Gönderen Konu: Touch & Go Navigasyon Alacaklar DİKKAT !!!  (Okunma sayısı 6130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Touch & Go Navigasyon Alacaklar DİKKAT !!!
« Yanıtla #40 : Mayıs 20, 2015, 20:33:07 »
Öncelikle orjinalde yoksa serviste taktırmak zorunda değiliz. ( cruise kontrol gibi ) yeni android platformlu media lar var. Eminim aynı anda bir çok navigasyon sahibi olabilirsiniz. En iyisi 50 tl. Güncelleme sorunu yok. Fiyat politikası maalesef birçok firmada aynı. Elimizden geldiğince işimizi dışardan hallediyoruz. :)
2014 1.6 Auris Touch

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 20, 2015, 20:33:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 20, 2015, 21:39:08 »
Bende belki yardımcı olur diye bir pdf dosyası eklemek istiyorum.toplam 6 sayfa.

dosyanın adı Troubleshooting flow chart Touch 2 with Go v1.0.5.2_tr.pdf

Toyota Tech'ten ücretli olarak indirdim ve paylaşıyorum.çok çok fazlasını indirdim T27 Avensis ile ilgili ancak bilgi karmaşası yaratmak istemiyorum.

bir ara tüm T27 Avensis ile ilgili yayınlanan Teknik Servis bültenleri tamamlayacağım.

Touch 2 Go'da hangi firmaların emeği var görebilirsiniz bu şemada  :foto:

Touch 2 Go için arıza tespit şeması pdf olarak indirin saklayın dursun derim sonuçta touch 2 go bir çok toyotada var artık...

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 24, 2015, 21:59:34 »
Bekir hocam bu dosyanın pdf formatındakini de yükleme imkanınız varmı jpg formatın da küçük yazıların netliği bozuluyor da.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 24, 2015, 22:07:46 »
Valla Toyota ya navigasyon için 2000tl verecek kadar zengin değilim ayrıca 7^ Çinden aldığım navigasyon vardı 3 senedir de sorunsuz olarak bir köşede duruyordu, geçen de onuda 75tl ye sattım ;) ya çok gereksiz bir şey artık telefonlarda var ve kullanması da çok mantıklı ve kolay.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 24, 2015, 22:31:48 »
Bekir hocam bu dosyanın pdf formatındakini de yükleme imkanınız varmı jpg formatın da küçük yazıların netliği bozuluyor da.

cihan bey sanırım dikkatinizden kaçtı zaten resmin üzerinde tam olarak pdf sürümünü yüklemiştim.

resimin üzerinde küçük yazı halinde ekli duruyor.

onu indirin.toplamı 6 sayfa zaten.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 24, 2015, 22:37:36 »
Evet dikkatimden kaçmış şimdi gördüm siz uyarınca Bekir hocam teşekkürler. Hemen indiriyorum.  :tamam: :saygi:
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 15, 2015, 10:07:15 »
Arabayı alırken 2000 TL TOYOTA Navigasyon ekletmiştim mayıs ayında çıkan 119 eurou yazlımdan sonra yeni çıkan yazılım için de 119  eurou ücret isteniyor. Almayı düşünenlere uyarımdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Kasım 15, 2015, 11:31:37 »
@Ömer LİKOS (15721) bey günaydın öncelikle.

Toyotanın bizim araçlarımıza Navi Özelliğini eklerken üzerindeki harita yazılımı 4.3.1'di.Bu yazılımın içindeki Türkiye Haritası toplam 73 megabyte boyutu vardı.

Mayıs 2015 te güncel yazılım çıktığında 119 euro ücret isteniyordu bildiğiniz gibi.

Bu yazılımın sürümü ise 4.4.1'di.Bu haritadaki Türkiye haritası ebatı ise 98 megabyte olmuştu.Bu haritayı ben satın almıştım.

Ancak usb bellek ile kopyalanmasını engellemek için toyota lisans-key özelliği eklemiş.Yani bir kere bir araca kurduğunuzda artık o harita sadece sizin aracınızda kurulabiliyor bir daha başka bir araca yüklense bile haritayı aktifleştiremiyorsunuz.

Şu anki tekrar 119 euro istenen harita 4.5.0 sürümü ile yayınlandı.Türkiye haritası ise içinde 113 megabyte olmuş.

BU sürümlerdeki haritaların hepsi benim şu anda bilgisayarımda mevcut.en son sürüm olan ise satın almadığım için Lisans-Key yok tabiki elimde.

Geçen gün bakımdayken aslında aklıma bir fikir geldi benim.ancak biraz zaman gerek bana bunun için.

Şu kadarını söyleyim.eğer bu işi yapabilirsem navi ünitesi olan herkes isterse eski sürümü kullanmaya devam etsin ama Türkiye haritası en güncel halini

görüp kullanacabileceksiniz.(ipucu bu kadar verebilirim.) Zaten hepimizin derdi bu değilmi  :alkis:

Ancak ben en baştan beri söylediğim bir şey var.1800-2000 tl arası bir para veriliyor ancak Toyota size bunu sadece Harita sistemi olarak satmıyor.

