Gönderen Konu: General Mobile Android One incelemesi  (Okunma sayısı 4324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
General Mobile Android One incelemesi
« : Haziran 08, 2015, 07:45:53 »
Selamlar...
Pedere yeni bir telefon aldım. Benim eski Samsung Ace'yi kullaniyordu.
Telefonu Bimeks'ten +3yıl garanti ile birlikte 764 Tl'ye aldım.
Telefonda gördüğüm  eksiklikleri vs yazıyorum.

Donanım eksiklikleri:
Telefonun hoparlörünün çıkardığı ses tonu ince seslere ağırlık  veriyor.

Kulaklıkları ise kalın ve derinden ses veriyor. Ayrıca kulaklıginda kontrol dugmeleri yok. Aliexpressten aldigim 3$ lık kulaklık daha güzel  ses veriyor.

Sarj aleti 1 amperlik ama telefona yetersiz kalıyor. Telefon 1.3 Amper cekmek istiyor ama sarj aleti izin vermiyor. Ayrica sarj aleti stabil degil.
Usb kablosundan sıkıntısız 2 amper çekebiliyorum. Telleri ince değil.

Yazılımdaki eksiklikler:

Radyo yok.

Telefon yapilirken hersey google'un onayina sunulmustur. Telefondaki uygulamalar genelde google'ın uygulamaları. Ama google playde yuklenen uygulamalar kısmında gozukmedigi icin. Tum uygulamalari kendim bulup guncellemek zorunda kaldim. Youtube guncellenmiyor. Error 505 veriyor.

Ekran tusu kullanilmis telefonda ama tuslarin yerini degistiremiyorum.

Menudeki uygulamalarin yerlerini degistiremiyorum. Bu olay acayip canımı sıktı.

Telefona gm asistance diye bir uygulama koymuslar. Bazi fonksiyonlari calismiyor. Uygulama sonlandirildi hatasi aliyorum.

Telefonla ilgili yurtdisi alisveris sitelerinde parcasini veya aksesuarini bulamiyorum. Yurtdisinda ismini bilen yazabilirmi.

Kamerası gayet güzel. Yanlis hatirlamiyorsam  samsung çipi kullanilmis. Telefonda snapdragon 801 islemci mevcut. 15 uygulama mevcut ama kasma henuz olusmadi. Ben kullanmayacagim icin kasma olayini test edemeyecegim fazla.

Ekran hassasiyeti gayet guzel.

Telefonda 4g mevcut ama henuz 4g yayginlasmadi tam anlamiyla ondan test edemedim pek.

Sarj suresini vs simdi birsey diyemem daha dun aldim. Peder kullanacagi icinde pek birsey diyebilecegimi sanmiyorum.

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

General Mobile Android One incelemesi
« : Haziran 08, 2015, 07:45:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: General Mobile Android One incelemesi
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2015, 09:10:18 »
Ah ilke ah. Samsung androidten ne hayır gördün de gidip General Mobile aldın diye sormazlar mı insana. Ben de bir zaman ilk çıktığında 1.4 Ghz işlemcisi var diye Samsung Wonder kullandım ancak en fazla 6 ay sabredebildim. Telefonun Ram i ne kadar az sa telefonun kasması kitlenmesi o kadar çok oluyor. Telefonun işlemcisi güzel ancak kaç Ram?  Şuan S4 kullanıyorum 2 GB Ram var ilk çıktığında aldım o bile zaman zaman beni deli ediyor. Radyo S4 de bile yok. İnternet tabanlı indirirsen var. Artık herşey internet üzerine endeksli. Oyun indiriyorsun internet bağlantın yokasa çalışmıyor. Google play uygulama indirirken hata veriyorsa güncellemelerini kaldır güncelleme görünmüyorsa güncelle yada sil tekrar yükle belki düzelir. Gerçi hata veren tüm  programlar için bu yolu denemen gerekiyor Androit için.
Batarya kaç mAh ?
Samsung S4 2600 mAh ilk vakitler çok sağlıklı İnternet kullanımıyla akşamı yapıyordum ancak şimdi öğleden sonra bitmiş oluyor.

