Gönderen Konu: Arabayı sattım kapora aldım,duran arabaya gelip vurdular.  (Okunma sayısı 3823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayı sattım kapora aldım,duran arabaya gelip vurdular.
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2015, 20:31:30 »
Kişinin başına gelmeden laf söylemesi kolaydır.Vakti zamanında arabamı geçirdiğim kazadan sonra yaptırmıştım.Güzel de olmuştu.Bir uzun yol yolculuğunun sonuna doğru varış yerine yaklaşırken yanlış bir sokağa girdim geri geri gelirken küt bir ses bir fırın arabası bizim araca yaslandı.Yalan,dolan her şey var adamlarda.Ehliyeti yok.Arabama baktım.Bir şey yok.Onun kapı çökmüş.Polis falan çağırayım dedim.Gözüm yemedi.Yol yorgunluğu var,hanım,çocuklar var.Hedefe ulaşmadık.Hava kararıyor.Bekle bekle dur olacak.Neyse fırıncılar telefon açtılar.Arkadaş ekipleri geldi.10 kişiden fazla oldular.Her pislik olan tipler.Tek olsam neyse de aileyle el kol bağlı oluyor.Hafif ağız dalaşı başladı.Vazgeçtim aile var.Tamam dedim.Benim tamirciye götürdüm ekibi yapın kapısını dedim.Pislikten uzaklaştım.Yani ana baba evladı demekle olmuyor.İt kopuk çok Allah denk getirmesin.Yücel Bey,geçmiş olsun.
Teşekkürler hakan bey ben bu ÇAKALLARI çok iyi bilirim ,tipinden az çok tanırım hissederim,mahvederim bunlara alttan alırsan başına çıkarlar ,inanın arabanın yanına geldiler bir hareketler zaten ben bittim daldım bunlara buradan bunları yazmak istemiyorum,ama bu bitirim hareketleri böyle dayı dayı konuşmaları,beni benden aldı 25 sene aynı semtte tekel bayilik yaptım bunları ben çok iyi bilirim hakan bey seni susturmak isterler,ezmek isterler ama çoğuda ödlektir inanın işimi gücümü bıraktım bugün servis vs. koşturdum ama cezalarını verdim,gönlüm rahat vicdanım rahat babası bile bana teşekkür etti.Kusura bakmayın çok doldum burada bir arkadaş yorum yapmış,cahilllik ,vs,yetmemiş 4 kişide beğenmiş yazdıklarını,sanki ben caniyim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2015, 20:31:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2015, 20:34:57 »
Yücel Bey,forumdan kimseye kızmayın.Arkadaşlar o tarz kişileri normal kişiler gibi düşünmüş olabilirler.Geçmiş olsun tekrar.İyice bir dinlenin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2015, 20:44:31 »
Ender bey bu işler öyle uzaktan ahkam kesmekle olmuyor ,allah başına vermesin,biz beladan uzak duran insanlarız,ama bela kapımıza gelirse gereğini yaparız hem duran arabaya çarpıcan,ondan sonrada yanındakine güvenip havalara giricen,ŞEREFSİZ önce insan gelir bir geçmiş olsun der,ondan sonra ne gerekiyorsa yapılır,tutanakmı tutulucak v.s ender bey cahil toplum falan bir şeyler yazmışsın cahil falanda değilim allaha şükür ama bu ÇAKALLARA  kendimide ezdirmem insan gibi gelip abi kusura bakma kaza bu olur deseydi burnuda kırılmazdı ,iki kişi diye beni orada ezmeye çalıştılar,nerdeyse beni suçlu çıkaracaklardı,o anki psikolojim patlama yaptı,şiddet benimde tasvip etmediğim bir şey ama anlık öfkeyle insan çok daha kötü şeyler yapıyor,neyse allah kimseye vermesin.AMİN
Ender bey bu işler öyle uzaktan ahkam kesmekle olmuyor ,allah başına vermesin,biz beladan uzak duran insanlarız,ama bela kapımıza gelirse gereğini yaparız hem duran arabaya çarpıcan,ondan sonrada yanındakine güvenip havalara giricen,ŞEREFSİZ önce insan gelir bir geçmiş olsun der,ondan sonra ne gerekiyorsa yapılır,tutanakmı tutulucak v.s ender bey cahil toplum falan bir şeyler yazmışsın cahil falanda değilim allaha şükür ama bu ÇAKALLARA  kendimide ezdirmem insan gibi gelip abi kusura bakma kaza bu olur deseydi burnuda kırılmazdı ,iki kişi diye beni orada ezmeye çalıştılar,nerdeyse beni suçlu çıkaracaklardı,o anki psikolojim patlama yaptı,şiddet benimde tasvip etmediğim bir şey ama anlık öfkeyle insan çok daha kötü şeyler yapıyor,neyse allah kimseye vermesin.AMİN
Gecmis olsun yücel bey. Olay dediginiz gibi gerceklestiyse yerden goğe kadar haklisiniz. Ellerinize saglik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyoo toyota Corooo Coroolla
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2015, 21:15:22 »
çok geçmiş olsun belkide arabanızı satmamanız sizin için daha hayırlı olacak :)
insanlar sinir anında kötü sözler sarfedip şiddete başvurabilirki sizde tam satma arifesinde olduğunuzdan moraliniz çok bozulmuş
sanki herkez mükemmel insanda önce geçmiş olsun diyeceğine kazazede arkadaşımıza öğüt verme peşinde insanız hepimiz sabır biyerde bitebiliyor
Hayatta sorun çıkarmayacaksın soruna çözüm olacaksın dediler bizde TOYOTA aldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2015, 21:37:39 »
Eli öpülecek adamsın abi. Helal olsun diyorum. İte çakala pabuç bırakmayacaksın. Herkes ister bu işler kavgasız gürültüsüz hallolsun ama ne demişler olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş. Yanlış diyen arkadaşta haklı bu devirde kimde emanet ( kesici delici alet ) olacağı belli değil. Kansız 2 kişi oldukları halde dayak yemeyi kendine yediremez olay kaçınılmaz sonla bitebilirdi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2015, 22:04:39 »
Geçmiş olsun abi.  ''nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir'' demiş Ziya Paşa. :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 04, 2015, 22:08:17 »
Geçmiş olsun Yücel bey şanssızlık olacağı varmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 04, 2015, 22:10:59 »
Eli öpülecek adamsın abi. Helal olsun diyorum. İte çakala pabuç bırakmayacaksın. Herkes ister bu işler kavgasız gürültüsüz hallolsun ama ne demişler olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş. Yanlış diyen arkadaşta haklı bu devirde kimde emanet ( kesici delici alet ) olacağı belli değil. Kansız 2 kişi oldukları halde dayak yemeyi kendine yediremez olay kaçınılmaz sonla bitebilirdi.
Mehmetcim yaptığım şeyden yazarken utanıyorum,insana vurmak,değil bir karıncayı bile ezince insan üzülüyor,ama bunlar insan değilmiş şimdi bir arkadaştan (polis) araştırttım bunlarda hırsızlık,uyuşturucu satmak,adam yaralama,vs bütün pislik varmış yanındaki ÇAKAL zaten kayıp oda aynı, sabıkalıymış bunlarda ehliyet yokmuş zaten babasınınmış araba .Şimdi forumdaki arkadaşlardan bazıları,benim yaptığımın yanlış olduğunu düşünüyorlar,buradan doğrusu nedir onu yazarlarsa çok sevinirim,böyle ÇAKALLARA nasıl davranılmalıdır,lütfen yazınız öğrenelim,doğrusunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 04, 2015, 22:24:34 »
Geçmiş olsun, ama Toyota yı her halükarda satarsınız. Hele kaportada hasar yoksa fiyatda etkilenmez. Benim araca geçen hafta bi suriyeli vurdu, o kadar uğraştırdı. Canımı sıkmadan halletmeye çalıştım, şimdi araç serviste. Can sağ olsun, gerisi halloluyor...

