0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 dizel auris aracımın servisten çıktıktan 1000km sonra yağ seviyesini kontrol ettim.maximum un yarım cm üzerine çıkmıştı.üzerinden 4000 km geçti yağ seviyesi hala aynı.artış yada eksilme yok.geçenlerde servis uyarı ışığı yandı.sonra söndü.servis dpf den olabilir diyor.konuyla ilgili bilgisi yada duyumu olan var mı?dpf sorunu ile ilgili 2 tane aracın İstanbul'a incelemeye gittiğini duydum.inceleme henüz bitmemiş.
Emin bey,Başlık ile yorum farklı gibi.Sizin sorununuz yag dolumunun fazla yapılmasına benziyor, başlıktan anlaşılan ise zaman ile seviyenin artması.Başlıgı uygun şekilde düzenlemeniz hoş olur.
Demek ki servis önlem alıyor.Çok doldur araba yağ yakmıyor olsun.
mehmet bey ben de servisten 1000 km sonra yağına baktım.çok az fazlaydı.hatta cetvelle ölçtüm yarım cm den az 3-4 mm fazla geldi.ama servisi aradım formen kafa mı karıştırdı.bakım dan 1000 km ye kadar mazot karışmış olabilir dedi.biraz fazla titizimdir.takıntı oldu neredeyse.ayrıca bir Toyota çalışanından da 2 tane dizel toyotanın incelemeye İstanbul'a gittiğini duydum.
mehmet bey ben de servisten 1000 km sonra yağına baktım.çok az fazlaydı.hatta cetvelle ölçtüm yarım cm den az 3-4 mm fazla geldi.ama servisi aradım formen kafa mı karıştırdı.bakım dan 1000 km kadar mazot karışmış olabilir dedi.biraz fazla titizimdir.takıntı oldu neredeyse.ayrıca bir Toyota çalışanından da 2 tane dizel toyotanın incelemeye İstanbul'a gittiğini duydum.
Buradan bir sonuca ulaştım.Dpf olmayan araç daha iyi.