Gönderen Konu: 2011 Corolla'ya BRC montajı  (Okunma sayısı 2049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 Corolla'ya BRC montajı
« : Mayıs 28, 2015, 00:38:52 »
Sevgili Arkadaşlar,
2011 1.6 comfort extra Corolla'ma 31bin km'de sonunda BRC kit taktırdım. 15 Mayıs tarihinde Muş'tan benzinli şekilde Trabzon-Rize vs karadeniz gezisi yaptım. ilk depoda 32 kuruş, ikinci depoda 35 kuruşa geldi, her iki yakıtı da OPET'ten aldım, devirli ve klimalı kullandım.
19 Mayıs tarihinde Muş'a evime geldim. Daha önce forumda lpg'yi nerede taktıracağıma dair görüş sormuştum. Arkadaşların da önerisi üzerine üşenmeyip 350 km yol teperek 20 Mayıs'ta Mardin Kızıltepe'ye ESAŞ LPG'ye, çoğunluğun bildiği ismiyle İnayet Usta'ya gittim. Saat 11 gibi başlayan BRC montajı 4 gibi bitti, ince ayarlar vs saat 6 gibi sanayiden ayrıldım. Montaj süresince dükkanın üst katındaki misafir odasında serin serin uyudum. Kablosuz internet şifrelerini istedim, öylece oyalandım.
Aracın başında durmadım, fotoğraf çekmedim, İnayet Usta'nın ekibi montajı yaptı, özellikle Faysal ismindeki uzun yıllardır çalıştığı elemanı yakından ilgilendi, ekip montajı tamamlayınca önce 20 TL'lik lpg aldık. Ardından İnayet usta ben dükkandayken Faysal ile yaklaşık 20 25 km gezip geldiler, yolda ince ayarlarını yaptıklarını söylediler. Dolum girişini tamponun altına güzel bir yere koydular.
47 litrelik simit tank takıldı, 35 37 litre civarı gaz alıyor. İlk doldurduğum depo klima çoğunlukla açık vaziyette ve 3bin devirin fazla altına inmeden 366 km götürdü, ne kadr gideceğini hesap etmek istediğim için doldurmadım. Antebe 100 km kala lpg bitti, Antepte tekrar doldurdum ve 100 km de 10 litre yaktığını gördüm. sonraki depom 411 km de tükendi
İkinci dolduruşumdan sonra otobanda genelde 120-130 zaman zaman da 140 civarında sabitleyerek klimayla kullandım. Açıkçası biraz da zorladım. Rampalarda dahi 3bin devirin altına düşmedim. İskenderun'da ve Hatay'da şehiriçi çok gezdim. Sonraki 4 5 dolduruşta bu şartlarda 9 litre civarı yaktığını gördüm. Aygaz'dan 2.06ya doldurduğum düşünülüğünde 18 kuruşa geliyor.
Usta aracın ecu'suna bağlantı yaptıklarını, aracın anlık tüketim göstergesinin yüzde 5 yanılma payıyla lpg tüketimini göstereceğini söyledi.
Performans düşüklüğü hissetmedim. Araç eskisi gibi. Faysal usta yüksek devirde kullanmanın bir zararı olmadığını, depoyu tam doldurmamamın iyi olacağını 3-5 litre eksik olursa daha iyi olacağını, 10bin kmde bir filtre değişeceğini, ilk bin km'de bir kontrole girmem gerektiğini söyledi, ancak ben 1000 km kontrolünü yaptırmaya fırsat bulamadım.
1800 TL fiyat ödedim.
Neticeten araca lpg'yi iyi ki taktırmışım diyorum, yüksek devirde, full klimalı kullanmama rağmen ilk depo haricinde hep 9 litre yaktı. yüzde 40-45 civarı bir tasarrufum oldu.  İnayet usta misafirperver, ekibi saygılı ve hoş insanlar. Gayet özenli çalışıyorlar. İnayet usta sadece ince ayarları yapıyor ve ara ara gelip bir sorun olup olmadığını kontrol ediyor. Ekip de zaten yüzlerce montaj yapmış, ustanın yönlendirmesine çok ihtiyaç duymuyorlar.
Bu vesile ile İnayet Usta'ya ve ekibine teşekkür ediyorum.
2011 Corolla Comfort Extra

