@Ömer LİKOS (15721) bey günaydın öncelikle.
Toyotanın bizim araçlarımıza Navi Özelliğini eklerken üzerindeki harita yazılımı 4.3.1'di.Bu yazılımın içindeki Türkiye Haritası toplam 73 megabyte boyutu vardı.
Mayıs 2015 te güncel yazılım çıktığında 119 euro ücret isteniyordu bildiğiniz gibi.
Bu yazılımın sürümü ise 4.4.1'di.Bu haritadaki Türkiye haritası ebatı ise 98 megabyte olmuştu.Bu haritayı ben satın almıştım.
Ancak usb bellek ile kopyalanmasını engellemek için toyota lisans-key özelliği eklemiş.Yani bir kere bir araca kurduğunuzda artık o harita sadece sizin aracınızda kurulabiliyor bir daha başka bir araca yüklense bile haritayı aktifleştiremiyorsunuz.
Şu anki tekrar 119 euro istenen harita 4.5.0 sürümü ile yayınlandı.Türkiye haritası ise içinde 113 megabyte olmuş.
BU sürümlerdeki haritaların hepsi benim şu anda bilgisayarımda mevcut.en son sürüm olan ise satın almadığım için Lisans-Key yok tabiki elimde.
Geçen gün bakımdayken aslında aklıma bir fikir geldi benim.ancak biraz zaman gerek bana bunun için.
Şu kadarını söyleyim.eğer bu işi yapabilirsem navi ünitesi olan herkes isterse eski sürümü kullanmaya devam etsin ama Türkiye haritası en güncel halini
görüp kullanacabileceksiniz.(ipucu bu kadar verebilirim.) Zaten hepimizin derdi bu değilmi

Ancak ben en baştan beri söylediğim bir şey var.1800-2000 tl arası bir para veriliyor ancak Toyota size bunu sadece Harita sistemi olarak satmıyor.
Sizin yada bizim araçlarda 2013 ten bu yana Touch 2 denen sistem var.
NAvi eklendiğinde Touch 2 and Go oluyor bu sistem.
Eğer avrupa veya amerikadaki olayı yapabilirsem araç Touch 2 and Go Plus olacak cihaz.İşte o zaman 3 yıl bedava harita güncellemesi hakkı veriyor toyota size.
Bu konuyu bu hafta içinde toyota genel merkeze mail atıcam.Plus sürümüne yükseltmek için ne yapmalıyız yada ne eklenmeli cihaza,ne kadar maliyet çıkacak gibi şeyleri sorucam.
ancak benim yukarıda yazdığım Güncel Türkiye haritası konusu bundan farklı bir durum.Bununla ilgili beklemede kalın biraz.şimdilik bu kadar...
Moderatörlerimizden
@Kaan Kara (29002) zaten kısa bir süre önce Toyota Genel Müdürlüğüne bu konuyla alakalı bir mail atmış.
Ancak gelen cevap Avrupa Toyota Navigasyon haritalarından sorumlu.Yani bu işi sadece güncel Türkiye haritası diye verseler sorun çözülmüş olacak aslında.
en fazla 40-50 tl ye iş hallolur ama 119 euro cidden az para değil.Avrupa Toyotada bir bütün halinde tüm ülkelerin lisans hakkını sattığı için 119 euro gibi
bir para çıkıyor ortaya.
Fransadaki veya Ukraynadaki güncellemeden banane yani ama anlamıyor adamlar işte.yada işlerine böyle geliyor