0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5-30 eneos'e ne dersin,bizim araca lpg 172500 de takıldı,araç şu an 176400 de,üzerindeki yağ 10-40,eklediklerimde aynı vizkoziteli,yokuşlarda benzine mi geçiyorsun?
Ben de 2002 model Corolla kullanmıştım. Fena yağ yakıyordu. Her bin km de 1 lt kadar. Hatırladığım kadarıyla 2001-2002 yıllarında geliştirilen yeni motorlarda yakıt ekonomisi için kullandıkları ultra hafif pistonlar yüzünden olan bu yağ yakmayı y.servisler ücretsiz onarmışlar. Tabii anlaşılan bazıları bu onarımdan faydalanmamış muhtemelen. Ben Bor power gibi bi sürü şey denedim ama hiçbiri işe yaramamıştı. Sadece Mobil 1 tam sentetik 10w-60 yağını kullanarak nerdeyse yarı yarıya azaltmıştım. Bunun haricinde hiçbir sorun çıkartmayan iyi bir araçtı.
Bu konuyla ilgili epey araştırma yaptim ercument arkadasimizida davet edicem birazdan. Ama bu aracın yag yakiyor ise 5w30 yag hic uygun gelmez. Bide ben sahsen mobilden sasmam. Sadece motul diye bir yağı da duydum. Bu iki yag disinda aracima yag koymam. Cok dik rampaları evet lpg de çıkmam asla yani. Sabit sehir ici 90 sehirler arasi 120km. Arasira lpg yi ayda 1 kapatir benzinle biraz sikistirir sonra yavaslar tekrar lpg ye gecerim. Ama 5w30 vs tavsiye etmem eneosda oyle cunku kullanmadım. Ama birdaha 10w40a donmem sanirim 5w50 daha iyi geldi tavsiyeederim ama ilk yag degisimiyle sinirli kalmayin birkac bekleyin derim yapacak olursaniz
Bizim ercumentle konusmadigimiz konu kalmadı o yuzden[emoji1]
bu arabalar astra gibi değil,astra anında belli ederdi bu tip sorunu,bunlarda çekiş vb hiçbir sorun yok,yağıda ekleriz artık zaman zaman,lpg filan da o kadar fark etmiyo
bi kere atışmıştık kendisiyle bu yag yakma konusu yüzünden yağ yakmiyor sandım bende onun araba
Avantajida var [emoji4]
yag yakmanin mi , ben en son kavga ediyodum 5w30 mu 10w40 mi diye tamirciyle bidahaki sefere yagi ben almaya gitcem motul un spor araçlar için yagi var al len bunu kullan diycem
O konuda direk ercumentten destek almani tavsiyeederim ama kacti senin km simdi
avantajı benzin-gaz yerine yağ yakması mı?
94 bine yeni ayak bastik abi yakinda devir için gidicez tamirciye babama söyledim , kadoil 10w40 için bir yorumun var mi yoksa sende arkadaşlarim gibi kadoil sanada iyi gelecek diyip dalgaya mi vuracan [emoji38]
Yaaa gözünü seveyim gidin mobil alın yaaa [emoji4] yag yakmiyorsa sentetik 5w30dan sasma derim ama.
yok abi ben motorsikleti bakima verdim işgüzarlar ellerinde kadoil var diye onu koymuşlar halbuki castrol koyulmasi gerekiyordu aklima çok takildi adam ayni yag falan diyip durdu lanet olsun diyip çiktim
Mobil castrol motul. Secim senin aksini duymak istemiyorum bak [emoji4]