0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dış görünüşte ve donanımda herkesin farkedebileceği farklılıklar var. Motor kısmında da iyileştirilmiş parçalar kullanıldığını biliyorum.Sorudan fazla bir şey anlamadım işin aslı. Neyi öğrenmek istiyorsunuz ? Aklıma gelen farklılıkların bazılarını yazayım.Motor kısmına geçilince, makyajlılarda gaz teli yok, elektronik sistem var. Motor gücü aynı fakat iyileştirilmiş parçalar kullanılmış. Yağ yakma problemi ortadan kalkmış.Egzoz sistemi makyajlı kasalarda daha yukarıda, bizimkilerde egzoz tutucuları kopmuş gibi duruyor. Ayriyetten egzozun geçtiği kısımlar daha farklı.Makyajlıların yan aynaları daha büyük, daha geniş açılı. Direksiyon sisteminin makyajlılarda değiştiğini, bu sebeple tıkırtı probleminin baş gösterdiğini düşünüyorum.
teşekkürler arkadşalr.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 18:54:502005 düşünüyorum Yüksel,o kadar para rektefiye işine bana çok geliyo,kesin bişey yok ama aklımdan geçiyo.
Gerçekten en mantıklısı o olur. Zaten işin en önemlisi, motor yaptırmaya kalksanız bile iyi bir usta bulabileceğinizin garantisi yok.Bir kucak para döktükten sonra tekrar yağ eksiltmesini kaldıramazsınız. Aracınızı satıp, üzerine maksimum 3-4.000,00 TL eklediğinizde sizi tatmin edebilecek makyajlı E12 bulursunuz.
2001 corolla vardı hep bagajda yağ ile beraber geziyordum. 2003 1.6 sol sedan aldım yağ yakma eksilme yok. çok memnunum.
benim araç 2006 model hb 1.6 vvt-i ve 7 bin km gibi bir mesafede belirgin bir yağ eksiltme yapmadı. Genel bir sorun olduğunu sanmıyorum
2002 e12 kullanıyorum 8 senedir. 80000de aldım 190000km yi buldum. Yag yakıyor doğru. Ama saglikli bakılır temiz binilirse aşırı yag yaksa sanırım 8 sene bu kadar km yapmazdım 10000de 2lt yakiyorum. Uretimden kaynaklı bir hata. 8 senedir ne artti ne bisey oldu.
Tavsiyelerin nelerdir Ogün kardeşim,kontrolleri kaç km de bir yaparsın mesela,yağ ekleme haricinde yapmış olduğun ekstra bişey var mı başka kontrol vb.teşekkürlerMesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2015, 23:56:34Kullandığın yağ vizkozitesi nedir Ogün?
8 senedir bir fiil 10w40 kullandım en ufak bir artış yaşamadım ama kışları ilk çalıştırdığımda gicik oluyordum. Bu sene 5w50 ile kullanmaya devam etme kararı aldım. Iyice bir temizlettim ve restore markali(bor katkısı degil belirtiyim sadece bakım ce onarım maddesi) bakım onarım ürünü attım arkasindan 5w50. Cok tereddutle girdim bu ise fakat bekledigimden daha memnunum. 3kez degisim yapinca daha da iyi olcak gibi.performans olarak kesinlikle daha iyi.10w40 i 8000km de degistirirdim. Bunuda 12000de degistirirm.aracimda bir fiil 8 senelik lpg var. Lpg de asla yormam cok dik yokuslar dahi.yag yakan arabadada tavsiye etmem ben sahsen.tek yaptigim severek kullanmak yormamak ve tag kontrolunu eksik etmeyip 2000-3000km once yağı degistirmek. Mobilden asla şaşmam onuda ekliyim.