Gönderen Konu: Touch & Go Navigasyon Alacaklar DİKKAT !!!  (Okunma sayısı 6130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Touch & Go Navigasyon Alacaklar DİKKAT !!!
« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2015, 16:58:05 »
orjinal toyotanın navigasyonunu kullanan biri olarak cevap hakkımın olduğunu düşünüyorum.

durum şöyle bakınız.

touch 2 cihazlarda kullanılan navigasyon ünitesinin ilk güncellemesi bu değil.

bundan yaklaşık 6 ay önce ilk güncelleme geldi ve 4.3 gigabytelık bir güncellemeydi.yani hatırı sayılır bir olaydı.ve beş kuruş para alınmadan yapıldı bu olay.

şu anki güncellemenin ücretli olmasından ziyade bana göre fiyatı tartışılabilir!

belki fiyat bir miktar daha uygun alınabilirdi.

sonuçta kullandığınız ürün dünya markası bir firmanın geliştirdiği bir sistem.evet piyasada daha uygun yada daha gelişmiş  cihazlar elbette var.

ancak bakalım bu cihazlar senin arabana oluyormu onu bir düşünmek lazım?çünkü bu cihazıların içi universal olarak üretilir yani senin aracındaki akım yada

voltaj gücüne göre değil.sadece dış kasaları aracın monte edilecek yerine göre şekillendirilir o kadar.

bu cihazlar hadi diyelimki senin araban uydu sonrasında elektriksel bir aksamda problem çıkardığında ne yapacaksın?

servistekilerle kavgamı ediceksiniz?

bence yapılan hata en başta bu tip cihazlarda ne bekleyip ne tür cevaplar alacağını insanların iyi ayarlayamamasından dolayı oluyor.

vw'de audide bmw de acaba kullanılan navilerde bir sorsak acaba kaç euro isteniyor o zaman daha iyi mukayese edilebilir gibime geliyor.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2015, 16:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 08, 2015, 18:11:15 »
Burada sıkıntı ülke ülke haritaların değil komple avrupa haritasının yurtdışına hiç gitmeyeceklere fuzuli olarak kakalanması. Bunu bilmeden salladım herhalde sadece Türkiye haritasına bu parayı istemiyorlardır diye düşündüm :) Eğer sadece TR haritası ise durum çok daha vahim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 08, 2015, 18:21:31 »
Burada sıkıntı ülke ülke haritaların değil komple avrupa haritasının yurtdışına hiç gitmeyeceklere fuzuli olarak kakalanması. Bunu bilmeden salladım herhalde sadece Türkiye haritasına bu parayı istemiyorlardır diye düşündüm :) Eğer sadece TR haritası ise durum çok daha vahim.

doğru biliyorsun Murat hocam.tüm avrupa haritası yüklü...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 08, 2015, 18:27:08 »
O zaman Toyota Türkiyeye bu konuda baskı oluşturulabilir, sadece Türkiye haritasını mantıklı bir bedele satabilirler. Kim arabasıyla baştan başa avrupaya gidip gelir ki mantıklıda değil yapılan. Portatif navigasyon olsa hadi neyse sökersin yanında gezdirirsin avrupada...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 08, 2015, 18:30:14 »
En basit ve düşük maliyetlisi harici navigasyon. İhtiyacı olan alır Murat Hocamında dediği gibi istediği yere taşır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 08, 2015, 18:40:36 »
orjinal toyotanın navigasyonunu kullanan biri olarak cevap hakkımın olduğunu düşünüyorum.

ancak bakalım bu cihazlar senin arabana oluyormu onu bir düşünmek lazım?çünkü bu cihazıların içi universal olarak üretilir yani senin aracındaki akım yada

voltaj gücüne göre değil.sadece dış kasaları aracın monte edilecek yerine göre şekillendirilir o kadar.

bu cihazlar hadi diyelimki senin araban uydu sonrasında elektriksel bir aksamda problem çıkardığında ne yapacaksın?

vw'de audide bmw de acaba kullanılan navilerde bir sorsak acaba kaç euro isteniyor o zaman daha iyi mukayese edilebilir gibime geliyor.

Bekir bey :

Diğer söyledikleriniz şahsi yorumunuzdur.Ona saygı duymak lazım ama alıntı yaptığım bölümdeki "elektiriksel uyumsuzluk sorunu" dediğiniz şey  konusunda bir şey söylemek isterim.

donanım entegrasyonu sandığınız gibi  öyle miliamper yada milivoltlar seviyesinde olan süper hassas ayar ve eleman gerektiren bir şey değil.Eğer bu konuda bir mazeret sunulacaksa entegrasyonun teknik zorlukları en son sırayı bırakın listeye bile giremez.araba multimedya sistemi monte etmekten hiç bir farkı yok.Eğer fiziksel olarak uyum sağlarsa nerdeyse her multimedya sistemini aracınıza takabilirsiniz.

