Gönderen Konu: Yeni Corolla 1.6 Advance Multidrive S CVT - 2013 Kasim cikisli  (Okunma sayısı 4089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '13
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.6 Advance Multidrive S CVT - 2013 Kasim cikisli
« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2015, 13:51:25 »
 Ağustosun başında aracım ile tatile gideceğim uzun bir yolculuk olacak. bir depo ile kaç km yol yapacak şimdiden merak için deyim ...  !!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2015, 13:51:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 17, 2015, 15:49:52 »
şehir içi bol beklemeli trafikte gösterge yanıltıyor.   10 gösterebiliyor ama yaktığı daha az .

değerleri sıfırlayıp rolantide çalıştırın 99.9 yazıyor.   hesaplama kriterleriyle alakalı diye tahmin ediyorum.
depo doldurup ölçüm yapın.

cvt çok yakar deyişine katılmıyorum. alt devirlerde hiç bi şanzıman cvt kadar az yakamaz - ust devirlerde iş değişiyor tabi.

sorumu tekrarlayım --- kaç devir lerde kullanıyorsunuz ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 18, 2015, 10:05:17 »
   1.6 advance multidrive s aldım atiker lpg takdırdım(1500 km de).Şuan 4000 e geldi.Gazı dipleyince tekleme yaptı.Tüm tesisat yenilendi.Beyinler değişti.Enjektör memeleri büyütüldü (performans benzinden daha iyi hale geldi).Bujilere kontrolden geçti.Nihayetinde elektrik kontaktan değilde sigortadan alınca kesildi.Problem çözüldü dedim ama dün arabayla dik bir rampada 6 kişi ile sport kullanımda iken ve gaz dipleyince yine yaptı.Bugün tek başıma ve düz yolda defalarca denedim yapmadı. (Yakıt 8.3 lt/100 km).
   Problemi nasıl çözeceğimiz konusunda yorumu olan arkadaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim.Bu arada benden önce aynı arabaya(1.6 advance multidrive s) takıldı.O arkadaş böyle bir problem yaşamadığını söyledi. Diğer forumlarda da konuyu araştırdım.Bazı arkadaşlar 6000 devirden sonra benzin kesme olayını bahsettiler ve ayar konusunu gündeme getirdiler.Takan usta yılların ustası.Ayar konusuna gelince değişik onlarca ayar yapıldı.Şimdiden alakalı arkadaşlara teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 18, 2015, 16:19:06 »
   1.6 advance multidrive s aldım atiker lpg takdırdım(1500 km de).Şuan 4000 e geldi.Gazı dipleyince tekleme yaptı.Tüm tesisat yenilendi.Beyinler değişti.Enjektör memeleri büyütüldü (performans benzinden daha iyi hale geldi).Bujilere kontrolden geçti.Nihayetinde elektrik kontaktan değilde sigortadan alınca kesildi.Problem çözüldü dedim ama dün arabayla dik bir rampada 6 kişi ile sport kullanımda iken ve gaz dipleyince yine yaptı.Bugün tek başıma ve düz yolda defalarca denedim yapmadı. (Yakıt 8.3 lt/100 km).
   Problemi nasıl çözeceğimiz konusunda yorumu olan arkadaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim.Bu arada benden önce aynı arabaya(1.6 advance multidrive s) takıldı.O arkadaş böyle bir problem yaşamadığını söyledi. Diğer forumlarda da konuyu araştırdım.Bazı arkadaşlar 6000 devirden sonra benzin kesme olayını bahsettiler ve ayar konusunu gündeme getirdiler.Takan usta yılların ustası.Ayar konusuna gelince değişik onlarca ayar yapıldı.Şimdiden alakalı arkadaşlara teşekkürler.

Aracın teklemesi ayardan veya LPG enjektörlerinden kaynaklanıyor olabilir.Bu yeni sistemlerde ayar çok önemli öyle herkes ince ayar çekemez LPG'ye.

Konuyla ilgili olarak ;
Bende 1.6 manuel corolla var,ayrıca 1.6 multidrive-s auris'te var.Konya'da ikamet ediyorum.İki aracıda aynı güzergahta kullanıyorum.Corolla ile ilk başlarda arasında yarım litre fark vardı fakat şuan corolla ile ortalama tüketim aynı.

Fakat şöyle bir durumda var bizim araçlar LPG'li bu arada.Mesela corolla'nın tüketim ekranı 6.8 litre gösteriyor.Aurisinki 7.5 litre gösteriyor.Fakat totalde aynı litre LPG ile auris daha fazla yol yapıyor bu durumu bende çözemedim.İkisinin montajıda aynı gün aynı usta aynı marka kit kullanılarak yapıldı  :)

Benim değerlerim Konya şartlarında aşağı yukarı 5.8 ile 7.5 litre arasında.Ama bunu türkiyede başka şehirlerde yakalamanız zor  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 18, 2015, 16:54:03 »
Kardeşim Yunus Emre,Konya'da ayarı kime yaptırıyorsun.Kit markası vermemişsin.Benim gittiğim usta 1993 lerden beri lpg ile uğraşan birisi.Bahsi geçen yıllarda lpg nin esamesi yoktu.Mutfak tüpü ile kullanıyorduk arabayı.Anlatmaya çalıştığım tecrübesiz bir usta değil:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 18, 2015, 17:47:56 »
Kardeşim Yunus Emre,Konya'da ayarı kime yaptırıyorsun.Kit markası vermemişsin.Benim gittiğim usta 1993 lerden beri lpg ile uğraşan birisi.Bahsi geçen yıllarda lpg nin esamesi yoktu.Mutfak tüpü ile kullanıyorduk arabayı.Anlatmaya çalıştığım tecrübesiz bir usta değil:)

Bende şuanda Teleflex GFİ marka ve Prins marka olmak üzere iki kit var ikisininde ustası farklı ve bir işi yıllarca yapmak o iş konusunda uzman olunduğunu anlamına gelmez.Kendini gelişen teknolojiye ve bilgisayarlara adapte edemeyen ustalar oldukça fazla piyasada.Ben ustanızı bilemeyeceğim fakat eğerki sistemin bileşenlerinde sıkıntı yoksa ayardan başka çareniz yok.Konya'da ikamet ediyorsanız veyahut Konya'ya gelip ayar yaptırtmak isterseniz yardımcı olmayı denerim.Fakat aracınızda piyasanın en ucuz kiti var belki sorunu ustada aramamakta gerekebilir...
VW Golf 1.6 TDI & DSG