Gönderen Konu: İnsanlığımdan utanıyorum!  (Okunma sayısı 4528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
İnsanlığımdan utanıyorum!
« : Haziran 08, 2015, 13:53:49 »
Merhaba arkadaşlar,

Genel olarak hem trafikte hem de hayatımın diğer bölümlerinde insanların bana veya çevreye karşı olan davranışlarını gördükçe yemin ediyorum ki insanlığımdan utanıyorum. O kişi veya kişilerle aynı türden (homo sapien) olmaktan iğreniyorum! Kim bilir belki aynı türden değilizdir bile. Bugün sabah yaşadığım bir olayı ve bu olaydan çıkardığım dersi anlatacağım.

Evden çıktım ve işe gidiyorum. Tek yön olan geniş bir cadde var ve o caddeye yine tek yön olan başka bir caddeden sola doğru dönerek bağlanılıyor. Fakat solda dönerken köşedeki binadan dolayı döndüğünüz yönü önceden göremiyorsunuz. Görmenize de gerek yok aslında çünkü karşıdan araç gelmez, gelmemeli (normal şartlarda). Fakat cadde geniş olduğundan ve sabah saatlerinde de sakin olduğundan bazı "insanlar" 100 metre daha fazla gitmemek için ters yöne giriyorlar. Tam dönüş esnasında karşıma bir araç çıktı. Tabi bu olayı bildiğimden oraya hep yavaş giriyorum. Nitekim durdum. Karşımdaki de durdu ve bekliyoruz öylece. Bu bana selektör yapmaya başladı. Artık ne demeye çalıştı anlamadım. Cadde geniş olduğundan direksiyonu kırıp yanımdan geçebilir vaziyetteydi. Bir süre bekleştikten sonra sinirli bir şekilde geç anlamında el hareketi yaptım. Bu "kişi" aracından inerek camın önüne geldi. Gelirken de anama küfür ediyordu. Ben araçtan hiç inmedim. Sadece camı indirdim o kadar. Onun söylediği her şeyi buraya yazamıycam ama kısacası bana hakaretler edip sonunda yüzüme hafifçe vurup yürü git dedi. Adam tam bir serseri idi. Böyle bir durumda sessiz kalıp dönüp gitmek bana inanılmaz ağır geldi. Fakat bana vurduktan sonraki bir kaç saniye içinde aklımdan o kadar çok şey geçti ki... Eşimi düşündüm, 1,5 aylık bebişimi düşündüm. Dedim ki değmez bu çöplük parçası için. O kişide, sadece sözle ve hakaret etmeden karşılık verdiğimde bile beni bıçaklayıp öldürecek kadar barbar ve pis bir tip gördüm. Bu sebeple hiç bir şey yapmadan döndüm arkamı ve gittim. Bu olay benim çok ağırıma gitmiş olsa da çıkardığım ders şudur ki TRAFİKTE İNSANLARLA TARTIŞMAYA DEĞMEZ! Çünkü karşınızdaki insan olmayabilir, bunu bilemezsiniz. Bir de bakmışsınız ki dört yerinizden bıçaklanmış halde yerde can çekişiyorsunuz. Veya daha iyimser olursak aracınıza büyük zararlar gelmiş olabilir.

Doalyısıyla tüm forum üyelerimize ricada bulunuyorum: LÜTFEN TRAFİKTE %100 HAKLI DAHİ OLSANIZ TARTIŞMAYA GİRMEYİN. LA HAVLE ÇEKİP DEVAM EDİN!
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

