Gönderen Konu: Kargo!.  (Okunma sayısı 2500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kargo!.
« : Mayıs 07, 2015, 13:00:31 »
  Selamlar...
 Kargo gönderimlerinizde yaşadığınız sorunlar ve nasıl çözüldüklerini burada paylaşabilirsiniz. Tabi işini çok iyi yapan kişi ve kurumları da belirtmek gerek.

Ben çok şey yazabilirim bu konuda. ;)

Toyota Club Türkiye

Kargo!.
« : Mayıs 07, 2015, 13:00:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Kargo!.
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2015, 13:04:33 »
Abi ne sen soyle ne ben yazayim :D 
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2015, 13:09:03 »
 Harbiden, nasıl iş! yapıyorlar öyle, anlamak güç. Gerçi hiç sorun olmadığı da oluyor ama çok ilginç şeyler de oluyor maalesef.

Eski bir grafiti aklıma geldi. Hatırladığım kadarı ile, bir havayolu taşıma şirketi reklamı vardı. İşte bilmem kaç dolara, 2 saatte, aileniz ile Miami'desiniz.
 Altta grafiti eklenmiş;
 Evet, bavullar da Meksika'da. ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2015, 14:13:00 »
abi siz gönderici alıcı olarak yaşadığınız sorunlardan bahsedin ben de operasyondan bahsedeyim  :islik: :islik: :islik:
...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2015, 15:09:06 »
 Hah, tam oldu şimdi. :) Tek taraflı konuşmak olmaz sonuçta. :)

Neler oluyor operasyonda peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2015, 15:35:15 »
Bana gore en iyi kargo ups kargo. 20 kusur kargo aldim 10 kusur kargo gonderdim ( Kapima cagirdim kendilerini) hic sorun yasamadim. Internette guncel takip yaptim.
Ptt zaten allaha emanet. 2014 ten beri 200u geckin kargo aldim. 50 ye yakin gonderdigim var ucuz oldugu icin. her 10 kargonun 9 unda sorun yasadim.

Yurtici kargo ile de toplamda 30 urun alip gondermisligim vardir. fiyatta iyi kitliyor.
Mng kargo ile toplamda 10 urun alip gondermisligim var. Fiyati iyi ve hizli fakat benim evimin ordaki şube acayip sorunlu. Dayaklık adamlar...

Sürat kargo ilede 20 30 kere alip gonderme yapmisimdir. Ucret her defasinda farkli oluyor ayni noktaya gonderim. Istanbul icinde 2 gunde ancak ulastiriyorlar ne yapiyorlarsa.
Aras kargo ile 10 u gecmedi alip gondermede biraz yavaslar kendileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2015, 16:03:07 »
Sürat kargodan uzak durun yeter, adıyla ancak bu kadar ters orantılı olabilirler.

İstanbul içi kargoyu (sadece birkaç evrak içeren bir zarf) 2 günde teslim edemediler, Gaziosmanpaşa'dan verilen kargo 2 günde Maslak'a gelemedi. Zarfın üzerinde adresim yazılı olmasına rağmen aynı isimdeki bir başka müşterinin adresine göndermişler. Evrakları acil olarak almam gerektiği için gidip Bomonti şubesinden teslim aldım. neyse ki daha uzak bir şubeye gitmemiş yoksa daha fazla uğraşmak zorunda kalırdım.

Kargoyu almaya gitmeden önce müşteri hizmetleri ve ilgili şube ile defalarca görüşmeme rağmen bir çözüm bulamamaları ve acelem olması üzerine tıpış tıpış gidip aldım evraklarımı :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2015, 16:07:05 »
Hah, tam oldu şimdi. :) Tek taraflı konuşmak olmaz sonuçta. :)

Neler oluyor operasyonda peki?

