0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burada sıkıntı ülke ülke haritaların değil komple avrupa haritasının yurtdışına hiç gitmeyeceklere fuzuli olarak kakalanması. Bunu bilmeden salladım herhalde sadece Türkiye haritasına bu parayı istemiyorlardır diye düşündüm Eğer sadece TR haritası ise durum çok daha vahim.
orjinal toyotanın navigasyonunu kullanan biri olarak cevap hakkımın olduğunu düşünüyorum.ancak bakalım bu cihazlar senin arabana oluyormu onu bir düşünmek lazım?çünkü bu cihazıların içi universal olarak üretilir yani senin aracındaki akım yada voltaj gücüne göre değil.sadece dış kasaları aracın monte edilecek yerine göre şekillendirilir o kadar.bu cihazlar hadi diyelimki senin araban uydu sonrasında elektriksel bir aksamda problem çıkardığında ne yapacaksın?vw'de audide bmw de acaba kullanılan navilerde bir sorsak acaba kaç euro isteniyor o zaman daha iyi mukayese edilebilir gibime geliyor.
Merhabalar; 1 yıldır touch 2 Navigasyonu kullanıyorum ve bahsettiğiniz yazılımı yükledim. Daha bir yıllık bir araca ve 2000TL fark verilerek alınan bir navigasyona 6 ayda bir çıkan bir yazılım için 119 Euro talep edilmesi kabul edilemez. Bugün İst bayileri aradım ve aracıma navigasyon eklettirmek istediğimi fiyat ve özelliklerini sordum. 2000 TL civarında fiyat verdiler ve yazılımın ücretsiz olduğunu söylediler. Ben bilseydim kesinlikle almazdım.Navisasyonun Türkiye haritası güncel değil. Yazın Samsun Sinop arasında gittiğim yolu beni denizden götürdü ayrıca gecen hafta Nilüfer Bursa Adapazarı arasında yolu bilmediğim için navigasyona güvenerek en hızlı seçeneğiyle Bursa-Yenişehir-İznik üzerinden ve Yenişehire gelmeden 2 km önce tarla yoluna girmemi istedi girmedim ve Yenişehir içinden dağ yolundan Yalova ve Orhangazi-İznik güzergahına göre daha geç bir sürede tamamladım ki yanımda öğretmen arkadaşlarıma da mahcup olmam cabası.Arabamın değeri 74 000 TL ve 2000 Navigasyon ile 76 000 TL satıpta 6 ayda bir 350 TL vermek Toyota gibi bir dünya markasına yakışmıyor. Bugün Toyata müşteri hizmetlisi durumun bu olduğunu, servis ise yazılımı müşteriniin kendisi yükleyeceğini serviste bu işlemin yapılmadığını söyledi.Durum bu ben de Toyotanın bu politikasını Naviasyon almayı düşünlere göstermek istiyorum. Karar sizin.
Hamza bey kısaca şöyle bir örnek vereyim size.Xetec DTM 700 cihaz adı.kullanılan soketler her şeyi ile orjinal.kesme biçme yok.tak çalıştır ürün.güney korede malıydı o zamanlar.kia ve hyundai marka araçlar için üretiliyordu.(dikkat edin,üretilirdi diyorum)ancak hiç bir aracın üzerinde fabrika çıkışı yoktu.sonrasında after market olarak satılırdı.çünkü fabrika bizim böyle bir ürün ile bağlantımız yok diyordu.........
Merhabalar; 2014 Model Dizel Advance Otomatik Corolla sahibiyim.Arabayı alırken 2000 TL Navigasyon ekletmiştim. Ancak daha önce kullandığım 150 TL Navigasyonla kıyaslanmayacak kadar işlevsiz bir cihaz. 2014 yılında 4.3.1L yazılımını güncelledikten sonra son çıkan 4.4.1L yazımı için 119 Euro talep ediliyor Toyota gibi bir markaya yakıştıramadım.Şuan ki yazılımda pek çok yol haritada gözükmemektedir.
EEeee zaten aynı konu içerisindeyiz
Ne bilim kafam karıştı.Yaşlılık işte...Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 18:13:56Bir tane de benzer konu var.Aman zenginin navıgasyonu züğürdün(ben-ben de yok)klavyesini yorar.