Gönderen Konu: otomatik şanzıman yağı değişimine servis 90 lira istedi!!sanayide mi değişse?  (Okunma sayısı 13971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Her şanzıman yağı değişiminde çift değişim yapma taraftarı olduğum ve onu tavsiye ettiğim için benim ihtiyacım olan yağ 6 LT. Direkt çift değişim için gereken yağ miktarını hesap ediyorum. Konu sahibi beyefendiye de tavsiyem budur. Önceki mesajlarınızda alıntı yaptığınız kaynak da tork konvertörünün içinde yağ kaldığını söylüyor.

Bizimkilerin şanzıman yağı doldurma-boşaltma kapasitesi 3 LT, E11'lerin 3.1 LT'imiş.
Biz, şanzımandan yağı ilk boşalttığımızda yağ doğal olarak kapkara çıktı. 3 LT ilk parti yağı doldurduk, araçla biraz yol yaptık ve 10 DK önce tertemiz koyduğumuz yağ yine kapkara çıktı. İkinci parti 3 LT yağı koyduk ve işlemi bitirdik.

Forumda iki değişimle yetinmeyip, üç değişim yapan kullanıcılar da var.

İşte buda halk arasında yanlış bilinenlerden dolayı oluyor genelde abi. Şanzıman kapalı bir kutuymuş yağ değişmesi gerekmezmiş vs birde bunu ustalarda söylüyor direkt o ustanın kapısından uzaklaşırım. Her parçanın veya sarf malzemenin bir ömrü olduğunu bilseler çok iyi olur.
Benim corollada mesela yağı 1 kez değiştirmek yetiyor. Senin aracında önceden bakımlı olsaydı sende 1 kere değiştirirdin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Yağ  kaç litre?

yağ 5 litrelikti;bugün sanayide değiştirdim;eski yağı süzüp yenisini koydular;5 litreden yaklaşık 4,5 litresini aldı birazı kaldı...Usta 20 liraya halletti..
fazla bi değişim yok geçişlerde..
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
İşte buda halk arasında yanlış bilinenlerden dolayı oluyor genelde abi. Şanzıman kapalı bir kutuymuş yağ değişmesi gerekmezmiş vs birde bunu ustalarda söylüyor direkt o ustanın kapısından uzaklaşırım. Her parçanın veya sarf malzemenin bir ömrü olduğunu bilseler çok iyi olur.
Benim corollada mesela yağı 1 kez değiştirmek yetiyor. Senin aracında önceden bakımlı olsaydı sende 1 kere değiştirirdin.
Maalesef İLKE.
Ya aslında kullanıcıların bilgisizliklerinden dolayı yanlış yapılan o kadar şey var ki...
Herkes bizim gibi araştırıp doğruyu bulamıyor veya herkes bizim gibi arabaya büyük hassasiyetle yaklaşmıyor.

Ben tekrar yağı değiştirirken çift değişim yapacağım, faydasını göreceğimi umuyorum, 90,00 TL daha vereyim kafa rahat olsun.
Aslında yağ değişim periyodu 40.000 KM ve katlarında olsa hiç problem olmayacak. Ben değiştireli 25.000 KM oldu, 15.000 KM sonra değiştirmek istiyorum.
Sana da şanzıman yağını değiştirmeni tavsiye ederim, KM'ye aldanma.

yağ 5 litrelikti;bugün sanayide değiştirdim;eski yağı süzüp yenisini koydular;5 litreden yaklaşık 4,5 litresini aldı birazı kaldı...Usta 20 liraya halletti..
fazla bi değişim yok geçişlerde..
Şanzımandan çıkan yağ çok mu eksikti ?

Kaç LT yağ saldılar ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi

Maalesef İLKE.
Ya aslında kullanıcıların bilgisizliklerinden dolayı yanlış yapılan o kadar şey var ki...
Herkes bizim gibi araştırıp doğruyu bulamıyor veya herkes bizim gibi arabaya büyük hassasiyetle yaklaşmıyor.

Ben tekrar yağı değiştirirken çift değişim yapacağım, faydasını göreceğimi umuyorum, 90,00 TL daha vereyim kafa rahat olsun.
Aslında yağ değişim periyodu 40.000 KM ve katlarında olsa hiç problem olmayacak. Ben değiştireli 25.000 KM oldu, 15.000 KM sonra değiştirmek istiyorum.
Sana da şanzıman yağını değiştirmeni tavsiye ederim, KM'ye aldanma.
Şanzımandan çıkan yağ çok mu eksikti ?