Arkadaşlar şansmı, kadermi,kısmetmi bilmiyorum ,arabamı sattım,kapora aldım,aracıma park halindeyken ısuzu kamyon vurdu,alan kişi çok masraf olmamasına rağmen haklı olarak vazgeçti, :)araç park halindeyken kapalı kasa kamyonun arka kapısı açıkmış adamın haberi yok,sol arka taraftan bir vurdu bende içindeydim,aklım çıktı, dedim arka komple gitti,kamyon biraz ilerde durdu adamı boğuyordum esnaf elimden zor aldı,polis geçiyormuş tesadüf geldiler adam benden şikayetçi oldu bana vurdu diyor hem suçlu hem güçlü karakola gittik polisler araya girdi v.s v.s moralim çok bozuk allah tarafından mucize eseri kaportada bir şey yok resim ekleyemiyorum beceremiyorum şu an servise gidicem olanları sonra yazıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2015, 22:29:11 »
hocam işlemde hata var, alıcı vazgeçemez . imkansız. siz birde kapora almışsınız. Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca : eğer mal teslim edilmesede oluşan hasarları alıcı karşılamalı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 04, 2015, 22:44:46 »
hocam işlemde hata var, alıcı vazgeçemez . imkansız. siz birde kapora almışsınız. Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca : eğer mal teslim edilmesede oluşan hasarları alıcı karşılamalı
Hocam alıcı vazgeçti,hocam kaporayı iade ettim,hocam çok başka bir kanaldan girmişiniz olaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 04, 2015, 23:56:37 »
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 05, 2015, 00:53:17 »
Hocam alıcı vazgeçti,hocam kaporayı iade ettim,hocam çok başka bir kanaldan girmişiniz olaya :)

