Gönderen Konu: Yeni Corolla 1.6 Advance Multidrive S CVT - 2013 Kasim cikisli  (Okunma sayısı 4130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaslar,

Araci 2013 kasim ayinda teslim aldim. Su anda 13 binlerde. 10 bin bakimina gittigimde aracin sehir ici yaz aylarinda 9-10 lt yaktigini kis aylarinda 11-12 yaktigini bunda bir sikinti olup olmadiginida kontrol etmelerini istedim. Kontrol ettik yakit sarfiyatiniza etken yanma, atilan eksoz vs biseyler soyledi degerleriniz normal dedi. Tuketim range degerlerinizi sifirlicam bir sure kullanin yine gozlemleyin dedi. Tekrar gozlemledim ama yine durum ayni 9-10 lt yakiyor hatta 10.5 bile goruyorum. Ortalama bir kullanim seklinde bu cok fazla diye dusunuyorum. Pedalda yumurta var seklini bile denedim ama sonuc 8.5 lt seviyelerinde. Toyotayi aradim boyle boyle dedim. En yakin servisten kayit actirin inceleme baslatalim dediler dun ama bir nane olur mu bilmem.

Bu siralar LPG dusunuyorum LPG %40 tasarruf deniyor ama yakit olayinda bisey varsa lpg ye gecince hic bakmicaklar bu sefer. Ayrica bir arkadasima da vesile oldum aynindan aldi. Onun ortalama kullanimda 7 lt seviyesinde yakiyor olmasi beni ciddi ciddi ayar etmeye basladi. Bugunlerde arka arkaya durup degerleri sifirlayip ayni yolu en az bi 8-10 km kadar pes pese sekilde gidip bi deneyesim var.

Toyotayi cok severek aldim ama yakit olayi beni uzdu acikcasi :(

Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.6 Advance Multidrive S CVT - 2013 Kasim cikisli
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2015, 01:45:07 »
daha önceki aracınız ne idi?

aracı kaç devirde kullanıyorsunuz. kalkışlarda nasıl davranıyorsunuz?

ben yaris cvt de yakıttan oldukça memnunum. biraz sert kullanır kalkışları da sert yaparsam yakıt artıyor.

cvt şanzımanın normal kullanım devr aralığı 1800-2200  daha çok 1950 d/d  gibi bi şey.  2500 ve üstü kullanıyosanız biraz yakar.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 8500
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2015, 08:41:30 »
Aynı araç bendede var. Şehir içi 7,4-7,5 lt.
T.A

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2015, 09:56:12 »
Merhabalar,

Şehiriçi denince akla ne geliyor bilmiyorum ama ortalama hız ve yakıt durumunu verirseniz daha çok yardımcı olursunuz.

Benim araç şehiriçi 9 da yakıyor, 7- 7,5 litrede. Kullandığım güzergah ve trafik durumu bunu değiştiriyor. Ortalama hızım 10 km yi geçmediğide oluyor. Bazende 28 km olabiliyor.

Cvt şanzıman kullanmış biri olarak cvt şanzıman dur kalkı sevmez. Yakıt göstergesi sizi üzer şehiriçi trafiği yoğun ve dur kalkı çok olan yollarda.
Hiç unutmam şehiriçi 1 km lik yolda ortalama yakıt grafiği 30 litrenin altına hiç düşmemişti.

2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2015, 10:32:37 »
En iyisi arkadaşınızdan aracını isteyin birde onun aracıyla aynı güzergahı kullanın. O zaman farkı daha iyi anlarsınız. Sonuçta yol güzargahı tüketimi etkileyen en önemli faktörlerden birisi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2015, 11:47:13 »
@Necmi EKER (34943) Bahsettiğiniz tüketim rakamları yüksek. Ancak kullanım tarzı, yol şartları, aracın bakım durumu, lastik basınçları etkilidir tüketimde. Mümkünse göstergeleri sıfırlayıp arkadaşınızın aracında da deneme yapın. Yoksa aracınızın bakımdan geçmesi gerekecek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2015, 12:00:45 »
Merhabalar,

Şehiriçi denince akla ne geliyor bilmiyorum ama ortalama hız ve yakıt durumunu verirseniz daha çok yardımcı olursunuz.

