Gönderen Konu: Tosunu Satmalı Mı ? Yaptırıp Devam Mı Etmeli ?  (Okunma sayısı 2565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Tosunu Satmalı Mı ? Yaptırıp Devam Mı Etmeli ?
« : Mayıs 29, 2015, 17:59:30 »
Arkadaşlar hafta içi Ankara Keçiören e yağan doludan haberiniz var az çok malum arabaları hep dolu izi yaptı bu beni arabamdan soğutur gibi oldu ama arama hiç kayamıyorum .İnternette o kadar ilan baktım ne benim ki gibi bakımlı nede düşük km re li araç yok olan varsa da fiyatlar ayyuka ulaşmış durumda .Şimdi içimden bir his arabayı bu şekliyle 2-3 altına sat 15-16 lık bir araç al bin diyor ama bir yandan da 1500-2000 civarında dolu hasarı düzelttirmeye vereceğiz istediğim gibi olacak mı onu da bilmiyorum yaptır binmeye devam et diyor .Lütfen değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Aracım 2006 Terra Sedan KAZA -BOYA-  DEĞİŞEN yok  bütün bakımları yetkili servis bakımlı yazlık kışlık lastiklerine kadar yeni aldım .Tek masrafı yakıtı ne yapmalıyım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Tosunu Satmalı Mı ? Yaptırıp Devam Mı Etmeli ?
« : Mayıs 29, 2015, 17:59:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Tosunu Satmalı Mı ? Yaptırıp Devam Mı Etmeli ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2015, 18:06:35 »
yaptirin gerekirse 3bin harcayin adam akili bir yerde yaptirin ikincieldeki araçlarin durumu belli tertemiz boyasiz degisensiz araciniz var  gerekirse istanbula geldiginizde burda bi yere yaptirin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2015, 18:26:37 »
Arkadaşlar hafta içi Ankara Keçiören e yağan doludan haberiniz var az çok malum arabaları hep dolu izi yaptı bu beni arabamdan soğutur gibi oldu ama arama hiç kayamıyorum .İnternette o kadar ilan baktım ne benim ki gibi bakımlı nede düşük km re li araç yok olan varsa da fiyatlar ayyuka ulaşmış durumda .Şimdi içimden bir his arabayı bu şekliyle 2-3 altına sat 15-16 lık bir araç al bin diyor ama bir yandan da 1500-2000 civarında dolu hasarı düzelttirmeye vereceğiz istediğim gibi olacak mı onu da bilmiyorum yaptır binmeye devam et diyor .Lütfen değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Aracım 2006 Terra Sedan KAZA -BOYA-  DEĞİŞEN yok  bütün bakımları yetkili servis bakımlı yazlık kışlık lastiklerine kadar yeni aldım .Tek masrafı yakıtı ne yapmalıyım

alacağınız aracın durumunun ne olduğunu bilemezsiniz...
bu araca masraf etseniz kendi bildiğiniz araca masraf etmiş olacaksınız. ve eskisi gibi rahat ve masrafsız bineceksiniz.....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2015, 18:27:55 »
Yücel bey öncelikle geçmiş olsun. Aynı bende sizin gibi çok hassasım anlıyorum. Burada da iki yıl önce yağan dolu araçları aynı yapmıştı ben bagaj da epeyce kilim  taşıyordum. Kafama dolu yeme pahasıma araca koşup üstüne sermiştim şükür kurtarmıştım Tabii Allah'dan aracın yakınındaydım.
   Bence ne yaptırın ne de satın böyle devam bir müddet sonra gözünür alışır. Şöyle düşünün satsanız 3-4 binlira aşağıya gidecek canım araba bu aracı uzun süre kullanmayıda düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ne zaman satsanız o zararı edeceksiniz ya yaptırarak yada satarken fiyatını düşürerek. Ama 3-4 yıl sonra sizin araç biraz daha yaşlanacak alıcı için bu tür sorunlar daha az göze batacak hatta aracın km si olsun temizliği olsun iyi olduğu için alıcıyı cezbedeceği için görmezden bile gelebilecek. Birde bir daha dolu yağarsa hiç kafanıza takmayacaksınız o da ayrı bir keyif.. Bence binin hem nazar değmez. 