ben olaya hukuki girdim de hocam niye yazdım şuan onu anlamadım :D

ama alıcı kaza oldu bu yüzden vazgeçemez. demek istediğim bu , kaporayı şayet siz isteseniz iade etmeyebilirdiniz. araç bir nevi onun sayılıyor ve teslim edilmese dahi oluşan hasarlardan o sorumluydu
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 05, 2015, 08:03:05 »
en sıkıntılı durum. geçmiş olsun hocam üzüldüm vallahi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 05, 2015, 11:46:02 »
Öncelikle çok geçmiş olsun Yücel bey.

Ender beyin yazısını beğenenlerden biride benim. Ancak sizin olayı sonradan okuduğumda sizede hak verdim ve sizinde bir yanıtınızı beğendim. Yalnız şöyle bir durum var ki; şu zaman öyle bir zaman ki kimseye bulaşmamak gerekiyor. Siz haklı olarak adamlara kızıp hakkınızı savunurken Allah muhafaza adamlar tamamen sakat adam olsaydı iş dahada büyüyüp çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. O yüzden bu tür işlerde 2 kez düşünmek gerekiyor sonradan üzülmemek için. Çok şükürki siz zarar görmeden ayrılmışsınız olay yerinden. Ya burnunu kırdığınız adam düşüp başını bir yere çarpıp hayatı son bulsaydı? Tamam karşıda ki çakal ama bir can gittiği için siz suçlu olacaktınız.

Bakınız ben cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. Zannetmeyin ki cezaevinde olan her mahkum suçlu. Öyle mahkumlarımız var ki dersiniz bu adam bir melaike. Ancak onları buraya getiren sebep aynı: BİR ANLIK HATA, BİR ANLIK ÖFKE ve sonuç hüsran. Biri mezara bir diğeri mezardan beter 4 duvar içinde ömrünün en güzel yaşlarını geçirmek zorunda. Kazanan kim HİÇ KİMSE. Zarar gören kim şahsın kendisi dışında Annesi babası varsa eşi ve çocukları.