Abi bizim bölgeden dolayı çok sorun yaşıyoruz. Baktığında yurtiçi gönderi hazırlanıyor ama fiyat yurt içi gönderiye göre fahiş yurtdışına göre cüzi. Ektra yurtiçi görünümlü yurtdışı olduğumızdan gümrük prosedürü anlatmaya girince çoğu alıcıyla işin içinden çıkmak birhayli zor oluyor   :olu:

Bana gore en iyi kargo ups kargo. 20 kusur kargo aldim 10 kusur kargo gonderdim ( Kapima cagirdim kendilerini) hic sorun yasamadim. Internette guncel takip yaptim.
Ptt zaten allaha emanet. 2014 ten beri 200u geckin kargo aldim. 50 ye yakin gonderdigim var ucuz oldugu icin. her 10 kargonun 9 unda sorun yasadim.

Yurtici kargo ile de toplamda 30 urun alip gondermisligim vardir. fiyatta iyi kitliyor.
Mng kargo ile toplamda 10 urun alip gondermisligim var. Fiyati iyi ve hizli fakat benim evimin ordaki şube acayip sorunlu. Dayaklık adamlar...

Sürat kargo ilede 20 30 kere alip gonderme yapmisimdir. Ucret her defasinda farkli oluyor ayni noktaya gonderim. Istanbul icinde 2 gunde ancak ulastiriyorlar ne yapiyorlarsa.
Aras kargo ile 10 u gecmedi alip gondermede biraz yavaslar kendileri

İlkecan bir Ups operasyon sorumlusu olarak böbürlendim ablacım şimdi :D
...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2015, 16:27:32 »
UPS kargonun şu araç takip olayı süper birşey zaten. Bir keresinde acele çıkmam gerekti evden, gittim elemanı buldum, arabanın arkasından aldım paketi :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2015, 16:36:01 »
Abi bizim bölgeden dolayı çok sorun yaşıyoruz. Baktığında yurtiçi gönderi hazırlanıyor ama fiyat yurt içi gönderiye göre fahiş yurtdışına göre cüzi. Ektra yurtiçi görünümlü yurtdışı olduğumızdan gümrük prosedürü anlatmaya girince çoğu alıcıyla işin içinden çıkmak birhayli zor oluyor   :olu:

İlkecan bir Ups operasyon sorumlusu olarak böbürlendim ablacım şimdi :D
İşini iyi yapan herkes tabi ki de övgüyü hak ediyor. Hem sistem iyi olmalı, hem de çalışanlar.
 Orada öyle bir olayın olduğunu anlatmak gerçekten güç oluyordur. Zamanında pasaport ile gidiliyordu hatta, bir de onu anlatmak lazım. :)

Bir çok farklı olumsuzluğa denk geldim kargoda. En çok rahatsız edeni herhalde, sürekli çalışılan yere, kargonun özellikleri de belirtildiği halde ve üstelik ulaşacağı şehire zamanından bile önce vardığı halde. O şubenin çok yakınındaki alıcı adrese yarım günden fazla sürede ulaşmayan evrak idi. Çok olay olmuştu sonra zaten ama zarar büyüktü.
 Kaybolan, başka şehirde çıkan ya da göndericiye göndermeye çalışan gibi durumları saymıyorum. :islik: :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2015, 16:45:16 »
Yurtiçi Kargo Dilovası-Kartepe arasında dosyayı 3 günde götürüyor. O da telefon trafiğinin sonrasında.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2015, 17:34:59 »
bende kargolar için çok fazla şey paylaşabilirim.
özelliklede yurtiçi karga hakkında  :kötü: :kötü: :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2015, 17:55:36 »
Yurtiçi'yi hiç açmayın bence, forumda kıyamet kopar :D >:(

Elimde bir tane sıfır kutusunda kullanılmayan Samsung split klima var onlar yüzünden...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2015, 18:01:10 »
Yurtdisi gonderilerde DHL ile hic sorun yasamadim, Bazen fiyati ucuz diye EMS yapiyoruz hep problem cikiyor malesef.
Yurtici gonderilerde Thaipost kullaniyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2015, 18:01:29 »
Yanlışlıkla klima mi göndermişler  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2015, 18:06:03 »
Yanlış hatırlamıyorsam PTT kargo idi Orduköy/SİNOP yerine ORDU'ya gitmişti kargo.

