Gönderen Konu: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3  (Okunma sayısı 99215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3
« Yanıtla #380 : Kasım 23, 2016, 11:27:08 »
merhaba, sadece motor sıcaklığından faydalanmak istiyorsanız fan hız ayarını gösteren aşağı yukarı tuşlarından yukarı tuşuna basarsanız klima açılmadan direkt olarak sadece fanlar açılıyor toyota yarisimde

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Kasım 23, 2016, 11:27:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Kasım 23, 2016, 11:43:23 »
Araçlarımızdaki klima zaten ısıtma amaçlı kullanılmıyor. Sadece soğutma ve de nem alma işlevi var. Kışın da klima açılarak sadece nem alma işlevi kullanılıyor, ıstıma motor suyundan sağlanıyor.

-------------------------------------------------

Far kaşlarını dayson poliüretan mastik ile yapıştırdım. Sonuç gayet güzel bence. Daha sert bir hatta sahip oldu.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Kasım 23, 2016, 11:52:49 »
Bebek gülüşü varken psikopat gülüşü olmuş.  :D

Araba gülen araba yahu, çattırma kaşlarını  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Kasım 23, 2016, 12:23:42 »
merhaba, sadece motor sıcaklığından faydalanmak istiyorsanız fan hız ayarını gösteren aşağı yukarı tuşlarından yukarı tuşuna basarsanız klima açılmadan direkt olarak sadece fanlar açılıyor toyota yarisimde

Benim Accordda sizin yaristeki gibi olmuyor ne yazık ki. Neye basarsam basayım klimayı açıyor, yalnızca sıcak hava üflemesi açık şekilde aracı stop edip tekrar çalıştırmak istediğimde kaldığı konumdan devam ediyor.

Mutlu kaş olayı yakışmış, daha bir can yakan bakışı olmuş :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Kasım 23, 2016, 13:10:28 »
Mutlu dayson siyah silikonu ben de yan çıtalarda kullanmıştım. Acaip sağlam birşey sökmen gerekirse alttaki tabakayı da alır gelir ona göre :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #385 : Kasım 27, 2016, 19:46:21 »
Bugün AÖF sınavları arasını fırsat bilerek aracımla uğraştım.
-Sabahki tamamen buz kesmiş hali. :) 5 dakika çalışınca ve klima maksimum sıcaklık ve fan hızında çalışıp ön cama yönlendirilince buzdan eser kalmadı.
-Sol sis farı kapağı değiştiğinden sağ sis farı kapağındaki mıcır izlerinden dolayı beyaz noktalar ve matlık dikkat çekip canımı sıkıyordu. Etrafını maskeleme bantıyla kapatıp siyah plastik astar boyasıyla boyadım. Orijinali gibi oldu. Arada fark kalmadı.
-Mavi dekorasyon şeridi almıştım. Ne zamandır takılmayı bekliyordu. Bugün kapı döşemelerine taktım, kenarlarını da gözükmeyecek şekilde ayarladım. Güzel olduğunu düşünüyorum.
-Krom U geçme şerit almıştım. Onu da Mazda logosunun altındaki çıkıntıya ve aracın en alt ortasındaki çıkıntıya uyguladım. Tahmin ettiğimden daha güzel yakıştığını düşünüyorum. Izgaraya da ufak ufak uygulamayı düşünüyordum ama kesik çizgileri çok göze batıp kötü durduğundan yapmadım.

Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #386 : Kasım 27, 2016, 20:13:14 »
Eline emeğine sağlık Mutlu,  nazar olacak bak maşallah  :tamam:

Bu arada senin telefonun kamera da buz tutmuş yalım  :lol:

Geçen izlediğim bir videoda hoşuma giden bir detay vardı çok güzel, denemedim ama mantıklı.  Arabanın içi eğer ki buharlaşıyor ise camlarda su buharı falan, evcil hayvan bakanlar bilir kedi kumu diye satılan kristaller var onları bir çorabın içine koyup koltuk altına koyarak bu nemi alıyordu  :tamam: ek bilgi olsun diye paylaştım  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Kasım 27, 2016, 20:36:02 »

Bu arada senin telefonun kamera da buz tutmuş yalım  [emoji38]

Geçen izlediğim bir videoda hoşuma giden bir detay vardı çok güzel, denemedim ama mantıklı.  Arabanın içi eğer ki buharlaşıyor ise camlarda su buharı falan, evcil hayvan bakanlar bilir kedi kumu diye satılan kristaller var onları bir çorabın içine koyup koltuk altına koyarak bu nemi alıyordu  :tamam: ek bilgi olsun diye paylaştım  :asikadam:
AA çok iyiymiş. Daha bulunabilir bir şey muadil olarak kullanılabilir mi acaba ;)

Mutlu kapı kol dayama yerlerine taktığın şeridi benden kopya çekmişsin telif hakları gereği onları geri sökmeni talep ediyorum. Hahah.
Maşallah güzel olmuş takipteyim. Senle ortak projelerimiz var inşallah [emoji56]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #388 : Kasım 27, 2016, 20:40:56 »
AA çok iyiymiş. Daha bulunabilir bir şey muadil olarak kullanılabilir mi acaba ;)

