0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle başınıza gelen olaydan dolayı geçmiş olsun. Ancak, anlattığınız şeyler biraz içimi bulandırdı açıkçası. Ne demek "adamı boğuyordum, esnaf elimden zor aldı". Yani esnaf elinizden almasaydı, adamı öldürecek miydiniz ? Bu mu kendinize yakıştırdığınız ve burada anlatmaktan imtina etmediğiniz? Bizim insanlarımız neden bu kadar kolay şiddete yöneliyor anlamak mümkün değil. Bakın adı üstünde KAZA. İçinde kasıt unsuru taşımayan her şey kazadır. İhmal vardır veya yoktur tartışılır. mal canın yongasıdır evet, ama bir insan arabasına hasar verdi diye bir insana saldırır mı? Böylesine gözü döner mi ? Daha geçen gün Bartın'da trafik kavgasında bir öğretmen öldü. Diğeri de hapse girdi. Kim ne kazandı ? Herkes şiddet peşinde, herkes hakkını kaba kuvvetle arama peşinde, insanlara yan baksan levyeyi kapıp dışarı fırlıyor. Nedir bu yaa ? İnsanlarla konuşup anlaşma olgunluğuna ne zaman haiz olacağız ? Hep böyle cahil bir toplum olarak yaşayacağız? Giden mal yerine konur, bozulan birşey tamir edilir..vs. Ancak kimsenin kimseye kaba kuvvet kullanmaya hakkı yoktur. Karşındaki kişinin de bir insan olduğunu, bir annenin evladı olduğunu, bir ailesi olduğunu, bir gururu olduğunu unutmayın. Öfkeyle kalkıp, telafisi mümkün olmayan işlere kalkışmayın.
Ender bey bu işler öyle uzaktan ahkam kesmekle olmuyor ,allah başına vermesin,biz beladan uzak duran insanlarız,ama bela kapımıza gelirse gereğini yaparız hem duran arabaya çarpıcan,ondan sonrada yanındakine güvenip havalara giricen,ŞEREFSİZ önce insan gelir bir geçmiş olsun der,ondan sonra ne gerekiyorsa yapılır,tutanakmı tutulucak v.s ender bey cahil toplum falan bir şeyler yazmışsın cahil falanda değilim allaha şükür ama bu ÇAKALLARA kendimide ezdirmem insan gibi gelip abi kusura bakma kaza bu olur deseydi burnuda kırılmazdı ,iki kişi diye beni orada ezmeye çalıştılar,nerdeyse beni suçlu çıkaracaklardı,o anki psikolojim patlama yaptı,şiddet benimde tasvip etmediğim bir şey ama anlık öfkeyle insan çok daha kötü şeyler yapıyor,neyse allah kimseye vermesin.AMİN