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2015, 18:31:05
Ek olarak inanın 15-16 bin liraya piyasada neredeyse düzgün araç yok olanlarda 20 bin istiyor. zaten sizin araç 30 bin civarı bence değmez binmeye devam edin eski temiz araç bulmak çokkkk zor inanın sizde benim gibi hassasınız ki bizim gibi insanlar için neredeyse imkansız.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2015, 20:50:13 »
Dün Balıkesir Altan^daydım, Balıkesir'in bir mahallesine dolu yağmıs, neredeyse yumruk büyüklüğünde, serviste sadece toyota olarak 280 araç vardı, özel bir ekip gelmiş bunları düzeltmek için, birde e120 vardı, siz aklıma geldiniz, araç mahvolmuş, benek benek her yerinde vardı, bazılarının camları da kırılmış, yazık, Balıkesir'de etkilenen 1000 e yakın araç varmış :( , çok kötü bir durum Allah karşılaştırmasın.. Geçmiş olsun..
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2015, 21:15:14 »
Geçmiş olsun eğer kasa yükseltebiliyorsanız ve temizini alabilecek bütçeniz varsa yapın. Ama yoksa elinizdeki temiz araca masraf yapıp gönül ferahlığıyla binmeye devam edin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2015, 21:27:57 »
Tosunu satma kurban da satarsın. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2015, 21:41:00 »
Hocam benim hayat felsefem şudur: 2. Elde en iyi araç insanın kendi aracıdır. Çünkü herşeyini biliyor insan. Satarken zarar yenisini alırken zarar... sürekli kafanızda soru işareti; acaba bakımı zamanında yapıldı mi? Acaba Nasıl kullanıldı? Vb bir sürü soruyla uğraşmaya değer mi? Kazasız boyasız düşük kmli  aracını birisi neden satsın ki? Diyelim böyle bir aracı satan biri olsa bile inan ilana çıkmadan büyük bir ihtimalle çevresinden biri kapar o aracı. Bence bin aracına ve hiç kafana takma. Bunu çok iyi  yapan yerler var. Sonuçta bu konuda türkiyede çok iş yapan var ve dolayısıyla kalifeyeli insanlar vardır.  Sadece arayıp bulacaksınız. Lütfen satma arabanı. Sıfırinı alamayacaksanız bence kesinlikle satmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dervişlik bir dilektir. Dileyene düğün dernektir.
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2015, 21:41:55 »

Yücel Bey,

kesinlikle satmayın. Biraz kullanın, içiniz yine rahat etmezse iyi bir yerde (hatta gerekirse Balıkesire gidin:D) yaptırın güzelce. Ben de yeni araç aldım 2. el. Arç içi dışı tertemiz kaydeğer hiç kazası yok. Ama yok baskı balata yok lastik yok akü derken 1 500 TL verdim. Bence ne alırsanız alın en az 1000 masraf yaparsınız. Satan neredeyse hiç bir kişi bakımını yapıp satmaz, hatta tüm sıkıntıları erteler sonunda satar. Satarken de söylemez. Böyledir artık yurdum insanı....ve sonuçta yine de bilmediğiniz bir araba olacak elinizde. Severek kullanıyorsanız kesinlikle oyum: aynen devam:)

..bir de dolu hasarı resmi koyabilecek biri var mı? cahilliğimi bağışlayın ama galiba ben hiç görmedim...
2008 Avensis 1.6 Comfort (2015- ? ) 96bin- ?
1998 Honda Civic 1.4 LS (2009-2015) 70bin-115bin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2015, 22:31:35 »
Dolu yagmuru gecmiste benim de basima geldi. Eski oturdugumuz yerde dolu yagmaya basladi o sirada arabayi yikamistim camdan seyrediyordum. Ilk dolu dusunce ayagimin altindaki kilimi kaptigim gibi sokaga indim aracin ustune orttum. Tek hasar bende vardi bir iki dolu yedik kafaya ceviz buyuklugunde okadar. Ilk katta oturmanin faydasi. Tabi dolu gecince annemden fircayi yedim. Kilimi yikadim birde.[emoji12] [emoji12] [emoji12] Benim sahsi dusuncem.Kendi araciniz gibisi olmaz. Yaptirin aracinizi rahat rahat binin. Allah daha beterlerinden korusun. Eger model buyutmek veya sinif buyutmek gibi bir dusunceniz varsa masraf etmeden satin. Vesile olmus olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2015, 00:17:59 »
Bir kac foto alsakta hasar neymis gorsek ona gore yorum yapsak daha sağlıklı olur bence. Ben 2000tl icin satmam  ki hep ayni ornegi veriyorum ben mercedese 600tl fiyat aldim kocaman göçük boyasiz duzelttirmek icin. 2000tl neresi dedi neymis o kadar buyuk olan bakmis oluruz. Belki farkli yonlendirmeler yapilir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2015, 00:23:56 »
3000 TL pahalı değil mi ? Arabanın üstüne kripton dan süperman mı düştü ? Yahut meteor mu düştü ? Aslında resimleri olsa dolu izlerinin daha iyi olurdu...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2015, 12:04:26 »
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim aracım hayli kirli ve yağmur yağdığından resimden hiçbir şey anlaşılmayacağında temizlediğim gün yansıma altında resimlerini çekip atarım .Şu nu belirteyim aracımdaki göçükler çok aşırı büyük değil fakat işte izmi iz düzeltmek için her yerini sökecekler benim bu duruma içim gidiyor akşam eşimle oturduk 2 saat araçlara baktık ne alabiliriz diye 40-45 bin civarı binilecek temiz araç yok .25-35 civarı C segmenti araçlarda hem km releri almış yürümüş hem de birçok masraf gerektiriyor .Bende şuan ki şekliyle bir müddet binmeyi yazın duruma göre imkanlar doğrultusunda yaptırmayı düşünüyorum .Şimdi farklı eski araç alıp bir sürü para harcamaktansa kendi aracıma binerim .İnşallah 800-1000 tl gibi bir tutatara da yaptırabilirsem çok süper olur.Fikirleriniz için teşükkürler TOSUN la devam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2015, 12:27:47 »
Araçlar dayanıklı değil artık, R19 araç 13 yıl ne dolu gördü bir bilseniz , gram bir göçme çökme olmadı
Taş gibiydi
2000 de 10 milyara aldık 2013 te 10bine sattık :D

