Gönderen Konu: Avensis Arıza  (Okunma sayısı 5611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Arıza
« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2015, 00:22:54 »
Murat Bey bizim ailede 3 tane Lpgli araç var sürekli masraf çıkarıyor. Benim bir amca oğlunun tamirhanesi var. Geçen onun yanındaydım bir taksici geldi oraya adamın 2009 modeldi galiba daicaya aldığında lpg takmış ve dediğine göre araç 250 bin km yi sorunsuz devirmiş... ben hayret ettim. Sonra dedim ki nerde ben de o şans... Valla cesaret edemiyorum.
Sizin araç neydi bu arada?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2015, 00:22:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 02, 2015, 00:29:58 »
Benimkisi 2011 Elegant Extra Avensis, Full LPG uyumlu ama BENZİNLİ,

250000 km iyiymiş benim için 20-25 yıl eder. Vay anasını, bu şekilde bakarsak LPG ye direk geçmek lazım. Benim korkum, LPG ye geçince yakıt sisteminde motor sistemin falan yaşanabilecek sıkıntılar. Allah muhafaza olmadık yerde sıkıntı yaşarsam diye düşünüp duruyorum  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 02, 2015, 00:33:00 »
1994 senesinden 2013 senesine kadar devamlı benzinli araba kullandım.Tanıdıklarım neden lpg taktırmıyorsun dediğinde hep karşı çıktım fakat lpg ile tanıştığımdan beri neden bu zamana kadar taktırmamışım diye kendime kızdım.Avensisi 25,000 km.de aldım 250 km sonra kasım ayında lpg taktırdım araç şu anda 33,000 km ye geldi hiç bir problem yok.Valvematik avensise lpg taktırıpta problem yaşayan forumda bir kişi gördüm.Şikayeti olan yok sanırım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2015, 00:33:58 »
Murat ve Nizam kardeşlerim;araçlarınızdan kullanıp lpg ile mutlu mesut yaşayanlar vardır.Ya bu kadar endişe etmeyin.Takın gitsin.Darbeli,boyalı olmayacak araçlarınız.Tüplü ve hesaplı olacak.Satarken de hemide tüplü. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2015, 00:40:48 »
1994 senesinden 2013 senesine kadar devamlı benzinli araba kullandım.Tanıdıklarım neden lpg taktırmıyorsun dediğinde hep karşı çıktım fakat lpg ile tanıştığımdan beri neden bu zamana kadar taktırmamışım diye kendime kızdım.Avensisi 25,000 km.de aldım 250 km sonra kasım ayında lpg taktırdım araç şu anda 33,000 km ye geldi hiç bir problem yok.Valvematik avensise lpg taktırıpta problem yaşayan forumda bir kişi gördüm.Şikayeti olan yok sanırım.

Aslında şöyle yapacan abi, benim gibi fazla arabadan anlamayanlar için. Direk LPG li alacaksın ve kullanacaksın. Benzinli arabayla LPG li araba arasındaki farkı bilmeyeceksin. Arkadaşımdada var LPG avensis 2005 model 1,6 elegant extra maşallah diyeyim adama ben demesem LPG filtresini değiştiriyon mu diye (forumdan öğrendim bende bunu) haberi bile yok yani. O derece sıkıntısız kullanıyor 40-50 bin km sonra ben deyince LPG ciye değiştirtmiş filtreyi :) Daha az yakmaya başladı diyor :) Geçen gün birşey dedi kafam gene soru işaretleri ile doldu. Yeni gaz almış, hep bir yerden alırken bu sefer Shellde aldım gazı dedi, araba giderken sanki arkadan asılıyorlar gibi yavaşlıyor dedi, hemen LPG den soğudum, LPGciye gitmiş baktırmaya LPG ci bizlik birşey yok demiş, GAZ dandır demiş. Hani böyle sorunlar falan çıksa sanayide uğraş duru beni bulur :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2015, 00:47:18 »
Murat Bey,11 yıl lpgli araç kullandım.Bir kere bile gazdan sorun yaşamadım.Ama ön yargınız fazla.Titizsiniz belli.Takmasanız da olur.Aksilik gelir bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2015, 00:52:07 »
Benimkisi 2011 Elegant Extra Avensis, Full LPG uyumlu ama BENZİNLİ,

