motor soğukken de defalarca baktım(en geç 3 haftada bir mutluku kontrol ederim).yarım cm kadar yüksek.bu gün servise götüreceğim.bilglsayarla da baksınlar.sonucu burada paylaşırım.cevap yazan herkese çok teşekkürler.
Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 19:24:37
bu gün servise gittim.yağ seviyesinde ki yükseklişi dpf rejenerasyonuna bağladılar.bilgisayarla kontrolleri yaptılar.dpf doluluğu %56 çıktı.ve temizleme sistemi gayet iyi ve normal çalışmış.servis zamanı uyarısı,zengin yakıt karışımından dolayı yanmış.zaten araç bilgilerini girince servis sisteminden ecu güncellemesi yapılması gerektiği çıktı. güncelleme yapıldı,her ihtimale karşı yağ ve filitre değişti.bu yazılım güncellemesi gerektiği için servis uyarı ışığının yandığını düşünüyorum.çünkü güncelleme kalibrasyon içinmiş,servis uyarısıda zengin karışım için yanmış. servislere iletilmiş araçların listesine göre güncelleme yapılıyor.benim araç listede vardı,iş emrinde direk çıktı.
Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 19:29:40
birde; dpf temizliğinin başladığını devir göstergesinden anlayacakmışız.devir rolanti zamanında 1000 de çalışıyorsa rejenerasyon başlamış demek oluyormuş.diğer markalardaki gibi her çalışmada dpf işareti ekranda yanmıyormuş.sadece çok yoğun kurum olursa yanıyormuş.sürücü rejenarasyonuyla sönmezse servise gitmek gerekiyormuş.