0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabadan soğudum de ben bu arabaya ne zaman binsem kaza aklıma gelecek de... Benim arkadaş bu şekilde konuşarak baya ikna edici olmuştu. Hayıslı olsun hakkında
Senin arabanın sıfırı zaten 51750 TL.24 bin TL yarısı kadar bir şey.Bu eksper bir şekilde aracı pert'e çıkarır ama nasıl?
Anladığım kadarıyla hasar bedeli araç fiyatının %60'ını geçmediği için sıfır klozu çalışmayacak.. %40'ın üzerinde olduğu için aracın 2.el bedelini size teklif edecekler, sanıyorum burda pazarlık şansınız oluyor.. Eğer istediğiniz rakamı alamazsanız, karşı tarafın kusurlu olması durumunda hasar tazmini için oraya da dava açabilirsiniz..
aynen öyle durum.aracın 2. el klozu tanımına uyuyor şuan benim araç.değer kaybını alırsam arabayıda alırım dava sonuçlanana kadar binerim 4-5 ay neyse süreç sonrada yine sıfırını alırım diye düşünüyorum.ama ilginç olan internete baktığımda aracın 2. el fiyatı 50.000 tl civarı sıfırı zaten51.750 neye göre ikinci el fiyatı belirleyecekler cok merak ediyorum.
o siteye bakarak belirlemeyecekleri kesin.. Milletin elinin ayarı yok, sıfırının üzerinde fiyat yazan çok araç ilanı gördüm ben orda
Exper muhtemelen turkiye capinda araciniza en dusuk teklif veren 3 galeriyi bulup o galerileri referans gosterecektir.
Araç bedelini nasıl kaskolar iken belirliyor ise,Öderkende aynı şekilde resmi bir kanattan belirlemeli.Bu iş içinde Türkiye Sigorta Reasürans adında bir sistem kurulmuş ve araç degerlerini sigortalar için sürekli güncel tutmaktadır.http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
o listede kasko değeri 20bin bizim araç için ama 20000e bizim araçtan temiz bulmak mümkün değil kasko düşük değer biçiyor araçlarımıza yada piyasa aşırı yüksek