İkinci tavsiyem almadıysan en kısa sürede kırılmaz cam filmi ve  silikon şeffaf kılıf alman.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2015, 09:50:12 »
radyo muhteşem ülkemizin saçma sapan vergileri yüzünden gelmiyor birçok markada.
Yurt dışı versiyonların bir çoğunda radyo vardır. huawei zte gm gibi markaların bir çoğunda radyo var. ancak custom romla açılması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2015, 11:37:55 »
bence babalara en iyi telefon wp :)
akıcıdır fazla ram istemez kasılmaz şarjı uzun gider. ucuzdur  :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2015, 12:11:14 »
İnceleme için   teşekkürler İlke, bir haftadır baktığım bi telefondu. 2 yıl boyunca bütün güncellemeleri alacakmis sanırım. Görünüş olarak gayet güzel bi cihaz fiyatı da iyi sanırım . F/P ürünü gibi ,ama senin söylediğin sorunları bir çok yerde de okudum sanırım hepsi kronik .
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2015, 12:29:04 »
Telefon Google ın Android one projesi kapsamında ülkemize özel olarak çıktı. Bu Sebeple İlke abi yurtdışından parça bulamaman normal
Yazılım ise tamamen google dan güncelleme alacak ve 36 ay google ın yazılım güvencesi altında. İşlemci Snapdragon 801 değil 410 64 bit 1.2 ghz bir işlemci ve Snapdragon Lg, Sony, Samsung dahil çoğu markaya işlemci satar (samsung artık kendi üreterek snapdragon a rakip olmaya başladı). Kamera lensi de samsung kökenliydi galiba.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2015, 12:31:13 »
Ben 3senedir android üzerine araştırma yapan biriyim arabalar ilgi alanım olsada daha büyük ilgi alanım teknolojidir,telefon o fiyata alınabilcek güzel telefonlardan bence 2gb ram o fiyata göre çok güzel bir samsung telefon o fiyata 1gb ram bulunduruyor ancak bence android kullanmak istenilipte yüksek paralar verilmek istemeyenler için çok doğru bir seçim olmuş cihaz bir fiyat/performans telefonu en büyük rakibi ise Asus Zenfone 5 olarak görüyorum ancak teknik özelliklere bakılınca 4g önde duruyor Kısaca:Doğru seçim :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2015, 17:12:24 »
Ah ilke ah. Samsung androidten ne hayır gördün de gidip General Mobile aldın diye sormazlar mı insana. Ben de bir zaman ilk çıktığında 1.4 Ghz işlemcisi var diye Samsung Wonder kullandım ancak en fazla 6 ay sabredebildim. Telefonun Ram i ne kadar az sa telefonun kasması kitlenmesi o kadar çok oluyor. Telefonun işlemcisi güzel ancak kaç Ram?  Şuan S4 kullanıyorum 2 GB Ram var ilk çıktığında aldım o bile zaman zaman beni deli ediyor. Radyo S4 de bile yok. İnternet tabanlı indirirsen var. Artık herşey internet üzerine endeksli. Oyun indiriyorsun internet bağlantın yokasa çalışmıyor. Google play uygulama indirirken hata veriyorsa güncellemelerini kaldır güncelleme görünmüyorsa güncelle yada sil tekrar yükle belki düzelir. Gerçi hata veren tüm  programlar için bu yolu denemen gerekiyor Androit için.
Batarya kaç mAh ?
Samsung S4 2600 mAh ilk vakitler çok sağlıklı İnternet kullanımıyla akşamı yapıyordum ancak şimdi öğleden sonra bitmiş oluyor.

İkinci tavsiyem almadıysan en kısa sürede kırılmaz cam filmi ve  silikon şeffaf kılıf alman.

Abi ben bir ara telefon al sat yapiyordum. Forumdakiler benden cok cekti :D Discovery  serisini 1 ay kullanabildim. Dayanmayacak gibiydi ve satmistim direkt. Gm yi sevmiyorum. Ben artik ust segment telefonlar kullaniyorum abi. En son note2 aldim. Temmuzda 1.yilini doldurcak sanirim. Telefondan memnunum. Sagolsun benim kahrimi cok iyi cekiyor. Sirket telefonum ise s5 veya iphone 6.