250000 km iyiymiş benim için 20-25 yıl eder. Vay anasını, bu şekilde bakarsak LPG ye direk geçmek lazım. Benim korkum, LPG ye geçince yakıt sisteminde motor sistemin falan yaşanabilecek sıkıntılar. Allah muhafaza olmadık yerde sıkıntı yaşarsam diye düşünüp duruyorum  :olu:
Valla Murat bey ben de o taksici ile tanıştığımdan beri düşünüyorum. Ama işin açıkçası cesaret edemiyorum.
Cavit bey valvematic avensise lpg takip da şöyle 100 bin km yi sorunsuz anlattım diyen birine rastlamadım. Belki 50 bin veyahut 60 bin km de sorun çıkarmaz ama sonrasında çıkarır diye düşünüyorum. Çünkü benim bildiğim toyotanın subapları lpg ye dayanıklı değildir. 
Murat ve Nizam kardeşlerim;araçlarınızdan kullanıp lpg ile mutlu mesut yaşayanlar vardır.Ya bu kadar endişe etmeyin.Takın gitsin.Darbeli,boyalı olmayacak araçlarınız.Tüplü ve hesaplı olacak.Satarken de hemide tüplü. :rofl:
Aslında bazen ben de sizin gibi düşünüyorum Hakan bey... ama valla cesaret edemiyorum. Ben tayinci adamım... bir kaç yılda bir şehir değiştiriyorum. Bundan dolayı gittiğim şehirlerde tanıdık ve de güvenilir sanayici bulamadığımdan her işimi serviste yapıyorum. Sanayicilerin o vurdum duymaz ve güven vermeyen tavırları hiç hoşuma gitmiyor. Tabi esnaf olan bir sürü insan var onları tenzih ederim. ama tanımadığın bir yere yani ustaya gidince adam direk şunu düşünüyor. Bu herif buraya düştü zaten bir daha da gelmez. Dur hele şimdi bir güzel tokatlayalim. Açıkçası bu tür çekincelerden dolayi bulaşmak istemiyorum...
Ama bu sene içinde bir atraksiyon yapacağım. Ya lpg takarim ya da dizel bir araçla takas yaparım.
Aslında geçenlerde 2012 model bmw 3.20 dizel otomatik ile takas edecektim. Ama arabanın kmsini düşütmüşlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2015, 00:57:38 »
Bir gün forumda birisi beni pis tersleyecek yahu :) Seninde LPG ninde diye başlayacak, taktıracaksan taktır diye azarlayacak :) LPG konularına biraz mesafeli takipte bulunayım en iyisimi. Takibe devam  :tamam: ama büyük ihtimal yakın zamanda taktıracak gibi duruyor görüyorum kendimi  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 02, 2015, 00:58:01 »
LPG taktırında o kadar rahat edersiniz ki, geç bile kaldım dersiniz. Adanada işinin ehli bir ustaya taktırırsanız , Prins taktırırsanız hele oooh mis gibi olmuş dersiniz :)

Her 10.000 de bir filtresi değişir kontrolleri yapılırsa tamamdır

Mesela şuan 15.000 km aracımız, LPG düşüncemiz olsa dahi 20.000 i beklerim, yeni yağ ile beraber olur, bakım periyoduda düzenli olur
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 02, 2015, 00:58:28 »
Bir gün forumda birisi beni pis tersleyecek yahu :) Seninde LPG ninde diye başlayacak, taktıracaksan taktır diye azarlayacak :) LPG konularına biraz mesafeli takipte bulunayım en iyisimi. Takibe devam  :tamam: ama büyük ihtimal yakın zamanda taktıracak gibi duruyor görüyorum kendimi  :islik: :islik:
Al benden de o kadar [emoji106] [emoji106]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 02, 2015, 01:00:29 »
Benim yakıt sınıfına göre araç tercih sıralamam:Dizel,Lpg'li,benzinli.Tamamen ekonomik sebeplerle. :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2015, 01:02:04
İkna etmek için kopyaladım. :D
LPG nin Yararları 
1. Dünyanın küresel ısınmasında etkili olan sera gazı (Karbondioksit) miktarı benzine göre yaklaşık % 10 daha düşüktür.
2. Teknik olarak doğru yapılmış bir dönüşümle LPG?li aracın hava kirliliği (Hidro karbon, karbon monoksit, azot oksit) benzine göre daha az kirleticidir. Örneğin benzine göre %10 daha az kirletme sağlanması mümkündür.
3. Motor açısından karbon birikintisi oluşturmaması, oktan sayısının benzine göre daha yüksek olması gibi faydaları bulunmaktadır.
4. Ekonomik açıdan ham petrolden elde edilerek enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak sağlamaktadır. (LPG ham petrolün işlenmesi sırasında bir yan ürün olarak çıkmakta olup, değerlendirilmemesi durumunda atıl kalmaktadır)

