Gönderen Konu: Yeni Direksiyon Sınavı Kuralları Çooook Katı  (Okunma sayısı 3796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yeni Direksiyon Sınavı Kuralları Çooook Katı
« : Nisan 30, 2015, 21:21:02 »
merhaba,
eşimi bugün sürücü kursuna kayıt ettirdik ancak sürücü kursundaki arkadaş baya bir moralimizi bozdu..eğer direksiyon deneyiminiz yoksa yüzde 90 kalırsınız dedi..biz de öyle kalakaldık :) eve gelince yeni yönetmeliği araştırdım ve gördüm ki gerçekten çok zormuş..geri paralel parkederken tek hamlede,kaldırıma en fazla 50 cm mesafede park etmeli..herhangi bir hatada direk sınav sonlanıyor..bu kadar zor,katı kurallar olmamalı..ya da eğer olacaksa şu andaki trafikte olanları da yeniden sınava alsınlar
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Yeni Direksiyon Sınavı Kuralları Çooook Katı
« : Nisan 30, 2015, 21:21:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Direksiyon Sınavı Kuralları Çooook Katı
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2015, 21:27:17 »
yeni yönetmelik mi yoksa daha önceki bu  paralel park etme yeni gelen birsey degil tek hamelede
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2015, 21:28:03 »
bence olması gerekenden hafif şu an. paralel parkı yapamayan, yokuşta dur kalk yapamayana ehliyet verilen nadir ülkelerden biriydik yıllardır. bu iş oyun değil. insanların hayatı söz konusu ise mümkün olan en sıkı sınavlara tabii tutulmalıdır.

güncel ehliyet sahiplerinin de sınava alınması görüşünüze ben de katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2015, 21:30:32 »
yeni sistem doğru arabayı park edemeyen yokuşta araba kaldıramayan almasın bence doğrusu bu sokabilceklerse ehliyet sahipleri tekrar girsin ama ücret vermiyelim gene :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2015, 21:31:04 »
Babam direksiyon sınav hocası :)

sınavlar esnasında müfettiş bulunuyormuş, hata yapıldığında sınav hocası bunu not etmezse müfettiş müdahale ediyormuş

acımadan bırakın diyormuş müfettiş

ben girdiğimde (2013 sonu) babamı tanıyorlardı önceden sınavlara giriyordu. daha önceden araç kullanmayı bildiğim için sıkıntı yaşamadım. tek hatam binerken lastikleri kontrol etmedim.

siz eşinize araç kullanmayı kesinlikle öğretin. tekrarlar yapın ki sınav heyecanı olmasın :)

sormak istediğiniz varsa buradan direkt hocaya sorayım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2015, 21:46:13 »
ben alirken zaten uzun suredir kullaniyordum ama surucu kursu egitimi  farkli size sinavda yapcaklarinizi anlatiyorlar gosteriyorlar  ben tek hamelede araba sokabiliyorum yeri geliyor  veya sokamiyorum   ama sinavda nasil sokulcagini  gosterdiler   o taktikle direk giriyor zaten 2 duba arasi  onun harici kemeri takcaksin falan  ben mufettis hocalar gelmeden 20 dakika arabada bekledim direksiyon koltugunda hoca gec dedi  ozaman bi heycan basti ama  geçti bir aday göbekte trafik sikisti dur kalk yapiyoduk stop ettirdi yandi sinavi ben sıkıntı yaşamadim  tek hatam tabi bana göre sinav baslarken sinyali verdim aynaya bakiyom el frenini indirmemisim hoca söyledi [emoji38] yokuşta zaten dur dediler durdum direk geri kalktim 1 saniye durdum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2015, 21:46:21 »
Park sensörleri sökülse bu arkası görülmeyen yeni nesil arabalarda park meselesi can yakar.Bir çok tecrübeli(?)şöför bile ehliyet sınavında takılır.Burası Türkiye 1-2 sene uygular sonra aheste aheste gevşetirler olurrrr,biterrrr. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2015, 22:28:27 »
Artık otomatik vitesli ve kendi kendine park eden arabalar mevcut gevşetmeleri gerek yerde sıkılaştırıyorlar.. Ehliyetleri sınıflandırsınlar, otomatik vites - manuel vites ehliyeti diye..
Misal benim eşim gayet iyi araç kullanır ancak manuel vites ver, 1 metre ileri götüremez:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2015, 23:05:03 »
Benim Eşim 3 direksiyon sınavında ehlıyetı aldı, gerçekten çok zor ehlıyet almak, bu zor sınavın iyi yanı ise ehlıyet alan direk trafıge çıkabılıyor. çok kişi tanıyorum eskı düzende ehliyet alıp araba süremiyen.
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2015, 23:41:05 »
Yeni sistem iyi de bu park meselesi 1 kez ile sınırlandırmak olmamalı. İnsanlık hali birazcık dar açı alabilir sınav esnasında, özellikle panik yapan kişiler. Bu hak sınav boyunca 3 olsa daha mantıklı olurdu. Fakat en önemlisi gereğinden yavaş gideni, trafik olabilecek noktalarda yavaş giderek trafiği tıkayanları, yan yollardan soluna bakmadan çıkanları, dönüşlerde sinyal vermeyenleri, en sol şeridi gereksiz işgal edenleri, arkasından geleni takip etmeyeni, ... direk elemeliler. Bu konular çünkü alışkanlık haline gelmeli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2015, 23:58:02 »
Ülkede adada dönene yol ver öğretilsin kaza kalmaz  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2015, 00:03:52 »
sinyal kolunu  ne işe yaradigini ögretilmesi gerekiyor  sinyal vermeden önce aynanin ne işe yaradigininda ogretilmesi gerekiyor tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2015, 00:30:38 »
Yol hakkının bende olmasına rağmen ben yol vermek zorunda kalıyorum güzel ülkemde  :)