Birde kilif vs Tr de cok pahali abi ya. Ben note2 ye  2.5$ a kirilmaz film alirken burda 30 tl diyorlar :D
radyo muhteşem ülkemizin saçma sapan vergileri yüzünden gelmiyor birçok markada.
Yurt dışı versiyonların bir çoğunda radyo vardır. huawei zte gm gibi markaların bir çoğunda radyo var. ancak custom romla açılması gerekiyor.
Evet trt vergisi olayi yuzunden.
bence babalara en iyi telefon wp :)
akıcıdır fazla ram istemez kasılmaz şarjı uzun gider. ucuzdur  :)

Hehehe :) Aynen abi :D

İnceleme için   teşekkürler İlke, bir haftadır baktığım bi telefondu. 2 yıl boyunca bütün güncellemeleri alacakmis sanırım. Görünüş olarak gayet güzel bi cihaz fiyatı da iyi sanırım . F/P ürünü gibi ,ama senin söylediğin sorunları bir çok yerde de okudum sanırım hepsi kronik .

Fp olarak iyi bir urun. Kendime asla boyle bir telefon almam orasi ayri konu.

Telefon Google ın Android one projesi kapsamında ülkemize özel olarak çıktı. Bu Sebeple İlke abi yurtdışından parça bulamaman normal
Yazılım ise tamamen google dan güncelleme alacak ve 36 ay google ın yazılım güvencesi altında. İşlemci Snapdragon 801 değil 410 64 bit 1.2 ghz bir işlemci ve Snapdragon Lg, Sony, Samsung dahil çoğu markaya işlemci satar (samsung artık kendi üreterek snapdragon a rakip olmaya başladı). Kamera lensi de samsung kökenliydi galiba.  :)

Snapdragonu ise samsung kullanmayi beceremiyor. Samsung guncelleme destegini iyi veremiyor. Eoxynos bu konuda daha iyi samsungta. 24 ay yazilim destegi var bu arada aklinda olsun

Ben 3senedir android üzerine araştırma yapan biriyim arabalar ilgi alanım olsada daha büyük ilgi alanım teknolojidir,telefon o fiyata alınabilcek güzel telefonlardan bence 2gb ram o fiyata göre çok güzel bir samsung telefon o fiyata 1gb ram bulunduruyor ancak bence android kullanmak istenilipte yüksek paralar verilmek istemeyenler için çok doğru bir seçim olmuş cihaz bir fiyat/performans telefonu en büyük rakibi ise Asus Zenfone 5 olarak görüyorum ancak teknik özelliklere bakılınca 4g önde duruyor Kısaca:Doğru seçim :)
Pek dogru secim olarak gormemekle birlikte  peder icin dogru bir secim.
Bu arada bende is hayatimin baslangicina kadar bircok forumda yoneticiydim. Nickim: arslnilke
Bircok seyi Tr de ilk ben paylasiyordum. Yurtdusinda bazi board'larda takiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2015, 17:22:50 »
hocam neden doğru seçim olarak görmüyorsunuz o fiyata alınabilcek güzel bir fp canavarı bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2015, 21:35:59 »
Her ne kadar Note 4 kullansamda (is geregi) Lg G2 32Gb hala fiyat performans kralı bence.

S6, LG G4, veya S6 edge almayi dusunenlere (ozellikle bayan kullanici icin), ikinci el piyasasi onemsiz ise LG G Flex2 siddetle tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2015, 21:39:24 »

Her ne kadar Note 4 kullansamda (is geregi) Lg G2 32Gb hala fiyat performans kralı bence.

S6, LG G4, veya S6 edge almayi dusunenlere (ozellikle bayan kullanici icin), ikinci el piyasasi onemsiz ise LG G Flex2 siddetle tavsiyemdir.

