1.6 advance multidrive s aldım atiker lpg takdırdım(1500 km de).Şuan 4000 e geldi.Gazı dipleyince tekleme yaptı.Tüm tesisat yenilendi.Beyinler değişti.Enjektör memeleri büyütüldü (performans benzinden daha iyi hale geldi).Bujilere kontrolden geçti.Nihayetinde elektrik kontaktan değilde sigortadan alınca kesildi.Problem çözüldü dedim ama dün arabayla dik bir rampada 6 kişi ile sport kullanımda iken ve gaz dipleyince yine yaptı.Bugün tek başıma ve düz yolda defalarca denedim yapmadı. (Yakıt 8.3 lt/100 km).
Problemi nasıl çözeceğimiz konusunda yorumu olan arkadaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim.Bu arada benden önce aynı arabaya(1.6 advance multidrive s) takıldı.O arkadaş böyle bir problem yaşamadığını söyledi. Diğer forumlarda da konuyu araştırdım.Bazı arkadaşlar 6000 devirden sonra benzin kesme olayını bahsettiler ve ayar konusunu gündeme getirdiler.Takan usta yılların ustası.Ayar konusuna gelince değişik onlarca ayar yapıldı.Şimdiden alakalı arkadaşlara teşekkürler.
Aracın teklemesi ayardan veya LPG enjektörlerinden kaynaklanıyor olabilir.Bu yeni sistemlerde ayar çok önemli öyle herkes ince ayar çekemez LPG'ye.
Konuyla ilgili olarak ;
Bende 1.6 manuel corolla var,ayrıca 1.6 multidrive-s auris'te var.Konya'da ikamet ediyorum.İki aracıda aynı güzergahta kullanıyorum.Corolla ile ilk başlarda arasında yarım litre fark vardı fakat şuan corolla ile ortalama tüketim aynı.
Fakat şöyle bir durumda var bizim araçlar LPG'li bu arada.Mesela corolla'nın tüketim ekranı 6.8 litre gösteriyor.Aurisinki 7.5 litre gösteriyor.Fakat totalde aynı litre LPG ile auris daha fazla yol yapıyor bu durumu bende çözemedim.İkisinin montajıda aynı gün aynı usta aynı marka kit kullanılarak yapıldı

Benim değerlerim Konya şartlarında aşağı yukarı 5.8 ile 7.5 litre arasında.Ama bunu türkiyede başka şehirlerde yakalamanız zor