Ehliyet konusunda yapılan sert uygulamayı sonuna kadar destekliyorum kullanmayı bilmeyen kullanmasın.Ehliyetin yeterlilik sınavı olsun her 3-4 yılda bir girilsin.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2015, 00:59:14 »
Aynen ayna kullanımı sadece şerit değiştirme, dönme gibi yerlerde sınırlı kalmamalı. Ben sürekli arkaya da bakarım, mümkün olduğunca hızlı gelene yol vermeye çalışırım. Aynı şeyi de bekliyorum haklı olarak. Adam 70 ile solluyor arkasına bakmıyor, şeridi işgal ediyor. Selektör yapıyorum yok, kornaya 2 defa bastıktan sonra sağ şeride geçmek aklına geliyor vs.
Bu arada hatalı sollamaları engellemek için de uygulamada gidiş gelişli yolda test yapılması iyi olur.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2015, 01:01:20 »
3 4 yılda bir olsun çok sıkı oksun tmam eyvallah ama bunun için para vermeyelim haraca bağlamasınlar bizi aman diyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2015, 01:01:45 »
Bir yandan çok iyi uygulama fakat diğer yandan dediğiniz gibi önceden ehliyet alanlar ne olacak ?

Arabayı kaldıramayana ehliyet veriyorlar. Bazılarıda trafik kurallarını ehliyet sınavı için ezberliyor. Ehliyeti aldıktan sonra kural falan kalmıyor... 

Yaşı ilerlemiş ve araç kullanamayacak durumda olanlar trafiğe çıkıyor. Herkezin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorlar.  Sorunu kökten çözmeleri lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 01:02:37
3 4 yılda bir olsun çok sıkı oksun tmam eyvallah ama bunun için para vermeyelim haraca bağlamasınlar bizi aman diyim

Tamda bunu diyecektim :) Bunu can,mal güvenliği için değil sırf para kopartmak için yapacaklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2015, 01:05:33 »
Ben ce de katı kuralları olmalı hatta lastik değiştirebilme zorunluluğu ,yol emniyeti almayı ,kaza anında rapor doldurmayı, ne gerekiyorsa bilinmeli ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2015, 01:07:11 »
Aynen ayna kullanımı sadece şerit değiştirme, dönme gibi yerlerde sınırlı kalmamalı. Ben sürekli arkaya da bakarım, mümkün olduğunca hızlı gelene yol vermeye çalışırım. Aynı şeyi de bekliyorum haklı olarak. Adam 70 ile solluyor arkasına bakmıyor, şeridi işgal ediyor. Selektör yapıyorum yok, kornaya 2 defa bastıktan sonra sağ şeride geçmek aklına geliyor vs.
Bu arada hatalı sollamaları engellemek için de uygulamada gidiş gelişli yolda test yapılması iyi olur.

Kamyon, kamyonet, minibüsler sol şeritte. Mobeseden geçerken 50 lere düşüyorlar arkada kuyruk... mobese bunu görmüyormu acaba...

Bursa içinde ben genelde sağ şeritten sağlıyorum çünkü sol ve orta şeritte kamyonlar kamyonetler veya otomobil olup yavaş gidenlerle dolu. Sağolsunlar sağ şeridi boş bırakıyorlar  bende oradan devam ediyorum nabayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2015, 01:47:57 »
Katı olması iyidir. Ben ağır vasıta şöförüyüm bizden çok şikayet var bende meslektaşlarımdan muzdaribim. Ben ehliyeti E+D yaparken sınav günü 6 kişi oluyorduk biri gelmedi tırla bi tur attım kurs sahibi en son sen bin dedi. Biri stop ettirdi biri sert fren yaptı hocayı camdan düşürecekti hepsinin ehliyet B kimseyi küçümsemiyorum fakat hiç tecrübe olmadan araca biniyorlar ondan sonra kaza eksik olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2015, 02:07:06 »
Kamyon, kamyonet, minibüsler sol şeritte. Mobeseden geçerken 50 lere düşüyorlar arkada kuyruk... mobese bunu görmüyormu acaba...

Bursa içinde ben genelde sağ şeritten sağlıyorum çünkü sol ve orta şeritte kamyonlar kamyonetler veya otomobil olup yavaş gidenlerle dolu. Sağolsunlar sağ şeridi boş bırakıyorlar  bende oradan devam ediyorum nabayım :)

Gökhun kardeşim dikkat et ben de öyle yapardım da, youtubeda bir video izledim kamyonların sağ tarafında çok kör nokta var, Allah korusun yani.

Ben özellilkle yokuşlarda hızımı ayarlayıp arkamdan hızlı gelene yol veririm, adam geçince yine sola geçerim, gelenin hızını kesmem. millet bencil olmuş otobanda 90 ile en solda solluyor, hızını gıdım arttırmıyor. bas gaza nolcak işte. gel de anlat