Sizin yada bizim araçlarda 2013 ten bu yana Touch 2 denen sistem var.

NAvi eklendiğinde Touch 2 and Go oluyor bu sistem.

Eğer avrupa veya amerikadaki olayı yapabilirsem araç Touch 2 and Go Plus olacak cihaz.İşte o zaman 3 yıl bedava harita güncellemesi hakkı veriyor toyota size.

Bu konuyu bu hafta içinde toyota genel merkeze mail atıcam.Plus sürümüne yükseltmek için ne yapmalıyız yada ne eklenmeli cihaza,ne kadar maliyet çıkacak gibi şeyleri sorucam.

ancak benim yukarıda yazdığım Güncel Türkiye haritası konusu bundan farklı bir durum.Bununla ilgili beklemede kalın biraz.şimdilik bu kadar...

Moderatörlerimizden @Kaan Kara (29002) zaten kısa bir süre önce Toyota Genel Müdürlüğüne bu konuyla alakalı bir mail atmış.

Ancak gelen cevap Avrupa Toyota Navigasyon haritalarından sorumlu.Yani bu işi sadece güncel Türkiye haritası diye verseler sorun çözülmüş olacak aslında.

en fazla 40-50 tl ye iş hallolur ama 119 euro cidden az para değil.Avrupa Toyotada bir bütün halinde tüm ülkelerin lisans hakkını sattığı için 119 euro gibi

bir para çıkıyor ortaya.

Fransadaki veya Ukraynadaki güncellemeden banane yani ama anlamıyor adamlar işte.yada işlerine böyle geliyor  :kötü: :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 15, 2015, 21:58:50 »
@Bekir Uğur YAVUZCAN cevaplarınız için teşekkür ederim. TOYOTA genel merkezine daha önce bende ulaştım ve şimdi tekrar yazdım cevap bekliyorum. Ben sadece Türkiye haritası istiyorum ama zorla bütün avrupanın haritasını satıyorlar. Aracım mart 2014 çıkışlı Temmuz 2015 ise navigasyonum garanti kapsamında değişti ve yeni navigasyonun yazılımı 4.3.1 bile değildi. Eğer bir çözüm bulup paylaşırsanız seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 16, 2015, 08:29:21 »
cihaza sadece harita datasını atabilen oldumu aranızda yani deneyen varmı ?
zira cihaza girilebiliyorsa mutlaka harita datası atılır, lisans vs yi bozmadan bir çok lisanslı alete bu şekilde yeni harita atılabiliyor ?

touch&go lu bir ekranım yok bu amaçla soruyorum
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 27, 2015, 22:51:47 »
2000 TL bu yazılıma verileceğine  gider 460 dolara android multimedya sistemi taktırır keyfime bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 01, 2015, 16:14:37 »
bencede çok mantıklı, bu kadar para hakkedecekleri hiç hiç bir şey yok ortada, hele ki güncellemeleri de parayla veriyorken... eğer opsiyon olarak 2000 TL düşmüyor ise aracı alırken o zman bir dongle takmak için bu kadar para talep edilmesi çok yanlış..
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 01, 2015, 19:08:58 »
Konuyu baştan sona okudum. Genelde Toyota'yı her türlü yererim bazen çok aşırı gittiğimi de söyleyenler oldu. Ama bu konu çözülebilecek bir yapıda.  Sadece tr haritası güncellemesi olsa çok rahat olacak en fazla 50 tl ya eder ya etmez. O zaman herkes rahat edecek.
Bazı arkadaşlar 1500 liraya Android cihaz taktıririm demis haklıdır ama orijinal double din bildiğim kadarıyla japon malı kaliteli bir markanın ürünü Android cihazlar ise ses çıkış gücü belirsiz araçla tam uyuşmayan ürünler oluyor. Hal böyle olunca da orijinal ürünün keyfi her zaman başka oluyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 26500
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 01, 2015, 22:28:46 »
@Ömer LİKOS (15721) bey günaydın öncelikle.

Toyotanın bizim araçlarımıza Navi Özelliğini eklerken üzerindeki harita yazılımı 4.3.1'di.Bu yazılımın içindeki Türkiye Haritası toplam 73 megabyte boyutu vardı.

Mayıs 2015 te güncel yazılım çıktığında 119 euro ücret isteniyordu bildiğiniz gibi.

Bu yazılımın sürümü ise 4.4.1'di.Bu haritadaki Türkiye haritası ebatı ise 98 megabyte olmuştu.Bu haritayı ben satın almıştım.

Ancak usb bellek ile kopyalanmasını engellemek için toyota lisans-key özelliği eklemiş.Yani bir kere bir araca kurduğunuzda artık o harita sadece sizin aracınızda kurulabiliyor bir daha başka bir araca yüklense bile haritayı aktifleştiremiyorsunuz.