O yüzden insan haklıda olsa karşısındaki ÇAKALDA olsa her zaman eyvallah deyip göz yummak bizim enayi yerine yada mazlum yerine düştüğümüzü göstermez.  Unutmayın her zaman bu kadar şanslı olamayabilirsiniz.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2015, 13:06:11 »
İlk olarak bir yanlış algıyı düzeltmek istiyorum. Ben kimsenin şahsına, cani, cahil..vs diye bir yakıştırma yapmadım. Hayatımda hiç karşı karşıya gelmediğim bir insana bu yakıştırmaları yapmanın da, ön yargı eksenli bir cahillik olduğunun da bilincindeyim elbet. Ben sadece ilk mesajda okuduğum bilgiye dayanarak nacizane düşüncelerimi söyledim. Neydi ilk söylenen : "adam arabama vurdu, adamı boğuyordum esnaf elimden zor aldı". Bu kadar.

Ben de, bir çok arkadaş gibi geçmiş olsun deyip geçebilirdim ancak, toplumun kanayan bir yarasına parmak basmak istedim. Burası sosyoloji platformu değil belki ama, aykırı fikirlerin beyan edilip doğru-yanlış noktasında tartışılmasını, ve tekdüze entry çizgisinden çıkılmasını da şahsen faydalı buluyorum.

Ben burada toplumsal bir hastalıktan, teorik olarak bahsettim. Genel çerçevelerle anlatmaya çalıştım, hepimizin ortak bir sorununa, bir hastalığına değinmekti amacım. Bu hastalığımızın ismi de ANOMİ. Yani toplumsal şiddet eğilimi. Suça meğletme. Psikolog olduğunu söyleyen arkadaşımız belki bu konuda daha akademik bilgiler verebilir, hatta kendisinden vermesi konusunda rica ediyorum. Kendisini ezdirmemek, hakkını aramak amacıyla insanların başvurduğu yöntemin isminin şiddet olması, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sorunudur. Seçim arefesinde olan ülkenin siyasi liderleri de bunun en büyük örneğidir. Ülke yönetmeye aday insanların meydanlarda kullandıkları dile, ve o insanları "oley" nidalarıyla destekleyen yüzbinlere dikkatlice bakarsanız bunu çok daha net görebilirsiniz. Kriminal olayları tek tek yazmaya kalksam sayfalar yetmez. İşte bu yüzden insanlarla gönül rahatlığıyla iletişim kuramıyoruz, bu yüzden çocuklarımzı sokağa yalnız bırakamıyoruz, bu yüzden çocuklarımızın geleceğinden kuşkuluyuz, bu yüzden hep tedirgin ve endişeliyiz. Tekrar ediyorum, şiddete başvurmak ciddi bir HAS-TA-LIK-TIR. Psikiyatrinin temel konularından birisidir.
Yücel Bey'in olayında, daha sonraki mesajlarda durum daha net anlaşıldı evet, ancak bu söylediklerimi çürütmez. Adamların da sağlam ayakkabı olmadıklarını belirtmiş, işte bakın, aynı noktaya geldik, bu adamlardan da size ve dolayısıyla tüm sevdiklerinize ciddi bir zarar gelebilirdi. Veya siz hiç yoktan kendinizi adliye koridorlarında, Allah korusun parmaklıklar arasında bulabilirdiniz. Ve hem sizin hem ailenizin hayatı birden bire alt üst olabilirdi. Nefsi müdafaa etmek mecburiyetinde kalmadığınız sürece bu duruşu sergilemeniz hem görev hem de sorumluluktur sizin için.
Bütün anlatmaya çalıştığım bundan ibarettir. Söylediklerimin de her daim arkasındayım. Kimseyi suçlamak ve sıfat takmak değildi amacım.

Ancak, tüm bunlarla beraber iyi niyetle de olsa sizi rencide etmişsem, özür dilerim.
Ayrıca, konunuzu asıl amacından saptırıp, farklı bir yöne çektiğim için de yine özür dilerim. Hakkınızı helal edin.

Son olarak, "eline sağlık abi, iyi etmişsin" diyen arkadaşlarıma gelsin. "İtidal her kapıyı açar".

