Gönderen Konu: Avensis Arıza  (Okunma sayısı 5610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
Avensis Arıza
« : Nisan 30, 2015, 21:14:45 »
2005 model 2000 motor lpgli otomatik avensis sahibiyim.Aracımı 2015 ocak başında satın aldım.1 ay kullandım.Aracım lpgde stop etmeye başladıı.Ustam atikere yönlendirdi.Lavato marka lpg beyninin bozulduğunu değişmesi gerektiğini söylediler.Değiştirdiler.Aracıma 15 gün bindim binmedim aracım giderken stop etmeye başladı.3. stopda çalışmadı akuyu değiştirdik,çalıştı. 2 gün sonra çalışmadı yolda kaldım.En yakın sanayiye götürdüm.Bobinlerden birinin arızalı olduğunu söylediler ve bobin ve enjektörleri değiştirdiler.(Antifiriz)Aracıma bindim binmedim 2 gün sonra aracımın motoru müthiş bir hararet yaptı.Yağ hortumları bile sıcakdan patladı.Aracıma silindir kapağı dahil motorun tüm aksamları değişti.Silindir kapağı kurtarılamayacak durumdaydı.Çıkma silindir kapağı aldım.Aracımı 37 gun sonra teslim aldım.Aracıma bindim binmedim aracım 1 hafta sonra yolda kaldı.Artık yakıtı yakamıyordu.Patlatıyordu.Aracımı ustama çekiciyle çektirdim.(2 gün önce).Şimdi aracımın 2 bobınının arızalı olduğu söyleniyor.Ve arızanın tam neden olduğunu henüz bulamadılar.Halan araştırıyorlar.Ustama motor yenilemesi için 5000TL (silindir kapağı+işçilik+ diğer malzemeler,popmpa,vs.) verdiğim için başka bir ustaya da götüremiyorum.Sonuçta bana getirmedin başkasına götürmüşsün şöyle yapmış böyle yapmış demesin diye.Evet avensisler tüpü kabul etmiyor onu öğrendim.Fakat diğer lpgli avensis kullanıcılarının başına bunların geldiğini sanmıyorum.Aracımı 28,500  Tl ye aldım.
250 tl  lpg beyin
450tl bobin +bujıler+antıfırz
250 Tl aku
5000 TL motor yenileme

ve yeni masraf kapıda 2 adet bobın ve daha bana söylenecek arızalar,bilmiyorum kaç lira. Şaşırmış durumdayım.Hayalimdeki aracım bana tam bir kabus yaşatıyor.Battıkça daha da batıyorum.Harcayacak ne param kaldı ne de sabrım.Ben şimdi napayım?

Inanın gerçekten çok bunaldım.