Şu anki tekrar 119 euro istenen harita 4.5.0 sürümü ile yayınlandı.Türkiye haritası ise içinde 113 megabyte olmuş.

BU sürümlerdeki haritaların hepsi benim şu anda bilgisayarımda mevcut.en son sürüm olan ise satın almadığım için Lisans-Key yok tabiki elimde.

Geçen gün bakımdayken aslında aklıma bir fikir geldi benim.ancak biraz zaman gerek bana bunun için.

Şu kadarını söyleyim.eğer bu işi yapabilirsem navi ünitesi olan herkes isterse eski sürümü kullanmaya devam etsin ama Türkiye haritası en güncel halini

görüp kullanacabileceksiniz.(ipucu bu kadar verebilirim.) Zaten hepimizin derdi bu değilmi  :alkis:

Ancak ben en baştan beri söylediğim bir şey var.1800-2000 tl arası bir para veriliyor ancak Toyota size bunu sadece Harita sistemi olarak satmıyor.

Sizin yada bizim araçlarda 2013 ten bu yana Touch 2 denen sistem var.

NAvi eklendiğinde Touch 2 and Go oluyor bu sistem.

Eğer avrupa veya amerikadaki olayı yapabilirsem araç Touch 2 and Go Plus olacak cihaz.İşte o zaman 3 yıl bedava harita güncellemesi hakkı veriyor toyota size.

Bu konuyu bu hafta içinde toyota genel merkeze mail atıcam.Plus sürümüne yükseltmek için ne yapmalıyız yada ne eklenmeli cihaza,ne kadar maliyet çıkacak gibi şeyleri sorucam.

ancak benim yukarıda yazdığım Güncel Türkiye haritası konusu bundan farklı bir durum.Bununla ilgili beklemede kalın biraz.şimdilik bu kadar...

Moderatörlerimizden @Kaan Kara (29002) zaten kısa bir süre önce Toyota Genel Müdürlüğüne bu konuyla alakalı bir mail atmış.

Ancak gelen cevap Avrupa Toyota Navigasyon haritalarından sorumlu.Yani bu işi sadece güncel Türkiye haritası diye verseler sorun çözülmüş olacak aslında.

en fazla 40-50 tl ye iş hallolur ama 119 euro cidden az para değil.Avrupa Toyotada bir bütün halinde tüm ülkelerin lisans hakkını sattığı için 119 euro gibi

bir para çıkıyor ortaya.

Fransadaki veya Ukraynadaki güncellemeden banane yani ama anlamıyor adamlar işte.yada işlerine böyle geliyor  :kötü: :kötü:

Hocam ben bu ayın 14 unde toyota bayisinden sıfır auris 1.6 premium aldım. Serviste 2000 tl karsılıgında navıgasyon taktırdım fakat aracıma yüklenen navıgasyon surumu 4.4.1EL simdi bu surum eskı degılmı? Hatta harita versiyonu da 2014 v3 ki artık 2016 yılı geliyor.. Portalda 119 avroya satılan 4.5.1 harita sürümünün 2 hafta önce alınmış araçta yüklü olması gerekmezmiydi? Ben bu konuda aracı aldıgım bayiye itiraz ettim onlarda toyota merkez ile görüşüp bana döneceklerini söylediler. Suan beklemedeyim.
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Aralık 02, 2015, 08:12:33 »
@Ali Kır (36169) öncelikle itirazınızda bence sonuna kadar haklısnız.

Ancak yüksek ihtimal ile verilecek cevap şu olacaktır-->Aracın gümrükten Türkiye'ye giriş tarihi esas alındığı için yada fabrikada depoda bulunan Navigasyon modelleri çok önceden depolandıkları için 4.4.1 EL sürümü ile monte edilmektedir diyecekler.

O yüzden 119 euro ödemenizi isteyebilirler.Umarım itirazınız olumlu sonuçlanır. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 26500
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 08, 2015, 16:47:53 »
@Ali Kır (36169) öncelikle itirazınızda bence sonuna kadar haklısnız.

Ancak yüksek ihtimal ile verilecek cevap şu olacaktır-->Aracın gümrükten Türkiye'ye giriş tarihi esas alındığı için yada fabrikada depoda bulunan Navigasyon modelleri çok önceden depolandıkları için 4.4.1 EL sürümü ile monte edilmektedir diyecekler.

O yüzden 119 euro ödemenizi isteyebilirler.Umarım itirazınız olumlu sonuçlanır. :tamam:

Servıs gerı donus yaptı bana ucretsiz guncelleme yapmak icin beni servise davet ettiler. Ama guncelleme yapacakları harıta versıyonunu sordugumda net bılgı alamadım cunku asıl ısı yapacak teknık elemanla gorusmedim.. Bakalım ılk fırsatta servıse gıdıp guncelletecegım harıtayı.
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...