0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı kitapçıkta lpg de takmayın diyor ama
Sen yinede çok kullanma,Bende çok kullanmıyorum. Çünkü çok emin degilim.Manuel veya MMT olsa korkma at derdim de.
Lpg takarsanız araca zarar verirsiniz diyor ki uzun vadade zarar vermediği araç yok yani kitapçık doğru söylüyor.
Buna cevap veriri isem konu farklı yere gideceginden susma hakkımı kullanıyorum.
Sabit duruyorsaniz hareket etmiyorsaniz bosa alabilirsiniz ama bendeki toyotada (1.6 elegant benzin tam otomatik) eger araba d de ise ve tamamen durduysa arac halen ayagim frendeyse kendisi n ye atmis gibi tuketimi azaltiyor. 500-700 devire dusuyor arac n de de o kadar oluyor zaten. Ancak yokus asagi giderken arac az yaksin diye KESİNLİKLE bosa atmayin araci cunku bosa atinca araba kontrolu azaliyormus (tam nasil bilmiyorum ama kitapcikta bile yaziyormus galiba babam oyle dedi)
Arkadaşlar dediklerinizden çıkan sonuç hareket halinde kesinlikle N ye atmak yok. Durunca araç rahatlasın diye N ye atabiliriz . Zaten Katalogda yokuş aşağı gibi durumlarda motor frenini kullanmak için 3 e veya 2 ye atabilirsiniz diyor zaten bende atıyorum ve D de 3 küsür olan anlık tüketim vitesi düşürdüğümde 0 (sıfır) a yada sıfır küsürlere düşüyor. Şehir içi LPG de ortalama tüketim değerim 10.3 lt (100km) değer sizce iyi mi? daha aşağı çekilmiyor yeni aldığım goodyaer EGP leri daha takmadım belki onlardan sonra 10 lt düşer Bakacağız .
...Durunca araç rahatlasın diye N ye atabiliriz...
Birsey olmaz abi diyenler defalarca kez 120 ile giderken N ye atsin biraz bekleyip D ye gecsin de ispatlasin hipotezini.