0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Şehiriçi denince akla ne geliyor bilmiyorum ama ortalama hız ve yakıt durumunu verirseniz daha çok yardımcı olursunuz.Benim araç şehiriçi 9 da yakıyor, 7- 7,5 litrede. Kullandığım güzergah ve trafik durumu bunu değiştiriyor. Ortalama hızım 10 km yi geçmediğide oluyor. Bazende 28 km olabiliyor.Cvt şanzıman kullanmış biri olarak cvt şanzıman dur kalkı sevmez. Yakıt göstergesi sizi üzer şehiriçi trafiği yoğun ve dur kalkı çok olan yollarda.Hiç unutmam şehiriçi 1 km lik yolda ortalama yakıt grafiği 30 litrenin altına hiç düşmemişti.[/quoteaynı aracatan bende de var arabanın göster tablosu 9 gibi(8,8-9,4 )arası değişiyor .. sizin arac yakıt bakımından nasıl oluyorda daha az yakıyor ...
Yakıt bakımında uzun yolda tek kişi 5 litrede gördüm daha fazlada gördüm önemli olan gaz pedalına basma gücünüz Şehir içinde sıkıntı etmeyin, bir depo ile kaç km yaktığını kaç kuruş yaktığını hesapladınız mı?
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mayıs 14, 2015, 09:56:12Merhabalar,Şehiriçi denince akla ne geliyor bilmiyorum ama ortalama hız ve yakıt durumunu verirseniz daha çok yardımcı olursunuz.Benim araç şehiriçi 9 da yakıyor, 7- 7,5 litrede. Kullandığım güzergah ve trafik durumu bunu değiştiriyor. Ortalama hızım 10 km yi geçmediğide oluyor. Bazende 28 km olabiliyor.Cvt şanzıman kullanmış biri olarak cvt şanzıman dur kalkı sevmez. Yakıt göstergesi sizi üzer şehiriçi trafiği yoğun ve dur kalkı çok olan yollarda.Hiç unutmam şehiriçi 1 km lik yolda ortalama yakıt grafiği 30 litrenin altına hiç düşmemişti.[/quoteaynı aracatan bende de var arabanın göster tablosu 9 gibi(8,8-9,4 )arası değişiyor .. sizin arac yakıt bakımından nasıl oluyorda daha az yakıyor ...Ali ÜLGER Bey,Benim eski aracım 2013 corolla mds advance dı. Şimdi auris 1.6. manuel touch var. Cvt şehiriçi özellikle dur kalkın çok olduğu yerlerde daha fazla yakıyordu. Bu yüzden manuel vites aurise geçtim. Yerine göre şehiriçi 9,5 (cvt) yakıyordu yerine göre 7-7,5 litre. Trafiğin akıcılığına göre. Göstergeyi sıfırlayıp denedim.
Afşinden Kahramanmaraşa giden yolda 4 kişi bagaj dolu babamın kullanımı ile 4.8 gittik benzinli araçla