyunu açamıyorum..

ekran kartını sökemem çünkü online oyun bağımlısıyım:D

Anladığım kadarıyla benim yapabileceğim birşey değil, donanımdan pek anlamam çünkü.. Bilgisayarcı bi arkadaşım var ona teslim edeyim bari..

yorumları için herkese teşekkürler..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2015, 23:42:22 »
hocam demek dota oynuyorsunuz bende league of legends oynuyorum onuda oynuyorsanız birlikte oyun falan atabiliriz :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2015, 00:26:30 »
mavi ekran hatasi harddiskten kaynakliyor diye biliyorum,işlemcinin arasini  bicak yardimiyla temizleyin dikkat edin zarar vermeyin,üst taraftaki fani power bilmem ne diyolar aklima gelmedi oraya supurgeyi üfletin cektirmeyin veya sac kurutma makinasini tutun diger taraftan pisligin cikisini izleyin :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2015, 09:18:53 »
hocam demek dota oynuyorsunuz bende league of legends oynuyorum onuda oynuyorsanız birlikte oyun falan atabiliriz :)

LoL' de yükledim ancak beni sarmadı.. Zaten dota'yı da bırakmak istiyorum artık ama bırakamıyorum:D

Bu arada sadece firefox açıkken bile mavi ekran veriyor.. akşam ekran kartını sökeceğim yapılana kadar..inşallah becerebilirim..

Ekran kartını sökersem extra bir işlem yapmam gerekiyor mu ?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2015, 09:35:16 »
bence ekran kartını sökün tozunu temizleyin fanını diş fırçası ile temizleyebilirsiniz, varsa soğutucusunu söküp altına termal macun sürün, aynı işlemi işlemci içinde yapabilirsiniz, termal macununuz yok ise diş macunu kullanabilirsiniz geçici çözüm olarak

ve şu programı PC ye kurup sıcaklıkları kontrol edin CPU ve ekran kartının, temizleme işlemi yapmadan öcne bunu kurun sıcaklıkları not alın , tabi PC de herazamnki yaptıklarını yapıp ısınmasını sağlayın, daha sonra anlatığım şekilde CPU ve Ekran kartını temizleyin ve tekrar PC kullanıp sıcaklık ları kontrol edin ve karşılaştırma yapın.

http://kutahyatamircisi.com/genel/islemci-ve-ekran-karti-sicakligi-nasil-olculur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2015, 10:04:46 »
Yaza girdik sıcaklıklar arttı tabi :) mavi ekran her donanım çökmesinde verebilir. Ekran kararıp sistem kurtarıldı diyorsa ekran kartında ya problem vardır ya ısınıyordur. Mavi ekranı sadece ekran kartı vermeyebilir , başka sorun olabilir.

Ekran kartı çalışırken fanına bakmak dinlemek lazım. Çalışmıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2015, 19:00:21 »
herkese teşekkürler..ekran kartını sökmek için kasayı açtım ama pek gözüm yemedi açıkcası :islik: geri dönülmez bir hata yapmak istemedim..

sistemden ekran kartını devre dışını bıraktım, sorunsuz kullanıyorum şu an(tabii oyun oynayamıyorum).. Pazartesi bilgisayarcıya götürüp bi elden geçirteceğim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2015, 21:33:00 »
Muhtemelen sicaklik kaynakli bir sorun.
Arkadaslarin da dedigi gibi fanlari temizledikten sonra termal macunu yenileyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '04
  • 31 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2015, 01:23:44 »
ekran kartını söküp soketini temizlemeyi deneyin ben ram hatası sorunundan öyle kurtuldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2015, 23:27:04 »
Ekran kartını sökemedim, bilgisayarcıya da götüremedim.. diş fırçası yardımı ile temizleyebildiğim ölçüde fanı temizledim.. ama sonuç değişmedi.. yine mavi ekran...

Ekran kartı sıcaklığı ölçen programları yükledim, değerler gayet normal görünüyor.. Sonradan  farkettim ki sorun kullandığım tarayıcıdanmış.. Alakasını bilmiyorum ancak firefox yerine chrome kullanmaya başladım.. her türü bilgisayarı zorlamama rağmen hiç sorun çıkarmıyor maşallah..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2015, 02:00:23 »
Mavi ekran hatası verdiğinde ekranın fotoğrafını çekip burada yayınlayın. Mavi ekran sayfasında alt satırlara doğru hatanın ne olduğuna dair detay kodlar vardır. Örneğin aldığınız hatada atikmpag.sys veya atikdmag.sys yazıyorsa muhtemelen bütünleşik ati ekran kartı yonganız veya bu ekran kartının ramleri yanmış olabilir.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2015, 21:05:05 »
Mavi ekran hatası verdiğinde ekranın fotoğrafını çekip burada yayınlayın. Mavi ekran sayfasında alt satırlara doğru hatanın ne olduğuna dair detay kodlar vardır. Örneğin aldığınız hatada atikmpag.sys veya atikdmag.sys yazıyorsa muhtemelen bütünleşik ati ekran kartı yonganız veya bu ekran kartının ramleri yanmış olabilir.

Uzun süredir olmuyordu bugün tekrar mavi ekran hatası ile karşılaştım:( resmini çekemedim ama dediğiniz gibi atik??.sys hatası verdi.. bilgisayarı yeni açmıştım ısınmış olamaz.. ekran kartında bir sıkıntı olduğu kesin ama uzuna bir süre yapmayıp simdi tekrarlaması neden olabilir ki? Dediğiniz gibi yonga veya ramleri yandıysa değiştirmeli miyim?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 04, 2015, 22:28:05 »
Aygıt yöneticisinden ati ekran kartını devre dışı bırakın ve intel ekran kartını kullanın. Bu şekilde kullanımda mavi ekran hatasını hiç almıyorsanız ve aygıt yöneticisinden ati ekran kartını tekrar aktif hale getirince mavi ekran hatası alıyorsanız sorununuz donanımsaldır.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona