Gönderen Konu: 2015 corolla jant ve toyotanin sacmaligi  (Okunma sayısı 7784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 450
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
2015 corolla jant ve toyotanin sacmaligi
« : Nisan 30, 2015, 15:11:01 »
Arkadaslar biliyorum lastik jant bolumunde bu konu var ama canim cok sikildigi icin bir de burda konu acmak istedim ve detaylica anlatmak istiyorum yasadiklarimi lutfen cozum uretin bana 19.03.2015 tarihinde sifir advance corolla aracimi aldim aldigim zaman advance donanimlar benzini be dizel farketmeksizin siyah jantli geldigi ama musterinin talebi dorusunda grisi ile degistirildigi bilgisi verildi. Ben de nasil olsa degisecek diye aldim araci zaman icerisinde bir kac defa aradim servsi jantlar geldimi diye yok henuz gelmedi fakat merk etmeyin orjinali ile degisecek denildi. Cuma gunu araradilar jantlar geldi diye bende carsambaya hem 1000 bakimini yaptirayim hem de jant degisir dedim. Neyse gittim servise biraktim araci buyuk bir heyecana beklerken yeni jantari bir de ne goreyim advance donanima ait aracin jantlari degil de siyah jant modelinin grisi. Dedim neden boyle simdiki advance ler ve 2013 2014 model advance ler normal janti ien 2015 ilk 3 ay arac alanlar siyah atena jant modeli degisse bile yine gri athena jant modeli. Aslinda jant guzel fakat benim lendi takintim oldugu icin Kendi janti olmadigindan dolayi soguyorum aractan.
Simdi ben bu surecte:
1. Servis hatasini kabul ediyor detayli bilgi verilmedi diyor fakat cozum yok.
2. Sikayet etcem toyotaya ama temsilcim cok iyi alirken cok yardimci oldu onun zora sokmak istemiyorum.
3. Ya satan arkadas varsa alip 1500 civari zarar etcem ya da bole icime sinmeye sinmeye kullanmaya devam etcem
4. Sizce ne yapmaliyim....
2015 1.6 advanced inci beyazı corolla

Toyota Club Türkiye

2015 corolla jant ve toyotanin sacmaligi
« : Nisan 30, 2015, 15:11:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: 201 corolla jant ve toyotanin sacmaligi
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2015, 15:16:27 »
Bence arabanızın ve farklı jantlarınızın tadını çıkartın. Bahsi geçen simgeleşmiş jantlar artık her Corolla da var. Artık göz doydu onlara ve sıradan geliyor. Ama sizin ki gibi gri renk Athena jant ve emsali değişik jantlara sahip Corolla'lar diğer bilinen jantlara sahip Corolla'lar kadar fazla yok. Bence bu şekilde devam edin. Size verilen jantlardan almayı düşünüyordum. Ya Athena alacaktım ya Suriya tip alacaktım ama 2000 - 2500 lira arasındaydı. Ve zaten CMS üretimi bu jantlar da. Gittim kendi zevkime ve ölçülerime uyan CMS marka jantları 950 liraya aldım. Bence arabanızın tadını çıkartın.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2015, 15:20:02 »
Böyle kullanmaya devam edin bence yeni aracınızdan soğumayın. En kötüsü iyi bir replika alırsınız, en büyük sorununuz bu olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 370
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2015, 15:23:07 »
Peki arkadaşlar athena nın siyahı mı metaliği mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2015, 15:26:49 »
Böyle kullanmaya devam edin bence yeni aracınızdan soğumayın. En kötüsü iyi bir replika alırsınız, en büyük sorununuz bu olsun.
@Burak Atılgan (32862)  dostum hakisin bu konuda ama.malesef ki bende kendine ozgu janti olmayinca icime sinmiyor ha sizinki gibi jant kapagi olsaydi kafama gore takiirdim o zaman sorun yok bir de kizdigim nokta butun advance ler simdikiler de dahil kendine has jant varken benim gibi o 3 aylik donemde alanlar farkli jant bu.mantik cok sacma o. Zaman o jantlardan da mi caldilar yani sonucta kendi jantlari daha pahali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2015, 15:27:06 »
Aylar önce kendi arabam için jant kombinasyonu yapmıştım. Bende Advance donanım ile satılan jantlardan almaya niyetliydim. Servis de bir tanesinin 1.600 lira olduğunu öğrenince anında vazgeçtim. Üst fotoğraf Advance jantlı olup alt fotoğraf o zamanlar kafamda ki Athena tip yani size şu an verilen jantlardan..

Bence arabanızın tadını çıkartın..

Ha ilaveten, şimdi alsaydınız arabayı şansınıza istediğiniz tarz jant ile alacaktınız. Bunu da neden böyle yaptı Toyota anlamış değilim. Yani aslında durduk yere imajını zedeledi.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2015, 15:27:42 »
Jant konusunda hassasim ve bu olay geldi beni. Buldu

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 15:33:29
Aynen @Burak Atılgan (32862)  dostum simdikiler de boyle olsa eyvallah dicem ama bana gore sacmaladi toyota ve aracimdan maleseki sogutuyor... Bu arada cozum ariyorum....

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 15:33:55
Peki arkadaşlar athena nın siyahı mı metaliği mi
Bence gri..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2015, 15:37:21 »
Geçen gün bir konuda da dedim, bu araba güzelleştirme, gözümüze hoş gelme vs. yalaaan. Kim dönüp bakıyor sanki, jantı çok güzel mi diyorlar yoooo. Araba ne güzelmiş diyorlar. Kızlarsa pembe araba görsün isterse şahin olsun, ağızları düşüyor.  :rofl:
Bence siyah jant daha güzel yakışıyor. Hele de camlarda film varsa ve de farlarda da hafif siyah renkli  bir film çekildiyse çok güzel duruyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2015, 15:39:49 »
bir sorum olacak, siyahlarla grileri değiştirelim dediler sipariş verildi jantlar geldi. o an kabul etmeyebilir miydiniz? böyle bir seçenek var mıydı?

yada orion jant isteyebiliyor muydunuz? yada farklı model? size " advance jantı kalmadı gelmez" gibi tabirler kullanıldığını hatırlıyorum. imkansız bir şey. sürekli üretilen jant bu.

satış danışmanı istediği kadar yardım etsin , çalışan sadece. akrabam dahi olsa suç onun değil markanındır. bu yüzden kendiniz sıkıntı çekmek istemiyorsanız başkalarını düşünmeyin.

baktınız ki, farklı bir jant hoşunuza gitti, bu jantı satıp yada takasa verip yeni jant almanızdır

illa ki Toyota olacak diye şart yok. ama !! 1. sırada kesinlikle Toyota üzerinden çalışma yapın.

"Bayilerimizdeki stok ve yeni araç sevk durumuna göre yukarıda açıklanan fiyat ve donanım seviyesinden farklı araçlar bayilerimizde bulunabilir."

kaynak :http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html

bundan dolayı birşey diyememe ihtimali var, ki sözleşmenizde de bu belirtilmiştir

Mutlu beye katılmamak elde değil, arabanın jantının modelininden haberdar olmayanları geçtim, sol tarafta çekmece olduğunu bilmeyen kişiler var :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2015, 15:50:24 »
@Kaan Kara (29002)  dostum araci alirken bana soylenen gri orjinali ile degisecek dendi dun ise secim hakki tanimadilar sadece ben biraz cirkinlesince bi model soylediler ama benim istedigim kendi janti oldugu icin kabul etmedim ki soyledikleri model bu modelden kotuydu bana gore sikayet etsem nolacak ki firma prensibi diyecekler artik tek yol takasa girmem olacak ama nasil olir bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum bu konuda
Bu arada @Mutlu Tekir (30216) dostum bana gore siyah hos olmamisti be ya

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 16:03:13
Bu arada @Kaan Kara (29002) onu bilmiyorum ama sanirim istemiyorum denildigi zaman alinmayabilirdi diye tahmin ediyorum ama bence bu konuda da sikayet gidecektir ve toyota yine bi degisim yapabilor ya da ben oyle olmasini istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 corolla jant ve toyotanin sacmaligi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2015, 16:05:56 »
@Yunus Öztürk (26535) bey takas işi biraz zor malum istediğiniz model çok popiler bir model. Bu jantları önce satın desem öle hemen alıcı çıkmaz çıksada ölü fiyata gider. Replika da düşünmüyorsunız ki sizin beğendiğiniz modelin orjinali ile replikasını aynı sokak üzerinde gördüm. Replika olan bağıra bağıra ben sahteyim diyordu. Eğer burak abi gibi cms nin farklı bir modelini düşünüyorsanız yetkili cms satıcısına gidip jant takasına girebilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 30, 2015, 16:14:11 »
 Heyecanı anlamaya çalışıyorum ama, yazının daha anlaşılır olması için türkçe yazıma biraz daha özen gösterelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 30, 2015, 16:15:41 »
@Kaan Kara (29002)  dostum araci alirken bana soylenen gri orjinali ile degisecek dendi dun ise secim hakki tanimadilar sadece ben biraz cirkinlesince bi model soylediler ama benim istedigim kendi janti oldugu icin kabul etmedim ki soyledikleri model bu modelden kotuydu bana gore sikayet etsem nolacak ki firma prensibi diyecekler artik tek yol takasa girmem olacak ama nasil olir bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum bu konuda
Bu arada @Mutlu Tekir (30216) dostum bana gore siyah hos olmamisti be ya

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 16:03:13
Bu arada @Kaan Kara (29002) onu bilmiyorum ama sanirim istemiyorum denildigi zaman alinmayabilirdi diye tahmin ediyorum ama bence bu konuda da sikayet gidecektir ve toyota yine bi degisim yapabilor ya da ben oyle olmasini istiyorum
Yunus bey jantları beğenmediyseniz,içinize sinmemiştir vede sinmez,bu yüzden müşteri temsilcinizi sıkıştırın,ellerinde mutlaka orjinal jant vardır,değiştirsinler,bağırın, çağırın,aracı satana kadar değil sattıktan sonrada arkasında duracaklar ,esnaflık budur.alırken show roomdaki araçlarda nasıl jant vardı?İstediğiniz jant varsa aracın üstünde ,paşa paşa verecekler,biraz ısrarcı olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 30, 2015, 16:20:15 »
@Yunus Öztürk (26535) bey takas işi biraz zor malum istediğiniz model çok popiler bir model. Bu jantları önce satın desem öle hemen alıcı çıkmaz çıksada ölü fiyata gider. Replika da düşünmüyorsunız ki sizin beğendiğiniz modelin orjinali ile replikasını aynı sokak üzerinde gördüm. Replika olan bağıra bağıra ben sahteyim diyordu. Eğer burak abi gibi cms nin farklı bir modelini düşünüyorsanız yetkili cms satıcısına gidip jant takasına girebilirsiniz.
Evet bende aynen oyle dusunuyorum satilsa bile arada arada kelepir olur gider. Hem almadan satamam ama maddiyat da ona el vermez falan filan  :(

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 16:25:42
@Yucel Gezgin (31335)  aynen dediginiz durum var sinmiyor icime emin olun dun bayiyi birbirine kattim fakat yok olmuyo denildi. Ben alirken siyahlar vardi bayide fakat orjinali ole degisecek denildigi icin aldim orjinalden benim anladigim kedi jantlari onlarin anlatmak istedigi ise athena gri jantmis.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 16:29:15
Heyecanı anlamaya çalışıyorum ama, yazının daha anlaşılır olması için türkçe yazıma biraz daha özen gösterelim.
Tamam daha dikkat ederiz @Hakan Öztürk (3676)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2015, 16:43:02 »
Yunus bey servisin bekleme bölümünde bir çok jant çeşidi var,bunlarla verdikleri jantları takaslayın,güzel jantlar var.böylede bir seçeneğiniz olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2015, 16:45:22 »
@Yucel Gezgin (31335) bey evet son cate o yola basvuracagim artik ama ilk hedefim kendi jantlarindan temin edebilmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 30, 2015, 18:17:27 »
Bence cok fazla abartildi bu konu opel,vw gibi markalar her sene jantlarini degistirir musterileri gram ses cikarmaz.Toyota bi siyah jant koydu demediginizi birakmadiniz.Ki orjinal jantlar oyle ahim sahim bi jant degil.15 lik gibi duruyo.Ama athena griyse hele 17 gibi duruyo bence.Bu kadar takintili olmayin aracinizin tadini cikarin.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2015, 18:30:54 »
Aracım 2015 advance ve üzerinde bahsettiğiniz jantlardan var. bence öyle aman aman güzel değiller. yanlış bilmiyorsam önceki kasada da bunlara benzer jantlar kullanılmış ve bence artık görünümleri eskidi. beyaz araç ve koyu renk jantlar bence daha güzel. aracınızdaki jantlar koyu renk athena ise bence advance jantlarından daha güzeller. eğer dediğiniz gibi sadece belli bir dönemde üretilen araçlarda bu jantlar kullanılmışsa bu bir ayrıcalık mutlu olmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 30, 2015, 18:37:58 »
Bence cok fazla abartildi bu konu opel,vw gibi markalar her sene jantlarini degistirir musterileri gram ses cikarmaz.Toyota bi siyah jant koydu demediginizi birakmadiniz.Ki orjinal jantlar oyle ahim sahim bi jant degil.15 lik gibi duruyo.Ama athena griyse hele 17 gibi duruyo bence.Bu kadar takintili olmayin aracinizin tadini cikarin.
Aslinda haklisiniz jantlar guzel mustafa bey ama bu us zevk meselesi ben diger jantlari daha cok begeniyorum. Ya da ben araci almadan once onla butunlestirmistim araci sebebi bu da olabilir suan zaten gri atenalar var aracta ama dahaca isinamadim malesef

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 18:39:50
Aracım 2015 advance ve üzerinde bahsettiğiniz jantlardan var. bence öyle aman aman güzel değiller. yanlış bilmiyorsam önceki kasada da bunlara benzer jantlar kullanılmış ve bence artık görünümleri eskidi. beyaz araç ve koyu renk jantlar bence daha güzel. aracınızdaki jantlar koyu renk athena ise bence advance jantlarından daha güzeller. eğer dediğiniz gibi sadece belli bir dönemde üretilen araçlarda bu jantlar kullanılmışsa bu bir ayrıcalık mutlu olmalısınız.
Esat bey sahsi dusuncem siyah hic olmuyo bu araca  sizin pozitif dediginiz ayricaliga ben negatif bakiyorum. O yizden tepkim zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 30, 2015, 19:24:27 »
Aslinda haklisiniz jantlar guzel mustafa bey ama bu us zevk meselesi ben diger jantlari daha cok begeniyorum. Ya da ben araci almadan once onla butunlestirmistim araci sebebi bu da olabilir suan zaten gri atenalar var aracta ama dahaca isinamadim malesef

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 18:39:50
Esat bey sahsi dusuncem siyah hic olmuyo bu araca  sizin pozitif dediginiz ayricaliga ben negatif bakiyorum. O yizden tepkim zaten
zevkler ve renkler tartışılmaz. Saygı duyarım. İnşaallah halledersiniz.