Kaç LT yağ saldılar ?

Ben ya 22 binde yada 16 bin kmde değiştirdim  yagi abi. Bilgisayarda yaziyor hangi km de degistirdigim.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi

Ben ya 22 binde yada 16 bin kmde değiştirdim  yagi abi. Bilgisayarda yaziyor hangi km de degistirdigim.
En doğrusunu yapmışsın, bravo.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Servis 90 tl ye nasıl.değişiyor indirim yoksa imkansız.Toyota orjinal şanzıman yağı 3 ltr  100 tl.
Verso  tam 3 ltr  almiyor 2.7 ltre  alıyor.
Bende 40 bin katlarına şanzıman fren direksiyon buji değişimine dikkat ediyorum.Va kayısı periyodu 70 bin km
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ohhh maşallah çifter çifter yağ değişimi. Kullanma kılavuzunda direk değiştirin demiyor, 40000 km de bir inceleyin gerekiyorsa değiştirin diyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
3 ustaya sordum cevap aynı gerek yok. Ben kendi elimle değiştirdim 2.5 litre 75w90 koydum önce ısınınca ses yapmıyordu fakat 3 vitesten zor çıkıyordu. Şimdi vites kolu sanki şanzımana bağlı değil pamuk gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Servis 90 tl ye nasıl.değişiyor indirim yoksa imkansız.Toyota orjinal şanzıman yağı 3 ltr  100 tl.
Verso  tam 3 ltr  almiyor 2.7 ltre  alıyor.
Bende 40 bin katlarına şanzıman fren direksiyon buji değişimine dikkat ediyorum.Va kayısı periyodu 70 bin km

90 lira sadece İŞÇİLİK için istediler ; 5 litrelik yağı 140 liraya aldım..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2015, 08:52:03
3 ustaya sordum cevap aynı gerek yok. Ben kendi elimle değiştirdim 2.5 litre 75w90 koydum önce ısınınca ses yapmıyordu fakat 3 vitesten zor çıkıyordu. Şimdi vites kolu sanki şanzımana bağlı değil pamuk gibi

ben aracın kitapçığını inceledim  her 60 bin km de şanzıman yağı için DEĞİŞİM diye belirtilmiş;  sizin dediğiniz gibi olsa İnceleme denmesi gerekmez mi?...
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ustalar değişmez diyor çoğunlukla.Yanlış bir düşünce.Corolla otomatik her 60.000,manuel 80.000 kmde bir değişir.Vitesler rahat ve yumuşacık olur.Çok maliyetli bir şey değil.Ben 1 ay önce 80.000 kmde değiştim.Bir kez değiştim.Dileyen 2 kez 3 kez de değişir.1,9 litre boşaldı.Aynı miktarda eklendi.İşçilik dahil 60 lira.Para değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
3 tane 1 lt lık mobil atf320 otomatik şanzıman yagını 75 tl ye aldım arkadaşlar. bu arada çakalın teki bana 3lt luk oil atf yagı 130 tl ye  satmaya kalktı gereken cevabı da aldı  :D
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • mertmertmert
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2000 model 1.3 terra otomatik vites araç , sanziman yagi 2,5 lt dır.

Her ne kadar yağ cubugunda Dexron 2 yazsa da , Artık bu araca dexron 3 otomatik vites yağı konulmaktadir.
mertmertmert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '99

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2025, 09:53:41
Mobil ATF 320 ile otomatik şanzıman yağını 3 ay önce kendim değiştirdim. Dextron 3 özelliğini taşıyor. Alttan tapayı 15 lokma olmalı onunla söküp yağı boşalttım. Üstten şanzıman yağ çubuğunun olduğu yerden çok ince uçlu huni yardımıyla yağı koydum. 3-4 litre işimi görüyor. Tork konvertördeki yağı almak için uğraşmadım. Biraz kullandıktan sonra tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Yağı tamamen boşaltmakla ilgili şöyle bir video gördüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
10 yıl önce şanzıman yağı değişimine 90 tl denilince olur mu bu fiyat ? derken şimdilerde servisler 7800 tl diyorlar,neredeyse 10 katı,apt.da oturanların bu işleri yapması imkansız,bahçeli ev düzeni olsa olabilir,bu günlerde en makul işlem orijinal şanzıman yağını temin edip şanzıman yağı değişimine taraftar olan ustalara veya şanzımancıya gidip değiştirmeleri..
Tokay Ceritoğlu