0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1994 senesinden 2013 senesine kadar devamlı benzinli araba kullandım.Tanıdıklarım neden lpg taktırmıyorsun dediğinde hep karşı çıktım fakat lpg ile tanıştığımdan beri neden bu zamana kadar taktırmamışım diye kendime kızdım.Avensisi 25,000 km.de aldım 250 km sonra kasım ayında lpg taktırdım araç şu anda 33,000 km ye geldi hiç bir problem yok.Valvematik avensise lpg taktırıpta problem yaşayan forumda bir kişi gördüm.Şikayeti olan yok sanırım.
Benimkisi 2011 Elegant Extra Avensis, Full LPG uyumlu ama BENZİNLİ,250000 km iyiymiş benim için 20-25 yıl eder. Vay anasını, bu şekilde bakarsak LPG ye direk geçmek lazım. Benim korkum, LPG ye geçince yakıt sisteminde motor sistemin falan yaşanabilecek sıkıntılar. Allah muhafaza olmadık yerde sıkıntı yaşarsam diye düşünüp duruyorum
Murat ve Nizam kardeşlerim;araçlarınızdan kullanıp lpg ile mutlu mesut yaşayanlar vardır.Ya bu kadar endişe etmeyin.Takın gitsin.Darbeli,boyalı olmayacak araçlarınız.Tüplü ve hesaplı olacak.Satarken de hemide tüplü.
Bir gün forumda birisi beni pis tersleyecek yahu Seninde LPG ninde diye başlayacak, taktıracaksan taktır diye azarlayacak LPG konularına biraz mesafeli takipte bulunayım en iyisimi. Takibe devam ama büyük ihtimal yakın zamanda taktıracak gibi duruyor görüyorum kendimi
LPG taktırında o kadar rahat edersiniz ki, geç bile kaldım dersiniz. Adanada işinin ehli bir ustaya taktırırsanız , Prins taktırırsanız hele oooh mis gibi olmuş dersiniz Her 10.000 de bir filtresi değişir kontrolleri yapılırsa tamamdırMesela şuan 15.000 km aracımız, LPG düşüncemiz olsa dahi 20.000 i beklerim, yeni yağ ile beraber olur, bakım periyoduda düzenli olur
Şimdi ruhsata baktım da 21.09.2015 te muayenem varmış O zamana kadar hamle yapmak daha karlı ve mantıklı olur değil mi?Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır. (Lpg takılacak sa mantıklı)
Şimdi ruhsata baktım da 21.09.2015 te muayenem varmış O zamana kadar hamle yapmak daha karlı ve mantıklı olur değil mi?
Bir de prins takınca garantisi bozuluyormuş... illa landirenzo takacakmışsın toyota... öyle söyledi servis...bir çok faktör var bu işte de.. iyi usta bulacaksın. Iyi marka takacaksın... bir yandan da garantisi bozulmayacak... bir sürü uğraş... Şansın yaver gidecek...
Murat bey profilinizde sadece benzinli yazıyor artık lpg dönüşümü yapınca..
çoğunluk servis landirenzo takıyorlar , bazıları BRC takıyorlar. ben prinsi örnek olarak verdim. garanti bozulmama mevzusu tamamen anlaşmalarına bağlı, birazda landirenzo Toyotaya çok uyumlu bir ürünmüş
2si1 arada yazarım artık Hadi ya, birde landirenzoyu araştıralım bakalım. İlk defa duydum gibi, aklımdan geçenler LOVATO-BRC-PRİNS ti, Keihin enjektör kullanan başka bir marka daha vardı aklıma gelmedi pek bilindik değildi herhalde.Edit Google sağolsun KİTMTM imiş,