Gönderen Konu: otomatik şanzıman yağı değişimine servis 90 lira istedi!!sanayide mi değişse?  (Okunma sayısı 13970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Arac 2000 moel corolla - tam otomatik..120 bin km de 60 binde bir şanzıman yağı değişmeliymiş;servisten yağı 140 liraya satın aldım;orada değişmek için 90 lira işçilik istediler..
Bende sadece yağı alıp;sanayide değiştiririm dedim ama sonra içime bi kurt düştü;acaba bu yağ değişimi için özel bi aparat yada makine gerekli mi???

yoksa 2-3 anahtarla da bu iş adam akıllı halledilibilir mi???

deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Özel serviste de değiştirebilirsiniz,  işçilik biraz daha ucuz olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Evren Bey 140 liraya almakla zaten hata etmişsiniz. Çok fahiş fiyat. Bu servisler vicdansız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Bu arada benim arac manuel sanziman yagini yagcida degistirdim. Sadece yağ ücreti iscilik 0 lira toplam 60 lira. Yağ castrol. 2008 corolla. Arastirin para kolay kazanilmiyor. Ha nasıl mi oldu aracim mis mis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Evren Bey 140 liraya almakla zaten hata etmişsiniz. Çok fahiş fiyat. Bu servisler vicdansız.

moralim bozuldu ama vites otomatik olunca şanzıman yağının orjinal olması önemliymiş diye okudum forumda??;öyle olunca dedim en iyisi orjinal yağı alayım..evet fiyat cidden tuzlu ama artık uzun süre değişim gerekmez diye almış bulundum ama işçilik için 90 liraya  kıyamadım..bide hidrolik yağı değieşcekmiş onu da servisten 20 liraya temin ettim..
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Yağın fiyatı çok iyi ama işçiliğe fazla para istemişler.

Hatta servis bana 5 LT'lik TOYOTA TYPE T-IV yağı onlardan alma karşılığında, yağı ücretsiz serviste değiştireceklerini söylemişti.
Ben çift değişim yapacak olmamdan dolayı, Ufuk abiden 1 LT'lik ambalajlarda 6 LT CASTROL MULTİVEHICLE ATF aldım, sanayide ustama iki defa şanzıman yağını değiştirttim, 30,00 TL ücret verdim.

Yani, yağı onlardan almışsınız, ücretsiz değişim yapabilirlerdi.

Şanzıman yağının değişmesinde çok teferruat yok. Hatta motor yağı değişimi gibi diyebilirim.
Şanzıman karter tapası açılır, çıkan yağ ölçülü tasa veya yağ bidonuna boşaltılır. Ardından çıkan yağ miktarı kadar yağ eklenir.
Bu işlem yapılırken, şanzımanın sıcak olması gerekli.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Yağ  kaç litre?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Otomatik şanzıman yağı manuelinki gibi yada motor yağı  kolay değişmiyor.Yağ aracıza uygun olsun ustalıkta iyi olduğu sürece  kime kaça yaptıracsğınız size kalmış.Youtube tan izleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Otomatik şanzıman yağı manuelinki gibi yada motor yağı  kolay değişmiyor.Yağ aracıza uygun olsun ustalıkta iyi olduğu sürece  kime kaça yaptıracsğınız size kalmış.Youtube tan izleyebilirsiniz.
Ne farkı var abi ?
Bizim Toyota'larda süzgeç değişimi gerekmiyor. Yağ değiştirme olayı, karter tapasındaki mıknatıstaki tortuları temizlemekten, yağı ilave etmekten ibaret.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
2008 corolla şanziman yağı 1.9 litre,2000 otomatik corolla kaç litre bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
2000 ATF 1,4 litre alması gerek!  Bir anahtar ve leğen ile evinizin önünde kendiniz değiştirip 90 tl yi de kendiniz yiyin ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
140 lira yağ fiyatına uygun denmesi garip geldi bana 50-60 lira fiyatı.Eneos toyotalar için uygun litresi 34 lira.140 çok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Servisin yağ işlerine hiç güvenmem. Dandik yağları iyi fiyata cakarlar. 15w40 motor yağını dizellere yıllarca çaktılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
140 lira yağ fiyatına uygun denmesi garip geldi bana 50-60 lira fiyatı.Eneos toyotalar için uygun litresi 34 lira.140 çok.