Tüp taktırın yaptırın devam edin

Bu kadar çabuk soğursanız yeni alacağınız araçta birşey olursa daha çok soğursunuz
Bildik araçla devam edin bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 30, 2015, 14:34:50 »
Binmeye devam etmekle en doğrusunu yapmışsın.
Geçen sene de benim başıma gelmişti
Dolu yağar yağmaz mutfakta ki kilim yolluğu kaptığım gibi Yaris'in üzerine örttüm.Zamanlamam mükemmeldi. :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2015, 17:52:42 »
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim aracım hayli kirli ve yağmur yağdığından resimden hiçbir şey anlaşılmayacağında temizlediğim gün yansıma altında resimlerini çekip atarım .Şu nu belirteyim aracımdaki göçükler çok aşırı büyük değil fakat işte izmi iz düzeltmek için her yerini sökecekler benim bu duruma içim gidiyor akşam eşimle oturduk 2 saat araçlara baktık ne alabiliriz diye 40-45 bin civarı binilecek temiz araç yok .25-35 civarı C segmenti araçlarda hem km releri almış yürümüş hem de birçok masraf gerektiriyor .Bende şuan ki şekliyle bir müddet binmeyi yazın duruma göre imkanlar doğrultusunda yaptırmayı düşünüyorum .Şimdi farklı eski araç alıp bir sürü para harcamaktansa kendi aracıma binerim .İnşallah 800-1000 tl gibi bir tutatara da yaptırabilirsem çok süper olur.Fikirleriniz için teşükkürler TOSUN la devam
Hakkınızda hayırlı olsun, inşallah yaptırdıktan sonra da eski keyifle binmeye devam edersiniz, fakat demişsiniz sökülecek her yeri, sökülsün sökülmesinden bir şey olmaz, bu kadar detaya inmemeye ve kafanıza takmamaya çalışın, içinize sinmesi dileğiyle..
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 30, 2015, 19:11:13 »
temiz araçlar için beklemeniz gerekebilir. bilinen birinden almak daha faydlı olur.
ama temiz aracınızla sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa devam etmeniz daha doğru olur.
Bir de iyi tarafından bakın. o hafif göçükler yakıt ekonomisini artırır  :P  :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2015, 20:16:36 »
yücel  bey çok profosyonel bir ekip var bu işi yapan çıkardıkları iş çok güzel.Fiyat ta uygun.Ankara da bu işi hakkıyla yapabilen biri yok anladığım kadarıyla.İki Corolla bir civic yaptılar izledim sıfır hata ile işin içinden çıktılar.Ankara daki ustalar gibi hem saçma sapan fiyat istemediler hemde çok süper iş çıkardılar
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2015, 11:24:02 »
Bu arada ben de Peugeot partner ile yola devam etme kararı aldım.
Akü,iki motor kulağı,silecek motoru ve triger seti(ne zaman değiştiği ile ilgili olarak her hangi bilgi yok :( ) değişim için gerekli masraflarım.Tahmini bin lira kadar bir masraf gerekiyor.
Kısaca Tosun ile yola devam  :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dervişlik bir dilektir. Dileyene düğün dernektir.
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2015, 11:42:22 »
ya valla çok merak ettim şu hasar görüntülerini. var mı fotosu olan???
2008 Avensis 1.6 Comfort (2015- ? ) 96bin- ?
1998 Honda Civic 1.4 LS (2009-2015) 70bin-115bin