Toyota Club Türkiye

Avensis Arıza
« : Nisan 30, 2015, 21:14:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Arıza
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2015, 21:40:40 »
Çok geçmiş olsun Mustafa Bey.
Gerçekten üzüldüm adınıza.
Yalnız 5 bin tl alıp motor yenilediğini söyleyen ustaya ben olsam bir daha arabayı bırakmazdım. Madem bıraktınız bence tamir bittikten sonra istediği paranın en fazla %50 sini verin.  Çünkü motoru yapmamış gibi. Bir de birazcık şanssızlık olmuş. Demek arabayı almış olduğunuz aracın eski sahibi resmen eşşek niyetine binmiş arabaya... bakımsız kalmış çok fazla. Ben bir ara tayin nedeniyle gittiğim bir şehirde bize 2. bir araç lazım oldu. Ben de eskiden çok fanatik toyotacı  olduğum için sadece bunlara bakıyordum. Bir tane corolla buldum. Birazcık hislerimin kuvvetli olmasından dolayı mi nedir ama azıcık anlarım araçtan... neyse aracın yağına baktım simsiyah idi. Benzinli araçta böyle olmaması lazım dedim. Yağ çubuğunu bir kokladim resmen yağ yanmıştı. Amca dedim bu aracın yağını ne zaman değiştirdin? dediki araba 3 yıldır ben de ve 60 bin km den fazla bindim ama hiç değiştirmedim yağı... şok oldum... neden dedim... dedi ki ben emekli bir insanım çocuk okutuyorum fazla masraf yapamıyorum. Yav amca dedim yağ masraf değil ki 60 bin km boyunca neden masraf edip arabaya benzin koydun. Bari içine su koysaydın bunun yerine.
Tabi böyle yüzüne karşı dimdik değil [emoji12]
Daha nazikçe...
Hemen uzaklaştım oradan. Demek istediğim ne biçim sürücüler var. Şoför demiyorum yalnız. Adam sadece sürücü... sürücü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2015, 21:41:44 »
Allah kolaylık versin.Çok üzücü bir durum.Maalesef almakla hata yapılan bir araç.Mustafa Bey, bir şeyler yazsam üzülürsünüz.Ama yazayım.Motoru kontrol edilmeden markası ne olursa olsun araç alınmamalı.İnşallah alırken piyasasının çok altında almışsınızdır.Piyasasını bilmiyorum.Acaba kaporta nasıl?Zor durum vesselam. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2015, 21:58:40 »
hocam geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum insanın beğnipte aldığı bir aracın böyle sıkıntılar çıkarması çok masraf yapılması bizim aracımızda olsa aracımızdan soğurdum problemleriniz inşallah çözülür sizde rahatlarsınız piyasasını bende bilmiyorum piyasanın altında bir fiyata aldıysanızda yaptığınız masrafla piyasa fiyatını geçmişsinizdir diye düşünüyorum Allah işinizi ras getirsin.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2015, 22:04:05 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Direkt enjeksiyonlu oldugundan benzin enjektörü bozulmuş olabilir.
Bu durumdada LPG sırasında benzinde vererek hararetin artmasına neden olabilir.

Tabii bu sadece varsayım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2015, 22:42:19 »
çok geçmiş olsun,bence o ustadan uzak durun
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2015, 22:56:56 »
İşte buna kızıyorum. Aracımı satılığa çıkardığımda LPG takılıyor mu diye soranlara etik olması açısından bu durumu hep açıkladım. Bu araçlara LPG bağlanmıyor, bağlansa da zarar veriyor diye belirttim. LPG yok diye fiyat kırmaya çalışanlar oldu. Veya çok yakar diye LPG'li olanlarına bakmak isteyenler oldu. Nihayetinde satmaktan vazgeçtim. Satma sebebim yakıtı falan da değildi. Model yükseltecektim. Ama bu kadar sorunsuz ve kaliteli bir aracı 25-26 bin liraya satmaya da gönlüm el vermedi. Nasipse uzun süre binmeyi düşünüyorum. Bu forumu yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum ve Avensis'in sorun çıkarmada oldukça cimri olduğunu düşünüyorum. Sorun yaşayanlar da genelde 2.0 motora LPG taktıranlar oluyor. Tavsiyem 2.0 cc Avensis kullanıcılarının araçlarındaki LPG tertibatını sökmeleri yönündedir. Veya daha ekonomik bir araç bakmalarıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2015, 21:05:23 »
Herkese görüş ve önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bugün aracımın lpgsini söktürdüm.Bobinleri değiştirecekler.düzelmezse emme manivoldunu söküp enjektörleri kontrol edecekler.Evet anladım ki avensislere tüp takılırsa bobin ve enjektör arızası oluyor.Benzin enjektörleri soğutuyormuş.Benzin olmayınca enjöktörleri uyutamadıkları için çalışıyor ve yanıyormuş.İnşallah herşeyi değiştirdikten sonra benzinli haliyle sorun çıkartmaz.Artık pahalı falan demicem mecburen benzinli kullanıcam.Tüm avensis kullanıcılarına tavsiyem lpgden uzak dursunlar.Ben çok pahalı ödedim.Tabi bana satan arkadaş beni kandırdı.Onlarında aynı sorunları yaşadağını düşünüyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2015, 22:48:02 »
Verdiğiniz radikal karardan dolayı sizi tebrik ediyorum.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2015, 22:55:57 »
Avensisler hani uyumluydu LPG ye?  :o :o :o
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2015, 23:28:32 »
Bu benzin pahalılığında lpg uyumlu olmayan araçtan koşa koşa kaçmak lazım.Mercedes lpg ye eyvallah hatta ferrari eyvallah derken, baksen Avensise.Kalsın ben almayayım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2015, 23:30:12 »