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 05, 2015, 13:31:22 »
ben olaya hukuki girdim de hocam niye yazdım şuan onu anlamadım :D

ama alıcı kaza oldu bu yüzden vazgeçemez. demek istediğim bu , kaporayı şayet siz isteseniz iade etmeyebilirdiniz. araç bir nevi onun sayılıyor ve teslim edilmese dahi oluşan hasarlardan o sorumluydu
Hocam :) hukuki boyutlarını bilmiyorum ama, vicdanım kaporayı geri ver dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 05, 2015, 13:39:40 »
Şiddeti tasvip etmiyorum ama iyi yapmışsınız.Ellerinize sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 05, 2015, 13:45:13 »

Ender beyin yazısını beğenenlerden biride benim. Ancak sizin olayı sonradan okuduğumda sizede hak verdim ve sizinde bir yanıtınızı beğendim. Yalnız şöyle bir durum var ki; şu zaman öyle bir zaman ki kimseye bulaşmamak gerekiyor. Siz haklı olarak adamlara kızıp hakkınızı savunurken Allah muhafaza adamlar tamamen sakat adam olsaydı iş dahada büyüyüp çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. O yüzden bu tür işlerde 2 kez düşünmek gerekiyor sonradan üzülmemek için. Çok şükürki siz zarar görmeden ayrılmışsınız olay yerinden. Ya burnunu kırdığınız adam düşüp başını bir yere çarpıp hayatı son bulsaydı? Tamam karşıda ki çakal ama bir can gittiği için siz suçlu olacaktınız.

Bakınız ben cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. Zannetmeyin ki cezaevinde olan her mahkum suçlu. Öyle mahkumlarımız var ki dersiniz bu adam bir melaike. Ancak onları buraya getiren sebep aynı: BİR ANLIK HATA, BİR ANLIK ÖFKE ve sonuç hüsran. Biri mezara bir diğeri mezardan beter 4 duvar içinde ömrünün en güzel yaşlarını geçirmek zorunda. Kazanan kim HİÇ KİMSE. Zarar gören kim şahsın kendisi dışında Annesi babası varsa eşi ve çocukları.

O yüzden insan haklıda olsa karşısındaki ÇAKALDA olsa her zaman eyvallah deyip göz yummak bizim enayi yerine yada mazlum yerine düştüğümüzü göstermez.  Unutmayın her zaman bu kadar şanslı olamayabilirsiniz.

+1 Allah korusun, geçmiş olsun.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 05, 2015, 14:07:03 »

Selman bey,yazdıklarınız çok mantıklı,sonuna kadar katılırım,ama orada alttan alamazdım onlarla konuşulup anlaşılacak ortam yoktu,evet şiddet savunulacak bir şey değil ama buda yapı meselesi haksızlığa kesinlikle tahammül edemiyorum,eğer orada geri vites yapsaydım ki yapamam ben sonra kendimi yerdim....ama yazdıklarınız ÇOK DOĞRU buradan da yanlış anlaşılmasın ,herkkesle kavga eden,konuşup düşünmeden,hareket eden bir insanda değilim kavga meraklısıda değilim,ama orada bulunmanız ortamı görmeniz gerekirdi,karakoldan çıktıktan sonra aracımı almaya geldiğimde esnaf bana eline sağlık dedi,ÇAKAL ın babasıda geldi orada kaza tutanağı tuttuk,oda esnafın tavrını görünce ben danamı biliyorum dedi,amcanın haline üzüldüm allah kimseye öyle evlat vermesin,allah herkesi kazadan,beladan korusun.AMİN

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2015, 14:49:30
İlk olarak bir yanlış algıyı düzeltmek istiyorum. Ben kimsenin şahsına, cani, cahil..vs diye bir yakıştırma yapmadım. Hayatımda hiç karşı karşıya gelmediğim bir insana bu yakıştırmaları yapmanın da, ön yargı eksenli bir cahillik olduğunun da bilincindeyim elbet. Ben sadece ilk mesajda okuduğum bilgiye dayanarak nacizane düşüncelerimi söyledim. Neydi ilk söylenen : "adam arabama vurdu, adamı boğuyordum esnaf elimden zor aldı". Bu kadar.