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla'ya BRC montajı
« : Mayıs 28, 2015, 00:38:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla'ya BRC montajı
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2015, 00:50:44 »
Önceki.aracimi  esaş lpg yapmıştım.
İnayet gerçekten iyi ustadır.5 yıl sorunsuz.kullandım.esas usta faysal değil.kısa boylu ismini.unuttum davut.olabilir o.Faysal.iyi tanirim.oda beni iyi tanır.9 yıl kızıltepe de çalıştım.iyice haşır  neşir olmuştuk.iyi günlerde kullanın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2015, 10:15:07 »
Güle güle kullanın umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız .Bende çok düşündüm lpg işini ama bir türlü karar  verip taktıramadım .Çok ta araç kullanmadığım için hala da pek düşünmüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kilometre: 83000
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2015, 10:54:32 »
Güle güle kullanın umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız .Bende çok düşündüm lpg işini ama bir türlü karar  verip taktıramadım .Çok ta araç kullanmadığım için hala da pek düşünmüyorum
ben de aynı durumdayım :)
hayırlı olsun güle güle kullan.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2015, 11:03:21 »
İyi günlerde kullanın,yılda 10000km ve üzeri yapılıyorsa kesinlikle tavsiyemdir Lpg ye karşı antipatisi olanlar Lpg teknolojisi artık eskisi gibi değil .Yılda 10000km altında yol yapıyorsanız lpg dönüşümüne ve dizel araca fazla para vermeyin derim,ama lpg li araçı satarken fayda sağlayabilir yeterki kaliteli kit olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2015, 11:33:29 »
Sevgili Arkadaşlar,
2011 1.6 comfort extra Corolla'ma 31bin km'de sonunda BRC kit taktırdım. 15 Mayıs tarihinde Muş'tan benzinli şekilde Trabzon-Rize vs karadeniz gezisi yaptım. ilk depoda 32 kuruş, ikinci depoda 35 kuruşa geldi, her iki yakıtı da OPET'ten aldım, devirli ve klimalı kullandım.
19 Mayıs tarihinde Muş'a evime geldim. Daha önce forumda lpg'yi nerede taktıracağıma dair görüş sormuştum. Arkadaşların da önerisi üzerine üşenmeyip 350 km yol teperek 20 Mayıs'ta Mardin Kızıltepe'ye ESAŞ LPG'ye, çoğunluğun bildiği ismiyle İnayet Usta'ya gittim. Saat 11 gibi başlayan BRC montajı 4 gibi bitti, ince ayarlar vs saat 6 gibi sanayiden ayrıldım. Montaj süresince dükkanın üst katındaki misafir odasında serin serin uyudum. Kablosuz internet şifrelerini istedim, öylece oyalandım.
Aracın başında durmadım, fotoğraf çekmedim, İnayet Usta'nın ekibi montajı yaptı, özellikle Faysal ismindeki uzun yıllardır çalıştığı elemanı yakından ilgilendi, ekip montajı tamamlayınca önce 20 TL'lik lpg aldık. Ardından İnayet usta ben dükkandayken Faysal ile yaklaşık 20 25 km gezip geldiler, yolda ince ayarlarını yaptıklarını söylediler. Dolum girişini tamponun altına güzel bir yere koydular.
47 litrelik simit tank takıldı, 35 37 litre civarı gaz alıyor. İlk doldurduğum depo klima çoğunlukla açık vaziyette ve 3bin devirin fazla altına inmeden 366 km götürdü, ne kadr gideceğini hesap etmek istediğim için doldurmadım. Antebe 100 km kala lpg bitti, Antepte tekrar doldurdum ve 100 km de 10 litre yaktığını gördüm. sonraki depom 411 km de tükendi
İkinci dolduruşumdan sonra otobanda genelde 120-130 zaman zaman da 140 civarında sabitleyerek klimayla kullandım. Açıkçası biraz da zorladım. Rampalarda dahi 3bin devirin altına düşmedim. İskenderun'da ve Hatay'da şehiriçi çok gezdim. Sonraki 4 5 dolduruşta bu şartlarda 9 litre civarı yaktığını gördüm. Aygaz'dan 2.06ya doldurduğum düşünülüğünde 18 kuruşa geliyor.
Usta aracın ecu'suna bağlantı yaptıklarını, aracın anlık tüketim göstergesinin yüzde 5 yanılma payıyla lpg tüketimini göstereceğini söyledi.
Performans düşüklüğü hissetmedim. Araç eskisi gibi. Faysal usta yüksek devirde kullanmanın bir zararı olmadığını, depoyu tam doldurmamamın iyi olacağını 3-5 litre eksik olursa daha iyi olacağını, 10bin kmde bir filtre değişeceğini, ilk bin km'de bir kontrole girmem gerektiğini söyledi, ancak ben 1000 km kontrolünü yaptırmaya fırsat bulamadım.
1800 TL fiyat ödedim.
Neticeten araca lpg'yi iyi ki taktırmışım diyorum, yüksek devirde, full klimalı kullanmama rağmen ilk depo haricinde hep 9 litre yaktı. yüzde 40-45 civarı bir tasarrufum oldu.  İnayet usta misafirperver, ekibi saygılı ve hoş insanlar. Gayet özenli çalışıyorlar. İnayet usta sadece ince ayarları yapıyor ve ara ara gelip bir sorun olup olmadığını kontrol ediyor. Ekip de zaten yüzlerce montaj yapmış, ustanın yönlendirmesine çok ihtiyaç duymuyorlar.
Bu vesile ile İnayet Usta'ya ve ekibine teşekkür ediyorum.

bende de aynı araç var. 10 gün önce bafrada BRC taktırdım. tam uzun yolda deneme fırsatım olmadı, ben size göre daha sakin bir kullanıcıyım yaklaşık uzun yolda 1 lt gaz ile 13 km gidiyor. 100/13 = yaklaşık 7,7 LT geliyor. burda LPG pahalı 2.51 kr. bende 1800 e 9 taksit yaptırdım fakat yağınıda onlar değiştirdi Mobil ve Castrol vardı ben castrol tercih ettim. 5-30 tam sentetik.