Dünyadaki kullanımına bakıldığında, LPG?nin özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu büyük şehirlerde çevreyi daha az kirletmesi nedeniyle teşvik edildiği görülmektedir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde başta İtalya, Hollanda, Japonya, Güney Kore, Tayland, Avusturalya, Meksika, Amerika, Kanada olmak üzere LPG otomobillerde alternatif yakıt olarak kullanılmaktadır. Diğer taraftan dünyadaki büyük otomobil imalatçılardan Fiat, GM, Volvo, Daewoo, Renault ve Citroen firmaları LPG alternatif yakıt donanımlı OEM (fabrika çıkışı) araç üretimi gerçekleştirmektedirler.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 02, 2015, 01:02:40 »
LPG taktırında o kadar rahat edersiniz ki, geç bile kaldım dersiniz. Adanada işinin ehli bir ustaya taktırırsanız , Prins taktırırsanız hele oooh mis gibi olmuş dersiniz :)

Her 10.000 de bir filtresi değişir kontrolleri yapılırsa tamamdır

Mesela şuan 15.000 km aracımız, LPG düşüncemiz olsa dahi 20.000 i beklerim, yeni yağ ile beraber olur, bakım periyoduda düzenli olur
Bir de prins takınca garantisi bozuluyormuş... illa landirenzo takacakmışsın toyota... öyle söyledi servis...
bir çok faktör var bu işte de..  iyi usta bulacaksın. Iyi marka takacaksın... bir yandan da garantisi bozulmayacak... bir sürü uğraş... Şansın yaver gidecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mayıs 02, 2015, 01:10:15 »
Şimdi ruhsata baktım da 21.09.2015 te muayenem varmış :) O zamana kadar hamle yapmak daha karlı ve mantıklı olur değil mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 02, 2015, 01:17:24 »
Bir de bu ruhsat değiştirme işi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 02, 2015, 01:17:28 »
Şimdi ruhsata baktım da 21.09.2015 te muayenem varmış :) O zamana kadar hamle yapmak daha karlı ve mantıklı olur değil mi?

Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.  (Lpg takılacak sa mantıklı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 02, 2015, 01:21:45 »
Murat bey profilinizde sadece benzinli yazıyor artık lpg dönüşümü yapınca.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 02, 2015, 01:26:54 »
Bir de prins takınca garantisi bozuluyormuş... illa landirenzo takacakmışsın toyota... öyle söyledi servis...
bir çok faktör var bu işte de..  iyi usta bulacaksın. Iyi marka takacaksın... bir yandan da garantisi bozulmayacak... bir sürü uğraş... Şansın yaver gidecek...

çoğunluk servis landirenzo takıyorlar , bazıları BRC takıyorlar. ben prinsi örnek olarak verdim. garanti bozulmama mevzusu tamamen anlaşmalarına bağlı, birazda landirenzo Toyotaya çok uyumlu bir ürünmüş

üst mesajlarınıza bakarsak, servis ağı en yaygın olan BRC olarak biliyorum ben, BRC takan yerler var, galiba Adanadan bir üyemiz, beyaz Avensis sahibi, servisten taktırmıştı

başka şehire gidince, forumdan mehmet özenç beyle görüşüp bilgi alıp gidebilirsiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mayıs 02, 2015, 01:34:51 »
Murat bey profilinizde sadece benzinli yazıyor artık lpg dönüşümü yapınca.. :D

2si1 arada yazarım artık :)

çoğunluk servis landirenzo takıyorlar , bazıları BRC takıyorlar. ben prinsi örnek olarak verdim. garanti bozulmama mevzusu tamamen anlaşmalarına bağlı, birazda landirenzo Toyotaya çok uyumlu bir ürünmüş

Hadi ya, birde landirenzoyu araştıralım bakalım. İlk defa duydum gibi, aklımdan geçenler LOVATO-BRC-PRİNS ti, Keihin enjektör kullanan başka bir marka daha vardı aklıma gelmedi pek bilindik değildi herhalde.

Edit Google sağolsun KİTMTM imiş,
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 02, 2015, 01:41:59 »
2si1 arada yazarım artık :)

Hadi ya, birde landirenzoyu araştıralım bakalım. İlk defa duydum gibi, aklımdan geçenler LOVATO-BRC-PRİNS ti, Keihin enjektör kullanan başka bir marka daha vardı aklıma gelmedi pek bilindik değildi herhalde.

Edit Google sağolsun KİTMTM imiş,

ben olsam atikere bakarım, ince ayarı yapılan kendi kendine ayar yapan bir ürün :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 02, 2015, 01:45:30 »
Arkadaşlar,

Zor bir durum yaşayan arkadaşımızın konusu alakasız yere gidiyor.
Gerek var ise yeni konu açarak oradan devam edilmesi daha güzel olacaktır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new