Gönderen Konu: 2014 corolla 100 km hızdan sonra ıslık (rüzgar?)(balata?) sesi. (yardım)  (Okunma sayısı 9721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
benden ücret talep ettiler
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
araçtaki balata değişimi için ücret talep ediyorlar mı

Yetkili servis (Nataş) ön balataları bedelsiz değiştirdi, bülten gelmiş şikayeti olanı değiştiriyorlar. Yarın uzun yola çıkıyorum bakalım ses gelecek mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Aynı ses aracımda mevcuttu.10 bin bakımda ilettim hava kanalı açtıklarını söylediler.Şuan yaklaşık 1700 km yol yaptım herhangi bir ses yok.İnşallah tekrarlamaz.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Aynı ses benim aracımda da vardı. benim kulaklarda sorun olduğu için eşim duyup söyleyene kadar fark etmedim. sonradan müzik sesini kapatıp dikkatli dinleyince duydum. ama hiç önemsemedim yola devam ettim.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
balataya mı hava kanalı açılldı diske mi?
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
merhaba  arkadaşlar murat beyin videosunu yüklediği sesi bende geçen bayramda memlekete giderken duydum ve dönüşte servise gittim ( toyota alj ist yolu üzeri) şikayetimi dile getirdim ve sesi dinletttim balata degişimi yapacaklarını fakat üzerindeki balatalardan değil üzerinde daha fazla hava kanalı olan bir balata takacaklarını vee bu ayın 15 den sonra gelecegini söylediler bende bu sesin sebebini sordum şuan üzerinde olan balataların hava kanallarının yetersiz oldugu belli bir süre sonra balata tozlarından kanalların tıkandığını bu yüzden o sesi yaptığını söylediler garantiden değişimi yapacaklar sonucu yine sizlerle paylaşacagım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 87800
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aynısının tıpkısı bende var ama bu kadr yüksek değil servise baktırmam gerek
2013 Corolla 1.33 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Bu tip şikayeti olanlara "park kırma" denilen bir yöntemi uyguluyormuş servis şikayeti olanlar ücretsiz hallediliyor.

Aytaç, Balataya uygulananın ismi pah (köşe) kırma'dır, sorun malzeme de yada malzeme uyumsuzluğu (disk-balata arasında) pah kırmak da sorunu çözmeyebilir, bazı ustacıklar da sesin sebebi toz diyerek kıl testere ile balataya toz kanalı da açıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aytaç, Balataya uygulananın ismi pah (köşe) kırma'dır, sorun malzeme de yada malzeme uyumsuzluğu (disk-balata arasında) pah kırmak da sorunu çözmeyebilir, bazı ustacıklar da sesin sebebi toz diyerek kıl testere ile balataya toz kanalı da açıyor.

Düzeltme için teşekkür. Servis balata sorunu çözümü için merkezden alınan kararın bu yönde olduğunu söyledi, bu sorunla giden arkadaşlar bilsin istedim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Düzeltme için teşekkür. Servis balata sorunu çözümü için merkezden alınan kararın bu yönde olduğunu söyledi, bu sorunla giden arkadaşlar bilsin istedim.

Estağfirullah, Merkezden alınan bir karar olursa yazılı Servis Bülteni şeklinde gelir, servis teknik birime "bu şikayetlerle ne yapacağız" diye sorarsa şifahen "yapacak bir şey yok, temizleyin pah kırın, gönderin" cevabını almış olabilir, kısacası bu sorunla karşılaşan arkadaşlar "sorunum çözülecek" diye pek umutlanmasınlar demek istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 87800
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim ... Sesin ne olduğunu nereden geldiğini bir türlü anlamamıştım forum da görünce hemen konya otojene gittim durumu anlattım onlarda bu konuda bülten yayınlandığını söyleyip incelemeden sormadan hemen garantiden balataları değiştirdiler sorun çözüldü sanırsam . Toyota gerçekten büyükmüş öyle eğip bükmeden müşterinin canını sıkmdan güven duymaları vesorunu halletmeleri muhteşem bence. Teşekkürler Toyota

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2015, 20:47:12
Bu arada servis sorun çıkarır yada olumsuz tavır takınırsa toyota müşteri ilişkilerine bir mail çakın servis sizin peşinizden koşar. Arkadaşlar pah kırma falan diye bir şeyler yazmış Valla 320 liralık balatayı bana ikinci bir şey dedirmeden kendileri garantiden değiştirdiler öyle teste falanda çıkarmadılar sadece forumdaki videoyu dinlettim 1 saat içinde balatayı değiştirip  arabayı teslim ettiler
2013 Corolla 1.33 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "mütemadiyen fütursuz"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, aracımda 100 km hızdan sonra veya o km aralıklarında rüzgardan mıdır bilmiyorum ıslık sesi gibi bir ses geliyor, bip sesi gibi.. böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Bu ses neyden kaynaklanıyor olabilir? Video da çektim linki: https://www.youtube.com/watch?v=Gi2n5qiPhrg&feature=youtu.be
Aynı sorun bende de vardı, servise gittim ses gelince hafif frene dokunun diyorlar, degistirmeye yanasmiyorlar. Eger baski yaparsaniz hava kanalli balatalar ile degisim saglayabilirsiniz. Ben taktırttım zorla rahat ettim :)