Mutlu kapı kol dayama yerlerine taktığın şeridi benden kopya çekmişsin telif hakları gereği onları geri sökmeni talep ediyorum. Hahah.
Maşallah güzel olmuş takipteyim. Senle ortak projelerimiz var inşallah [emoji56]

Sen de mi yapmıştın? Görmedim valla. Aliexpress de dolanırken denk gelince almıştım. Aslında üst taraftaki birleşim yerine yapacaktım da durmuyordu orda.
Şu araç içi ayak ucu karşılama ve ambiyans aydınlatmalarını eklesem, ledleri drl olarak kullanacağım ön alttaki yuvalarda.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2016, 20:42:07

Bu arada senin telefonun kamera da buz tutmuş yalım  :lol:

Sağolasın Murat abi, aman nazar olmasın. :) Telefonun arka kapağını kıra kıra kamera lensinin içine de tozlar girmiş, buna bir de güneş açısı eklenince çok kötü çıkmış bazı fotolar.

Evet kedi kumunun nem alma özelliği var. Yalnız benim sorunum içeriden değil, dışarının buzlaşması.  :rofl: İçeriden nemlenmeyi çok şükür atlattım, arka stoplardan su girerken çok buhar olurdu içerisi. Benim şimdiki sıkıntım sabahları camların dışı tamamen buz oluyor. Onun da tek yolu aracı çalıştırıp ısınmasını beklemek.
Bu arada bu kedi kumunu karlı buzlu yolda kaldığınızda bir miktar tekerlerin oralara kullanarak da deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #389 : Kasım 27, 2016, 20:48:06 »

Pirinç koy  :rofl: :rofl: daha bulunabilir  :P

Sağolasın Murat abi, aman nazar olmasın. :) Telefonun arka kapağını kıra kıra kamera lensinin içine de tozlar girmiş, buna bir de güneş açısı eklenince çok kötü çıkmış bazı fotolar.

Evet kedi kumunun nem alma özelliği var. Yalnız benim sorunum içeriden değil, dışarının buzlaşması.  :rofl: İçeriden nemlenmeyi çok şükür atlattım, arka stoplardan su girerken çok buhar olurdu içerisi. Benim şimdiki sıkıntım sabahları camların dışı tamamen buz oluyor. Onun da tek yolu aracı çalıştırıp ısınmasını beklemek.
Bu arada bu kedi kumunu karlı buzlu yolda kaldığınızda bir miktar tekerlerin oralara kullanarak da deneyebilirsiniz.

Ben buzu görünce konuyla alakası olmasada öğrendiğimi paylaşayım istedim  :tamam:
Bak kedi kumu nelere yarıyormuş,  arabaya bi poşet koyalım bari tamir kiti gibi  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #390 : Kasım 27, 2016, 21:01:59 »
Ben kedi kumu yaptim. İnternetten kristal kedi kumu aldim 12 TL 5-6 ttanecçorap cikiyor. Hem de büyükboy olarak.  2  su bardagi boyunda deyim. Yalniz corabi doldurmadan önce kumu eleyin. Her ne kadar iri taneli olsada toz oluyor içinde. Yada tek tek seçerek iri taneleri koyun çoraba  Çocuk corabi ufak peluş da tercih edilebilir. Faydasi var.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #391 : Kasım 27, 2016, 21:23:17 »
Sen de mi yapmıştın? Görmedim valla. Aliexpress de dolanırken denk gelince almıştım. Aslında üst taraftaki birleşim yerine yapacaktım da durmuyordu orda.
Şu araç içi ayak ucu karşılama ve ambiyans aydınlatmalarını eklesem, ledleri drl olarak kullanacağım ön alttaki yuvalarda.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2016, 20:42:07

Krom yapmıştım ben [emoji41]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #392 : Kasım 27, 2016, 21:55:53 »
Ben kedi kumu yaptim. İnternetten kristal kedi kumu aldim 12 TL 5-6 ttanecçorap cikiyor. Hem de büyükboy olarak.  2  su bardagi boyunda deyim. Yalniz corabi doldurmadan önce kumu eleyin. Her ne kadar iri taneli olsada toz oluyor içinde. Yada tek tek seçerek iri taneleri koyun çoraba  Çocuk corabi ufak peluş da tercih edilebilir. Faydasi var.
Benim koltuk altında da aktif karbon var, bu kedi kumu kristalinden de alıp koyayım.  Ne olur ne olmaz malum kış günü yağmur sulu ayakkabılar ile şemsiye ile giriyoruz araba içine.  Buharlaşıp arabanın içini küflendirmesin yada elektronik devrelere zarar vermesin  :tamam: fayda faydadır  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #393 : Kasım 27, 2016, 22:01:28 »
Benim koltuk altında da aktif karbon var, bu kedi kumu kristalinden de alıp koyayım.  Ne olur ne olmaz malum kış günü yağmur sulu ayakkabılar ile şemsiye ile giriyoruz araba içine.  Buharlaşıp arabanın içini küflendirmesin yada elektronik devrelere zarar vermesin  :tamam: fayda faydadır  :saygi:
Abi bu kadar psikopat dusundugunu bilmiyordum. Insallah kendini dusunup kayip dusmemek icin kaucuk taban bot , ayaciklar fazla usumesin diye cift kat corap ve ilave popocuk usumesin diye alt ust iclik giyiyorsundur.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #394 : Kasım 27, 2016, 22:08:54 »
Abi bu kadar psikopat dusundugunu bilmiyordum. Insallah kendini dusunup kayip dusmemek icin kaucuk taban bot , ayaciklar fazla usumesin diye cift kat corap ve ilave popocuk usumesin diye alt ust iclik giyiyorsundur.