İnsanlığımdan utanıyorum!
« : Haziran 08, 2015, 13:53:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: İnsanlığımdan utanıyorum!
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2015, 14:00:12 »
Geçmiş olsun. Bahsettiğiniz  olaylar ne yazık ki  sürekli olagelen şeyler.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2015, 14:04:19 »
Çok geçmiş olsun.Işte.bu.durumlarda araç içi kamera olsa şikayetini zi  delil göstererek yapabilirdiniz .o hayvanda ettiğini bulurdu.
merak etmeyin belki siz.de görürsünüz  size bunu yapan elbette başka.bir.yerde hakettiğini  bulacaktır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2015, 14:16:05 »
Ne desem bilemiyorum. Geçmiş olsun. Keşke plakasını alsaydınız gün gelir lazım olurdu. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen  bıyık.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2015, 14:18:28 »
En doğrusunu yapmışsınız.Sizin gibi sabırlı insanlar çoğalsa ne güzel olur.Bazen insan olduğumuzu unutuyoruz.Sonucunun ne olacağını bilemediğimiz hatalar yapıyoruz.Belli ki bir beladan çok şükür ki bulaşmadan kurtulmuşsunuz.Söylenen küfürleri kaba davranışları unutun,ağırınıza gitmesin pisliğe pislikle cevap verseydiniz olay bambaşka boyutlara taşınabilirdi.Geçmiş olsun ailenizle uzun sağlıklı yaşamlar diliyorum.Ve kendimde olmak üzere sabırlı ve hoşgörülü olmamızı diliyorum.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2015, 14:27:46 »
 Çok geçmiş olsun.
 İşin manevi boyutu bir yana, bu tarz insanların sayısı git gide artıyor maalesef. Haklı olan, haksızın kontrolsüz hareketlerinden kaçınmaya çalışıyor. Sonuçta da o kendini bilmezler daha çok cesaret alıyor. Tabi ki de bunu çözecek olan da tek tek bu olaylar ile karşılaşan bireyler değildir. Bu durum, toplum güvenliği ve sağlığı açısından bir an önce çözülmesi gereken bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2015, 14:29:55 »
Geçmiş olsun.Sabırlı olan her zaman kazanır..
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2015, 14:41:05 »
Buna benzer bir konuda bir kaç gün önce, başka bir başlık altında daha detaylı olarak görüşlerimi yazmıştım.

Siz ailenizi, kendi canınızı, malınızı düşünerek en doğru olanı, ama aynı zamanda en zor olanını yapmış, daha doğrusu başarmışsınız. Bir serserinin küfürleri yüzünden ailenize bir halel gelmeyeceği aşikar. Bence müthiş bir soğukkanlılık ve sorumluluk duygusuyla hareket etmiş, olayı bir gurur meselesi haline getirip gereksiz bir saçmalığa bulaşmamışsınız. İyi bir eş, iyi bir baba gibi davranmışsınız. Her ne olmuşsa da unutun gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2015, 14:44:58 »
Geçmiş olsun
Araç kameranız varsa kaydı alıp emniyete gidin.
Ayrıca aracınızda mutlaka biber gazı bulundurun. Elinizin altında olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2015, 14:49:35 »
Ben de sizin gibi bu mahlûklara uymayın derim çevreme hep ama dün ben de bir halk otobüsü şöförüyle ağız dalaşı yaşadım. Sonra da üzüldüm kazık kadar ama hâlâ insanımsı. Yapacak bir şey yok. Köpeksiz köy bulup değneksiz dolaşanlar işte bunlar.
Çok geçmiş olsun.
 İşin manevi boyutu bir yana, bu tarz insanların sayısı git gide artıyor maalesef. Haklı olan, haksızın kontrolsüz hareketlerinden kaçınmaya çalışıyor. Sonuçta da o kendini bilmezler daha çok cesaret alıyor. Tabi ki de bunu çözecek olan da tek tek bu olaylar ile karşılaşan bireyler değildir. Bu durum, toplum güvenliği ve sağlığı açısından bir an önce çözülmesi gereken bir durumdur.
Geçen gün haberlerde bir hastanenin güvenlik kamerası görüntüleri vardı haberlerde, hastanede adamın birinin kıstırıp kafasına defalarca metal bir boruyla vururlarken diğer yandan da defalarca bıçakladılar. Polis daha sonra şahısları yakalamış ve savcılık serbest bırakmış.
Hâlâ umudunuz var mı bu işlerin düzeleceğinden?:(
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2015, 15:00:15 »
Hocam sakin kalmak belkide doğru olan ama ben yerinizde olsam sakin kalırmıydım hakaretlerden sonra emin değilim ruh halime bağlı heralde
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2015, 15:02:07 »
geçmiş olsun üzülmeye değmez.
Düşün yolda yürürken bir köpek geliyor ve seni ısırmaya çalışıyor sende het höt derken hafifçe ısırıp kaçıyor.Bu durumda şu köpeği ısıramadım ya içimde dert oldu demezsin.

sonuçta o köpek köpekliğini yapacak sen de insansın :)

işte bu kadar somutlaştırabildim  :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2015, 15:14:58 »
@Abdullah KIRAL (20188) çok çok geçmiş olsun öncelikle.

Benim şöyle bir prensibim vardır.