Evet g2 de gayet guzel bir telefon. Batarya olayı benim icin sıkıntılı idi ondan dolayi tercih sebebimde hic olmadi abi.
hocam neden doğru seçim olarak görmüyorsunuz o fiyata alınabilcek güzel bir fp canavarı bence
Sağlamlık konusunda hala dusunceliyim. Birde garantisi telpa oldugu icin bir kez daha dusunduruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2015, 21:53:49 »

Evet g2 de gayet guzel bir telefon. Batarya olayı benim icin sıkıntılı idi ondan dolayi tercih sebebimde hic olmadi abi. Sağlamlık konusunda hala dusunceliyim. Birde garantisi telpa oldugu icin bir kez daha dusunduruyor.

G2 batarya konusunda Sony Z3 Compact'dan sonra rekortmen bir alet, bana hic sarja takmadan 2 gun gidebilen nadir alet. Note 4'de 4600mah pil var butun gun kablosuz sarj standinin uzerinde duruyor. Velhasil amoled bile olsa 2K ekran tam bir somurgen.

Telpa dedim mi iki kere dusun, Allah dusurmesin. Sirket telefonu GM Discovery bozuldu sirf sinirlerim bozulmasin diye ozel serviste onarimini yaptirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2015, 23:01:58 »
hocam g2 gerçekten çok güzel bir cihaz fiyatını sonuna kadar hakediyor bence üstelik çıktığı zamanda g3e göre daha başarılı olduğunuda düşünüyorum g3 ün başarısızlığınız sebebini 2kya bağlıyorum optimizasyon sorunları var malesef ve şarzı sömürdüğüde bir gerçer :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2015, 23:11:55 »
Ben S3 kullanıyprum. :( Rehber 10 sn sonra açılıyor. En basit oyunlarda bile kasma oluyor. Ara ara donuyor. 3 senedir kullanıyorum. ;) Bu telefonu kaça alırlar bilen var mı?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2015, 23:12:11 »
I phone 5s goldumu anneme verip g3 beat aldım 1 hafta önce. Büyük telefonları oldum olası sevmediğim için beat yani mini modelini tercih ettim. Kamerasının 8 mp olması dışında şimdilik beklediğimden daha yumuşak bir geçiş olduğunu söyleyebilirim. (Bu tercihi yapma sebebime gelince mümkün olduğunca kore japon ve yerli mallarına yönelme eğilimim baskın gelmesi diyebilirlim. Bu tabi kişisel tercihim olmakla beraber, ihtiyaç dışı ve alternatifi olan tüketimlerimde böyle bir tercih yapmaya çalışıyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2015, 06:08:41 »
Ben S3 kullanıyprum. :( Rehber 10 sn sonra açılıyor. En basit oyunlarda bile kasma oluyor. Ara ara donuyor. 3 senedir kullanıyorum. ;) Bu telefonu kaça alırlar bilen var mı?
450 500 den fazlaya satamazsin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2015, 14:19:26 »
Ailemizde 4 tane GM Discovery var, son derece memnunuz, hiç bir sorun çıkartmıyor. Bu telefonun ondan iyi olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2015, 21:07:49 »
Son yorumlarım.
Pederin söylediğine göre ara sıra kendi kendini yeniden başlatıyormuş telefon. 2 kez başına gelmiş.
Telefonun şarj süresi çok iyi değilmiş. Hızlı tükeniyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2015, 21:42:11 »
Son yorumlarım.
Pederin söylediğine göre ara sıra kendi kendini yeniden başlatıyormuş telefon. 2 kez başına gelmiş.
Telefonun şarj süresi çok iyi değilmiş. Hızlı tükeniyormuş.

Nedense hiç şaşırmadım. Tekrar başlatma bataryadan yada yazılımsal olabilir. İlke amca normal telefondan akıllı telefona geçiş yaptıysa şarjı çabuk bitiyor demesi çok normal.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2015, 21:53:18 »
Nedense hiç şaşırmadım. Tekrar başlatma bataryadan yada yazılımsal olabilir. İlke amca normal telefondan akıllı telefona geçiş yaptıysa şarjı çabuk bitiyor demesi çok normal.
Oncekide akilliydi ama tam akilli degildi. Galaxy ace vardi. Android 2.3.6.
Tekrar baslatma olayini bende ram sıkışmasından oladugunu dusunuyorum. Ama telefonda pek uygulama yok ve babam arka planda uygulama birakmiyor hepsini sonlandiriyor.