Navigasyon monte etmek ise anten/gps modülü gibi bir iki basit ürün dışında (ekranın zaten var olduğunu var sayarak)  daha ziyade yazılımı dayanıyor.Donanımı en başta da yazdığımız gibi bazı firmalar onda biri fiyatına paket halinde zaten size satıyorlar.Yazılımsal destekte cabası.Hadi diyelim araç üreten firmalar  biraz daha kaliteli yada standartları yüksek ürün kullanıyorlar.Dizayn ve mühendislik maliyeti var  bunu da ekleyin ama neticede 2000 lira gibi bir fiyatlandırma  her halukarda soygundur.

Hadi bu maliyetle tüketiciye sattın bari ömür boyu güncelleme ver bari..oda yok fahiş fiyatla güncelleme satılıyor.

Biz okulda okurken yağmur sensörü devresinin maliyetini 5 lira olarak açıklamıştı hocamız. Üzerine de devreyi tahtaya çizmişti.Ama o sıralarda yağmur sensörlü araba + 2000 liraya denk geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Anlıyacağınız firmalar bu tür opsiyonlarla resmen müşteriyi yoluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 08, 2015, 19:38:07 »
Hamza bey kısaca şöyle bir örnek vereyim size.

Xetec DTM 700 cihaz adı.
kullanılan soketler her şeyi ile orjinal.
kesme biçme yok.
tak çalıştır ürün.
güney korede malıydı o zamanlar.kia ve hyundai marka araçlar için üretiliyordu.(dikkat edin,üretilirdi diyorum)
ancak hiç bir aracın üzerinde fabrika çıkışı yoktu.sonrasında after market olarak satılırdı.çünkü fabrika bizim böyle bir ürün ile bağlantımız yok diyordu.

gel gelelilm benim 2007'de sıfır km olarak aldığım kia cerato aracım henüz 3 ay olalı ben bu cihazdan taktırmıştım.hemde o zamanın parası ile 1700 tl'ye.
bakınız 8 sene öncesinin parası ile.şu anda galiba 2500 tl filan demem lazım.
ne mi oldu?
araba 1 hafta sonra otoparktan çıkacaktım.her şey normal.kontağı çevirdim.ses yok.akü yeni araba her şey yeni.
bi daha tık yok.
yol yardımmı gelmedi dersiniz servismi gelmedi!
montajıda servis yapmıştı bu arada.montajda da hata yok.arabayı incelemek için Çelik Motordan ürün müdürü 2 kişi geldi.
sebep 6 ay sonra belli oldu.ben ise 6 ay bu şekilde aracın her an çalışmayacağını bile bile kullandım.
cihaz İMMOBİLİZERE giden elektrik akımında dalgalanmaya sebep oluyormuş.
sonrasında türkiyede artık xetec markası Kia servislerinde takılmamaya başlandı.
bende o zaman birşeyin orjinali ile sonradan takılması arasındaki farkın ne anlama geldiğini anladım.
bununda bir bedeli olacağı tabiki belli...
her gün aracıma binerkende inanın büyük bir keyifle biniyorum çok şükür.elimin altında navisi-face-twitter mail okuma-mesaj okuma hepsi var diyorum ve en önemlisi orjinal olduğundan aracımın herhangi bir aksamına zarar gelmeyeceğini biliyorum.kafam rahat yani.

ben sizin neyden yakındığınızı gayet iyi anlıyorum.
ancak diğer markalarda bunu ücretsiz yapan yada kaç sefer ücretsiz yapan bir firma var onları sayabilriseniz bence onun üzerinden gidelim daha iyi olur.

