0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 yıldır sürekli yaptıgımdan sayısını hatırlayamadım, kusura bakmayınBen diyeyim 1000 kez, siz diyin 2000 kez boşa attım.
Hasan bey,Kesinlikle konuşacagız bunda bir sorun yok,Öncelikle boşa atın diye bir tavsiyem benimde yok, sadece tecrübelerim.Devam edersek,Boşa atıldıgında yağlamanın kesildigi bilgisi dogru degildir, örnek olarak yag degişimi videolarını izler iseniz, sogutucu radyat9rden geri dönüş hortumu sökülür yeni yağ konur ve motor boşta çalıştırılır. Bu sırada hortumdan eski yağın boşalması ve yeni yağın görsel gelmesi beklenir.Şanzımanın içinde direkt prizdirek'e bağlı pompa vardır. Prizdirek e bağlı oldugundan motor çalıştıgından sürekli devrededir.Mantık olarakta, siz D ye aldıgın8zda şanzımanda yağ basıncı ile vites seçiliyor, bu durumdada hatta basınç olmaz ise vites geçişi olmaz. Buda yağ pompasının devrede oldugunun işaretidir.Ama motor çalışıyor ise.
Buna bizzat şahit oldum, hatta marş aldırılmasıyla dahi o şanzıman yağı devirdaim olabiliyor. Bir de dikkatimi çeken yazın sıcağında manuel yarisim, şimdiki at mazdamdan daha geç ısınıyordu. Bunda zannediyorum, hem motorun hem de şanzımanın yağlarının radyatörde ısı transferinde bulunarak birbirlerini daha kısa sürede çalışma sıcaklığına çıkarmaları. Motor çalışırken yüksek hızda D'den N'ye alındıktan sonra tekrardan D'ye alınacağı zaman şanzımanın uygun vitesi seçmesini beklemek gerekir o zaman değil mi Ahmet abi?
Aracımın tam otomatik şanzumanında Cvt şanzumanlı astrada bilya sesi gibi sesleri duymak için bir çok kez boşa aldım bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum,aynen manuel araçta sıkıntı olmadığı gibi ..Sonuçta bu alışkanlık haline gelecek bir kullanım tarzı değil...
Cvt şanzımanlı Astra kısmını anlayamadım ben... Opel cvt şanzıman kullanmadı ki... Ben mi yanlış biliyorum. H kasada easytronic vardı o zaten cvt değil. Yeni kasa astra ve insigniada ise active select var, o da cvt değil, 6 ileri tam otomatik...
Benim aracımın şanzımanı DSG. Trafik ışıklarında beklerken veya uzun süreli bekleyeceksem N konumuna alıyorum. Bildiğiniz üzere DSG' de tork konvertörü yerine bildiğimiz baskı balata var. D konumunda uzun süreli beklemelerde debriyaj basılı iken şanzıman dişlileri dönmediği için şanzıman yağlanmıyor.Rampa inişlerinde manuel araçlarınızı da boşa atmayın. Şanzıman ana dişlileri tekerlek tarafından döndürülürken, dişliler mile bağlayan kısımlar dönmeyince yağlanmadığı için orta vadede şanzımanda ses, uğultu, ...vs. gibi şikayetler oluşuyor.Hatta youtube' da gearbox yazarsanız, açıklamalı videosu da var.