Hakan hocam,

Ben efsanemin şanzıman yağını kendi değiştirdim.  Benim şanzıman manuel. Eneos'un 1'er litrelik 3 adet 75W90 Şanzıman yağını kullandım. Litresi de 15 TL idi. Hatta nasıl değiştirileceğini bu forumda yayınladım.

Yani 3 litresine 45TL verdim. Benim şanzıman 2,6 litre aldı.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
şanzıman yağı nasıl değişir  ? : Manuel şanzıman yağının değişimi oldukça basittir. Vites kutusu alt tarafında bulunan taba sökülerek sistem içerisinde mevcut tüm yağ boşaltılır. Boşaltma işlemi bittikten sonra tapa yerine takılır ve şanzıman yan kısmında bulunan yağ servis tapası açılır buradan yağ servis işlemi yağ sızıntı halinde taşana kadar doldurulur. Dikkat edilmesi gereken aracın düz bir zeminde olduğuna dikkat etmektir ve yağ sızıntısı tamamen durana kadar beklemektir. Tapaların söküm ve takım işleminde hassas davranılmalıdır. Gereğinden fazla tork uygulanması bu malzemelerin kırılmasına veya yalama olmasına sebep olacaktır.

Otomatik Şanzıman değişim işlemi:Şanzımanın altında bulunan tapa sökülerek şanzıman yağı boşaltılır. Yağ kontrol çubuğuyla eksik şanzıman yağı miktarı kadar ikmal yapılarak motor çalıştırılır. Yağ miktarı, vites D ve R konumlarına birkaç kez takıp P konumuna aldıktan sonra yağ seviye çubuğundan seviye ölçülür. Eksik varsa tamamlanır.
   Tork konvertöründe bir miktar yağ kalır. Zaten bunu yenilemek için şanzımanın sökülmesi ve dağıtılması gerekiyor. Konvertörde  kalan ise, yağ kapasitesinin yaklaşık yüzde 10'u kadardır ve şanzıman için bir sorun oluşturmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
"Fiyat uygun" dedim zira 5 LT'lik TOYOTA TYPE T-IV yağ için TOYOTA servisi benden 190,00 TL talep etmişti.
Litresi 38,00 TL'ye geliyordu.

Ben Ufuk abiden CASTROL ATF MULTIVEHICLE TYPE T-IV TAM SENTETİK yağın LT'sini 30,00 TL'ye aldım. Aynı dönemde ENEOS'un LT'si 28,00 TL idi.

Konuyu açan beyefendinin aldığı yağ 5 LT'lik DEXRON III ATF ise -ki tahmin ediyorum öyledir- LT'si 28,00 TL'ye gelmiş oluyor.
Bir üst sertifikaları karşılayan yağ(TYPE T-IV) ile arasında LT bazında 10,00 TL oynaması bana gayet normal geldi.

Dışarı dandik DEXRON III ATF'leri 20,00 TL'ye bulamazsınız, beyefendi LT'si 28,00 TL'ye orijinal TOYOTA otomatik şanzıman yağı alıyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Yüksel Bey kaç litre yağ alıyor mesele bu.2 litre civarı yetiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Yüksel Bey kaç litre yağ alıyor mesele bu.2 litre civarı yetiyor.
Her şanzıman yağı değişiminde çift değişim yapma taraftarı olduğum ve onu tavsiye ettiğim için benim ihtiyacım olan yağ 6 LT. Direkt çift değişim için gereken yağ miktarını hesap ediyorum. Konu sahibi beyefendiye de tavsiyem budur. Önceki mesajlarınızda alıntı yaptığınız kaynak da tork konvertörünün içinde yağ kaldığını söylüyor.

Bizimkilerin şanzıman yağı doldurma-boşaltma kapasitesi 3 LT, E11'lerin 3.1 LT'imiş.
Biz, şanzımandan yağı ilk boşalttığımızda yağ doğal olarak kapkara çıktı. 3 LT ilk parti yağı doldurduk, araçla biraz yol yaptık ve 10 DK önce tertemiz koyduğumuz yağ yine kapkara çıktı. İkinci parti 3 LT yağı koyduk ve işlemi bitirdik.

Forumda iki değişimle yetinmeyip, üç değişim yapan kullanıcılar da var.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Evet bu anlamda fiyat normal.Fakat dediğiniz gibi bu bir tercih meselesi.