size elektriksel konulardan örnek verdimki çünkü bizzat yaşayan benim.sonrasında inanın o kadar şikayet gelmişki Xetec takılı olan araçlardan montajı sonlandırdılar.yani sadece ben değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 08, 2015, 19:43:28 »
Merhabalar; 1 yıldır touch 2 Navigasyonu kullanıyorum ve bahsettiğiniz yazılımı yükledim. Daha bir yıllık bir araca ve 2000TL fark verilerek alınan bir navigasyona 6 ayda bir çıkan bir yazılım için 119 Euro talep edilmesi kabul edilemez. Bugün İst bayileri aradım ve aracıma navigasyon eklettirmek istediğimi fiyat ve özelliklerini sordum. 2000 TL civarında fiyat verdiler ve yazılımın ücretsiz olduğunu söylediler. Ben bilseydim kesinlikle almazdım.
Navisasyonun Türkiye haritası güncel değil. Yazın Samsun Sinop arasında gittiğim yolu beni denizden götürdü ayrıca gecen hafta Nilüfer Bursa Adapazarı arasında yolu bilmediğim için navigasyona güvenerek en hızlı seçeneğiyle Bursa-Yenişehir-İznik üzerinden ve Yenişehire gelmeden 2 km önce tarla yoluna girmemi istedi girmedim ve Yenişehir içinden dağ yolundan Yalova ve Orhangazi-İznik güzergahına göre daha geç bir sürede tamamladım ki yanımda öğretmen arkadaşlarıma da mahcup olmam cabası.
Arabamın değeri 74 000 TL ve 2000 Navigasyon ile 76 000 TL satıpta 6 ayda bir 350 TL vermek Toyota gibi bir dünya markasına yakışmıyor. Bugün Toyata müşteri hizmetlisi durumun bu olduğunu, servis ise yazılımı müşteriniin kendisi yükleyeceğini serviste bu işlemin yapılmadığını söyledi.
Durum bu ben de Toyotanın bu politikasını Naviasyon almayı düşünlere göstermek istiyorum. Karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 08, 2015, 19:52:48 »
Merhabalar; 1 yıldır touch 2 Navigasyonu kullanıyorum ve bahsettiğiniz yazılımı yükledim. Daha bir yıllık bir araca ve 2000TL fark verilerek alınan bir navigasyona 6 ayda bir çıkan bir yazılım için 119 Euro talep edilmesi kabul edilemez. Bugün İst bayileri aradım ve aracıma navigasyon eklettirmek istediğimi fiyat ve özelliklerini sordum. 2000 TL civarında fiyat verdiler ve yazılımın ücretsiz olduğunu söylediler. Ben bilseydim kesinlikle almazdım.
Navisasyonun Türkiye haritası güncel değil. Yazın Samsun Sinop arasında gittiğim yolu beni denizden götürdü ayrıca gecen hafta Nilüfer Bursa Adapazarı arasında yolu bilmediğim için navigasyona güvenerek en hızlı seçeneğiyle Bursa-Yenişehir-İznik üzerinden ve Yenişehire gelmeden 2 km önce tarla yoluna girmemi istedi girmedim ve Yenişehir içinden dağ yolundan Yalova ve Orhangazi-İznik güzergahına göre daha geç bir sürede tamamladım ki yanımda öğretmen arkadaşlarıma da mahcup olmam cabası.
Arabamın değeri 74 000 TL ve 2000 Navigasyon ile 76 000 TL satıpta 6 ayda bir 350 TL vermek Toyota gibi bir dünya markasına yakışmıyor. Bugün Toyata müşteri hizmetlisi durumun bu olduğunu, servis ise yazılımı müşteriniin kendisi yükleyeceğini serviste bu işlemin yapılmadığını söyledi.
Durum bu ben de Toyotanın bu politikasını Naviasyon almayı düşünlere göstermek istiyorum. Karar sizin.

Ömer hocam senin bursa yenişehir arasında bulamadığın yol sakın yeni yapılan Çevre Yolu güzergahı yüzünden olmasın!!!
henüz 1 yıllık bir yol çalışması ve daha istanbul-Orhangazi-İznik arası halen yapılmaya devam ediliyor.
birde benden bir öneri.
yol güzergahında en hızlıyı değil ekolojik olanı seçin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 09, 2015, 19:02:21 »
Toyota firmasını bu kadar desteklemek için yapılan yorumlar enteresan yok voltaj amper.Amerika keşfedilmiyor.O fiyat bu ülkeye olmaz.Cihaz da pahalı.Dileyen alabilir.Toyotayı sevmek ayrı ama iş fanatizm olmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 10, 2015, 13:55:42 »
Hamza bey kısaca şöyle bir örnek vereyim size.

Xetec DTM 700 cihaz adı.
kullanılan soketler her şeyi ile orjinal.
kesme biçme yok.
tak çalıştır ürün.
güney korede malıydı o zamanlar.kia ve hyundai marka araçlar için üretiliyordu.(dikkat edin,üretilirdi diyorum)
ancak hiç bir aracın üzerinde fabrika çıkışı yoktu.sonrasında after market olarak satılırdı.çünkü fabrika bizim böyle bir ürün ile bağlantımız yok diyordu.

........

Bekir Bey:

3. parti ürünler gerek yazılım gerekse donanım olsun her araç her makina ve her bilgisayar için risk taşır. Zira 3. parti üreticiler ellerindeki kısıtlı teknik bilgi ve altyapıya göre (üreticiden temin yada piyasada araştırarak ve ürün üzerinde deneyerek) üretim yaparlar.