"Hayatımda ikinci bir kez görme ihtimalim olmayan insanlarla hiç bir şekilde ağız dalaşına girmem veya fiziksel bir temasta bulunmam.Hem trafik için geçerli hemde tüm sosyal yaşantımda prensibimdir." sizinde bu insanı ikinci kez görme ihtimaliniz düşük gibi bence.

ancak araç içi kamera bu gibi durumlarda arkadaşların dediği gibi işe yarayabiliyor.

Siz bence en zor olanı yapıp sinirlerinize mukayet olup gerideki ailenizi düşünmüşünüz.sizinde sinirlerinize hakim olamayıp araçtan inip allah korusun elinizden bir kaza çıksaydı tüm hayatınız mahvolabilirdi ancak karşıdaki kişi böyle davrandığına göre eminim düşünecek en ufak bir şeyi yada en ufak bir kaygısı yoktur hayattan.

tekrar geçmiş olsun.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2015, 15:18:12 »
kesinlikle sakin kalamazdim ama mantikli olanı yapmişsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2015, 15:18:25 »
Ben de sizin gibi bu mahlûklara uymayın derim çevreme hep ama dün ben de bir halk otobüsü şöförüyle ağız dalaşı yaşadım. Sonra da üzüldüm kazık kadar ama hâlâ insanımsı. Yapacak bir şey yok. Köpeksiz köy bulup değneksiz dolaşanlar işte bunlar.Geçen gün haberlerde bir hastanenin güvenlik kamerası görüntüleri vardı haberlerde, hastanede adamın birinin kıstırıp kafasına defalarca metal bir boruyla vururlarken diğer yandan da defalarca bıçakladılar. Polis daha sonra şahısları yakalamış ve savcılık serbest bırakmış.
Hâlâ umudunuz var mı bu işlerin düzeleceğinden?:(
Aynı üzüntüyü ben de paylaşıyorum maalesef.
 Düzelmek zorunda, bunun başka çaresi yok. Tamamen biter mi, o ütopik olur ama bu kadar kaba, haksızların sesinin çok çıktığı, düşüncesiz, saygısız artışı var ise bu işin sonunda kimse fayda görmez, herkesin bir şekilde zararına olur. İyi şeyler olmasını isteyenler, bu konuda irade de ortaya korsa bence gelişme kaydedilebilir.
 Aslında hepsi bir zincirin halkası. Ne ekilirse, o biçilir. İyi bir şey ekilmiyorsa da ya  biçilecek bir şey olmaz, ya da yabani ot sarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2015, 16:13:37 »
Sopa bulundurmak lazım.Allah ıslah etsin..Zor durum.Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2015, 16:43:13 »
Geçmiş olsun bence en doğru kararı vermişsiniz bu tür insanlarla dalaşmaya gelmez çünkü onlar hep haklıdırlar sonunda üzüleceğiniz durumlar meydana gelebilirdi.Allahından bulsun deyip kendi haline bırakmak en güzeli. >:(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2015, 16:44:06 »
Konu ile ilgili bir hadis-i şerif:

“Sizden öncekiler sırf bunun yüzünden helak oldu. Bırakın münakaşayı! Münakaşanın faydası yoktur. Mümin münakaşa etmez. Münakaşa eden iki kişi ziyandadır. Münakaşa edene kıyamette şefaat etmem. Haklı olduğu hâlde münakaşayı bırakana, Cennetin kenar, orta ve yüksek yerinde üç köşk verileceğine kefilim. Putlara tapmaktan sonra Rabbimin ilk yasak ettiği şey münakaşadır.” (Taberânî)

Kazanan sensin:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 09, 2015, 12:19:32 »
Herkese teşekkürler. Söylenecek tek şey; Allah ıslah etsin!
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2015, 14:21:02 »
çok geçmiş olsun. o insanımsı ile tartışmayarak çok doğru yapmışsınız. aynısı ile bende defalarca karşılaştım, şimdiye kadar çok şükür hem kendimi hem etrafımdakileri koruyabildim.

küçük bir tavsiyem var. tartışıyorsanız camı açıp koltukta oturmayın. yumruk yersiniz hiçbirşey yapamazsınız. ya da çok agresifleşip arabayı adamın üzerine sürmek zorunda kalırsınız.
kapıları ve camları kilitleyip tahrik etmeden sessizce bekleyin. o insanımsı zaten belasını iki sokak ötede bulacaktır sebebi olmayın, sebebiniz olmasın.

tekrar geçmiş olsun
sen neye hazırsan o senin için hazırdır.