Gönderen Konu: 1.4 Dizel Aracıma Bakımda Fazla Yağ Konuldu  (Okunma sayısı 5445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 Dizel Aracıma Bakımda Fazla Yağ Konuldu
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2015, 10:03:47 »
Keşke dpf olmasa ama maalesef.  Bu saatten sonra dizel araç şehir içinde ve kısa mesafede baş belası olacak.  Tek kontakt en az 20 km gitmek lazım ki problem çıkmasın.

Bende yaris almadan önce polo 1.2 tdı bluemotion alacaktım. Vw ustasını aradım şehir içi kısa mesefa düşük hızlarda kullanacaksan tavsiye etmem arabaya yazık edersin. Ama yine de alacaksan hafta da 1 otobana  çıkıp gazı köklemelisin dedi :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2015, 10:03:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 31, 2015, 10:13:58 »
Yağ seviyesine baktığınızda motor yağ ısısı ne?
 Araç tam düz zeminde mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 31, 2015, 10:30:51 »
Hakan bey düz zeminde kontrol yaptım.en son aracın dün verdiği uyarıda 35 km şehirler arası yol yapmıştım.yakıt almak için benzin istasyonuna girdim.işim hallolunca aracı çalıştırdım servis zamanı demek olan anahtar simgesi yandı.bekledim 10-15 dk yağı kontrol ettim.yağın sıcaklığı gayet normaldi.üstelik yoldada klimayı sürekli açmıştım ve araba 5 kişi ile doluydu.bu durumda bile motor normal ısıdaydı,aşırı ısınma söz konusu değildi.özellikle yağın ısısına ve motorun çok ısınıp ısınmadığına elimle baktım.sonra uyarıyı sıfırladım ve devam ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 01, 2015, 07:54:08 »
 Kastettiğim; sıcak motor yağının hacmi artar ve üst çizginin biraz üstünde görünmesi normal olur, eğer soğuk motorda üst çizgi sınır değerde ise yağ seviyesi. Ama aşırı beslemeli motorlarda fazla yağ istenen bir durum değildir. Motor soğukken ve düz zeminde yağ seviyesine bakmak iyi olur. Fazla yağ varsa da bertaraf edilmeli o fazlalık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 01, 2015, 11:53:37 »
motor soğukken de defalarca baktım(en geç 3 haftada bir  mutluku kontrol ederim).yarım cm kadar yüksek.bu gün servise götüreceğim.bilglsayarla da baksınlar.sonucu burada paylaşırım.cevap yazan herkese çok teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 19:24:37
bu gün servise gittim.yağ seviyesinde ki yükseklişi dpf rejenerasyonuna bağladılar.bilgisayarla kontrolleri yaptılar.dpf doluluğu %56 çıktı.ve temizleme sistemi gayet iyi ve normal çalışmış.servis zamanı uyarısı,zengin yakıt karışımından dolayı yanmış.zaten araç bilgilerini girince servis sisteminden ecu güncellemesi yapılması gerektiği çıktı. güncelleme yapıldı,her ihtimale karşı yağ ve filitre değişti.bu yazılım güncellemesi gerektiği için servis uyarı ışığının yandığını düşünüyorum.çünkü güncelleme kalibrasyon içinmiş,servis uyarısıda zengin karışım için yanmış. servislere iletilmiş araçların listesine göre güncelleme yapılıyor.benim araç listede vardı,iş emrinde direk çıktı.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 19:29:40
birde; dpf temizliğinin başladığını devir göstergesinden anlayacakmışız.devir rolanti zamanında 1000 de çalışıyorsa rejenerasyon başlamış demek oluyormuş.diğer markalardaki gibi her çalışmada dpf işareti ekranda yanmıyormuş.sadece çok yoğun kurum olursa yanıyormuş.sürücü rejenarasyonuyla sönmezse servise gitmek gerekiyormuş.