Psikopat mı  :asikadam: Ule kedi kumu koycaz kedinin kendisini değil  :rofl: ben hiç kalın giyinmem,  sıcağı sevmem bende atkinson motor var, içten yanmalı, ateşliyim   ;)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #395 : Kasım 29, 2016, 20:50:31 »
Havalar bozduğundan ayak altı beyaz karşılama aydınlatması ve ambiyans aydınlatması da takamadım.
Silikonlu ledler geldi, sarı ledler var sinyal için kullanacğaım. Gündüz farı olarak da kullanacağım aracın içinde hali hazırda kullandığım ledler var.
Bunları sis farının üstündeki boş yuvaya yatay olarak 1 sıra sarı+1 sıra beyaz+1 sıra sarı+1 sıra beyaz olacak şekilde üstüste yapıştırmayı düşünüyorum. Gündüz farı ve sinyal özellikli olacak. Fazladan 1 sıra beyaz şeridi de sis farının en altındaki oyuğa dibine doğru yapıştırarak gizli, derinden gelen ışık gibi göstermeyi planlıyorum.
Ne dersiniz?

9-10 mesaj üstteki fotoğraflarda sis farı kapağını boyamıştım orada görülebilir sis farı üstündeki yuva.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #396 : Kasım 29, 2016, 21:13:27 »
Havalar bozduğundan ayak altı beyaz karşılama aydınlatması ve ambiyans aydınlatması da takamadım.
Silikonlu ledler geldi, sarı ledler var sinyal için kullanacğaım. Gündüz farı olarak da kullanacağım aracın içinde hali hazırda kullandığım ledler var.
Bunları sis farının üstündeki boş yuvaya yatay olarak 1 sıra sarı+1 sıra beyaz+1 sıra sarı+1 sıra beyaz olacak şekilde üstüste yapıştırmayı düşünüyorum. Gündüz farı ve sinyal özellikli olacak. Fazladan 1 sıra beyaz şeridi de sis farının en altındaki oyuğa dibine doğru yapıştırarak gizli, derinden gelen ışık gibi göstermeyi planlıyorum.
Ne dersiniz?

9-10 mesaj üstteki fotoğraflarda sis farı kapağını boyamıştım orada görülebilir sis farı üstündeki yuva.

Mutlu cep telefonlarında ki flaşlar gibi yapacaksın yani sarı ve beyaz  :lol:
Birlikte mi yanacaklar drl açıkken?  Yada bu mesajı yazarken olayı anladım galiba drl beyaz led sarı sinyal.  Sarı yazınca sinyal olacağı aklıma gelmedi amber olsa iyiymiş

İki boşluğu da dolduracakmısın?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #397 : Kasım 29, 2016, 21:39:37 »
mutlu fikrimi sorarsan o ledler ile drlolmaz derim gündüz hiç gorunmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #398 : Kasım 29, 2016, 22:26:02 »
Mutlu cep telefonlarında ki flaşlar gibi yapacaksın yani sarı ve beyaz  :lol:
Birlikte mi yanacaklar drl açıkken?  Yada bu mesajı yazarken olayı anladım galiba drl beyaz led sarı sinyal.  Sarı yazınca sinyal olacağı aklıma gelmedi amber olsa iyiymiş

İki boşluğu da dolduracakmısın?

Yok abi sadece ortadaki boşluğu dolduracam. 4 sıra üstüste led döşeyince o boşluğu dikey hizada tam kaplıyor. Sinyal verdiğimde 2 sıra sarı yanacak, diğer zamanlarda 2 sıra beyaz led yanacak.

Talat haklısın. Ama açık yerde ve esnek tüpsüz kullanınca direk yalın bir şekilde tam karşıdan daha fazla dikkat çeker diye düşünüyorum. Yapayım bakalım, nasıl duracak merak ediyorum açıkçası. Hiç olmadı ikindi ve akşam vakitlerinde hoş görüntü oluşur. Daha sonra yoğunlaşırım, en azından tesisatı yerinde olur. Aldığım sinyal ledlleri 5050 smd.

Dediğim gibi güzel durur mu ama onu bilemedim. Hem sis farı kapağının orta yuvasında sinyalli drl, hem de en alttaki oyuğa tek sıra akşamları görünüş amaçlı beyaz led şeritle birlikte nasıl durabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #399 : Kasım 29, 2016, 22:52:27 »
Döşeyeceğin ledler şerit led mi?  Beyaz tabanlı üstü silikonlu?
THE END