Ben de, bir çok arkadaş gibi geçmiş olsun deyip geçebilirdim ancak, toplumun kanayan bir yarasına parmak basmak istedim. Burası sosyoloji platformu değil belki ama, aykırı fikirlerin beyan edilip doğru-yanlış noktasında tartışılmasını, ve tekdüze entry çizgisinden çıkılmasını da şahsen faydalı buluyorum.

Ben burada toplumsal bir hastalıktan, teorik olarak bahsettim. Genel çerçevelerle anlatmaya çalıştım, hepimizin ortak bir sorununa, bir hastalığına değinmekti amacım. Bu hastalığımızın ismi de ANOMİ. Yani toplumsal şiddet eğilimi. Suça meğletme. Psikolog olduğunu söyleyen arkadaşımız belki bu konuda daha akademik bilgiler verebilir, hatta kendisinden vermesi konusunda rica ediyorum. Kendisini ezdirmemek, hakkını aramak amacıyla insanların başvurduğu yöntemin isminin şiddet olması, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sorunudur. Seçim arefesinde olan ülkenin siyasi liderleri de bunun en büyük örneğidir. Ülke yönetmeye aday insanların meydanlarda kullandıkları dile, ve o insanları "oley" nidalarıyla destekleyen yüzbinlere dikkatlice bakarsanız bunu çok daha net görebilirsiniz. Kriminal olayları tek tek yazmaya kalksam sayfalar yetmez. İşte bu yüzden insanlarla gönül rahatlığıyla iletişim kuramıyoruz, bu yüzden çocuklarımzı sokağa yalnız bırakamıyoruz, bu yüzden çocuklarımızın geleceğinden kuşkuluyuz, bu yüzden hep tedirgin ve endişeliyiz. Tekrar ediyorum, şiddete başvurmak ciddi bir HAS-TA-LIK-TIR. Psikiyatrinin temel konularından birisidir.
Yücel Bey'in olayında, daha sonraki mesajlarda durum daha net anlaşıldı evet, ancak bu söylediklerimi çürütmez. Adamların da sağlam ayakkabı olmadıklarını belirtmiş, işte bakın, aynı noktaya geldik, bu adamlardan da size ve dolayısıyla tüm sevdiklerinize ciddi bir zarar gelebilirdi. Veya siz hiç yoktan kendinizi adliye koridorlarında, Allah korusun parmaklıklar arasında bulabilirdiniz. Ve hem sizin hem ailenizin hayatı birden bire alt üst olabilirdi. Nefsi müdafaa etmek mecburiyetinde kalmadığınız sürece bu duruşu sergilemeniz hem görev hem de sorumluluktur sizin için.
Bütün anlatmaya çalıştığım bundan ibarettir. Söylediklerimin de her daim arkasındayım. Kimseyi suçlamak ve sıfat takmak değildi amacım.

Ancak, tüm bunlarla beraber iyi niyetle de olsa sizi rencide etmişsem, özür dilerim.
Ayrıca, konunuzu asıl amacından saptırıp, farklı bir yöne çektiğim için de yine özür dilerim. Hakkınızı helal edin.

Son olarak, "eline sağlık abi, iyi etmişsin" diyen arkadaşlarıma gelsin. "İtidal her kapıyı açar".
Ender bey normal şartlarda söyledikleriniz de haklısınız,ama yapım bu yapıcak bir şey yok dediğiniz gibi şiddet hastalığı bende de olabilir ama şu yaşıma kadar kimseye kendimi ezdirmedim,herzaman haklının yanında oldum,bu tavırlarıma  anamda,babamda ,eşimde,arkadaşlarımda,karşılar ama benim haklı olduğumu da bilirler kimseye haksızlık yapmam,saygısızlık yapmam benden yaşı küçükte olsa bu böyledir.Ama bana saygısızlık,terbiyesizlik,ezme,yapıldığı zaman,kendime hakim olamıyorum ama biliyorumki ALLAH her zaman haklının yanında,o an karşımdakine bakmam tek kişimi,nedir ne değildir.Zurnada peşrev olmaz ,ne çıkarsa bahtına.İşte ben böyleyim.Allaha emanet olun.AMİN