0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her şanzıman yağı değişiminde çift değişim yapma taraftarı olduğum ve onu tavsiye ettiğim için benim ihtiyacım olan yağ 6 LT. Direkt çift değişim için gereken yağ miktarını hesap ediyorum. Konu sahibi beyefendiye de tavsiyem budur. Önceki mesajlarınızda alıntı yaptığınız kaynak da tork konvertörünün içinde yağ kaldığını söylüyor.Bizimkilerin şanzıman yağı doldurma-boşaltma kapasitesi 3 LT, E11'lerin 3.1 LT'imiş.Biz, şanzımandan yağı ilk boşalttığımızda yağ doğal olarak kapkara çıktı. 3 LT ilk parti yağı doldurduk, araçla biraz yol yaptık ve 10 DK önce tertemiz koyduğumuz yağ yine kapkara çıktı. İkinci parti 3 LT yağı koyduk ve işlemi bitirdik.Forumda iki değişimle yetinmeyip, üç değişim yapan kullanıcılar da var.
Yağ kaç litre?
İşte buda halk arasında yanlış bilinenlerden dolayı oluyor genelde abi. Şanzıman kapalı bir kutuymuş yağ değişmesi gerekmezmiş vs birde bunu ustalarda söylüyor direkt o ustanın kapısından uzaklaşırım. Her parçanın veya sarf malzemenin bir ömrü olduğunu bilseler çok iyi olur. Benim corollada mesela yağı 1 kez değiştirmek yetiyor. Senin aracında önceden bakımlı olsaydı sende 1 kere değiştirirdin.
yağ 5 litrelikti;bugün sanayide değiştirdim;eski yağı süzüp yenisini koydular;5 litreden yaklaşık 4,5 litresini aldı birazı kaldı...Usta 20 liraya halletti..fazla bi değişim yok geçişlerde..
Maalesef İLKE.Ya aslında kullanıcıların bilgisizliklerinden dolayı yanlış yapılan o kadar şey var ki... Herkes bizim gibi araştırıp doğruyu bulamıyor veya herkes bizim gibi arabaya büyük hassasiyetle yaklaşmıyor. Ben tekrar yağı değiştirirken çift değişim yapacağım, faydasını göreceğimi umuyorum, 90,00 TL daha vereyim kafa rahat olsun.Aslında yağ değişim periyodu 40.000 KM ve katlarında olsa hiç problem olmayacak. Ben değiştireli 25.000 KM oldu, 15.000 KM sonra değiştirmek istiyorum.Sana da şanzıman yağını değiştirmeni tavsiye ederim, KM'ye aldanma. Şanzımandan çıkan yağ çok mu eksikti ? Kaç LT yağ saldılar ?
Ben ya 22 binde yada 16 bin kmde değiştirdim yagi abi. Bilgisayarda yaziyor hangi km de degistirdigim.
Servis 90 tl ye nasıl.değişiyor indirim yoksa imkansız.Toyota orjinal şanzıman yağı 3 ltr 100 tl.Verso tam 3 ltr almiyor 2.7 ltre alıyor.Bende 40 bin katlarına şanzıman fren direksiyon buji değişimine dikkat ediyorum.Va kayısı periyodu 70 bin km
3 ustaya sordum cevap aynı gerek yok. Ben kendi elimle değiştirdim 2.5 litre 75w90 koydum önce ısınınca ses yapmıyordu fakat 3 vitesten zor çıkıyordu. Şimdi vites kolu sanki şanzımana bağlı değil pamuk gibi