Yuriçi kargo ile birkaç ihaleye katılamadığımız, Hatta bir evrağın teslimini geciktirdiler diye Ankara'dan Eskişehir'e kargoyu alıp yerine teslim etsin diye eleman gönderip kargo firmasından alıp gideceği yere vermişliği bile var. Hatta gönderdiğim elemana kargoyu vermek istemezler, birde yok paketin üzerindeki alıcı veya göndericiye teslim ederiz ancak diye trip yaparlar, telefonda uzun bir fırçadan sonra elemana teslim ettiler kargoyu. Ondan sonra göndereceğim önemli kargoları günler öncesinden gönderirim teslim süresi 24 saat olan yerleri bile.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 07, 2015, 19:21:12 »
Eski bir kargo şube müdürü olarak şöyle bir kural vardı: Şubeye gelen kargonun faturası kesilip çıkartılmadan şubede bırakılmaz. Yurtiçi Kargo, sistemi aynı bankalardaki gibi saat 19:00' da kapatıyor. Eğer kargo faturası kesilmediyse ertesi güne kalıyor. Tabii ki bunu siz bilmiyorsunuz ve kargoyu alacak kişiye "yarın elinizde" diyorsunuz ve sonrası rezillik.
Geçen Aras-Günaydın Kargo ile acil evrak gönderdik. Hesapta sabah saat 10:00' dan önce teslim edilecek. Alıcı aradı almadığını söyledi. Şubeyi aradım (misâl) Ahmet Mehmetoğlu' na teslim edildi dediler. Alıcıyı aradım, "sabahtan beri hiç bir kargo firması gelmedi" dedi. Meğerse sistemde 10:00' dan önce teslim olarak gözükmesi için, belli firmalarda kargoları teslim alanlar belli olduğu icin, direkt ismini giriyorlarmış sisteme. Tabii ki acil dosya saat 11:00 civarı teslim edildi.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 07, 2015, 19:29:14 »
Uğur Bey! Siz 19:00 da sistem kapanıyor diyorsunuz da biz yurtiçi kargonun 17:00den sonra kargo kabul ettiklerini göremedik. Kötülemek gibi olmasında iş yerine yakın şubedekiler sanırım silah zoruyla çalışıyorlar o kanıya vardık en son.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2015, 20:55:14 »
Yanlışlıkla klima mi göndermişler  :D
Pendikte evi var ve istediği sürede gelmemişti yanlış hatırlamıyorsam abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 07, 2015, 21:23:02 »
Çok sık olmasa da kargo şirketlerini çok uzunca süredir kullanıyorum diyebilirim.. Şunu  net söyleyebilirim ki memnun olunacak bir kargo şirketi ile ben henüz karşılaşmadım.. :D

Yurtiçi kargo hakkında yorum bile yapmaya gerek duymuyorum.. !!!
Ptt kargo fiyatı görece uygun ama teslim süresi çok fazla.. aceleniz yoksa kullanabilirsiniz..henüz bir problem yaşamadım..
Sürat kargo da fiyat politikası yok.. her seferinde farklı fiyat verebiliyorlar.. İstanbul mecidiyeköy şubesindeki personel çok yardımsever ve ilgili..işlerini layığı ile yapıyorlar ama bu sonucu değiştirmiyor tabii..

Ek bilgi olarak şunu söyleyebilirim internet alışverişlerinde son 1 ay içinde 2 kere kullandım sürat kargoyu mecburiyetten.. biri ankaradan istanbula, diğeri istanbuldan izmire.. ikisine de ertesi gün sorunsuz teslim edildi..bendeki imajı biraz düzeldi:)
2017 C-HR Hybrid Diamond