15 gün sonra ist. gidecem yakıtını tam olarak uzun yolda ölçerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2015, 12:10:00 »
Hayırlı olsun .Aracınız dizellerin tasarrufunu yakalayacak .Biraz uygun olsaymış LPG nin lt si.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2015, 12:12:27 »
Uzun yolda benzinde hiçbir zaman 6 litreyi geçen tüketimim olmadı. Şehir içinde de az kullandığım için lpg işine cesaret edemedim hiç.  İnşallah sıkıntısız kazasiz belasız binersiniz .
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2015, 13:09:24 »
Aracın tasarruflu olduğunu anlayıp daha sık bineceksiniz,şehir içi ,dışı.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2015, 20:32:49 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Doğu görevim iki ay sonra bitmek üzere, gezemediğim birkaç yeri de gezip öyle ayrılacağım artık.
2011 Corolla Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2015, 21:13:41 »
Uzun yolda benzinde hiçbir zaman 6 litreyi geçen tüketimim olmadı. Şehir içinde de az kullandığım için lpg işine cesaret edemedim hiç.  İnşallah sıkıntısız kazasiz belasız binersiniz .

yol güzergahına göre değişiyor. benimde bazen 5.7 lere bile iniyordu fakat genelde 6.5 civarındaydı. Sizde sakin bir kullanıcısınız galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2015, 21:35:28 »
yol güzergahına göre değişiyor. benimde bazen 5.7 lere bile iniyordu fakat genelde 6.5 civarındaydı. Sizde sakin bir kullanıcısınız galiba.
Yani uzun yolda sakin kullanıcı olmak pek mümkün değil ama şehir içi gayet sakin kullanırım. Uzun yolda en son Ist-Ankara arasını 5.2 , dönüşü de 5.4 ortalama ile tamamladım. 100 km/s in altına hiç düşmedim 120'yi de geccmedim sollamalar hariç. Tabi lastik basınçlarinin etkisi cok fazla. 32 barla 5.7 olan ortalamam lastik basınçlarini 36 yapınca 5.2 'ye düştü tabi bunda hava sıcaklığınin da etkisi olabilir. Ayrıca söylemeyi unuttum yol boyunca %90 klimam açıktı. Giderken yalnizdim .Dönerken iki kisi bagaj artı arka koltuklar doluydu [emoji3]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2015, 21:45:21 »
5.2 çok çok iyi bir değer. Ben hiç o değerleri görmedim , 5.7 nin altına inemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2015, 21:52:53 »
5.2 çok çok iyi bir değer. Ben hiç o değerleri görmedim , 5.7 nin altına inemedim.
Abi benim aracım 1.33 onun farkıda olabilir. Ama rampalarda falan acımam yani yoksa ömrünü yiyor zaten [emoji3]  Dedigim gibi bu değer tek kişi ve 36 lastik basınçlariyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2015, 22:42:10 »
hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın, hondalardaki gibi yakıt dolum yeri benzin kapağının içine yapıyorlarmıki acaba?altta hiçbir kısım gözükmüyor böylelikle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2015, 09:41:47 »
Benim araçta da BRC var memnunum
Önceki aracımda da (2006 sol) BRC vardı 5 buçuk yıl kullandım çok memnundum.
Bir öncekide (2000 terra sp.) BRC vardı 3 buçuk yıl kullandım ondanda çok memnundum.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2015, 11:48:03 »
@ABDÜLKERİM KARDAŞ (30936) Güle güle kullanın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2015, 11:51:03 »
Brc iyidir güle güle kullanın ,daha önce taktırıp denemiştim 40000km kadar ,şimdiki aracıma ise Prins taktırdım 12000km oldu maşallah diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kilometre: 83000
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2015, 14:53:32 »
bugün ben de ayar otogazı arayıp fiyat sordum. istemiyorum ama benzin dayanmış 5 tlye, kendimi mecbur hissediyorum artık. bayramda da yozgata gidilecek. benzinle iliğimi kemiğimi sömürür :D gitmeden taktırayım diyorum. brc için 1900tl fiyat verdiler. taktıranlar ve bu işi yapanlar bilir, fiyat nasıl sizce? bir de brc nin hangi modelini taktıracağım? konuya uzak olduğum için kazıklanmak istemiyorum.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2015, 15:12:26 »
bugün ben de ayar otogazı arayıp fiyat sordum. istemiyorum ama benzin dayanmış 5 tlye, kendimi mecbur hissediyorum artık. bayramda da yozgata gidilecek. benzinle iliğimi kemiğimi sömürür :D gitmeden taktırayım diyorum. brc için 1900tl fiyat verdiler. taktıranlar ve bu işi yapanlar bilir, fiyat nasıl sizce? bir de brc nin hangi modelini taktıracağım? konuya uzak olduğum için kazıklanmak istemiyorum.

Forumumuzun üyesi brc yetkilisi var. Brc ile ilgili her şeyi kendisine sorabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."