Benim araç şehiriçi 9 da yakıyor, 7- 7,5 litrede. Kullandığım güzergah ve trafik durumu bunu değiştiriyor. Ortalama hızım 10 km yi geçmediğide oluyor. Bazende 28 km olabiliyor.

Cvt şanzıman kullanmış biri olarak cvt şanzıman dur kalkı sevmez. Yakıt göstergesi sizi üzer şehiriçi trafiği yoğun ve dur kalkı çok olan yollarda.
Hiç unutmam şehiriçi 1 km lik yolda ortalama yakıt grafiği 30 litrenin altına hiç düşmemişti.
[/quote

aynı aracatan bende de var arabanın göster tablosu 9 gibi(8,8-9,4 )arası değişiyor .. :o
sizin arac yakıt bakımından nasıl oluyorda daha az yakıyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2015, 12:04:40 »
Yakıt bakımında uzun yolda tek kişi 5 litrede gördüm daha fazlada gördüm önemli olan gaz pedalına basma gücünüz :)

Şehir içinde sıkıntı etmeyin, bir depo ile kaç km yaktığını kaç kuruş yaktığını hesapladınız mı?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2015, 12:10:52 »
Yakıt bakımında uzun yolda tek kişi 5 litrede gördüm daha fazlada gördüm önemli olan gaz pedalına basma gücünüz :)

Şehir içinde sıkıntı etmeyin, bir depo ile kaç km yaktığını kaç kuruş yaktığını hesapladınız mı?

evet yaklaşık olarak %9 gibi şehir içi... :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2015, 02:08:32 »
Bugun dumankaya toyota bayiye gittim. Serviste yetkili tarihi bir aciklama yapti. Aynen yaziyorum:

Benzinli araclar yakar bilirsiniz. Fabrika verilerinden fazla yakarlar zaten. Hele otomatik arac sizinkisi ki otomatik daha fazla yakar. Az yaksin istiyorsaniz dizel tercih etmelisiniz.

Dedimki kardesim 7.3 yaziyor hadi 8 ok ama 10 yuhh. Pedalda yumurta var seklinde bile 7lerde diyorum dedim ama iste neyse.

Aklima gelseydi o an dicektim ki senin iki metre otende satis yapan yetkili benim modeli oyle ovuyorki toyota valvematic motorla cok iyi bir cikis yapmis, ayrica cvt ile duz ile otomatik arasini kapatmis diger otomatiklere gore. Ayrica benzinde oncekilere gore daha bir tasarruf saglamis.

Neyse dedim bir test edin. Tamam dedi araci kayitladi ve teslim aldi.

Sonra araci teslim alabilirsiniz diye arandim 2-3 saat sonra. Arac 6.1 km leri gordu dedi. Araci teslim alirken kadranda 7.2 yaziyordu ve resmini cektim. Bir de sanki ben ibre 10 kmde takili kaldi veya yukarda duruyor 10 km altina inmiyor demisim gibi sacma bir yorum. Yahu 6, 7, 8 tabiki sifirlaninca goruyorum ama nasil dumduz otobanda hizlanmis ve bosa yakin sakinlikte. Ama az egim olusunca hoop once 7 sonra 8 derken sehir icine girersen birde 10, 11, 12 vs.

Sonra calistigim yere gelince servis kagidinda ne goreyim. Bir sikinti gorulmedi. Arac surus testinde 6.1 dustugu gozlendi yazmis ukalalar. Yarin arayip yahu sen gormedinmi ortalamayi 7.2? 3 km oteye calistigim yere geldim 7.5 oldu ve artiyordu sen nerde sifirladin bunu diye sorucam ama kraldan fazla kralcilik meslek olmus napcan.