Araç üzerinden örnek vermek gerekirse ,konuya tam vakıf olamadan, aracın spesifik ve teknik değerlerini bilmeden , diğer parçaların uyumunu tek tek test edemeden ellerindeki veriye göre üretim yapıp satıyorlar.o yüzden uyumsuzluk çıkması gayet normal.

Bu tip üretimlerde aslında iki yol izleniyor

1:Araç üreticisi özel bir ürün için diğer üretici firmaya giderek bana şu malı şu şu kiriterlere  uygun şekilde yap diye specleri verip ürettiriyor.Sonra test edip tekrar geriye dönüp düzelttirme falan yapıyor.

2: birde özle firmalar kendi imkan ve teknik altyapıları ile araca göre üretim yapıyorlar.Sonrada şu araca uyumlu ürettiklerini söyleyip piyasaya sunuyorlar.

Bu iki üretim aslında aynı araç için yapılsa da işin özünde birbiri ile alakaları yok.

Burada söz konusu olan ise Toyota'nın 1. şıktaki şekilde  ürettiği/ürettirdiği bir ürünü fahiş fiyata satması.Üretim teknikleri açısından bir sorun yok halbuki.O sistemi araca entegre etmek sıradan multimedya sistemi entegre etmekten zor değil Toyota için.Anlattığınız riskleri içermeden hemde.

Toyota burada bildiğimiz kazıklama yolunu seçiyor (diğerleri de farklı değil onda hemfikiriz) Kendi ürettikleri ve entegre ettikleri bir ürünü piyasa şartlarının çok çok üstünde satıyorlar.Ama mümkün olduğunca kar etmek. Toyota'nın mümkün olduğunca kar etmesi de sizin benim cebimden mümkün olduğunca para çıkması demek.Konu bu kadar basit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2015, 13:57:37 »
Allah Allah bugün bana mı birşeyler oluyor forumda mı birşeyler var ben bu mesajı DÜN de okumuştum,DEJA VU dedikleri bumudur? ama dünkü mesaj yok  :olu: :olu: :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 10, 2015, 14:05:15 »
Murat Bey bu sitede bir çok konu maalesef dejavu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 10, 2015, 14:07:01 »
Konuların birebir aynısı veya benzeri dolu. Bazen aynı şeyleri yazıp duruyoruz. Bu bir döngü. Emoji koyamiyorum yav.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 10, 2015, 14:18:56 »
Hamza Beyin mesajını okumuştum gibi geldi de  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2015, 18:01:59 »
Merhabalar; 2014 Model Dizel Advance Otomatik Corolla sahibiyim.
Arabayı alırken 2000 TL Navigasyon ekletmiştim. Ancak daha önce kullandığım 150 TL Navigasyonla kıyaslanmayacak kadar işlevsiz bir cihaz.
2014 yılında 4.3.1L yazılımını güncelledikten sonra son çıkan 4.4.1L yazımı için 119 Euro talep ediliyor Toyota gibi bir markaya yakıştıramadım.
Şuan ki yazılımda pek çok yol haritada gözükmemektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2015, 18:03:57 »
Merhabalar; 2014 Model Dizel Advance Otomatik Corolla sahibiyim.
Arabayı alırken 2000 TL Navigasyon ekletmiştim. Ancak daha önce kullandığım 150 TL Navigasyonla kıyaslanmayacak kadar işlevsiz bir cihaz.
2014 yılında 4.3.1L yazılımını güncelledikten sonra son çıkan 4.4.1L yazımı için 119 Euro talep ediliyor Toyota gibi bir markaya yakıştıramadım.
Şuan ki yazılımda pek çok yol haritada gözükmemektedir.
Ömer Bey,bu konuyu aratın.Etraflıca konuştuk.Bunu Toyota'ya yakıştıran da var, yakıştıramayan da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2015, 18:08:47 »
EEeee zaten aynı konu içerisindeyiz :nija: -_- :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 20, 2015, 18:12:14 »
EEeee zaten aynı konu içerisindeyiz :nija: -_- :wacko: :wacko:
Ne bilim kafam karıştı.Yaşlılık işte...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 18:13:56
Bir tane de benzer konu var.Aman zenginin navıgasyonu züğürdün(ben-ben de yok)klavyesini yorar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mayıs 20, 2015, 19:20:54 »
Ne bilim kafam karıştı.Yaşlılık işte...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 18:13:56
Bir tane de benzer konu var.Aman zenginin navıgasyonu züğürdün(ben-ben de yok)klavyesini yorar.

Bende de yok :) Açarım telefonu tableti giderim lazım olursa :) Ama sözüm size değildi abi, aynı konuda aynı şikayet olunca şaşırdım
THE END