Avensisler hani uyumluydu LPG ye?  :o :o :o

1.6 ve 1.8 ler uyumlu, ama yeni kasalarda hepsi uyumlu abi , valvematic ler uyumlu :)

2.0 larda lpg takınca karbüratörlü gibi oluyor enjeksiyonlu motor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2015, 23:35:48 »
Valla bence hiç bir araç lpg'ye uyumlu değil. Kerhen yapıyor insanlar...
Uyumlu dediğimiz şeyin en fazla 100 bin km yapması için dua ediyoruz. Ama benim bildiğim orta halli benzinli bir araç en az 300 bin km rahat yapması lazım.
Yanılıyor muyum?
Benim de 1.6 valvematic avensisim var. Kara kara düşünüyorum LpG taksam  başıma bir iş gelir mi diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2015, 23:37:47 »
Nizam Bey,çok yol yapanın cebinde para koymaz benzinli araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2015, 23:43:03 »
Nizam Bey,çok yol yapanın cebinde para koymaz benzinli araç.
Hakan bey valla ben de çok yol yapıyorum. Ama dedigim gibi kara kara düşünüyorum. Benim aylık benzin giderim 450 tl.
Tabi uzun yol yapınca bu 700 tl yi de bulabiliyor... ama lpg mi taksam yoksa avensis 1.6 dizel çıkınca onu mu olsam diye düşünüyorum.
tabi toyotanın fiyat politikası da çok kötü.
Mesela ben avensisi 75 bin tl ye  aldım ama aracın sıfırı şu anda 70 binin altına düşmüş dolayısıyla benim aracı en fazla 62 tl ye sayıyorlar. Passat almaya kalksam  en baz modeli için en az 25 tl vermem lazım. Ama eğer bir passat almış olsaydım bu kadar zararım olmazdı.
Anlayacağınız şu aralar bunalımdayim [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2015, 23:48:25 »
Nizam Bey,Avensis 1.6 dizel çıkınca fiyat korkunç olur.Ben olsam aracınız lpg uyumlu ise(galiba uyumlu)kaliteli bir tüp taktırırım.Aracınız modelli epey bir müddet binerim.Araca hiç bir şey olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2015, 23:59:05 »
Nizam hocam zaten arabanın bu halinden çok dertli birde LPG işine girerse sonrası ne olur bilemiyorum :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2015, 00:02:27 »
Şimdi beni fanatik olmaya ittiniz.Yaşasın dizel. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2015, 00:12:08 »
Nizam hocam zaten arabanın bu halinden çok dertli birde LPG işine girerse sonrası ne olur bilemiyorum :)
Valla Murat hocam içimi okudunuz. Ben çok pimpirikliyim. Lpgli araca binemem. Ben kendimi iyi tanırım. arabanın lastiği patlasa suçu lpg'ye atarım... Valla acayip bunalımdayim. Eşim acıyor bana artık [emoji13]
Çünkü sürekli ilanlara ve yeni araçların fiyatlarına bakıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2015, 00:18:06 »
Yalnız değilsin Nizam hocam, hadi biz pimpirikliyiz.

Arabada birşey olsa sanayiye gitsen hemen onlarda aynı şeyi diyecekler LPG dendir. Git LPG ciye ona baktır buna baktır, sonra LPGci diyecek olay bizlik değil, git servise baktır şuna baktır falan da filanda. Ustaaaaaa Ustaaaaaaa diye forumda usta arayacağız  :rofl: :rofl:
THE END