Neyse bunu soyleyip araci teslim ettigindeki ile duzelt dicem. Olmadi resim var toyotaya seni sikayet ederek inceleme baslaticam dicem. Bu ne yuzsuzluktur anlamadim.

Bu arada eve geldim ve su an 9.1 yaziyor ibrede. Baktim teslim aldigi km den 27-28 km gitmis araba. Bana dedigi e5 den otobana cikip gelmisler. Eger dedigi yerden gittilerse e5 kismi 5-6 km otoban baglanti yolu kismi 20 km bu ne aymazliktir anlamadim. Buna test diyorlar. Arac motoru degistirdilerde sizdirma testine mi cikardilar sanki vesselam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2015, 08:23:23 »
Bizim enişte beyde Ankarada honda civic aracı çok yakıyor diye servise gitmiş. Otobanda sürmüşler gelmişler 6.1 Yetkili katologu göstermiş fabrika verisi bu zaten aracınızda bir problem yok. 100 tl sini almışlar  :rofl:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2015, 09:53:37 »
Merhabalar,

[/quote

aynı aracatan bende de var arabanın göster tablosu 9 gibi(8,8-9,4 )arası değişiyor .. :o
sizin arac yakıt bakımından nasıl oluyorda daha az yakıyor ...

Ali ÜLGER Bey,
Benim eski aracım 2013 corolla mds advance dı. Şimdi auris 1.6. manuel touch var. Cvt şehiriçi özellikle dur kalkın çok olduğu yerlerde daha fazla yakıyordu. Bu yüzden manuel vites aurise geçtim. Yerine göre şehiriçi 9,5 (cvt) yakıyordu yerine göre 7-7,5 litre. Trafiğin akıcılığına göre. Göstergeyi sıfırlayıp denedim.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2015, 10:54:34 »
Uzun yolda bu kadar yakıyorsa , bakımda hangi yağı kullandılar?
Diğer bakımda 0w20 deneyin bakalım fark edecek mi?
Yada sürüş stilinizden kaynaklanıyor, otomatik çok yakar ama CVT az yakıyor
CC yi kullanmayı deneyin, 100-150 km yolda 95 km cc ile ortalamayı sıfırlayıp gidin o zaman belli olur, kısa mesafelerde ortalama tüketime takılmayın
Biz şehir içinde 10 lt geziyorduk kışın ama sıkıntı değil
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2015, 13:48:44 »
Çare; Konya! :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2015, 14:03:22 »
Afşinden Kahramanmaraşa giden yolda 4 kişi bagaj dolu babamın kullanımı ile 4.8 gittik benzinli araçla :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2015, 14:36:42 »
Afşinden Kahramanmaraşa giden yolda 4 kişi bagaj dolu babamın kullanımı ile 4.8 gittik benzinli araçla :)

Babanın maşallahı varmış Kaan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2015, 15:34:26 »
Gerçekten öyle , ama 5w30 da bu düşük tüketimi yakalayamıyoruz 0w20 ye geçeceğiz bakalım :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2015, 15:37:11 »

Kaan hocam nispet yapar gibi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 15, 2015, 15:43:04 »
Gerçekten nispet değil, CVT gaz pedalına ne kadar basarsanız o kadar yakacak bir şanzıman , sizin gördüğünüz değerler çok fazla geliyor bana
Bir depo ile kaç km gittiğini ölçmenizi şiddetle tavsiye ederim
Eğer 400 km civarlarında çıkarsa çok az gidiyordur
500-600 normal , uzun yolda 700 e merdiven dayıyorsa sıkıntı yoktur
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #19 : Mayıs 15, 2015, 16:25:35 »
Kaan'ın söylediklerine katılıyorum. Cvt araca alışıp gerektiği gibi kullanıldığında bu km'leri görmenin zor olacağını düşünmüyorum.